#ST.HANSHAUGEN

Stor, lys og luftig 3-R med god standard I Solrik balkong på 6m² I Originale tregulv I Vedovn I Rolig beliggenhet

Akersbakken 9 , 0172 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

51%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

12%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 70 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 7 068 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1952
Gårdsnummer 218
Bruksnummer 3
Energimerking G
FINN.no 179150916
Sist endret 28.05.2020 13:46
Prisantydning 4 950 000
Totalpris 5 089 833
Ligningsverdi 1 350 377,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) 124 698,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 074 698,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 089 833,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0097

Adresse og matrikkel

Akersbakken 9, 0172, Oslo, Gnr. 218 bnr. 3, andelsnr. 86 i Akersbakken borettslag med orgnr. 948817705 i Oslo kommune

Eier

Ingrid Sand Lars Wilhelmsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

70 / 70 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1952

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har hatt et energiforbruk på ca. 8 000 kWh i 2019.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 7 068 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet og beplantet fellesarealer (oppgradert i 2014) med stor lekeplass, grillplass, parkområde, sittebenker og nedgravd søppelanlegg. Asfalterte internveier. Borettslaget har egen hagekomite og flaggheising på alle offisielle flaggdager. På 17. mai er det flaggheising med korps og før jul tennes julegranen.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, baderom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 6m² og 1,5m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 10,5m².
Tilgang til fellesvaskeri og felles sykkelbod i kjeller.

Beliggenhet

Flott beliggenhet i et urbant, populært og svært sentralt boligområde på St.Hanshaugen i Oslo. Leiligheten ligger rolig til i enveiskjørte Akersbakken. Dette er en stikkgate fra Waldemar Thranes gate, nær Alexander Kiellands Plass, den idylliske og frodige St.Hanshaugen parken og med St. Hanshaugen senter i umiddelbar nærhet.
Området byr på et bredt utvalg av butikker, kafeer, restauranter og en rekke hyggelige serveringsteder som bl.a. Smalhans, Schrøders, Tranen/Lofthus pizza, Gutta fra Calcutta, Kontrast Døgnvill Bar & Burger, Hitchhiker og resten av tilbudene ved Mathallen på Vulkan. Et eldorado for den matglade. Eiendommen har nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud, med tre minutters gangavstand til St.hanshaugen senter (stor Rema 1000 med rause åpningstider og post i butikk, Apotek1 og Fresh Fitness, m.m.). I gangavstand finner du også mange andre dagligvarebutikker, i tillegg til spesialforretninger som Gutta på Haugen, Java, Røtter, Åpent bakeri, Pascal konditori og Vinmonopolet.
Det er kort vei til treningssenter, blant annet Fresh Fitness på St.Hanshaugen senter, Athletica Vulkan og Elixia Ringnes Park. Byen er samtidig et godt utgangspunkt for fysiske utskeielser i Oslomarka, og du kan enkelt ta deg til både Sognsvann, Frognerseteren og Maridalen (buss 54). Her er det koselige turmuligheter hele året, og om vinteren preppes det løypenett. For den turglade bør området virkelig oppleves. Her er det flotte turmuligheter som Telthusbakken med sine sjarmerende trehus og Akerselva med fossefall og gamle møller på veien ned fra Maridalsvannet til Bjørvika. Frognerparken er en herlig byvandring unna. Eller hva med et kvarters spasertur langs historiske Akersveien ned til sentrum? Gangavstand til flere av byens mest populære områder, som Grünerløkka, Bislett, Sagene og Bogstadveien.
Nærområdet kan også by på flotte parkanlegg, med St. Hanshaugen, Alexander Kiellands Plass, Kuba parken og Birkelunden som de nærmeste. I parken på St. Hanshaugen er det gode treningsmuligheter, og flott akebakke på vinteren. Her finner du også Oslos eldste uteservering (mat og drikke) i sommerhalvåret, samt nydelig fjordutsikt på toppen av parken. Mathallen på Vulkan ligger 500 meter fra leiligheten og byr på spennende matmarkeder med både kort- og langreiste fristelser, vinkurs, konserter, utesteder og mange unike spisesteder. Det er barnehager og skoler i alle trinn i nærområdet, gangavstand til Høyskolen i Oslo og Akershus, Kunsthøyskolen, Arkitekthøyskolen, Westerdals og enkel adkomst til Blindern og BI Nydalen med buss.
Området har meget gode muligheter for offentlig kommunikasjon, da Alexander Kiellands Plass er et knutepunkt for busstrafikk i Oslo. I tillegg kan du enkelt gå til flere sentrale områdene som Bislett, Grünerløkka og sentrum. Det er omlag 20 minutter å gå til Nationaltheatret/Stortinget, som er gode knutepunkt for både tog, flytog og alle T-banens linjer.
Bussholdeplassen ligger 3-5 min gange fra leiligheten. Her går fem busslinjer med hyppig frekvens; 21, 33, 34, 37 og 54. 21 bussen har jevnlige avganger mellom Aker brygge og Helsfyr og 54 bussen mellom Aker brygge og Kjelsås (marka). Både 34-, 37- og 54-bussen går via Jernbanetorget og sentrum. Rullende fortau med hyppige avganger. Flere av bussene går også som nattbuss/døgnet rundt. Nærmest holdeplass er Telthusbakken, kun 200 meter fra leiligheten, der går både 34 og 54 bussen.
Dette er en perfekt leilighet for den som ønsker en urban livsstil med kort vei til både grøntområder og byens mange fasiliteter.

