#GRÜNERLØKKA / TORSHOV

SOLGT - VISNING AVLYST! Stor, lys og gjennomgående 2-R selveier I God oppgradert standard fra 2019 I

Valdresgata 16 E , 0557 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

28%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 48 m²
Bruksareal 48 m²
Bruttoareal 53 m²
Tomt 1 151 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1929
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 324
Energimerking F
FINN.no 179138761
Sist endret 06.07.2020 17:38
Prisantydning 3 790 000
Totalpris 3 954 457
Ligningsverdi 910 875,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) 54 287,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 844 287,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 101 350,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 110 170,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 954 457,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0095

Adresse og matrikkel

Valdresgata 16 E, 0557, Oslo, Gnr. 225 bnr. 324 snr. 22 orgnr. 983576362 i Oslo kommune

Eier

Per Martin Haugen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

48 / 48 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1929

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger hadde i fjor et energiforbruk på ca. 7000 - 7500 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 151 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal og består av en veldig hyggelig bakgård som ble oppgradert av sameiet i 2016. Bakgården består av et stort grøntområde med beplantning og hyggelige sittegrupper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, soverom med utgang til brannbalkong og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i 1. etasje på ca. 3m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 4,5m².

Beliggenhet

Svært attraktiv og populær beliggenhet midt mellom Grünerløkka og Torshov, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og utesteder.
Området er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger.
Flere matforretninger finnes rett i nærheten som Meny, Coop Prix og søndagsåpne Joker. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av områdets mest populære spisesteder som erke-amerikanske The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso eller Caminito, spicy meksikansk på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen, Burger på Munchies og friske sandwicher på Joe & The Juice.
Langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, Mathallen BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.
Liker du å leve det gode liv er dette en bydel de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her har man det pulserende utelivet ikke langt unna, likevel ligger denne leiligheten tilbaketrukket fra de mest hektiske områdene. For de som er glad i gode helgefrokoster eller er avhengig av å kjøpe med en kaffe på vei til jobb finnes også Godt Brød, Kaffebrenneriet, Espresso House og verdenskjente Wendelboe i området.
Det finnes også mange parker i området som Torshovparken, Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Kubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok.
For de treningsglade finnes i tillegg til parkene, idylliske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Elixia Ringnes Park og Schous Plass, samt SiO Athletica på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området. Det er verdt å merke seg at beboere får rabatt på Sats/Elixia.
På Ringnes Park, rett nede i gata har du en av Nord-Europas største kinoer, frisør, apotek, blomsterbutikk og Jernia
Godt tilbud av offentlig transport rett utenfor døren. Leiligheten er likevel vendt slik at man unngår støyen. Trikk (nr. 11, 12 og 13) og buss (nr. 30, 21 og 33) i umiddelbar nærhet. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.
Leilighetens plassering er perfekt ettersom man har tilgang på alt av byens fasiliteter rett i nærheten!

Lys og innbydende entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré med plass til sko og yttertøy. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten. Leiligheten har en gjennomgående fin standard med lyse originale tregulv som er slipt i 2019, og malte overflater. Den gjennomgående planløsningen og gode takhøyden på ca. 2,6 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Nydelig og lys stue med vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et lyst og fint rom. God standard med nydelige originale tregulv som er slipt i 2019 og lysmalte overflater. Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys samtidig som det ikke er noe innsyn. Stuen er romslig og enkel å innrede med både sofagruppe, mediemøblement og en spisebordsgruppe. I hjørnet har du en moderne vedovn fra 2012 som gir en god og lun varme på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Utrolig hyggelig separat kjøkken med stilren innredning

Leiligheten har et skikkelig hyggelig separat kjøkken. De originale tregulvene og den ene veggen som har synlig original teglstein gir rommet særpreg og en hyggelig atmosfære. Utrolig fin kombinasjon med de originale detaljene mot den moderne og stilrene kjøkkeninnredning. Også på kjøkkenet har du plass til et hyggelig frokostbord.
Kjøkkenet er oppgradert i 2019 med nye fronter, benkeplate, oppvaskkum og hvitevarer. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate. Praktisk med takhøye overskap med belysning under og grå plater i benkeryggen. Kjøkkenet er utstyrt med integrert hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene medfølger i handelen.

