#SANDAKER

Stor, lys og gjennomgående 2(3)-roms med innglasset balkong på 6m² I Moderniseringsbehov I Mulighet for kjøp av garasje

Birch-Reichenwalds gate 27 A , 0482 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

27%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 58 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 71 m²
Tomt 2 667 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1953
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 154
Energimerking G
FINN.no 179523951
Sist endret 29.05.2020 12:29
Prisantydning 3 600 000
Totalpris 3 715 582
Ligningsverdi 1 073 942,-

Beregnet totalkostnad

3 600 000,- (Prisantydning) 100 447,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 700 447,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 715 582,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0101

Adresse og matrikkel

Birch-Reichenwalds gate 27 A, 0482, Oslo, Gnr. 224 bnr. 154, andelsnr. 10 i Frederik Gladsgate Borettslag med orgnr. 948338343 i Oslo kommune

Eier

Hege Haneborg Rønholt

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

65 / 58 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1953

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger hadde kr 4.020,- i strømutgifter det siste året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Selger eier en garasjeplass i Aasen garasjelag som kan medfølge leiligheten.
Garasjeplass nr. 11 ligger i nytt, oppvarmet og låst garasjeanlegg under Grefsen Stasjonsby (ca. 100 meter fra leiligheten.) Oppstillingsplassen har uttak for lading og disponerer en egen låst bod ved siden av plassen.
Plassen har en estimert verdi på kr. 360.000,-. Ved interesse er det viktig at en gjør megler oppmerksom dersom ett bud er inkludert garasjeplassen.
Se link for hvilke adresser som kan eie/disponere garasjeplass i Aasen garasjelag: http://aasengarasjelag.no/om-2/

Tomt

Areal: 2 667 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet tomt med forhage mot Frederik Glads gate og en pent opparbeidet bakgård, asfalterte veier, sittegruppe, sykkelstativ og beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entré, stue med utgang til innglasset balkong, kjøkken, baderom og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3,7m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 7,1m².

Beliggenhet

Meget populær og attraktiv beliggenhet på Sandaker med kort vei til en rekke fasiliteter!
Flere matbutikker i umiddelbar nærhet med blant annet KIWI Sandakerveien, REMA 1000 Sandakerveien, ny Meny-butikk i Lillo gård og Joker Grefsenveien (åpen alle dager). I nærområdet finner man Sandaker senter med blant annet Coop Mega, Vinmonopolet, Vitus Apotek, bokhandel og Deichmanske Bibliotek. Det er kort vei opp til Storo Storsenter, som med sine over 130 butikker og spisesteder, er Oslos største kjøpesenter. Tidligere i år åpnet Norges største kino på Storo med hele 14 saler og over 1700 seter!
Et par minutters gange fra leiligheten finner man populære Åpent Bakeri i Åsengata. Her er det kafé på dagtid, og om kvelden blir stedet gjort om til restaurant hvor man får det som av mange er ansett som byens beste pizza.
En liten spasertur fra leiligheten finner man en rekke hyggelige kaffebarer, restauranter, kaféer og kulturtilbud, med blant annet Mega Sushi, Jewel of India og Pancetta Pizza på Sandaker, og på Torshov ligger populære Soria Moria (konserter, utested/bar, restaurant og teater) og Det Andre Teateret (improvisasjonsteater). Spisestedet "Grisen" på Torshov er også meget populært, og har en flott uteservering sommerstid. Videre nedover finner man og Ringen Kino, på Ringnes park.
Det er også kort vei til Grünerløkka med alle sine tilbud; kun en kort trikketur/spasertur unna. Her finner man en rekke utesteder, restauranter, kaffebarer og spennende nisjebutikker. For å nevne noen populære restauranter så er; Südøst, Delicatessen, Villa Paradiso og Mucho Mas verdt å trekke frem.
Handelshøyskolen BI i Nydalen ligger ikke langt unna og her kan man velge om man vil spasere i hyggelige omgivelser langs Akerselva eller ta korteste vei opp langs Sandakerveien. I Nydalen finner man også det som er kåret til Oslos beste gastropub i 2013, nemlig Nydalen Bryggeri og Spiseri.
Av treningssentre finner man en rekke av disse i nærområdet. Her har man blant annet Fitness Express i Sandakerveien, Sats Storo og Sats Nydalen, Fitness24seven ved Storokrysset, Athletica Nydalen (på BI) og EVO Nydalen.
Av parker finner man hyggelige Torshovparken og Torshovdalen ikke langt unna. Idylliske Akerselva ligger noen steinkast unna, og her kan man enten spasere ned til Oslo sentrum eller følge elva oppover til marka med alle sine muligheter, sommer som vinter. Går man oppover langs Akerselva kommer man til hyggelige badeplasser som Nydalsdammen, eller lenger opp til Frysja med store flotte grøntområder og bademuligheter.
Svært godt kollektivtilbud med trikkestopp rett ved leiligheten (trikk 11,12 og 13). Her kan man ta trikk enten ned til sentrum eller helt opp til Grefsen/Kjelsås. 30-bussen stanser i Sandakerveien rett ved. Ellers er det kort vei til Storokrysset som er et kollektivt knutepunkt med T-banestasjon, trikk- og busstopp; her kan man lett komme seg rundt til hele byen. I Storokrysset stopper dessuten flybussen som tar deg raskt til Gardermoen.

