#LØREN

Ny og moderne 3-r selveier med god planløsning | Stor og solrik markterrasse | Kabel-tv og bredbånd inkl. | Fjernvarme

Lørenveien 59A , 0585 Oslo

VISNINGER

12. juli søndag kl. 14:30-15:30

13. juli mandag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marcus Egeland
Marcus Egeland Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

90%

har bolig mellom 60-120 kvm

66%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 63 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 71 m²
Tomt 9 281 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 2
Byggeår 2018
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 270
Energimerking E
FINN.no 182737468
Sist endret 06.07.2020 12:59
Prisantydning 4 690 000
Totalpris 4 816 070
Ligningsverdi 1 196 072,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 070,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 816 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0139

Adresse og matrikkel

Lørenveien 59A, 0585, Oslo, Gnr. 124 bnr. 270 snr. 32 orgnr. 921594321 i Oslo kommune

Eier

Jeanette Fischer Christer Daniel D Svensen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

65 / 63 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2018

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 9 281 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet fellestomt på 10218kvm. med beplantning, benker, asfalterte gangstier, prydbusker og lekeplass.

Beskrivelse

Velkommen til visning i Lørenveien 59A!
Dette er en meget attraktiv og gjennomført 3-roms selveier i nybygg fra 2018 med en smart og lettmøblert planløsning.
Boligen har en solrik, vestvendt markterrasse på hele 24 kvm. Stilmessig har leiligheten særpreg og er svært tiltalende med sine moderne og stilrene linjer, samt smakfulle farge- og materialvalg. Boligen er perfekt for den  som ønsker all komforten man får fra nybygg.

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entré, stue/kjøkken, to soverom og bad. I tillegg disponeres én kjellerbod samt felles sykkel- og smørebod.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et nyetablert og attraktivt boligområde på Løren, tett på Løren torg. Løren har de senere årene hatt en voldsom utvikling, og fremstår i dag som et moderne boområde med nærhet til flere skoler, barnehager, servicetilbud og fasiliteter. Det kollektive transporttilbudet er meget bra, med blant annet nyåpnet T-banestrekning og underjordisk stasjon. I tillegg er det sykkelfelt med forbindelse over Grünerløkka til sentrum, og mot marka langs Trondheimsveien.
Løren har også parkanlegg med Peer Gynt statuer og lekeapparater, samt Kanonhallen som benyttes som kulturhus. Andre grønne lunger i gangavstand er blant annet Torshovdalen, Tøyenparken, Bjerkedalen park, friområder ved Sinsen Hageby og Valle Hovin. Hovinparken, som er under etablering, blir også et fantastisk grøntområde og blir liggende ikke langt unna leiligheten
Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og matimport. Løren Idrettspark består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy.
For den turglade er det ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.
Det er også verdt å nevne at på Løren arrangeres det flere ulike kulturbegivenheter året gjennom som utekino bak Peppes Pizza, tenning av julegran på Løren Torg, julemarked og juletrefest.
Servicetilbud på Løren:
Løren er et spennende område med stor utvikling. Løren og omegn ligger helt på topp hva gjelder prisutvikling for bolig for hele Oslo, et resultat av god bydelssatsning. Her er et godt utvalg av forretninger og servicetilbud. Særlig bør nevnes den lekre og unike interiørbutikken Houz og den utrolig flotte butikken Blomsterpikene har skapt. God mat og drikke får man på bl.a. Sanaa, Umair Sushi, Peppes, m. fl. Meny og Rema 1000, Kiwi og Bunnpris også finnes alle på Løren. Du finner også apotek, bokhandel, frisør, renseri og Aker legevakt rett i nærheten. Nærmeste vinmonopol finnes på Hasle Torg.
For den aktive:
I gangavstand fra boligen finner du også treningssenteret STERK som er et totalhelsehus plassert sentralt på Løren. På STERK kan du trene i topp moderne lokaler med det beste utstyret markedet kan tilby. Foruten å være et treningssenter kan også STERK tilby behandling av muskel- og skjelettsystemet i form av kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopat og muskelterapeut.
Nye Økern Sentrum:
Gangavstand til nye Noor kjøpesenter på Økern. Utbyggingen av senteret starter i 2018 og planlegges åpnet i 2020. Dette skal inneholde badeland, kino og et bredt utvalg handlesteder, spisesteder og kulturtilbud. Gangavstand også til nye Løren aktivitetspark og flerbrukshall som planlegges mellom Løren og Økern. Stort løft for hele området!
T-bane og buss:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Sinsenveien og ligger ca. 300 meter fra boligen. T-banestasjonen på Løren åpnet i 2016 og er Norges mest moderne T-banestasjon. Her går linje 4 til sentrum via Nydalen og fra Økern T-bane kan du ta både linje 4 og linje 5 som går via Tøyen til sentrum. Den nærmeste inngangen til T-banen ligger ca. 150 m fra leiligheten. Det er også verdt å nevne at det er et bysykkel-stativ rett i nærheten.
Tidsavstander med bil:
Med bil fra Løren tar det ca. 2 min til Sinsen
2 min til Økern
5 min til Alna Senter
6 min til Oslo S
29 min til Oslo lufthavn

Entré

Lys og praktisk entré med dørcalling og plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Malte himling og overflater på vegg. Tilgang til walk-in-closet som med enkelthet kan benyttes som hjemmekontor.

