# NYDALEN / ELVESIDEN

Meget pen 3-roms hjørneleilighet fra 2009 I Vestvendt balkong med kveldssol I Kjøkken 2016 I Heis I Garasje I Fjernvarme

Lillogata 3A , 0484 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

53%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

69%

har bolig mellom 60-120 kvm

55%

av boligene er nyere enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 66 m²
Bruksareal 66 m²
Bruttoareal 73 m²
Tomt 4 334 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2009
Gårdsnummer 223
Bruksnummer 21
Energimerking D
FINN.no 182608337
Sist endret 06.07.2020 13:46
Prisantydning 5 950 000
Totalpris 5 965 135
Ligningsverdi 1 369 523,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 965 135,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0143

Adresse og matrikkel

Lillogata 3A, 0484, Oslo, Gnr. 223 bnr. 21, andelsnr. 2405 i Elvesiden Borettslag med orgnr. 993900419 i Oslo kommune

Eier

Ida Monsen Vigeland Vegard Vigeland-Hauge

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja. Forkjøpsretten er forhåndsavklart.

BRA/PROM

66 / 66 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2009

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers energiforbruk er ca. 3.700 kwh. pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger evigvarende bruksrett til en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Borettslaget er klargjort for installering av ladestasjoner for EL-bil på alle parkeringsplassene. Direkte adkomst med heis.

Tomt

Areal: 4 334 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Borettslaget har en stor, frodig og lukket bakgård med snarvei til barnehage med fortrinnsrett. Grønn og luftig med gode solforhold gjør at bakgården er en naturlig samlingsplass for både foreldre, barn, besteforeldre og barnebarn. Her er alle velkomne. Bakgården inneholder blant annet stor sandkasse, klatrestativ, sittebenker med bord, sykkelparkering og opplegg for vannslange. Vask sykkelen etter en tur i Nordmarka eller sett på vannsprederen til glede for barna. Leiligheten ligger på motsatt side av bakgården, så man opplever ingen støy eller forstyrrelser derfra.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Salgsobjektet har allerede innfridd sin andel fellesgjeld.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, baderom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 8,3m², samt en parkeringsplass (klargjort for elbil-lader) i felles garasjeanlegg. Direkte adkomst med heis.

Beliggenhet

Området er tilnærmet bilfritt, og oppleves som svært skjermet fra trafikk og støy. Nærområdet er preget av store, grønne fellesarealer og parkområder med plen, helleganger, diverse beplantning, sittebenker og to separate lekearealer. Svært barnevennlig med flere barnehager i umiddelbar nærhet.
Borettslaget er lokalisert på ''Elvesiden''. Dette er et grøntområde med flere parkanlegg, og som navnet tilsier en beliggenhet rett ved Akerselva. Her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Den fineste og mest brukte ruten opp til Maridalen er utmerket for spasertur, jogging eller som start på lengre sykkelturer. Fine stisykkelturer videre i Lillomarka, Maridalen og Brekke.
Restauranter og Take Away som Jewel of India, Mat og Mer, Sagene Lunsjbar, Åpent bakeri, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen, Villa Paradiso og Lofthus Samvirkelag fortjener å trekkes frem.
Nydalen ligger ca. 5 minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Godt Brød, Nydalen Bryggeri og Spiseri, Xeast og Cin Cin. Ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Nydalsdammen med steinmolo og stupebrett ligger ytterligere 10 minutters gange (1.7 km) fra leiligheten og videre finner du Brekkedammen ved Frysja ovenfor dette igjen (3 km). Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. I mars 2018 åpnet SF Kino Norges største IMAX-kino på Storo med 14 saler og nesten 2000 seter!
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000, kun 100 meter fra boligen. Norges råeste Meny finnes på Lillo Gård, samt ny Kiwi rett rundt hjørnet.
I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.
Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpress (100 m unna), SATS Elixia på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.
Det er meget godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), T-bane (4 og 5), diverse bussforbindelser (bl.a. 37 og 30), samt tog (Grefsen og Nydalen). Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3. Flybuss fra Storo.
Leiligheten sogner til Fernanda Nissens skole som er en nyåpnet grunnskole i Nydalen. Nordpolen barne- og ungdomsskole åpnet høsten 2012 og huser ca. 900 elever. Det er flere barnehager i nærområdet. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen!

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg opp til leiligheten via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av leiligheten med sin gjennomgående gode og moderne standard. Leiligheten holder en gjennomgående standard med laminatgulv fra 2016 og glatte overflater malt i 2016. Entréen er romslig og med gode muligheter for oppbevaring av sko og yttertøy. Skyvedørsgarderobe på ca. 2,1m med speil.

Stue I Lys og romslig hjørnestue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og herlig rom. God standard med laminatgulv fra 2016 og glatte overflater malt i 2016. Beliggenheten i 4. etasje, på hjørnet og med flere store vindusflater, sørger for rikelig med naturlig lys. I stuen har du god plass til ønskelig møblement som sofagruppe, mediemøblement, lenestoler, hyller etc. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både oppvarming, varmtvann, kabel-TV og bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

Kjøkken I Moderne og stilrent fra 2016

Kjøkkenet ligger i en fin åpen løsning med stuen - åpent og sosialt. Moderne og stilrent kjøkken fra 2016. Godt med skap- og benkeplass i Moderene og praktisk kjøkkeninnredning. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Alle hvitevarene medfølger i handelen.
I tilknytning til kjøkkenet, ved de store vindusflatene, har du naturlig plass til et stort spisebord. Her kan du enkelt invitere familie og venner på besøk. Spisebordet blir et naturlig skille av kjøkken og stue.

