#LØREN

Svært lekker og stilren 2-R med terrasse på 21m² I Høy standard fra 2018-2020 I IN-ordning I "Alt" inkl. i felleskost.

Peter Møllers vei 4 D , 0585 Oslo

VISNINGER

20. september søndag kl. 15:00-16:00

21. september mandag kl. 17:00-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rebecca M. Madland
Rebecca M. Madland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

99%

har bolig mellom 60-120 kvm

92%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 47 m²
Bruksareal 47 m²
Bruttoareal 52 m²
Tomt 3 810 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2008
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 211
Energimerking D
FINN.no 191093288
Sist endret 11.09.2020 12:19
Prisantydning 2 740 000
Totalpris 3 997 628
Ligningsverdi 957 750,-

Beregnet totalkostnad

2 740 000,- (Prisantydning) 1 249 619,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 989 619,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 997 628,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0197

Adresse og matrikkel

Peter Møllers vei 4 D, 0585, Oslo, Gnr. 124 bnr. 211 snr. 2, andelsnr. 2 i Lørenkvartalet Borettslag (Reg=2013.01.31 av TEH) med orgnr. 993363472 i Oslo kommune

Eier

Julianne Findsen Helstad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

47 / 47 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2008

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger hadde i 2019 et energiforbruk på 4 194 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Det er stort oppvarmet garasjeanlegg som driftes av Løren Garasjelag hvor det er muligheter for leie av garasjeplass. Flere av garasjeplassene har også elbil-lader. Oversikt over garasjeplasser til leie finnes på www.lorenplataet.no/loren-garasjelag/leie-av-garasjeplass.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 3 810 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med asfalterte/steinlagte adkomstveier, gressplen, trær, diverse beplantning, sittegrupper og
lekeplasser.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 30.05 og 30.11 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000,- per gang. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder:
Entré med omkledningsrom, stue med utgang til terrasse på ca. 21m², kjøkken, soverom og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5m². Heisadkomst.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et nyetablert og attraktivt boligområde på Løren. Løren har de senere årene hatt en voldsom utvikling, og fremstår i dag som et moderne boområde med nærhet til flere skoler, barnehager, servicetilbud og fasiliteter. Det kollektive transporttilbudet er meget bra, med blant annet nyåpnet T-banestrekning og underjordisk stasjon. I tillegg er det sykkelfelt med forbindelse over Grünerløkka til sentrum, og mot marka langs Trondheimsveien.
Løren har også parkanlegg med Peer Gynt statuer og lekeapparater, samt Kanonhallen som benyttes som kulturhus. Andre grønne lunger i gangavstand er blant annet Torshovdalen, Tøyenparken, Bjerkedalen park, friområder ved Sinsen Hageby og Valle Hovin. Hovinparken, som er under etablering, blir også et fantastisk grøntområde med blant annet vanninnstallasjoner, nye øyer/biotroper og park installasjoner.
Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy.
For den turglade er det ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.
Servicetilbud på Løren:
Løren er et spennende område med stor utvikling. Løren og omegn ligger helt på topp hva gjelder prisutvikling for bolig for hele Oslo, et resultat av god bydelssatsning. Her er et godt utvalg av forretninger og servicetilbud. Særlig bør nevnes den lekre og unike interiørbutikken Houz og den utrolig flotte butikken Blomsterpikene har skapt. God mat og drikke får man på bl.a. Kaffebrenneriet, Sanjay (indisk), Umai Sushi, Peppes, m. fl. Dagligvareforretningene Meny og Rema 1000 i nærheten. Du finner også apotek, bokhandel, frisør, renseri etc. på Løren torg.
I gangavstand fra boligen finner du også treningssenteret STERK som er et totalhelsehus plassert sentralt på Løren. På STERK kan du trene i topp moderne lokaler med det beste utstyret markedet kan tilby. Foruten å være et treningssenter kan også STERK tilby behandling av muskel- og skjelettsystemet i form av kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopat og muskelterapeut.
Lørenparken/Peer Gynt skulpturpark ligger rett ved og er opparbeidet med flotte skulpturer, sittegrupper, lekeapparater og beplantning. Et naturlig møtested og arena for sosiale arrangement på Løren, bl.a. Lørens nabolagsfest og Lørendagen.
Se også nettsiden www.loren.no for mer informasjon og bydelen og de ulike tilbudene.