Lyst og nydelig soverom med utgang til brannbalkong

Soverommet er et lyst og innbydende rom av god størrelse. De nydelige tregulvene passer utrolig fint sammen med den fine fargen på veggene. På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Rikelig med oppbevaringsplass i plassbygget skyvedørsgarderobe på ca. 2,2 meter. Fra soverommet har du utgang til en vestvendt brannbalkong på ca. 5,3m².

Delikat baderom med gulvvarme, oppgradert i 2019

Leiligheten har et lyst og fint baderom fra 2000. Baderommet er oppgradert i 2019 med mikrosement på gulv og vegger, samt dusjhjørne innfellbare glassdører. Baderommet er også utstyrt med søyleservant med speil og belysning over og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og vaskemaskinen medfølger i handelen. Varme i gulv.

Felleskostnader

Kr. 2 705,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 425,- av totale felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 910 875 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 279 150 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk bygård over 5.etasjer samt loft. Bærende konstruksjoner av mur, tegl og stål. Etasjeskillere av tre. Fasaden er pusset og malt. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein. Leiligheten har slett entredør med kikkehull, sikkerhetslås, dørpumpe, brannklasse B30 og
lydklasse 35db. Vinduer i stue med to-lags glass fra 2015. Vindu på soverom og balkongdør med to-lags glass vurdert å være fra ca. 1980-1985.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt med styrets godkjennelse.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedovn i stuen. Elektrisk gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Vedovn i stuen
* Integrerte hvitevarer og frittstående kjøleskap med frysedel på kjøkken
* Skyvedørsgarderobe på ca. 2,2 meter på soverom
* Vaskemaskin på baderom som medfølger
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Leiligheten disponerer bod i 1. etasje og på loft
* Kabel-TV og bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Holsts gate 4 - Riving av bakgårdsbygg og oppføring av bakgårdsbygg
Saksnummer: 201919148 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Holsts gate 4 - Bruksendring av bakbygning fra stall til to boliger
Saksnummer: 201806737 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Sandakerveien 3 - Restaurering av badeanlegg - Sagene bad
Saksnummer: 201118015 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Holsts gate 9 - Bruksendring av loft til boliger og fasadeendringer
Saksnummer: 201915667 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Holsts gate 9 - Bruksendring fra næring til bolig i 1. etasje, fasadeendringer og bruksendring av mellager til bolig
Saksnummer: 201816495 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser:
* Bestemmelse om vannledning, tinglyst den 20.06.1922, dagboknummer 993569.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 27.08.1986, dagboknummer 52823. Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for: NOK 20,000.
Grunndata:
* Seksjonering, tinglyst den 27.08.1986, dagboknummer 52823. Opprettet seksjoner: Snr: 22. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 58/2480. Eiendommen er oppdelt i 43 seksjoner.
Rettigheter:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 10.09.2001, dagboknummer 53466. Rettighetsgiver: Gnr: 225, bnr: 326 i Oslo kommune. Bestemmelser om bruk av gårdsrom. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 07.10.2002, dagboknummer 65538. Rettighetsgiver: Gnr: 225, bnr: 122, snr: 1-20 i Oslo kommune. Bestemmelse om bruk av gårdsrom. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Valdresgata 16 S/E er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 983 576 362, og består av 43 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Hjemmeside: www.valdresgata16.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 01.04.2020: Kr. 54 287,-
Andel fellesformue per 31.12.2019: Kr. 23 737,-
Lånenummer: 2OB980-98207364630
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 2 304 529,-
Andel restsaldo: Kr. 54 287,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 425,-
Rest løpetid: 13år 11mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 05.05.2020: 3,8%
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF Skadeforsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 1 265 597,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 895 330,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2018 på kr. 280 114,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 1 007 565,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet jobber med rehabilitering av brannbalkonger og diverse annet vedlikehold. Dette kan føre til økt fellesgjeld og felleskostnader. For mer info kontakt styreleder.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2016: Malt trappeoppganger og nye dører
2016: Oppgradert bakgård
2012: Piperehabilitering
2009: Fasade og tak
2002: Calling-anlegg
2001: Maling av fasade
2001: Bad og rør

Husdyrhold

Beboere som ønsker å holde dyr plikter at dette ikke er til sjenanse for naboer.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 4 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Erik Danielsen