#SAGENE

Svært lys og fin 2(3)-R toppleil. med spennende mulighet for loftsutbygging I Originale tregulv I 2 ildsteder I Må sees!

Thurmanns gate 15 , 0461 Oslo

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Zehra Catak Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

29%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

71%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 59 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 785 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1925
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 238
FINN.no 190505424
Sist endret 17.09.2020 12:05
Prisantydning 4 400 000
Totalpris 4 689 580
Ligningsverdi 1 087 661,-

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) 281 571,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 681 571,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 689 580,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0188

Adresse og matrikkel

Thurmanns gate 15, 0461, Oslo, Gnr. 221 bnr. 238, andelsnr. 75 i Vøientunet borettslag med orgnr. 952789139 i Oslo kommune

Eier

Veronica Falsen Hiis Martin Lund

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

60 / 59 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1925

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 36 parkeringsplasser som leies ut til beboerne etter venteliste. Leie er kun kr. 300,- per mnd. 
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3 600,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 785 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Borettslaget fester tomten av Oslo kommune. Festetiden er 70 år fra 1951, og reguleres i 2021. Festeavgiften utgjorde i følge regnskap kr. 62 490,- i 2019, festeavgiften er inkludert i felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, soverom, disponibelt rom/barnerom, baderom og toalettrom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 8m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 7m².

Beliggenhet

Dersom du ønsker å bo sentralt, men samtidig avskjermet fra byens støy, er dette den perfekte leiligheten for deg. I nærområdet har du alt du trenger i det daglige, og et særdeles godt kollektivtilbud. Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kafeer og restauranter som Kaffebrenneriet, Kaffe Gram, Helt rått , Bamboo, Sagene Lunsjbar, Mat&Mer, Nord Bjølsen Bakeri og Pizza Pancetta. Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Det er dessuten kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Myraløkka, Bjølsenparken og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Den nye skatehallen må også nevnes. Koselige Vøienvolden gård, som en av de nærmeste naboer, hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Bjølsenparken er en grønn oase som også har fått splitter nytt lekeområde og parsellhager. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, tuftepark, ballbinge, sandvolleyballbaner, turstier m.m. Ved Bjølsenparken ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2. Kort vei til Akerselva med tursti og sjarmerende trehusbebyggelse i Maridalsveien.
For den aktive har man et godt utvalg med flere treningssentere. SATS Elixia både på Sagene (kun 2 minutter unna leiligheten) og Ringnes park, samt Myrens Sportssenter på Torshov er et flott senter i lyse og luftige lokaler i Myrens Verksted. Her har man tilgang til treningssenteret, Oslo Squash og Klatreverket. Vulkan flerbrukshall er også kort vei unna med bl.a. klatrehall, squash hall og Vulkan Athletica.
Torshov og Sandaker er ca. 5-10 minutters gange unna og det er ca. 15 min gange til St.Hanshaugen og Grünerløkka.
Godt kollektivtilbud; Buss nr. 20 (Galgeberg-Skøyen), nr. 37 (Nydalen - Helsfyr), nr. 54 (Aker Brygge - Kjelsås) til/fra Sagene i Kierschows gate eller Arendalsgata. Buss nr. 34 (Ekeberg-Tåsen) til/fra Arkitekt Rivertz plass i Uelandsgate. Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten og har hyppige avganger. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Få minutter til Vogts gate for trikk nr. 11, 12 og 13. T-bane fra Nydalen og Storo. Flybuss fra Arkitekt Rivertz plass.
Stor dagligvarebutikk (Extra) med post-i-butikk bare ca. 100 meter bort i gata. Døgnåpen Joker bare ca. 300 meter unna.
Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.
Når man bor i Thurmanns gate 15 sogner man til Sagene skole og
bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn. Blant annet Sagene Samfunnshus og Hopp i Havet ved Myraløkka med kafe og utallige tilbud. Dans, yoga, tai chi og forskjellige barnegrupper er bare noe av det som skjer gjennom uka. I helgene er det også ofte teaterforestillinger for barn. Geitemyra kultursenter for barn ligger kun ca. 10 minutters gange fra leiligheten. Da har du allerede gått forbi skolehagene der det er mulighet til å leie egen parsell.
Bygningen som i dag er Vøientunet borettslag ble oppført for Kristiania kommune i nyklassisistisk stil ved plassen som den gang het Ivar Aasens plass. Hvem som var arkitekt er ukjent, men det er grunn til å tro at kommunens eget arkitektkontor ved arkitekt Frithjof Rojahan står bak.

