# LØREN / ØKERN

Lys og moderne 2-R selveier med stor balkong på 7m² I 7. etg. m/heis I Felles takterrasse I Lave felleskost. inkl. "alt"

Spireaveien 12 B , 0580 Oslo

BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

87%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 48 m²
Bruksareal 48 m²
Bruttoareal 52 m²
Tomt 6 128 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2011
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 218
Energimerking B
FINN.no 185399102
Sist endret 07.08.2020 14:14
Prisantydning 3 850 000
Totalpris 3 956 820
Ligningsverdi 843 102,-

Beregnet totalkostnad

3 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 98 000,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 106 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 956 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0132

Adresse og matrikkel

Spireaveien 12 B, 0580, Oslo, Gnr. 124 bnr. 218 snr. 91 orgnr. 999668062 i Oslo kommune

Eier

Marianne Sæter Korsnes

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

48 / 48 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2011

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 6 128 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Fellesarealene er avlåst med bom og er i all hovedsak bilfrie. Området er pent opparbeide med asfalterte gangveier, grøntområder, busker, lekeplass og sittegrupper. På Økernsiden av sameier er det et fint friområde med gangvei til Lørenbanen og som tar deg til Løren Skole og videre til Løren. Det er både innvendig og utvendig sykkelparkering i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 7. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, soverom og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6,8m² med god takhøyde på 2,7 meter.
Som beboer har du også tilgang til stor og solrik felles takterrasse med nydelig utsikt. Heisadkomst.

Beliggenhet

Eiendommen har en rolig og sentral beliggenhet på Løren mellom Økern og Refstad. Spireaveien er en rolig gate og det er gangavstand til både Løren, Sinsen og Økern T-banestasjoner samt flere busslinjer. Her bor du i et hyggelig boområde hvor du finner stort sett alt du trenger i hverdagen i kort gangavstand. Det er kort vei både til sentrum via kollektivtransport og marka. Det er umiddelbar nærhet til alt av hva Løren har av servicetilbud. Økern er en kort spasertur unna - et område i sterk utvikling med store planer.
Her får du kombinasjonen av det urbane livet på Løren og det rolige barnevennlige boligområdet på Refstad, samt kort vei til marka.
Løren har de senere årene hatt en voldsom utvikling, og fremstår i dag som et moderne og barnevennlig boområde med nærhet til flere skoler, barnehager, servicetilbud og andre fasiliteter. Området passer perfekt for folk i alle aldre og det kollektive transporttilbudet er meget bra, med blant annet underjordisk T-banestasjon på Løren. I tillegg er det sykkelfelt med forbindelse over Grünerløkka til sentrum, og mot marka.
Tur og marka
For den turglade er det ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua med fint badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden og restauranten har en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter. Fra boligen er det bare er ti minutters spasertur til Torshovdalen.
Dagligvarehandel og servicetilbud
Det er et godt utvalg av forretninger og servicetilbud i nærheten. På Løren finner du god mat og drikke på bl.a. Sanjays, Løyrin, Umai Sushi, Peppes, Kaffebrenneriet, Baker Hansen m.fl. I tillegg ligger Meny, Rema 1000, Sterk treningssenter, apotek, bokhandel, frisør, blomsterpikene, renseri etc. på og rundt Løren torg. Det er også kort vei til det nye og populære handelssentret Vinslottet. Du finner også dagligvarehandel i Sinsenveien med Rema 1000. I tillegg er det kort vei til både Storo og Linderud senter.
Skole/Barnehage
Det er et bredt utvalg av både barnehager og skoler i nærheten. Boligen har gangavstand til barneskolene Løren, Sinsen og Refstad (midlertidig busses elevene til Bredtvet). For elever på ungdomstrinnene er det kort vei til Frydenberg ungdomsskole og privatskolen Wang Ung ved Vinslottet. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Bjerke og Kuben videregående. Det er også et stort utvalg av barnehager i kort gåavstand fra boligen.
Med T-banen fra Løren er du også ved Handelshøyskolen BI Nydalen i løpet av ca. 6 minutter og Universitetet på Blindern i løpet av ca. 11 minutter.
Kollektivtransport
Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Både Løren, Sinsen og Økern T-banestasjoner ligger en kort spasertur unna. Om man skal mot Jernbanetorget så går det direktelinje fra Økern og Sinsen, og skal man mot Storo, så er Løren et godt alternativ med underjordisk stasjon. Her har du flere gode muligheter. Nærmeste busstopp er Lørenvangen med 23 og 24 bussen. Her kommer du deg til Storo med 3 stopp.
Tidsavstander med bil
Med bil fra Spireaveien tar det ca.:
5-8 min til Storo storsenter.
5-7 min til Linderud senter.
9-13 min til Alna Senter.
10-17 min til Oslo S.
Ca, 45 min til Oslo Lufthavn.
Tidsavstander med t-bane fra Løren
4 min til Storo Senter
6 min til Nydalen (Handelshøyskolen BI)
19 min til Jernbanetorget (Oslo S)
Tidsavstander med t-bane fra Økern
4 min til Linderud
4 min til Carl Berner
10 min til Jernbanetorget (Oslo S)
Tidsavstander med buss
5 min til Storo med 23 bussen.

Lys, romslig og praktisk entré

Du tar deg opp til leiligheten i 7. etasje via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys, romslig og praktisk entré. God oppbevaringsplass i romslig plassbygget skyvedørsgarderobe.
Leiligheten holder en gjennomgående god og moderne standard med parkett på gulv, glatte malte overflater og skjult elektrisk anlegg. I entréen har du nedsenket himling med downlights.