Lys og romslig entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og romslig entré. Leiligheten holder en gjennomgående standard med parkett fra 2010 på gulv og lysmalte overflater. I entréen har du plass til sko og yttertøy i åpen garderobeløsning.

Stor, lys og lettmøblert stue

Stuen er et stort og lyst rom med parkett på gulv og lysmalte overflater. Den store vindusflaten og balkongdøren slipper inn godt med naturlig lys i rommet. Stuen er romslig og enkel å innrede med både sofagruppe, mediemøblement og en spisebordsgruppe. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene.

Stor innglasset balkong på ca. 6m²

Fra stuen har du utgang til en stor innglasset balkong på ca. 6m². Balkongen er nordvestvendt og vender ut mot rolige grønne fellesarealer som sørger for at du sitter skjermet. Balkongen har støpt betongdekke på gulv og rekkverk av glassbyggersten med skyvevinduer over. Montert taklampe og stikkontakt.

Praktisk og romslig separat kjøkken

Leiligheten har et romslig separat kjøkken med plass til spisebord. Du har god skap- og benkeplass i kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og laminert benkeplate. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene. På kjøkkenet har du plass til frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin, vaskemaskin og kjøleskap med frysedel.

Lyst soverom med stor skyvedørsgarderobe

Soverommet er også et lyst rom av god størrelse. På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord og kommoder eller en kontorpult. Rikelig med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe på 2,5 meter.

Flislagt baderom med varme i gulv

Leiligheten har et eldre flislagt baderom med varme i gulv. Baderommet er utstyrt med servantskap med speil og belysning over, ekstra vegghengte skap, badekar og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin på kjøkkenet.

Felleskostnader

Kr. 3 623,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 1 132,- av totale felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020.

Etasje 1 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 073 942 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 866 190 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer samt kjeller og loft. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong-/murkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein og stående trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein/plater. Leiligheten har Swedoor finéert entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre. Balkongdør med to-lags glass fra år 2000. Vinduer med tre-lags glass fra 1985.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen. Følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Innglasset balkong er medregnet i boligens bruksareal. Balkongen har gulvflate oppmålt til 6m², måleverdig areal for balkong inkludert vegg mot stue er 7m². Innebygde skap entré/gang og på soverom er medregnet i boligens primærareal.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Åpen garderobeløsning i entré
* Skyvedørsgarderobe på 2,5 meter på soverom
* Taklampe og stikkontakt på balkong
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnadene
* Kabel-TV og bredbånd fra Get inkludert i felleskostnadene