Entré I Lys, fin og innbydende med romslig skap

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré med plass til sko og yttertøy. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med lyse originale tregulv og glatte malte overflater.
I entréen har du god plass til sko og yttertøy i romslig innebygget skap, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue I Stor, lys og fin hjørnestue med moderne vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med lyse originale tregulv og glatte lysmalte overflater.
Beliggenheten på hjørnet med store vindusflater mot to himmelretninger sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det ikke er noe innsyn. De fine brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor, og du har idyllisk utsyn over borettslagets fine hage. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,8 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Som et fint midtpunkt i stuen har du en moderne vedovn med glassdør som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Kjøkken I Lyst, moderne og fullt utstyrt HTH-kjøkken

Leiligheten har et lyst og hyggelig separat kjøkken med plass til et lite frokostbord. Moderne og tidløs kjøkkeninnredning fra HTH med hvite glatte fronter og rikelig med skapplass. Praktisk med takhøye overskap med belysning under, og benkeplate i rustfritt stål med gode arbeidsflater. Smart plassbygget sittebenk ved vinduet som gir ytterligere oppbevaringsplass og en koselig sitteplass.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn og platetopp fra Bosch, oppvaskmaskin fra Siemens og kjøleskap med fryser fra Bosch. Plass og opplegg til vaskemaskin. Alle hvitevarene (unntatt vaskemaskin) medfølger i handelen.

Soverom I Stort og nydelig hjørnesoverom med vedkamin

Leiligheten har et stort og lyst hjørnesoverom som selgerne har valgt å dele opp for også få et adskilt barnerom. Samme gode standard som resten av leiligheten med lyse originale tregulv og glatte lysmalte overflater. Store vindusflater og god takhøyde på ca. 2,8 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
På hovedsoverommet har du plass til en stor dobbeltseng og kommoder eller garderobeskap. Dekorativ nisje med klassisk vedkamin og oppheng av klær. På barnerommet har du plass til en liten seng og kommoder, eller kanskje det blir et kontor eller et omkledningsrom?

Baderom I Lyst flislagt med gulvvarme fra 2002

Fra soverommet har du adkomst til et flislagt baderom fra ca. 2002. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen. Baderommet er utstyrt med vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og dusjsone med dusjarmatur fra Damixa tilkoblet hånddusj.

Toalettrom I Stilig og praktisk separat toalettrom

Leiligheten har et praktisk separat toalettrom med adkomst fra entréen. Rommet har sjakkmønstret fliser på gulv som står i fin kombinasjon med overflatene som er sortmalte og med hvite fliser. Toalettrommet er utstyrt med vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, stort speilskap med belysning over og gulvmontert toalett.

Loftsutbygging I Mulig kjøp og utbygging av råloft med BRA på ca. 25m²

Borettslaget har ved generalforsamlingen 24. april 2019 fattet vedtak om utbygging av kjeller og loft. Dette gir rett til å kjøpe og bygge ut tilstøtende loftareal til eget boareal. Det foreligger rammetillatelse hos Plan- og Bygningsetaten på bruksendring av kjeller og loft til bolig. I følge tegningene i søknaden har arealet på loft et målbart bruksareal på 25m². I følge styreleder er prisen for loftareal kr. 7 000,- per m².
Se vedlagte illustrasjoner over innredningen av loftet. Se også punktet "Utbygging av kjeller og loft" under "Borettslag" for mer informasjon.