Lys og fin stue med moderne standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et lyst og fint rom. God og moderne standard med parkett på gulv og glatte overflater malt i en fin lun farge. Beliggenheten i byggets 7. etasje og med stor vindusflate sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det er lite innsyn. I stuen har du plass til sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann, kabel-TV og bredbånd er inkludert i de lave felleskostnadene.

Stor og herlig balkong på ca. 7m²

Fra stuen har du utgang til en stor og flott balkong på ca. 7m². Balkongen har tremmer på gulv og god plass til sittegruppe og grill etter eget ønske. Beliggenheten i høyden og mot øst sørge for deilig morgen- og formiddagssol. Montert utebelysning og stikkontakt. Dette er uten tvil en perfekt plass for lange og late sommerdager!

Moderne, tidløst og fullt utstyrt Sigdal-kjøkken

Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen. Moderne og tidløst kjøkken fra Sigdal. Du har god skapplass i innredningen som har hvite glatte fronter og mørk laminert benkeplate. Praktisk med takhøye overskap med belysning under og glassplate i benkeryggen. Kjøkkenet er utstyrt med stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen.

Lyst og innbydende soverom

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom med god plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Samme gode standard som resten av leiligheten med parkett på gulv og glatte overflater malt i en fin farge. Oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap med hvite fronter.

Moderne og lyst flislagt baderom med gulvvarme

Lyst og moderne flislagt baderom fra byggeår. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himling. Moderne baderomsinnredning med mørke glatte fronter og heldekkende servant i porselen, speil med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og både hånd- og regnfallsdusj, samt vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. Mekanisk avtrekk i himling.

Felleskostnader

Kr. 2 764,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring med fjernvarme, varmtvann, kabel-TV og bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Etasje 7 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 843 102 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 035 165 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 8.etasjer samt underetasjer. Betongplate mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjonen. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, dørpumpe, brannklasse B30 og lydklasse 40dB fra byggeår. Vinduer med karmer rammer av treverk med to-lags glass fra byggeår. Skyvedør til balkong med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2013 på oppføring av boligblokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 52 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Det samme gjelder ny seksjonseiers/leietakers navn og kontaktinformasjon.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Skyvedørsgarderobe i entré
* Garderobeskap på soverom
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Utebelysning og stikkontakt på balkong
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
* Balansert ventilasjonsanlegg
* Røykvarsler tilkoblet felles varslingsanlegg, sprinkelanlegg og brannslange i kjøkkenskap
* Felles varmtvann og oppvarming med fjernvarme som er inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer en kjellerbod
* Heis i bygget
* Tilgang til stor og solrik felles takterrasse

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig etter bestemmelsene i S-4349 av 05.12.2007. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Løren/Økern er et område som er i stadig utvikling, derfor vil det være byggeaktivitet i området i årene som kommer.
Offentlige planer på de nærmeste naboeiendommene:
Økern torgvei 6, Spireaveien 20 og Ulvenveien - Dialogfase før offentlig ettersyn
Saksnummer: 201607804 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer
Saksnummer: 201915152 - Detaljregulering med konsekvensutredning
Uttalelsesfrist: 24.08.2020
Spireaveien 8 - Bruksendring og innvendig ombygging
Saksnummer: 201920469 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Kvistveien 2 - Tilbygg og påbygg enebolig
Saksnummer: 201915652 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Økernveien 145 m.fl (Økern sentrum) - Flerfunksjonelt bysentrum med høy andel bolig
Saksnummer: 201908559 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Økern Torgvei - Oppføring av midlertidig svømmehall
Saksnummer: 201919464 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse
Lørenvangen 25 - Bestilling av oppstartsmøte - Boligblokker
Saksnummer: 201909046 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 12.11.2012, dagboknummer 953585. Rettighetshaver: Gnr: 124, bnr: 113 i Oslo kommune.
* Best. om vann/kloakkledning, tinglyst den 12.11.2012, dagboknummer 953585. Rettighetshaver: Gnr: 124, bnr: 113 i Oslo kommune.
* Best. om kloakkledning, tinglyst den 07.01.2016, dagboknummer 13127. Rettighetshaver: Gnr: 124, bnr: 264 i Oslo kommune. Bestemmelse om adkomstrett.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 11.01.2016, dagboknummer 22971. Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/konstruksjoner.
* Elektriske kraftlinjer, tinglyst den 29.04.2016, dagboknummer 385416. Rettighetshaver: Elvia AS. Bestemmelse om stedsvarig rett til bygging, drift og vedlikehold kabelanlegg. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse og beplantning.
* Seksjonering, tinglyst den 28.11.2012, dagboknummer 1011651. Opprettet seksjoner: Snr: 91. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 48/9063.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Spirea Park 1 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 999 668 062, og består av 144 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen registrert lån.
Ligningsposter per 31.12.2019:
Andel fellesgjeld: Kr. 0,-
Andel fellesformue: Kr. 9 553,-
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 5 388 661,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 5 151 549,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2018 på kr. 247 085,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 1 533 986,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner. Bare fysiske personer kan erverve boligseksjoner i sameiet.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr så som hund og katt i leilighetene forutsatt at de skjøttes på en forsvarlig måte og at de ikke er til sjenanse for øvrige sameiere. Styret kan nekte dyrehold dersom dette er til ulempe, sjenanse eller plage for øvrige sameiere. Dyr skal føres i bånd på fellesarealene og eventuelle ekskrementer må fjernes umiddelbart.

Tilbehør

Enkelte kjøkkenfronter er skadet, selger har bestilt nye kjøkkenfronter som er forventet levert i september/oktober som medfølger leiligheten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cu@schalapartners.no eller SMS: 92 30 59 23 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 7 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Carl Uthus