# BJØLSEN / SAGENE

Stor, lys og fin 2(3)-R i klassisk bygård I Originale tregulv, stukkatur, rosett og peis I Hyggelig bakgård I IN-ordning

Maridalsveien 180 A , 0469 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

27%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 59 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 65 m²
Tomt 694 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1898
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 113
Energimerking F
FINN.no 185731430
Sist endret 08.08.2020 13:34
Prisantydning 3 800 000
Totalpris 3 964 001
Ligningsverdi 1 087 661,-

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning) 150 331,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 950 331,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 860,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 13 670,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 964 001,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0145

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 180 A, 0469, Oslo, Gnr. 222 bnr. 113, andelsnr. 7 i Maridalsv 180 borettslaget med orgnr. 953662477 i Oslo kommune

Eier

Silje Marie Lesjø

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Intern forkjøpsrett for de øvrige andelseierne i borettslaget. Forkjøpsretten er forhåndsavklart.

BRA/PROM

59 / 59 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1898

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

I følge selger disponerer borettslaget private parkeringsplasser nedenfor bygården i samarbeid med borettslaget Larviksgata Vel. Mulighet for fast plass eller fleksibel plass mot årlig avgift.
1. Fleksibel plass til kr. 1 200,-/året. Dette er fleksible plasser langs den nordlige delen av gata. Beboer har selv benyttet fleksibel plass og aldri opplevd at det ikke har vært ledig plass
2. Fast plass til kr. 5 000,-/året. Dette gjelder for 14 faste plasser langs den sørlige delen av gata. Leier du fast plass, får du en nummerert fast plass.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 694 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Bakgården er nylig renovert i 2020 og er pent opparbeidet med belegningsstein, støttemur, plen, prydbusker, sittegruppe, sykkelparkering, m.m.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.
Det er ikke sikringsordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i trapperom, en kjellerbod på ca. 5m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 4,4m².

Beliggenhet

Attraktivt beliggende i tilbaketrukket og rolige omgivelser på Bjølsen samtidig som du har alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager kun noen få minutters gange fra leiligheten.
Ikke langt unna finner du også flere koselige kafeer og restauranter som Nord Bakeri, Tiffany's, Pizza Pancetta, Rose Sushi,  Mat&Mer og Bjølsen Sushi. På Sagene har du blant annet Kaffebrenneriet, Kafé Gram, Sagene Lunsjbar og Bamboo (Asiatisk). Meny Bjølsen, Coop Extra og andre matvareforretninger ligger i umiddelbar nærhet. Verdt å nevne er også Laksen med fersk fisk, lokalmat og delikatesser som ligger i nabobyggets første etasje. Sagene og Bjølsen er områder som fortsatt er i positiv utvikling og vekst med flere nye kafeer, nisjebutikker og spisesteder. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet.
Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Kort vei til nye Bjølsenjordet parsellhage - hvor det gis fortrinnsrett til søkere bosatt i 500 meters omkrets fra parsellhagen (http://www.parsellhager.no/index.php/bjolsenjordet). Ved Bjølsenparken ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2. Veien videre opp til nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.
Av treningstilbud finner du bl.a. SATS og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken, OsloYoga på Sagene og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.
Torshov og Sandaker er kun noen få minutter unna og ca 10 min gange til St.Hanshaugen og Grünerløkka og Nydalen.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20, 34, 37 og 54. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Sandakerveien og Vogts gate på Torshov. T-bane linje 4 og 6 i Nydalen. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.

Entré I Lys og fin entré oppusset i 2018

Du ønskes velkommen inn i en lys og fin entré som ble pusset opp i 2018. Det ble da lagt nytt lyst tregulv, og vegg- og himlingsflatene ble sparklet og malt. I entréen har du plass til sko og yttertøy i åpen garderobeløsning, samt ytterligere oppbevaringsplass i innebyggede skap i høyden. Montert porttelefon på vegg, samt sikringsskap fra 2020 med automatsikringer.

Stue I Stor, lys og nydelig stue med peisovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et stort, lyst og nydelig rom. God standard med lyse originale tregulv som ble slipt i 2014, og glatte overflater som ble sparklet og malt i 2018. I himlingen har du flott bevart original stukkatur og en lekker rosett.
Beliggenheten i byggets 3. etasje og med to store klassiske vindusflater sørger for godt med naturlig lys. Alle vinduene var nye i 2015, og det er fine brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,8 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
I stuen har du god plass til ønskelig møblement som en stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og hyller. I hjørnet har du en fin murt peis som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Kjøkken I Pent, klassisk og fullt utstyrt

Leiligheten har et stort og herlig separat kjøkken som ligger i tilknytning til stuen. God standard med lyse originale tregulv som ble slipt i 2014 og glatte overflater malt i en nydelig mørk farge i 2018. På kjøkkenet har du plass til et stort spisebord som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom.
Pen, klassisk og tidløs kjøkkeninnredning fra IKEA som var ny i 2013. Du har rikelig med skap- og benkeplass i innredningen som har lyse profilerte fronter og heltre benkeplate med nedsenket oppvaskkum som var ny i 2020. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som induksjonstopp og stekeovn med termometer fra Husqvarna, stillegående oppvaskmaskin fra Bosch (ny i 2018), samt kjøleskap med frysedel fra Whirlpool.