Bad I Lys og moderne

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom fra byggeår. Pent med mørke fliser på gulv med gulvvarme og lyse fliser på veggene. Baderomsinnredning med moderne servant, innmurt overspeil og overskaper. Vaskesøyle med plass til  vaskemaskin og tørketrommel. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbar glassdør og vegghengt toalett.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt Våtromsbevis i boligrapporten.

Balkong I Solrikt med utsikt mot Akerselva og Holmenkollen

Fra stuen har du utgang til en stor vestvendt balkong på ca. 8,1m². Beliggenheten høyt og mot vest sørger for ettermiddag- kveldssol. Hyggelig utsyn over store grøntarealer, mot frodige Akerselva og videre mot Holmenkollen. Balkongen er overbygget, har tredekke på gulv og god plass til sittegruppe etter eget ønske.

Soverom I Romslig med garderobeskap

Hovedsoverommet er av god størrelse og er et innbydende og delikat rom. God standard med laminatgulv fra 2016 og glatte overflater malt i 2016. På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, kommoder og god oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Soverom 2 I Praktisk med flere bruksmuligheter

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. God standard med laminatgulv fra 2016 og glatte overflater malt i 2016.

Felleskostnader

Kr. 3 221,- pr. mnd. inkluderer: Á-konto fyring og varmtvann via fjernvarme, kabel-TV og bredbånd fra Get, garasje, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Herav:
Kr. 2 077,- Felleskostnader
Kr. 617,- Á-konto energi
Kr. 362,- Kabel-TV/Bredbånd
Kr. 165,- Garasje

Etasje 4 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 369 523 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 930 282 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Se vedlagt tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm
Bruksareal: 66 kvm
Bruttoareal: 73 kvm
4. etasje:
 Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 2 soverom, bad/wc, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på baderom

Adkomst

Enkel adkomst fra Lillogata.

Regulering

Området er regulert for boliger med tilhørende anlegg. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. Reguleringskart og bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan
Sandakerveien 78 - Offentlig ettersyn - Bolig og næring
Saksnummer: 201703583 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan
Sandakerveien-Nycoveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate
Saksnummer: 201806521 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan
Sandakerveien 74 - Utvidelse av takoverbygg for utvendig bod barnehage
Saksnummer: 201906270 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 27.05.1960, dagboknummer 509226. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 13.09.1960, dagboknummer 515092. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Best. om garasje/parkering, tinglyst den 22.12.1961, dagboknummer 519859.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 15.02.1962, dagboknummer 502564. Ang lagerskur.
* Best. om garasje/parkering, tinglyst den 06.07.1972, dagboknummer 509889. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.09.1988, dagboknummer 60986. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 26.03.2007, dagboknummer 284804. Bestemmelse om bruk av gangvei.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 26.03.2007, dagboknummer 284818. Rettighetshaver: Barnehage som etableres på Gnr. 223 Bnr. 42. Bestemmelse om bruksrett. Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 04.06.2007, dagboknummer 442484. Rettighetshaver: Vinderen Rens AS. Gjelder rivningstillatelse m. fl.best.
* Pantedokument, tinglyst den 22.06.2009, dagboknummer 447614. Beløp: NOK 222.530.000. Panthaver: OBOS BBL.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 22.06.2009, dagboknummer 447627. Beløp: NOK 95.750.000. Panthaver: De fremtidige andelseierne i borettslaget.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslag

Elvesiden Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 993 900 419, og består av 100 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: www.elvesiden.no
* Elvesiden Borettslag har avtale med Vaktmester Andersen AS
* Borettslaget har avtale med NOKAS om vakthold
* Borettslaget har avtale med Royal Renhold AS om renhold av fellesarealene
* Borettslaget har avtale med Gårdreform Snø og Grønt om klipping av plen og snømåking
* Borettslaget har sykkelskur og barnevognskur i bakgården, dette er til fri disposisjon for alle beboere

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207357707
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 58 638 905,-
Andel restsaldo: Kr. 0,-
Rest løpetid: 39år 1mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,58%

Andel fellesgjeld

Kr. 0,- pr. 31.12.19

Andel formue

Kr. 23 440,- pr. 31.12.19

Forsikring

Gjensidige Forsikring
Polisenummer: 82024593

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 4 879 652,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 3 980 941,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 2 273 496,-.
Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr. 711 898,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 2 404 344,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Det kan bare gis tillatelse til å holde katt innendørs (innekatt). Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Se også vedlagte husordensregler for utfyllende bestemmelser vedrørende dyrehold.

Tilbehør

Følger ikke:
- lampeskjermen over spisebordet
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 990,-, internettannonsering kr. 14.990,- og utlegg ca. kr. 25 000,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Erik Danielsen