Hage I Svært hyggelig og pent opparbeidet bakgård

Svært hyggelig bakgård/hage som er den perfekte plassen for lange og late sommerdager. Hagen er pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning med bærbusker, busker og trær og asfalterte gangveier. Flere hyggelige og skjermede sittegrupper med parasoller, samt grillplass. På sommeren er det sol i hagen fra ca. klokken 12-21. Borettslaget har også parkeringsplasser og barnevognsgarasjer som kan leies.
I tillegg er det store flotte friarealer rett utenfor som består av lekeplass og asfaltert ballbane.

Felleskostnader

Kr. 3 968,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV med bredbåndsmuligheter fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Kr. 2 363,- Felleskostnader
Kr. 1 072,- Renter og avdrag
Kr. 408,- Renter og avdrag
Kr. 125,- Trappevask

Etasje 3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 087 661 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 915 581 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende vegger av naturstein og murkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Takkonstruksjon i valmtaksform utvendig tekket med takstein. Profilert entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkhull og dørpumpe. Vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 1982 samt ett lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, toalettrom, bad og to soverom.
Eier har satt opp en skillevegg på soverommet for å etablere et ekstra barnerom (veggene til rommet er kun limt og kan enkelt fjernes uten å ødelegge det fine tregulvet). Rommet er oppmålt til ca. 3,7m² og har en størrelse/utforming som er vurdert til å ikke tilfredsstille
tiltenkt funksjon. Rommet er medtatt etter dagens bruk.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig borettslagets vedtekter som ligger vedlagt for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedovn i stuen og klassisk vedkamin på soverommet. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.
Det gjøres oppmerksom på at det per salgsoppgavedato er fyringsforbud på vedovnen. Det er igangsatt rehabilitering av pipeløpene, og det vil derfor ikke være mulig å bruke vedovnen før etter rehabiliteringen

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Thurmanns gate 15, Stockfleths gate 50, 48, 46, 44, 42, 40, 38 A, 38 B, 36 - Bruksendring av kjeller og loft til bolig, ingen nye boenheter
Saksnummer: 201920902, 201920901, 201920900, 201920899, 201916006, 201920898, 201920896, 201920891, 201920895, 201920890 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 24.07.2020
Stockfleths gate 36 - Bruksendring til cateringkjøkken
Saksnummer: 202006186 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Fjørtofts gate 11 - Bruksendring av loft til boareal for underliggende boenhet
Saksnummer: 201916931 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 05.03.2020
Fjørtofts gate 17 - Loftsutbygging
Saksnummer: 202011037 - Byggesak
Status: Søknad under behandling
Gustav Jensens gate 5 - Bruksendring av loftsareal, innsetting av takvinduer, etablering av takopplett og miniterrasse
Saksnummer: 201715106 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt 18.05.2020
Thurmanns gate 13 B - Utvide leilighet ved innredning av loft, endring av brannskille i bygg - fasadeendring - Bruksendring
Saksnummer: 201920655 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 19.03.2020
Lovisenberggata 21 F-J - Bruksendring fra lager til parkering - Korona
Saksnummer: 202005553 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 03.04.2020
Lovisenberggata 15 D, E og F - Oppføring av sykehjem
Saksnummer: 201916512 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Lovisenberggata 15 med flere - Dialogfase etter offentlig ettersyn - Tjenesteyting - Helse, pleie, omsorg med mere
Saksnummer: 201711927 - Reguleringssak
Pågående plansak

