#ØVRE GRÜNERLØKKA

Lys og arealeffektiv 2-roms leilighet i klassisk gård | Store vinduer | V.v inkl.| Ingen forkjøp | Flott bakgård

Dælenenggata 38 D , 0567 Oslo

BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

17%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

35%

har bolig mellom 60-120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 48 m²
Bruksareal 48 m²
Bruttoareal 53 m²
Tomt 943 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1897
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 115
Energimerking F
FINN.no 179385711
Sist endret 29.05.2020 09:17
Prisantydning 3 700 000
Totalpris 3 753 810
Ligningsverdi 797 947,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) 46 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 746 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 753 810,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0099

Adresse og matrikkel

Dælenenggata 38 D, 0567, Oslo, Gnr. 227 bnr. 115 snr. 1, andelsnr. 27 i Dælenenggaten 38 borettslag med orgnr. 987993332 i Oslo kommune

Eier

Erlend Ramm

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

48 / 48 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1897

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Nei

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 943 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Eiet tomt. 942 kvm. Hyggelig og skjermet gårdsrom som er oppgradert i nyere tid. Pent opparbeidet med gangarealer, gressplen, og annen pen beplanting, samt flere sittegrupper, fellesgrill og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Ja

Beskrivelse

Dette er en flott 2-roms beliggende fint til i 4. etasje, i en klassisk gård på øvre Grünerløkka/Dælenenga. Boligen er malt i tidsriktige farger og har pent gulv fra 2017 på gulv. Fin takhøyde, god planløsning og store vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys.
- Lys og hyggelig åpen stue/kjøkken
- Pent Epoq kjøkken fra 2018 med integrerte hvitevarer
- Oppgradert bad fra 2006 med opplegg for vaskemaskin
- Stort soverom med plass til kontor
- Varmtvann inkl. i felleskost
- Romslig kjellerbod og bod i trappeoppgang
- Veldig stille og rolig
- Hyggelig og veldrevet borettslag
- Flott bakgård med sittegrupper og grill
- Lave omk. - ingen dok.avg.
- Ingen forkjøpsrett
- Lave felleskostnader
- Canal Digital er leverandør av bredbånd og kabel-tv inkl.
- Kort vei til alle fasiliteter med flere parker og kafeer i nærheten

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré/hall, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 3,3 m2, og en bod utenfor leiligheten på ca. 0,8 m2.

Beliggenhet

Dælenenggata er en attraktiv gate på øvre Grünerløkka/Dælenenga, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Herfra er det kort vei til Grünerløkkas yrende folkeliv, Carl Berner, St.Hanshaugen, Torshov m.m. Leiligheten ligger et steinkast unna Ringnes Park med kino, SATS/Elixia, Meny m.m. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum. Området er spennende og sjarmerende med sin gamle trehusbebyggelse og klassiske gårder, samtidig som det bygges nytt og moderne.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo. "Løkka" kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Blant annet er The Nighthawk Diner, Vespa & Humla, Villa Paradiso og Südøst verdt et besøk. På andre siden av Akerselva finner man Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. Joker med post i butikk (i gårdens 1. etasje), samt kiwi, Coop Prix og søndagsåpen Joker og Bunnpris rett borte i gaten.
Det er kort vei til Carl Berners plass hvor det er meget gode kollektivmuligheter med T-bane, trikk- og bussforbindelser i alle byens retninger. Det går også flybuss fra Carl Berners plass. Carl Berner-krysset og gatene rundt er oppgradert for nesten 300 millioner kroner, bl.a. for å nedjustere trafikkbelastningen i krysset. Bedre tilbud av kaféer, serveringsteder og treningssentre har også bidratt til å øke områdets popularitet.
I Fagerheimgata har du holdeplass for bussnr. 30 og i Københavngata (2 min gange) er det også holdeplass for flybussen, samt blant annet bussnr. 20, 21, 28, 33 m.m. Det er flere trikke-forbindelser fra Birkelunden (6 min gange). Det er også bysykkelstativ like ved.
For den mosjonsglade er det forskjellige tilbud av treningssentere i nærheten av boligen. SATS/Elixia på Rignes park og på Carl Berner, samt Bare Trening og Fresh Fitness en kort spasertur unna. Tøyenbadet kan tilby helsestudio og badeanlegg hele året.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Torshovdalen, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, Tøyenparken hvor Øya-festivalen arrangeres i august, samt Botanisk Hage som kanskje er Oslos vakreste park. En liten spasertur unna ligger Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis), og det er også gangavstand til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppbevaring av sko og yttertøy i åpen nisje. Dørcalling med portåpner plassert ved siden av entrédøren.

