#ALEXANDER KIELLANDS PLASS

Skikkelig fin, lys og gjennomført 3-R oppusset i 2019/20 I Klassiske detaljer I Vedkamin I Lekkert baderom I Må sees!

Vøyensvingen 1 A , 0458 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rebecca M. Madland
Rebecca M. Madland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

77%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig mellom 60-120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

12%

er gift

Type Leilighet / Aksje
Primærrom 70 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 78 m²
Tomt 915 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1930
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 235
Energimerking G
FINN.no 181078817
Sist endret 07.07.2020 09:54
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 796 982
Ligningsverdi 1 182 092,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) 277 784,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 777 784,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 198,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 796 982,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0115

Adresse og matrikkel

Vøyensvingen 1 A, 0458, Oslo, Gnr. 219 bnr. 235, leilighetsnr. 1 orgnr. 934610679 i Oslo kommune

Eier

Nicholas Seppänen My Wiberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

70 / 70 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1930

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 915 kvm, Eierform: Fellestomt
Aksjelaget har en svært hyggelige fellesarealer som består av en lukket og frodig bakgård. Bakgården har en hellelagt grillplass i nedre del og en felles hage øverst med frodig beplantning, supre solforhold og sittegrupper. Her ligger alt til rette for mye utendørs hygge!

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Aksjelaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i aksjen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets svært høye 1. etasje (tilsvarer og oppleves som en 2. etasje) og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to store soverom og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 10,2m².

Beliggenhet

Utrolig urban og sentral beliggenhet på Alexander Kiellands plass med gangavstand til alt av fasiliteter og flotte grønne områder. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Få meter fra boligen finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.
Flotte grøntarealer i nærområdet som blant annet parken på Alexander Kiellands plass rett utenfor døra, Ilaparken og parken på St. Hanshaugen. Hyggelige turområder rundt Akerselva. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet Gym Ila rett rundt hjørnet, SIO (Vulkan), ELIXIA (Ringnes Park), Icon, Pilates Room og Fitness24seven.
Fra leiligheten er det gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Ca. fem minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Tilsvarende 5 minutters gange unna finner du Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter. Gangavstand også til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter.
Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 21-, 33-, 54- og 34-bussen. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass på Birkelunden (linje 11, 12 og 13). Flybussen har adgang fra Alexander Kiellands Plass.
Du kan gå koselige turer langs Akerselva, besøke spennende kaféer og restauranter eller ta seg en tur på Ringen Kino (ca. 5 minutters gange). Det er også godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av boligen. Coop Mega med ferskvaredisk og post-i-butikk finner du på Kiellands hus, og rett utenfor leiligheten har du Alexander Kiellands plass dagligvare som har åpent døgnet rundt - alle dager i året. Kiellands Hus er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega, apotek, Vinmonopolet blomsterbutikk, skredder og bokhandel. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.
Ringnes Park ligger 5 minutters gange unna, med Meny, frisør, blomsterbutikk, kino og Jonoe sushirestaurant. Like i nærheten ligger også Vulkan, som er et nytt og spennende byutviklingsområde med Mathallen (se www.mathallenoslo.no) utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell med mer (se www.vulkanoslo.no).
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som HOA, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO med flere.
Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Lys og lekker entré med gulvvarme

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré. Entréen har lekre fliser på gulv med gulvvarme, glatte lysmalte overflater og downlights i himling. Du har plass til sko og yttertøy i plassbygget garderobeskap. Det er montert porttelefon på vegg, samt sikringsskap med automatsikringer.
Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lekre og gjennomførte leiligheten med sin høye standard. Hele leiligheten ble pusset opp i 2019/20 og holder en gjennomgående høy standard med glatte malte overflater og skjult elektrisk anlegg.