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hans Nordahls gate 58 til 66 - Innglassing av balkonger
Saksnummer: 202003178 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Frederik Glads gate - Oppføring av mindre sykkelgarasje
Saksnummer: 202004562 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Nils Huus' gate 18 - Fasadeendring og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201816342 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Grefsenveien 26 - Bruksendring av loft til kontor og fasadeendringer
Saksnummer: 201900617 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Hans Nielsen Hauges gate 43 - Detaljregulering - Byggemarked
Saksnummer: 201312165 - Reguleringssak
Status: Planforslag
Vitaminveien - Detaljregulering - Opparbeidelse av gate
Saksnummer: 201816207 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Sandakerveien-Nycoveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate
Saksnummer: 201806521 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Sandakerveien 78 - Offentlig ettersyn - Bolig og næring
Saksnummer: 201703583 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Obligasjon, tinglyst den 12.11.1954, dagboknummer 420670. Beløp: NOK 255.800. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 20.04.1955, dagboknummer 405072.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.10.1961, dagboknummer 514981. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om felles fyrhus/vaskeri.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 23.03.1999, dagboknummer 14687. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelser om kommunale installasjoner på eiendommen. Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser.
* Obligasjon, tinglyst den 18.04.2002, dagboknummer 25082. Beløp: NOK 11.500.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Pantedokument, tinglyst den 02.09.2019, dagboknummer 1014001. Beløp: NOK 2.410.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Fredrik Glads Gate Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 38 343, og består av 59 andelsleiligheter. Borettslaget eier 2 næringslokaler som er leid ut. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: web4.herborvi.no/frederikgladsgate/
* Styret vil i løpet av 2020 vurdere behovet for vaktmestertjenester, foreløpig utfører
styret/beboere de oppgaver som tidligere portner hadde.
* Borettslaget har avtale med Erik Henrichsen DA om renhold av fellesarealene.
* Fellesvaskeri i Birch-Reichenwalds gate 25.
* Kabel-TV og bredbånd fra Get.
* Det finnes sykkelbod til lagring av sykkel over vinteren. Det finnes også en frysebod for å plassere egen fryser, og boder for oppbevaring av barnevogner.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HUS601-11424240 7
Type: Serie
Restsaldo: Kr. 4 024 938,-
Andel restsaldo: Kr. 63 939,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 914,-
Rest løpetid: 7år 1mnd
Term. per år: 2
Type rente: Fast
Rente: 2,87%
Lånenummer: OBBK02-98207820504
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 2 332 008,-
Andel restsaldo: Kr. 36 508,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 218,-
Rest løpetid: 17år
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,35%

Andel fellesgjeld

Kr. 100 447,- per 01.05.2020.

Andel formue

Kr. 7 421,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 3 007 771,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 7 142 856,-. Dette er ca. 5 mill. høyere enn budsjettert, og skyldes at prosjektet med omlegging tak m.m. ikke var tatt med i opprinnelig budjsett.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -4 302 707,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 454 616,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering
* 2019: Rehabilitering tak, bytte kjeller og loftsdører
* 2019: Led-belysning trappeoppganger, kjeller/loft og fasaden
* 2019: Hagebelysning i 24 A B
* 2019: Salg av tjenesteleilighet, blitt andelsleilighet
* 2018: Nye låser inngangsdører
* 2017: Nytt sykkelrom / Oppgradering tørkeskap
* 2016: Overgang til fjernvarme / Rehabilitering næringslokaler
* 2015: Nye nedgravde avfallsbeholdere
* 2014: Ny tørketrommel / Oppgradert til digitale tele/nettkabler / Montert termostat på alle radiatorer / Montert sperrer i stamrør
* 2013: Oppussing oppganger, vaskeri, møtelokale
* 2012 Utskifting alle røyk/brannvarslere
* 2011: Nye inngangsdører til oppgangene
* 2010: Skifte av rør mellom blokkene
* 2009: Rens av ventilasjonsanlegg og avløpsrør / Utskifting avfukter i vaskerom/tørkerom / Utskifting trykktank varmtvannsanlegg
* 2007: Utskifting alle røykvarslere
* 2007: Innføring av Digital-TV (Get)
* 2005: Oppgradering av felles elektrisk anlegg
* 2003-2004: Utbedring av uteområdet
* 2000-2002: Rehabilitering av fasade med nye balkonger
* 1998: Isolasjon og forblending av fasade mot Nils Huus g
* 1995: Isolasjon og forblending av 1 gavlvegg
* 1994: Isolasjon og forblending av 2 gavlvegger
* 1993: Sikring av alle dører med jernbeslag / Nytt låssystem
* 1992: Vinduer i forretningslokalet og vaskeriet skiftet
* 1991: Utskifting av fyranlegget / Isolasjon av rør i kulvert
* 1990: Innredning av møterom og kontor for borettslaget
* 1989: utskifting av oljetank
* 1988: Inngangsdørene skiftet / Oppussing av trappegangene
* 1986: Loftgulvene isolert ved innblåsing av mineralull
* 1985: Utskifting vinduer og balkongdører
* 1985: Tomtene kjøpt av Oslo Kommune
* 1984: Takene lagt om, montert snøfangere

Husdyrhold

Det er, etter borettslagets vedtekter, ikke tillatt å holde dyr, men ifølge ny Lov om Husleieavtaler § 5 - 2, annet ledd er det likevel åpnet adgang til dyrehold hvis det foreligger gode grunner og det ikke er til ulempe for andre beboere. Søknad om dyrehold skal rettes til styret og skrives på fastsatt skjema som fåes hos styret. Se også vedlagte husordensregler for utfyllende bestemmelser om dyrehold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Helene Molle