Lys og innbydende entré med skyvedørsgarderobe

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten. Gjennomgående god standard med lyse originale tregulv og lysmalte overflater.
I entréen har du god plass til sko og yttertøy i plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Porttelefon.

Stor, lys og fin stue med vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et lyst og fint rom. Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det ikke er noe innsyn. Alle vinduene og balkongdøren var nye i 2017, og du har brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på 2,6 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
I stuen har du god plass til en stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og en spisebordsgruppe. Digital-tv og bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene. I hjørnet har du en moderne vedovn fra 2017 som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Solrik og usjenert balkong på ca. 6m²

Fra stuen har du utgang til en flott og solrik balkong på ca. 6m². Her sitter du høyt og usjenert til med fritt og frodig utsyn. Balkongen er overbygget, har tremmer på gulv og god plass til sittegruppe. Beliggenheten i høyden og mot sydøst sørger for gode solforhold, og dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager.

Lyst separat kjøkken med moderne og tidløs innredning

Leiligheten har et lyst og fint separat kjøkken. Moderne og tidløs kjøkkeninnredning fra IKEA som er oppgradert med nye fronter i 2020. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og heltre benkeplate. Praktisk med plater i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel som medfølger i handelen. Også på kjøkkenet har du plass til et hyggelig spisebord.

Romslig og lyst hovedsoverom med stor skyvedørsgarderobe

Hovedsoverommet er et stort og lyst rom som vender ut mot rolige fellesarealer. God standard med lyse originale tregulv, lysmalte overflater med en fin tapet på den ene veggen. På soverommet har du god plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt kommoder eller en kontorpult ved vinduet. Usedvanlig god oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe på 4 meter.

Fint soverom II av god størrelse

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom av god størrelse. Samme gode standard med lyse originale tregulv, lysmalte overflater med en fin tapet på den ene veggen. På soverommet er det god plass til dobbeltseng, kontorpult og garderobeløsninger.

Lyst og moderne flislagt baderom med gulvvarme

Leiligheten har et lyst og moderne baderom som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2002, og oppgradert med nye gulvfliser i 2011. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himling. Også på baderommet har du et vindu som slipper inn deilig dagslys. Baderommet er utstyrt med servantskap med speilskap over, dusjhjørne med innfellbare glassdører og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin.