Stor, lys og fin stue med klassisk vedkamin og fine detaljer

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et stort, lyst og fint rom. God og oppgradert standard fra 2019/20 med lekre originale tregulv som er slipt og lakkert, glatte malte overflater og skjult elektrisk anlegg. Fine detaljer som to flotte rosetter i himling og store fløydører inn til hovedsoverommet.
I stuen har du to store og klassisk vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i rommet. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2018, og det er brede vinduskarmer som er perfekte for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,67 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
I stuen har du god plass til både en stor sofagruppe med salongbord og en stor spisebordsgruppe i tilknytning til kjøkkenet. Naturlig plass til mediemøblement og tv, inkludert i felleskostnadene er kabel-TV og bredbånd fra Get. I hjørnet av stuen har du en klassisk vedkamin som er et lekkert møbel i seg selv, men som også gir en lun varme på vinterstid (pipeløp rehabilitert i 2015). Det er også montert nye panelovner i alle rom som har wifi-styring.

Stilrent, moderne og fullt utstyrt kjøkken fra Sigdal

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og åpen løsning med stuen. Stilrent, moderne og fullt utstyrt kjøkken fra Sigdal som var nytt i 2019. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og benkeplate med mikrosement og nedfelt oppvaskkum. Praktisk med belysning under overskapene og nedfellbar stikkontakt i benkeplaten. Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.
Ved vinduet har du naturlig plass til et stort spisebord, og her kan du enkelt invitere venner og familie på hyggelige selskap.

Nydelig og lyst hovedsoverom med klassiske detaljer

Fra stuen har du to store og flotte fløydører inn til hovedsoverommet. Et stort og innbydende soverom med samme gode og oppgradert standard som resten av leiligheten. Lekre originale tregulv som er slipt og lakkert, og glatte overflater malt i en nydelig og dus grønntone. Også her har du en stor klassisk vindusflate med bred vinduskarm og god takhøyde på ca. 2,66 meter. Fine klassiske detaljer som de lekre fløydørene og en flott rosett i himling. På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord og en kontorpult eller kommoder. Oppbevaringsplass i garderobeskap med speildør.

Lyst, fint og romslig soverom II mot rolig bakgård

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom av god størrelse. God og oppgradert standard fra 2019/20 med pen enstavs laminat på gulv og glatte lysmalte overflater. Stor vindusflate som vender ut mot rolig og lukket bakgård sørger for en god natts søvn. Soverommet er av god størrelse med plass til både dobbeltseng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Svært delikat og stilrent baderom pusset opp i 2019

Leiligheten har et svært delikat baderom som ble utvidet og pusset opp i 2019 (soilrør ble byttet i regi av aksjelaget i 2000/01). Stilrent og moderne oppusset med mikrosement på gulv og vegger, varme i gulv, downlights i himling og gjennomgående detaljer i matt sort. Lekkert med plassbygget innredning med hyller og servant med veggmontert armatur, delikat speil med integrert belysning over. Romslig dusjhjørne med innfellbare glassdører, både hånd- og regnfallsdusj og praktisk integrert hylle for såper. Baderommet er også utstyrt med et deilig og stort badekar, samt vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin under servanten i den plassbygde innredningen. Avtrekksventil i himling.

Hyggelig bakgård med grillplass

Utrolig enkel adkomst til lukket og svært pent opparbeidet bakgård. Bakgården har en hellelagt grillplass i nedre del og en felles hage øverst med frodig beplantning, supre solforhold og sittegrupper. Her ligger alt til rette for mye utendørs hygge!
Det er også flere flotte grønne parker i umiddelbar nærhet som blant annet parken på Alexander Kiellands plass rett utenfor døren og store grønne Ilaparken kun noen meter opp i gaten. Ellers kort gangavstand til både parken på St. Hanshaugen og parkene på Grünerløkka.

Felleskostnader

Kr. 3 546,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 1 165,- av totale felleskostnader.