Innbydende entré med god oppbevaring og omkledningsrom

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den stilrene leiligheten med sin gode og oppgraderte standard.
I entréen har du god oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap, samt adkomst til et praktisk omkledningsrom. I omkledningsrommet har du gode oppbevaringsmuligheter i åpen garderobeløsning, og ytterligere plass til støvsuger osv.

Lys stue med god og moderne standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og fint rom. God og moderne standard med grå enstavs laminat fra 2020 på gulv, glatte overflater malt i 2018 og skjult elektrisk anlegg. Den store vindusflaten og balkongdøren slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse.
Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både á-konto oppvarming og varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Viken Fiber er inkludert i felleskostnadene.

Stor og herlig nordvestvendt terrasse på ca. 21m²

Fra stuen har du utgang til en stor og herlig nordvestvendt terrasse på ca. 21m². Terrassen er overbygget, har praktiske og fine plastheller på gulv (nye i 2020), og det er montert utebelysning og stikkontakter.
Den gode størrelsen gir plass til ulike sittegrupper etter eget ønske og behov. Dette er uten tvil en skikkelig fin plass for lange og late sommerdager!

Moderne, tidløst og fullt utstyrt HTH-kjøkken fra 2018

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpen og sosialt. Moderne og tidløst HTH-kjøkken som var nytt i 2018.
Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lysegrå glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med belysning under overskapene og gode store arbeidsflater. Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Integrert ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Stilrent og lekkert soverom mot rolige fellesarealer

Leiligheten har et innbydende soverom av god størrelse. God og moderne standard med lys parkett på gulv og glatte overflater malt i en stilren og behagelig mørk soveromsfarge. Vindu som vender ut mot terrassen og videre mot rolige fellesarealer uten biltrafikk. På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult, kommoder eller garderobeskap etter eget ønske og behov. Svært gode oppbevaringsmuligheter i adskilt omkledningsrom.

Svært lekkert, smakfullt og romslig baderom pusset opp i 2019

Leiligheten har et sjeldent lekkert og romslig baderom som ble pusset opp i 2019. Baderommet har delikate lyse marmorfliser på gulv og vegger, varme i gulv og downlights i himlingen. Smakfullt med lekre detaljer i matt sort som står i fin kontrast til de lyse store flisene.
Moderne baderomsinnredning med sorte skuffer og heldekkende servant med sort armatur fra Primy, stort speil over. Svært romslig dusjsone med dusjvegg og dør i glass, og både hånd- og regnfallsdusj med sort armatur fra Vetro. Baderommet er også utstyrt med vegghengt toalett fra Porsgrund. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Felleskostnader

Kr. 6 257,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto oppvarming og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Viken Fiber, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Kr. 1 509,- Felleskostnader
Kr. 759,- Á-konto oppvarming
Kr. 399,- Kabel-TV og bredbånd
Kr. 3 590,- Renter og avdrag (IN-ordning)
Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på lån OBBK01. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 1 249 619,- per 01.08.20), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 3 590,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 2 667,-/mnd.