Soverom I Lyst og romslig mot rolig bakgård

Leiligheten har et fint soverom av god størrelse. Samme gode standard som resten av leiligheten med originale tregulv som ble slipt i 2014, og glatte overflater malt i 2018. God takhøyde på ca. 2,8 meter og flott original stukkatur i himling. Stor og klassisk vindusflate som vender ut mot rolig bakgård.
Den gode størrelsen på rommet sørger for plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. God oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe på ca. 2,5 meter, samt i den originale døråpningen hvor det er montert hyller.

Baderom I Stort og lyst baderom med badekar

Baderommet er også et rom av god størrelse, med stor klassisk vindusflate og et stort potensiale. Eldre baderom med belegg på gulv og hvite baderomsplater på veggene. Baderommet er utstyrt med vegghengt servant med speil og belysning over, vegghengt skap, badekar og gulvmontert toalett. Svært praktisk med opplegg for vaskemaskin (og tørketrommel om ønskelig) under benkeplate og med flere vegghengte skap over for god oppbevaring.

Felleskostnader

Kr. 4 401,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, grunnpakke kabel-TV fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 1 075,-).
Det er mulighet for å innfri fellesgjelden. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 150 331,31,- per 31.12.2019), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 1 075,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 3 326,-/mnd.

Etasje 3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 087 661 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 915 581 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft. Bygget er oppført med grunnmur i murkonstruksjon og naturstein. Gulv til grunn av betong. Yttervegger i tegelsten med pusset og malt fasade. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås og brannklasse B30 fra ukjent årstall. Vinduer med karmer av tre og 2-lags glass fra 2015.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1932 på innvendig forandring og fra 1934 på innredning vannklossetter. Det foreligger også ferdigattest fra 1994 på rehabilitering, ferdigattest fra 2007 på bruksendring fra forretning til bolig, samt ferdigattest fra 2015 på utskiftning av vinduer. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med peis i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Pax skyvedørsgarderobe på soverom
* Jøtul peis i stuen
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
* Røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg og brannslukkingsapparat
* Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene
* Kabel-TV inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer tre boder

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.
Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger etter bestemmelsene i S-2358 av 11.10.1978. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Brochmanns gate ved nummer 12 - Oppføring av midlertidig sykkelgarasje for lastesykkel
Saksnummer: 202005456 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Best om garasje/parkering, tinglyst den 06.06.1931, dagboknummer 990812.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 27.10.1983, dagboknummer 511552. Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal. Med flere bestemmelser.
* Bruksrett, tinglyst den 03.06.1988, dagboknummer 36621. Rettighetshaver: Gnr: 222, bnr: 18, 98, 100, 101, 117 i Oslo kommune. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 02.02.2015, dagboknummer 91919. Beløp: NOK 3.368.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Borettslaget Maridalsveien 180 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953 662 477, og består av 16 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av Norian Regnskap AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 8398.71.55275 i Handelsbanken
Lånebeløp: Kr. 3 368 000,-
Innfrielsesdato: 15.02.2035
Rentesats: 3,10%
Restsaldo per 25.05.2020: Kr. 2 285 023,79,-
IN-lån: Ja, se også punktet "Felleskostnader"

Andel fellesgjeld

Kr. 150 331,31,- per 31.12.2019.

Andel formue

Kr. 24 067,70,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 858 829,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 623 473,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 168 919,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 433 447,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020:
- Renovering av bakgården inkl. platting
2015:
- Utskifting av brannvarslingsanlegg
- Utskifting av vinduer og ytterdører inkludert vinduer i trappeoppganger
- Utskifting porttelefon
- Oppussing av murvegg i portrom
2014:
- Innhenting av Brannteknisk Tilstandsanalyse
- Branntekniske utbedringer i kjeller og på loft. Oppgradering leilighetsdører EI30 og felt over dør EI60. Utskifting dører trappeboder EI30 og kjeller- og loftsdører EI60 ståldører
- Brannmaling av trepanel i portrom.
- Oslo kommune gjennomførte rehabilitering av vannledning i gata utenfor.
2013:
- Utarbeiding av HMS plan.
- Innkjøp av 4 stk barnevogngarasjer.
2011:
- Utskifting av brannslokkere til skumapparater.
2010:
- Pipeløp ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2010 med nedsetting av stålrør.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Krokhengte og vegghengte lamper
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Erik Danielsen