Felleskostnader

Kr. 3 557,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Digital-tv og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 825,- av totale felleskostnader.
Det er vedtatt at felleskostnadene skal øke med 3% fra 01.09.2020.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 350 377 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 861 358 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård oppført 1952 over 5 etasjer i tillegg til kjeller og loft. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av armert betong. Fasaden er pusset og malt. Taket ble tekket 2011/12. Leiligheten har Swedoor inngangsdør fra ukjent årstall med sikkerhetslås og kikkehull. Brann- og lydklasse B30 og dB40. Balkongdør med to-lags glass fra 2017. Vinduer med to-lags glass fra 2017.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedovn fra 2017 i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Garderobeskap på 1,15 meter i entré
* Garderobeskap på 4 meter på hovedsoverom
* Vedovn
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Leiligheten disponerer to boder i kjelleren og en på loft

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Obligasjon, tinglyst den 18.02.1953, dagboknummer 300543. Beløp: NOK 477.700. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 02.12.1989, dagboknummer 78784. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser. Riktig årstall i pantebok og gammel grunnbok er 1986.
* Pantedokument, tinglyst den 17.10.2003, dagboknummer 67528. Beløp: NOK 20.430.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Pantedokument, tinglyst den 31.01.2017, dagboknummer 90732. Beløp: NOK 10.700.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Akersbakken Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 817 705, og består av 152 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: akersbakken.herborvi.no
* Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Bygårdsservice AS.
* Borettslaget har avtale med Bygårdsservice AS om renhold av fellesarealene.
* Fellesvaskerier i Akersbakken 3 og 15, og Fredrikke Qvams gate 15 og 23.
* Bredbånd og digital-TV fra Get inkludert i felleskostnadene

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HUS301-11455852-1  
Type: Annuitet   
Restsaldo: Kr. 11 437 682,-  
Andel restsaldo: Kr. 77 897,-  
Andel kapitalkostnader: Kr. 548,-  
Rest løpetid: 13år 7mnd  
Term. per år: 4   
Type rente: Flyt   
Rente: 2,01%
Lånenummer: OBBK01-98207579521 
Type: Annuitet   
Restsaldo: Kr. 6 870 847,-  
Andel restsaldo: Kr. 46 801,-  
Andel kapitalkostnader: Kr. 277,-  
Rest løpetid: 16år 11mnd  
Term. per år: 12  
Type rente: Flyt   
Rente: 2,25%

Andel fellesgjeld

Kr. 124 698,- per 01.04.2020.

Andel formue

Kr. 10 306,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 6 121 900,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 4 772 246,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 981 954,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 1 388 737,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2018: Nye porttelefoner
2017: Rehabilitering av alle piper, montering av innvendig stålrør og nye topphatter. Rehabilitering av bunn- og uttrekksledninger. Utskifting av rør og stoppekraner i kjeller (inn- vann til leilighetene). Nye varmtvannsbeholdere, 4 stk. og blandebatterier i vaskerommene. Nye El-hovedtavler 7 stk. samt underfordelinger i vaskerier og oppgradering av jordingsanlegg. Utvendig overflatebehahandling /maling av vinduer og balkongdører. Etablering av inspeksjonsluker på balkonger. Montering av nye dørpumper i alle leiligheter. Nye branndører i vaskerier. Rens av ventilasjonsanlegg i alle leiligheter. Utbedring av setningsskade under FQ-23. Kontroll og sikring av balkongbolter på alle balkongene.
2015: Avtale Get 5 år. Bredbånd og digital-TV.
2013-14: Oppgradering av bakgården. Nedgravd søppelanlegg.
2013: 2 nye andelsleiligheter. Næringslokale bygd om til 2 nye andelsleiligheter.
2012: Tjenesteleilighet solgt og gjort om til andelsleilighet.
2011-12: Tak i AB 9-19 og FQ 23 og 25. Inkl. snøfangere.
2011: Snøfangere på tak i AB 1-7 og FQ 17-21.
2010: Ny andelsleilighet Akersbakken 17 B.
2009: Ny fasadebelysning. Branndører kjeller og loft. Oppussing av alle trappeløp.
2008: Nye ytterdører.
2007: Tak AB 1-7 og FQ 17-21 og fasader.
2003: Installasjon av nytt kabel-tv anlegg.
2000-02: Utskifting av rørledninger og avløp, samt rehabilitering av alle bad.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å anskaffe eller holde dyr som er til ulempe for beboerne. Førerhund og tjenestedyr tillates. Se også vedlagte husordensregler for utfyllende bestemmelser om dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Gul lampe på kjøkken
* Stringhylle barnerom
* Barneknagg i entré
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Erik Danielsen