Etasje 1 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 957 750 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 447 898 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over åtte etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein, liggende kledning og pussede malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Leiligheten har glatt entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 40dB fra Swedoor. Balkongdør med karmer av tre og tre-lags glass fra 2008. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2008.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 2009 på oppføring. Det var i denne registrert mindre vesentlige mangler for ikke var til hinder for brukstillatelse. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 52 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, omkledningsrom, stue, kjøkken, soverom og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at tidligere innvendige bod på ca. 3m² er i dag innredet som omkledningsrom og dermed medregnet i boligens primærareal, det er ukjent om det er søkt bruksendring på dette.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4.4 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Á-konto fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem Norge AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem Norge AS avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering av á-kontobeløp skjer årlig.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Garderobeskap i entré
* Garderobeskap i omkledningsrom
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Utebelysning og stikkontakter på terrasse
* Sikringsskap med automatsikringer plasser i felles trapperom
* Røykvarslere og brannslange i kjøkkenskap
* Á-konto fyring og varmtvann inkludert i felleskostnadene
* Kabel-TV og bredbånd fra Viken Fiber
* Leiligheten disponerer bod i kjelleren
* Heis i bygget

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forr., bevertn. og off./allm.formål (forsaml.lokale, idrett og kultur) etter bestemmelsene i S-4083 av 26.05.2004.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Løren er et område som er i stadig utvikling, derfor vil det være byggeaktivitet i området i årene som kommer.
Petter Møllers vei 8-14 - Opparbeidelse av offentlige arealer (gatetun, veiareal, park, offentlig torg)
Saksnummer: 202006177 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Peter Møllers vei 8 - 14 - Oppføring av boliger - Hus B3 og B4 og parkeringskjeller
Saksnummer: 201911414 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 21.02.2020
Peter Møllers vei 8 - 14 - Opparbeidelse av privat uteareal, gårdsrom B
Saksnummer: 202002519 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 21.02.2020
Petter Møllers vei 8-14 - Opparbeidelse av uteområde for barnehage
Saksnummer: 202006178 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Peter Møllers vei 8 - 14 - Riving av eksisterende bebyggelse
Saksnummer: 201917553 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 17.12.2019
Petter Møllers vei 8-14 - Opparbeidelse av privat uteareal - Tiltaksplan for forurenset grunn - Gårdsrom A
Saksnummer. 202006176 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Lørenveien 44 A-C - Innglassing av balkonger
Saksnummer: 202004496 - Byggesak
Status: Søknad under behandling
Lørenvangen 22 - Riving av kontor - og lagerbygg
Saksnummer: 201800839 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 16.03.2018
Lørenvangen 22 - Peter Møllers vei 13 - Detaljregulering for boliger
Saksnummer: 201509417 - Reguleringssak
Pågående plansak

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 02.07.2007, dagboknummer 528792. Bestemmelse om gjensidig bruksrett av utearealer og regulerte fellesområder.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 02.07.2007, dagboknummer 528792. Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/garasjeanlegg.
* Pantedokument, tinglyst den 23.06.2009, dagboknummer 453635. Beløp: NOK 48.612.000. Panthaver: De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget.
* Pantedokument, tinglyst den 25.11.2014, dagboknummer 1033661. Beløp: NOK 113.428.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.
* Seksjonering, tinglyst den 12.12.2008, dagboknummer 1002879. Opprettet seksjoner: Snr: 2. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Grunn. Sameiebrøk: 46/8352.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Lørenkvartalet Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 993 363 472, og består av 62 andelsleiligheter. Regnskap- og forvaltning er i henhold til kontrakt utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: www.lorenkvartalet.no
* Sameiet Lørenkvartalet har av om vaktmestertjeneste med Bygård Vaktmesteren
* Selskapet har inngått avtale med Viken Fiber AS som inneholder kabel-TV og internett

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207428361
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 54 710 597,-
Andel restsaldo: Kr. 1 249 619,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 3 590,-
Rest løpetid: 38år 10mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,58%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktene "IN-ordning" og "Felleskostnader.

Andel fellesgjeld

Kr. 1 249 619,- per 01.08.2020.

Andel formue

Kr. 10 679,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 4 957 587,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 3 010 900,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 561 869,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 529 884,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, dersom dette ikke er til ulempe for de andre brukere av eiendommen. Det henstilles til eiere av husdyr å melde fra til styret om dyrehold. Se også vedlagte husordensregler for utfyllende bestemmelser vedrørende dyrehold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.