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 25.03.1924, dagboknummer 993634.
   Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.12.1924, dagboknummer 993635.
   Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Festekontrakt, tinglyst den 26.01.1955, dagboknummer 300811.
   Festetid: 70år. Årlig avgift NOK 2.814. Bestemmelser om forkjøpsrett, pant for forfalt
   festeavgift. Tinglyst med nye vilkår den 16.11.1962, dagboknummer 51782.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 26.01.1955, dagboknummer 990226.
   Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Obligasjon, tinglyst den 16.12.1998, dagbokummer 74262.
   Beløp: NOK 4.680.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Pantedokument, tinglyst den 02.07.2003, dagboknummer 40505.
   Beløp: NOK 7.520.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Pantedokument, tinglyst den 05.03.2019, dagboknummer 270838.
   Beløp: NOK 500.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 27.09.2019, dagboknummer 1134407.
   Beløp: NOK 18.100.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Vøientunet borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 952 789 139 og består av 73 andelsleiligheter fordelt på 10 oppganger, samt 2 næringslokaler som leies ut. Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning (OBF).
* Avtale om vaktmestertjenester og rengjøring med Bygårdsservice AS
* Kabel-TV fra Get med muligheter for bredbånd
* 36 parkeringsplasser som leies ut etter regler fastsatt av generalforsamling
* 8 låsbare barnevognsgarasjer som kan lånes mot depositum
* To fellesvaskerier som er lokalisert i Stockfleths gate 40 og 50 (ved eventuell utbygging vil det kun bli vaskeri i nr. 50)
* Sommerfest for beboerne. Her samles de som vil til grilling og sosialt samvær.
* Julegrantenning i desember med gløgg og pepperkaker.
* Flaggheising kl. 7 på 17. mai
Utbygging av kjeller og loft
Borettslaget har ved generalforsamlingen 24. april 2019 fattet vedtak om utbygging. Dette gir andelseiere i 1. og 3. etasje rett til å kjøpe og bygge ut og integrere vertikalt og diagonalt tilstøtende kjeller- og loftareal til eget boareal. Det forutsettes at vilkårene for "Retningslinjer for utbygging" og "Kontrakt for utbygging" vedtatt på generalforsamlingen 24.04.19 blir fulgt. Videre kreves styrets godkjenning. Borettslaget har ved generalforsamling 24. april 2019 vedtatt "Retningslinjer for utbygging" og "Kontrakt for utbygging" der saksbehandling, samt byggtekniske forpliktelser og rammer for utbygger er beskrevet. Med basis i disse vedtak har styret fullmakt til, og skal godkjenne kjeller- og loftutbygging, dersom det ikke foreligger tungtveiende innvendinger fra naboer. Utbyggingssøknader som er avvist eller ikke innvilget av styret kan fremmes på nytt uten begrensninger, samt ankes inn for generalforsamlingen og behandles etter borettslagslovens regler. Vedtaket trer i kraft først når det har blitt vurdert av jurist, og nevnte forslag og dets innhold er blitt funnet i tråd med gjeldende regelverk. Dersom det ved denne vurdering avdekkes mangler eller andre behov for endringer, vil forslagene måtte legges frem for ny behandling på en generalforsamling.
Den 24.07.2020 ble det gitt rammetillatelse hos Plan- og Bygningsetaten på bruksendring av kjeller og loft til bolig. Salgsobjektet ligger i 3. etasje og eier av leiligheten har anledning til å kjøpe/bygge ut loftarealet tilstøtende leiligheten. I følge tegningene i søknaden har arealet på loft et målbart bruksareal på 25m². Prisen for kjøp av loftareal er i følge styreleder kr. 7 000,- per m². Utdrag av tegningene fra søknaden (3. etasje og loft i Thurmanns gate 15) ligger vedlagt i salgsoppgaven. Komplette tegninger kan fås ved henvendelse til megler, og er også tilgjengelig ved å søke på saksnummer 201920902 på Plan- og Bygningsetaten sine hjemmesider. Det gjøres oppmerksom på at ved utbygging av kjeller/loft, vil det bli endringer i forhold til disponering av boder.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 11440052 20, Husbanken
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.08.2020: 3,06% pa.
Antall terminer til innfrielse: 52.3
Saldo per 14.08.2020: Kr. 3 401 169,-
Andel av saldo: Kr. 45 609,-
Første termin/første avdrag: 01.02.2006 (siste termin 01.08.2033)
Lånenummer: 94927033881, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.08.2020: 1,7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 97
Saldo per 14.08.2020: Kr. 17 596 376,-
Andel av saldo: Kr. 235 962,-
Neste termin/avdrag: 01.09.2020 (siste termin 01.09.2044)
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 01.09.2020
utgjøre ca kr 639,00 per måned for denne boligen
Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner.