Stue

Innbydende stue med mange store vindusflater som slipper lyset inn. Stuen er romslig med god plass til både sittegruppe og spiseplass. Både kabel-TV og bredbånd er inkludert i fellesutgiftene. Malt himling og overflater på vegg.

Kjøkken

Moderne og tidløst kjøkken i hvitt med laminat benkeplate. Kjøkkenet har godt med lagringsplass i over- og underskap og alt du trenger av hvitevarer, inkludert frittstående kjøleskap. Her er det god benkeplass til hobbykokken og muligheter for herlige måltider.

Bad

Pent, lyst og tidløst baderom fra 2018. Badet er utstyrt med alt du trenger, blant annet servant med underskap og overspeil. Dusjhjørne med innfellbare dører og veggmontert dusjgarnityr. Vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv og vegger. Malt himling. Downlights i tak.

Terrasse

Markterrasse
Vestvendt markterrasse på ca. 24 m² med mange ulike møbleringsmuligheter.

Soverom

Lunt og innbydende soverom med plass til dobbeltseng og oppbevaring i garderobeskap. Det store vinduet sørger for godt med lys og bidrar til økt romfølelse samtidig som det fremstår lyst og luftig. Malt himling og overlater på vegg.

Soverom 2

Lunt og innbydende soverom med plass til dobbeltseng og oppbevaring i eget walk in closet. Det store vinduet sørger for godt med lys og bidrar til økt romfølelse samtidig som det fremstår lyst og luftig. Malt himling og overlater på vegg.

Felleskostnader

2 350 pr. mnd. Kabel-tv og bredbånd fra Canal Digital, trappevask, vaktmestertjenester, felles byggforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Herav:
Felleskostnader 1.950,-
Bredbånd 200,-
Digital-TV 200,-

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Underliggende garasjeanlegg. Det er mulig leie av plass hvis ledig. Av og til selges også parkeringsplasser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 196 072 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 305 858 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Se vedlagte nabolagsprofil for skoler og barnehager i området.

Byggemåte

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Anticimex.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Før det kan gis ferdigattest, må det sendes søknad om ferdigattest vedlagt følgende dokumenter:
1. Oppdatert gjennomføringsplan
2. Driftstillatelse for heis i hus C2
3. Det må bekreftes at sluttdokumentasjon til forhåndsuttalelse er sendt VAV.
4. Sluttrapport med avfallsplan for håndteringen av bygg- og anleggsavfallet
5. Det pågår et samarbeid med Oslo og Vann- og avløpsetaten for og erstatt kulvert med et
privat røranlegg. For detaljer, se saksdokument 9-2.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm
Bruksareal: 65 kvm
Bruttoareal: 71 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 65m².
Primærrom: 63m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré, bad, omkledningsrom, tosoverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tilatt.

Oppvarming

Varmtvann og fyring via fjernvarme. Varme i gulv på bad. Fyring og varmtvann blir avlest og fakturert ved siden av felleskostnadene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 323 seksjoner. Herav 286 boligseksjoner, 1 næringsseksjon parkering
seksjon 287, 28 næringsseksjon boder, seksjon 288-315 og 8 næringsseksjoner
hageparseller, seksjon 316-323.
Lørenporten 1 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921594321, og ligger i bydel i Oslo kommune med følgende adresse:
- Lørenveien 57
- Lørenveien 59 A-B
Gårds- og bruksnummer :
124/270

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forikring Polisenummer: 6865345

Vedtekter / husordensregler

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 843 284.
Andre inntekter består i hovedsak av startkapital til sameiet.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 174 381.
Årets resultat på kr 668 957 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til
egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Selger har i dag montert et gjerde som er 1.80 cm høyt. Dette ble godkjent av styret i sameiet i 2019 ifølge selger. Styret har nå besluttet at dette gjerdet må ned til 1.50 cm grunnet nye vedtekter. Selger har påklaget vedtaket og venter på ytterligere svar fra sameiet.

Tilbehør

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne. Egne regler gjelder, se husordensregler §10. Dyrehold.
Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ab@schalapartners.no eller SMS: 47 45 17 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,60 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Anette Borvik