Stue

Leiligheten har en herlig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord, samt øvrig ønsket møblement. Store vindusflater fra flere sider som bidrar til gode innvendige lysforhold. Åpen løsning mot kjøkken.

Kjøkken

Pen og åpen kjøkkenløsning i stue. Epoq kjøkkeninnredning fra 2018. Kjøkkeninnredning med sorte slette fronter. Benkeplate av avonite. Kjøkkenøy. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeskap og overskap. Belysning over kjøkkenbenken. Ventilator i himling med kullfilter. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn fra Bosch. Koketopp og ventilator fra Witt, integrert kombiskap (med isbitmaskin) fra Liebherr Opplegg for oppvaskmaskin.

Bad

Flislagt gulv med gulvvarme. Flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med dører.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Speil over servant. Dusjhjørne med skyvbare glassdører. To-greps armatur fra Oras.
Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin som medfølger i handelen.

Soverom

Lyst og luftig soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap. Vegghengte stativ til oppbevaring og dekor, samt plass til nattbord, kommode el. God plass til skrivepult / hjemmekontorløsning ved vinduet. Skrivepulten medfølger.

Felleskostnader

2 501 pr. mnd. Renter kr 150,-fellesutgifter kr 1.784,-, trappevask kr 100,- styrehonorar kr 167,-, vedlikeholdsfond kr 100,-, dugnadsavgift kr 200,-

Etasje

4. etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 797 947 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 872 609 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur i murkonstruksjon og naturstein. Yttervegger i teglsteinskonstruksjon
utvendig pusset og malt. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget).
Leiligheten har slett entredør i brannklasse B30 og lydklasse 36dB, fra Jutlandia. Vinduer fra 1978 med to-lags glass og karmer/rammer av tre.
Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og varmekabler på bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom:48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/hall, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 3,3 m2, og en bod utenfor leiligheten på ca. 0,8 m2.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarmet med panelovner og varmekabler på bad. Varmtvann inkl. i felleskostnader.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Servitutter i grunn:
1962/506369-1/105  Best om garasje/parkering  27.04.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-227/115
Gjelder denne registerenheten med flere
1981/511290-1/105  Best. om adkomstrett  05.11.1981 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-227/115
Gjelder denne registerenheten med flere
1997/27627-1/105  Rettighet  13.05.1997 
Rettighetshaver: ICA DETALJ AS  
Org.nr: 963132794
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
Leietid 10 år
Fra dato 01/01/1997
Leie minimum kr. 300.000 maks 400.000 pr. år
Med flere bestemmelser
Bestemmelser om forlengelse
Overført fra: 0301-227/115
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1999/11212-1/105   ** Transport av rettighet  04.03.1999 
gjelder: RETTIGHET 1997/27627-1/105
Fra:KEFAS AS  
Org.nr: 913403754
Til:ICA DETALJ AS  
Org.nr: 963132794
1997/27660-1/105  Rettighet   13.05.1997 
Rettighetshaver:ICA DETALJ AS  
Org.nr: 963132794
FRAMLEIEAVTALE
Gjelder avtale: 27627/1997
Leietid 10 år. Fra dato 01/01/1997. Leie 300.000 pr. år.
Med flere bestemmelser
Kan ikke framleies
Bestemmelser om forlengelse
Overført fra: 0301-227/115
Gjelder denne registerenheten med flere
1999/11231-1/105   ** Transport av rettighet  04.03.1999 
gjelder: RETTIGHET 1997/27660-1/105
Fra:MATKNUTEN AKSJESELSKAPET  
Org.nr: 974475251
Til:ICA DETALJ AS  
Org.nr: 963132794
 