Etasje

Svært høy 1. etasje som tilsvarer/oppleves som en 2. etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er flere garasjeanlegg i umiddelbar nærhet hvor det tidvis er muligheter for både leie og kjøp av garasjeplass. For eksempel er det flere garasjeanlegg i Darres gate / Waldemars Hage, samt Kiellands P-hussom drives av Q-Park.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3 600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 182 092 per 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 255 531 per 31.12.2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av naturstein/murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og yttervegger utført i teglstein. Fasader utført i pussede og malte flater. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med takstein. Leiligheten har profilert entrédør av tre med kikkehull og brannklasse B 30 fra Jømna. Vinduer med
karmer av tre med to-lags glass fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2002 på rehabilitering av bad og utskiftning VAV, og ferdigattest fra 2016 på rehabilitering av piper. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 70m², Bruksareal: 70m², Bruttoareal: 78m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Klassisk vedkamin i stuen (pipeløp rehabilitert i 2015). Elektrisk oppvarming med panelovner (nye i 2019 og med wifi-styring), samt gulvvarme i entré og på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Plassbygget garderobeskap i entré
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Fastmonterte panelovner med wifi-styring
* Vedkamin i stuen
* Garderobeskap på hovedsoverom
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
* Røykvarslere og brannskukningsapparat
* Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 10,2m²
* Selger leier i dag en stor kjellerbod på ca. 30m² av aksjelaget for kr. 250,-/mnd
* Kabel-TV og bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kingos gate 11 - Oppføring av boligbygg
Saksnummer: 201905886 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Kingos gate 2 - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201801222 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Waldemar Thranes gate 72 - Etablering av butikklokale i underetasje
Saksnummer: 202007620 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Waldemar Thranes gate 72 - Terrengjustering av uteareal mot Uelands gate og oppføring av sittemøbler
Saksnummer: 201800032 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Darres gate 4 - Riving del av eksisterende bygg og oppføring av boligblokk
Saksnummer: 201713436 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om endring
Waldemar Thranes gate 73 - Fasadeendringer og innvendige ombyggingsarbeider
Saksnummer: 202004884 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På aksjelagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 30.10.1930, dagboknummer 902492. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 30.10.1930, dagboknummer 902493. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 30.10.1930, dagboknummer 902494. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Pantedokument, tinglyst den 12.08.2003, dagboknummer 49730. Beløp: NOK 13.640.000. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag.
* Pantedokument, tinglyst den 26.04.2018, dagboknummer 698273. Beløp: NOK 21.200.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS

Vei/vann/avløp

Adkomst til aksjelagets eiendom fra offentlig vei. Aksjelagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Aksjelag

Kingo Terrasse AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 934 610 679, og består av 72 leiligheter knyttet til aksjer. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Hjemmeside: www.kingoterrasse.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS02-98207685070
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 19 946 540,-
Andel restsaldo: Kr. 277 784,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 1 165,-
Rest løpetid: 28år 1mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 25.05.2020: 2,6%

Andel fellesgjeld

Kr. 277 784,- per 01.05.2020.

Andel formue

Kr. 15 384,- per 31.12.2019.

Forsikring

Aksjelagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt aksjeeier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 2 851 188,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 7 896 217,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2018 på kr. -5 456 987,-.
Dette skyldes kostnader knyttet til vindusprosjekt.
Aksjelagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 944 769,- og viser aksjelagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig. Aksjelagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Kjøper må selv sende en kopi av salgskontrakten til Skatteetaten slik at Skatteetaten kan registrere overdragelsen. Kopien kan sendes inn via skatteetaten.no/epost. Se ytterligere informasjon på hjemmesiden til Skatteetaten.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2018: Utskiftning av vinduer og balkongdører: I alle leiligheter og oppgangsvinduer. Innkassing av inntakskabler i kjeller. Maling av kjellervinduer og oppgangs-/gjennomgangsdører mot gate.
2017: Utbedring av el.-anlegget i kjeller: Utbytting av hovedsikringer, kabelanlegg og lysarmatur.
2015: Rehabilitering av alle piper.
2012: Rehabilitering av frontfasade.
2010: Brannsikring og oppussing: Skiftet dører til alle leiligheter, kjellere og loft. Utbedret setningsskader i oppganger. Oppussing av oppganger. Montering av felles brannvarslingssysyem.
2007: Maling av vinduer + Peisvifter: Avsluttende arbeid / maling av vinduer. Montering av peisvifter
2003/04: Tak og fasade: Omfattende vedlikehold av tak og fasade, totalkostnad kr. 6 395 000,-.
2000/01: Våtromsrehabilitering: Baderomsrehabilitering og utskifting av soilrør, totalkostnad kr. 8 233 000,-.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt uten styrets godkjenning. Ervervelse av nye husdyr må resøkes til styret. Lufting av hund på fellesområdene må skje med tilsyn og uten sjenanse for naboer.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Rebecca M. Madland