Andel fellesgjeld

Kr. 281 571,- per 14.08.2020.

Andel formue

Kr. 85 096,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Inntektene i 2019 var totalt på kr. 3 178 116,-
Utgiftene i 2019 var totalt på kr. 11 707 437,-
Resultatet av driften for 2019, inklusive finansielle inn- og utbetalinger, gir et underskudd på kr. -8 579 978,-. Underskuddet for 2019 foreslås fremføres som udekket tap. Etter avdrag på lån er den positive av disponible midler kr. 1 365 908,- som følge av lånopptak.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 1 188 579,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget igang med rehabilitering av pipeløpene, og det er fyringsforbud frem til arbeidet er utført. Styret har fått fullmakt til å inngå avtale med entreprenør og gjennomføre piperehabiliteringen. Styret har også fått fullmakt til å benytte eksisterende lånopptak til å dekke kostnadene ved piperehabilitering, samt fullmakt til å ta opp mer lån dersom det er nødvendig.
Større rehabilitering/vedlikehold:
2019-20: Vedlikeholdsarbeid. Taktekking.
2018: Soppsanering i oppgang 46. Reparasjon av vannrør i kjeller i oppgang 38 B.
2017: Rehabilitering av mur mot Stockfleths gate del 2.
2016: Rehabilitering av mur mot Stockfleths gate del 1.
2015/16: Utarbeidelse av plan for rehabilitering av mur i Stockfleths gate. Utskiftelse av låsesylindere. Utarbeidelse av utbyggingsplan for fellesarealene, inkludert seksjonering og godkjennelse fra Plan og bygningsetaten.
2014/15: Rengjøring av ventilasjonsanlegg. Utarbeidelse av utbyggingsplan for fellesarealene, inkludert seksjonering og godkjennelse fra byantikvar.
2012/13: Ny drenering og isolering av kjellermur. Asfaltering av p-plass og gangsti i bakgård. Skiftet to vanninntak/avløpsrør.
2011: Utarbeidelse av tilstandsrapporter og vedlikeholdsplan. Montering av nytt callinganlegg i alle leiligheter. El-kontroll. Videokontroll av nedløp.
2010: Avsetning av midler til brannsikring. Montering av dørlukkere. Kontroll av stikkledning i Stockfleths gate.
2009: Avsetning av midler til brannsikring. Tyverisikring av kjellerdører. Ettersyn av taket. Tetning av gjennomføringer (hull mellom oppganger) i kjellerne. Utskiftning av låser til enkelte oppganger.
2008: Oppgradering av vaskerier, nye sykkelstativ, utskiftning av kjellerdører iht. brannforskrift. Brannteknisk gjennomgang og utarbeidelse av rapport med tanke på hindring av brann.
2007: Vedlikehold av nedløpsrør. Utskiftning av loftdører iht. brannforskrift. Utbedring av feieluker i kjeller iht. brannforskrift.
2006: Utbedring av vinduer, feieluker og murfasade.
2005: Vedlikehold av nedløpsrør.
2004: Utarbeidelse av tilstandsrapport og vedlikeholdsplan.
2003: Utskiftning av brannslukker og røykvarsler i alle andeler. Oppussing oppganger 2 halvdel av borettslaget
2002: Oppussing av oppganger 1 halvdel av borettslaget. Total soilrørutskiftning i hele borettslaget.
2001/00: Kontroll av el-anlegg i alle leiligheter.
1999: Nye stigeledninger - rehabilitering elektrisk anlegg i fellesarealer. Utskiftning av alle kjellerdører. Oppgradering av kabelanlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i henhold til husordensreglene kun tillatt med godkjennelse av styret.

Tilbehør

Følgende medfølger ikke:
- Vaskemaskin
- Knagger fra entré/gang
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.