#SAGENE

Stor & lys 2-R med god standard I Hyggelig utsyn og ikke innsyn I Vedovn I Bad fra 2013 I Flott bakgård I Ingen forkjøp

Tønsberggata 5 , 0464 Oslo

BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

21%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

13%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 57 m²
Bruksareal 58 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 1 265 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1935
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 104
Energimerking G
FINN.no 186150818
Sist endret 06.08.2020 12:23
Prisantydning 3 900 000
Totalpris 3 920 550

Beregnet totalkostnad

3 900 000,- (Prisantydning) 12 740,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 912 740,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 920 550,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0169

Adresse og matrikkel

Tønsberggata 5, 0464, Oslo, Gnr. 221 bnr. 104, andelsnr. 53 i Moløkken Borettslag med orgnr. 962129544 i Oslo kommune

Eier

Kristin Askildsen Koppang

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

58 / 57 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1935

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 265 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er festet fra Oslo kommune. Festeforholdet løper i 75 år fra 27 januar 1981 og utløper i 2056.
Meget pent opparbeidet felles tomt med plen, beplanting, trær og busker. Borettslaget har også to avlåste og inngjerdet bakhager. Her fremsettes det grill, spiseplasser, solsenger etc. vår -og sommerstid. Sykkelparkering ved inngangsparti og i inngjerdet hage. Egen vaktmester som tar seg av daglig drift og generelt vedlikehold.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré/hall, stue, kjøkken, soverom og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 7m² og 4m², samt en loftsbod på ca. 7,4m².

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og skjermet beliggenhet sentralt på Sagene med kort vei til det meste Oslo har å by på! Her har du alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Fra bygården har du gangavstand til Bjølsen, Nydalen, Torshov og Grünerløkka med alt dette innebærer. Området er kjent for et rikt utvalg av caféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Tiffanys, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Nord Bjølsen Bakeri, Trikkestallen, Grisen,  og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten (REMA1000 er nærmest og kun 2 minutter unna leiligheten).
Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2, er kun noen få minutters gange eller en kort sykkeltur fra leiligheten. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I 2018 åpnet landets største og mest moderne kino på Storo med hele 14 saler, hvorav den største skal ha IMAX-teknologi.
Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv med kvalitets musikk på høyt nivå, både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant. Det Andre Teatret på Lilleborg har improvisasjonsteater som hovedfokus.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård. Følg turstien langs Akerselva, og ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass. Bydelen har også en rekke store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og populære Eventyrfabrikken ved Myraløkka. Sagene Samfunnshus har ett mangfold av aktiviteter for alle aldre. Barnas kulturhelg er bydelens eget kulturprogram for barnefamilier og både teater, dukketeater, konserter og dans står på programmet stort sett hver lørdag og søndag.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia kun 6 minutter fra leiligheten, SATS Elixia på Storo og Nydalen, Evo Fitness Nydalen, CrossFit Oslo i Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov - med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20, 34, 37 og 54. Alle busser stopper kun noen få meter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13. Flybussen til Oslo lufthavn har bussavgang fra Vøyenbrua. Fra samme sted går også buss 28 og regionale busser.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Entré I Lys, romslig og praktisk

Du ønskes velkommen inn i en lys, romslig og praktisk entré. God plass til sko og yttertøy i innebygget garderobeskap/kott. Entréen fungerer som et knutepunkt i leiligheten, og har også plass til ønskelig møblement som for eksempel en kontorpult og kommoder for ytterligere oppbevaring.

Stue I Stor og lys hjørnestue med vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst rom av god størrelse. God standard med eikeparkett på gulv og lysmalte overflater. Beliggenheten på hjørnet og med to store vindusflater sørger for rikelig med naturlig, samtidig som det ikke er noe innsyn og hyggelig utsyn over grønne Bjølsenparken og Hjemmet kolonihager. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,6 meter bidrar til en luftig romfølelse. I stuen har du god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Koselig vedovn med glassdør som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Kjøkken I Lyst og hyggelig separat kjøkken fra 2005

Leiligheten har et lyst og hyggelig separat kjøkken med plass til spisebord. Også her en stor vindusflate med hyggelig utsyn over Hjemmets kolonihager og Bjølsenparken og samtidig ingen innsyn.
Kjøkkeninnredning fra 2005 med profilerte fronter i treverk og laminert benkeplate. Praktisk med rustfrie plater i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, kullfilterventilator og oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøleskap med frysedel. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående kjøleskap følger i utgangspunktet ikke.

Soverom I Lyst og romslig mot rolig gate

Leiligheten har et lyst soverom av god størrelse. Samme standard som resten av leiligheten med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater. Stor vindusflate som vender ut mot rolig gate og hyggelig grønt utsyn over flotte Bjølsenparken. På soverommet har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap på ca. 2 meter.

Baderom I Moderne flislagt baderom fra 2013

Lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp av fagfolk i 2013 (dokumentasjon foreligger). Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himling. Baderommet er utstyrt med vegghengt servant, speilskap med belysning, dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Felleskostnader

Kr. 2 552,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fiber, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift og betjening av andel fellesgjeld.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 3 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Utvendige fasder forblendet i pusset mur. Tilnærmet flat takkonstruksjon belagt med papp/membran. Leiligheten har profilert entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35DB. Vinduer med 2-lags glass fra 1980.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med peis i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer
Saksnummer: 201915152 - Detaljregulering med konsekvensutredning
Uttalelsesfrist: 24.08.2020
Stavangergata - Endring av trafikkmønster - Detaljregulering
Saksnummer: 201719253 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Voldsløkka idrettspark - Bestilling av oppstartsmøte - Idrettsanlegg
Saksnummer: 201814722 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Stavangergata 28 - Oppføring av kunstverk - EXTRA - Oslo skatehall
Saksnummer: 201919422 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Kongsvingergata 7 A - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202007483 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Sarpsborggata 1 - Bruksendring av bakbygning fra verksted til to boliger, riving av bod
Saksnummer: 201413556 - Byggesak
Status: Endret tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Festekontrakt, tinglyst den 02.07.1932, dagboknummer 900949. Årlig avgift NOK 77,144. Vektet prioritet m/festeavgiften til fordel for obl. kr. 335.000. Pant for forfalt festeavgift. Kontrakten kan ikke overdras/utleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier. Bestemmelse om forkjøpsrett. Med flere bestemmelser. Tinglyst med nye vilkår den 09.03.1983, dagboknummer 502992.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 02.07.1932, dagboknummer 990813. Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 27.07.1933, dagboknummer 942393. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Pantedokument, tinglyst den 10.07.2015, dagboknummer 636583. Beløp: NOK 2.300.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Moløkken Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 962 129 544.

Fellesgjeld / lånevilkår

Moløkken Borettslag lån i BN Bank ASA er refinansiert i Handelsbanken. Lånet er et annuitetslån, renteberegningen er etterskuddsvis og lånet er nedbetalt i sin helhet 1. desember 2023. Rentesatsen er nå 3,10% p.a. Terminbeløpet (renter og avdrag) betales månedlig. Det er ikke åpnet for individuell nedbetaling av gjelden.

Andel fellesgjeld

Kr. 12 740,- per 31.12.2019.

Andel formue

Kr. 11 982,- per 31.12.2019.

Forsikring

IF Forsikring Polisenummer: SP 1127443.1.4

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cu@schalapartners.no eller SMS: 92 30 59 23 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 7 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Carl Uthus