1997/27673-3/105   ** Obligasjon i leierett  13.05.1997 
BELØP: NOK 500.000
gjelder: RETTIGHET 1997/27660-1/105
Panthaver:Kefas As  
Lnr: 1156589
Panthaver:Rimi Norge As  
Lnr: 4994638
1998/58525-1/105   ** Transport av panthaver  06.10.1998 
gjelder: OBLIGASJON I LEIERETT 1997/27673-3/105
Fra:Kefas As  
Lnr: 1156589
Til:Rimi Norge As  
Lnr: 4994638
 2005/73414-1/105  Pantedokument  31.10.2005 
BELØP: NOK 45.000.000
Panthaver:Komplett Eiendomsmegling As  
Lnr: 7066282
Opprinnelig tinglyst som panteutvidelse
av PANTEDOKUMENT 61484/2005
2008/141391-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 18.02.2008 
veket for: PANTEDOKUMENT 2008/113014-1/200
2005/73414-4/105  Urådighet 31.10.2005
Eiendommen kan ikke disponeres m.v. over uten samtykke
fra Komplett Eiendomsmegling AS.
2008/141391-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 18.02.2008 
veket for: PANTEDOKUMENT 2008/113014-1/200
Grunndata
2005/57341-1/105  Seksjonering  02.09.2005 
opprettet seksjoner: snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1214/1580
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 3
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Består av 32 andeler i tillegg til næringslokaler. Forretningsførsel utføres av Eiendomsnøkkelen forvaltning. Mazars revisjon AS utfører revisjonen.
Bare fysiske personer (enkeltpersoner ) kan være andelseiere i borettslaget. Borettslaget kan likevel tegne og eie andeler etter lov om borettslag i samsvar med §§ 5 og 13, femte ledd (ny  borettslaglov  kap .4). Ingen fysiske personer (enkeltpersoner) kan eie mer enn en andel.
- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.
- Ingen forkjøpsrett, kun krav om styregodkjenning.
- Canal Digital er leverandør av bredbånd og kabel-tv.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: kr 46.252,- per. 30.04.2012.
Borettslagets totale gjeld: kr 15.748.328,- pr 30.04.2012
Långiver: DnB Bank
Lånetype: Annuitetslån
Avdragsfritt: tom. 30.09.2021
Innfrielsesdato: 30.09.2041
Rentesats: Rente 3,10% pr.d.d.
Nedbetalingsplan ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Andel fellesgjeld

46 000

Andel formue

53 928

Forsikring

Gjensidige Forsikring, Polisenummer: 77442357

Regnskap

Regnskap følger vedlagt i salgsoppgaven

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Videocalling-system med kodebrikke ble montert i borettslaget i 2016.
- Oppgangene i borettslaget ble pusset opp vinteren 2017.
- Ved siste generalforsamling ble det bestemt at styret skal innhente pris på utskifting av vinduer og utskiftning/utbedring av tak. Spørsmålet om det skal gjennomføres vil stemmes over på en ny generalforsamling. Iht. styreleder har borettslaget en del midler til å utføre slikt arbeid, men dersom arbeidene blir vedtatt vil det sannsynligvis medføre en liten økning i felleskostnaden.
- Generalforsamlingen vedtok at dersom det en gang skal søkes om tillatelse til å oppføre balkonger må det først kartlegges om det er mulig og hvem som eventuelt ønsker balkong. De andelseiere som ønsker balkong må dekke alle kostander forbundet med søknad og oppføring.
Forøvrig må alltid normalt vedlikehold påregnes. Se også årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt. Generalforsamlingen i 2012 vil avholdes den 20.05.2020 og innkalling/protokoll foreligger.

Husdyrhold

Alle beboere som ønsker å skaffe seg husdyr må først søke om dyrehold til styret før de går til anskaffelse av husdyr. Se søknadsskjema og retningslinjer i husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cu@schalapartners.no eller SMS: 92 30 59 23 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Carl Uthus