#BESTE GRÜNERLØKKA

Stor, lys og nydelig 2(3)-R med masse sjarm, klassiske detaljer og god standard I 2 vedovner I Solrik felles takterrasse

Paulus` plass 5 A , 0554 Oslo

VISNINGER

21. september mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

39%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

12%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 64 m²
Bruksareal 64 m²
Bruttoareal 70 m²
Tomt 512 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1895
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 262
Energimerking G
FINN.no 190498483
Sist endret 16.09.2020 11:04
Prisantydning 4 400 000
Totalpris 4 471 667
Ligningsverdi 1 110 673,-

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) 63 658,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 463 658,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 471 667,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0199

Adresse og matrikkel

Paulus` plass 5 A, 0554, Oslo, Gnr. 228 bnr. 262 snr. 1, andelsnr. 1 i Paulus plass 5 borettslaget med orgnr. 948062275 i Oslo kommune

Eier

Lise Schelvan

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Intern forkjøpsrett for de øvrige andelseierne i borettslaget.

BRA/PROM

64 / 64 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1895

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 512 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og er opparbeidet med blant annet asfalterte bakgård, overbygget sykkelparkering, hellebelagt internvei, plenarealer, lekeplass, sittegrupper, busker og annen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på henholdsvis ca. 2,1m² og 8,5m² (sistnevnte også med opplegg for vaskemaskin).
Tilgang til felles takterrasse på ca. 22m² med svært gode solforhold og nydelig utsyn over byen, samt fjordgløtt.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral, urban og attraktiv beliggenhet på Grünerløkka med kort vei til sentrum, Tøyen, Grønland, Bjørvika m.m. Dette er et trivelig og populært boligområde i selve hjertet av Oslo og med alle nødvendigheter rett utenfor døren.
Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatekafeer, markeder og små nisjeforretninger.
Flere matforretninger finnes rett i nærheten, Rema 1000, Coop Extra, Meny, Kiwi og en søndagsåpen Joker. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av Løkkas mest populære spisesteder som feks. Bass, Way Down South og Ben Reddik. I tillegg har du erke-amerikanske The Nighthawk Diner, italiensk på Trattoria Populare, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen, eller hva med en gourmetburger på Meat ST, Illegal eller Munchies.
Liker du å leve det gode liv, er Grünerløkka en bydel der de fleste finner en uteplass eller kafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar og Rebell for den som liker dans og moro, Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Bettola for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.
På Grünerløkka finnes mange parker som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Rett utenfor porten til gården ligger også bakhagen til Paulus Kirke, som kanskje er Løkkas hyggeligste lille park.
Langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser: Mathallen, Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.
Tøyen er også verdt å nevne. Tøyen grenser til Løkka og bydelen har virkelig fått et løft de siste årene med steder som Postkontoret, Nord og natt og Human mote. Tøyenbadet med olympisk utebasseng ligger også her. X-games ble i vinter avholdt i Tøyenparken, og hver sommer arrangeres Øya-festivalen her. Festivalen er en av de absolutte happeninger i hovedstaden!
For de tur- og treningsglade finnes fantastiske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Elixia Schous Plass, Ringnes Park, EVO, Fitnessxpress, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 17, 11, 12 og 13) og busser (nr. 30 og 31) rett i nærheten. Flere av bussene går hele natten. Grünerløkka ligger dessuten ca. 15 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både t-bane, flytog- og øvrige bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass, St.Hanshaugen og Oslos nye bydel Sørenga med sitt fantastiske sjøbad.

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys, romslig og praktisk entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og sjarmerende leiligheten med flotte, originale og klassiske detaljer.
Entréen har lysmalte tregulv og brystningspanel som står i fin kontrast til den originale teglsteinen. Rikelig med oppbevaringsplass i plassbygget garderobeskap, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Sikringsskap med automatsikringer fra 2019.

Stue I Stor, lys og luftig med klassiske detaljer og vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort og lyst rom. Fint med lysmalte tregulv med deilig gulvvarme, og lysmalt panel på veggene. I himlingen har du nydelig original stukkatur som er godt bevart og gir rommet det klassiske preget.
De to store og klassiske vindusflatene slipper inn lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2016, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Den fantastiske takhøyden på ca. 3 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er av god størrelse med plass til ønskelig møblement som sofa, mediemøblement, hyller og lenestoler. I hjørnet av stuen har du en moderne vedovn som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Kjøkken I Lyst, moderne og fullt utstyrt fra 2010

Leiligheten har et lyst og romslig kjøkken, med moderne og tidløs IKEA-innredning fra 2010.
Det er god skap- og benkeplass, hvite glatte fronter og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum i porselen.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Soverom I Stort og nydelig med klassiske detaljer og vedovn

Fra stuen har du fine klassiske tofløyede dører inn til et stort og herlig soverom. Her har du den samme sjarmen med lysmalte tregulv, lysmalt panel på veggene og nydelig original stukkatur i himlingen. Også på soverommet har du en moderne vedovn som varmer godt og bidrar til hygge.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i flere store garderobeskap.

Baderom I Lyst og pent flislagt med gulvvarme og badekar

Leiligheten har et lyst og pent flislagt baderom som ble pusset opp i 2005. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene kombinert med delikate mosaikkfliser og downlights i himlingen.
Rommet er delt opp i to soner hvor den første sonen er praktisk utstyrt med vegghengt servant,  speilskap med belysning over, vegghengt toalett og flotte glasshyller for oppbevaring.
Opplegg for vaskemaskin på baderommet (og plass om badekaret fjernes), men det er også plass og opplegg i den største kjellerboden. Mekanisk avtrekksvifte på vegg.

Uteplasser I Stor, solrik felles takterrasse I Sjarmerende forahage

Som beboer har du tilgang til en stor og solrik felles takterrasse på ca. 22m². Takterrassen har svært gode solforhold og nydelig utsikt  over fjord og by, og helt til Grefsenkollen. På terrassen er det sittegruppe og grill, og dette er virkelig en fin plass for lange og late sommerdager!
Gården har også en hyggelig opparbeidet forhage, med gressplen, trær, frodig beplantning og sittegruppe - et fint sted å være på varme sommerdager.

Felleskostnader

Kr. 3 519,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV med bredbåndsmuligheter fra Get, trappevask, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 409,- av totale felleskostnader.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 110 673 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 998 421 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner av naturstein og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein samt pussede og malte flater. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein/plater. Leiligheten har profilert to-fløyet entrédør med glassfelter fra ukjent årstall. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 70 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med peis i stuen og på soverommet. Elektrisk gulvvarme i stuen og på baderommet.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig. Bygningen er forskriftfredet etter Kulturminneloven av 1978.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Thorvald Meyers gate 23 - Bruksendring av garasjeanlegg til butikklager
Saksnummer: 202004631 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 24.08.2020
Thorvald Meyers gate 19 - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201920083 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 25.03.2020
Hesselbergs gate 1 C - Bruksendring av lokale i 1. etasje fra butikk til serveringssted
Saksnummer: 201918324 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 17.03.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Borettslaget Paulus Plass 5 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 062 275, og består av 9 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207473588
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 642 925,-
Andel restsaldo: Kr. 63 658,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 409,-
Rest løpetid: 25år 2mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,05%

Andel fellesgjeld

Kr. 63 658,- per 01.08.2020.

Andel formue

Kr. 28 485,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF Skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 426 396,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 378 697,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 28 153,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 234 874,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har på sikt planer om å oppgradere taket i gården.
Større vedlikehold og rehabilitering:
* 2018: Bytte av lås inn til gården
* 2018: Lagt ny plen i forhagen
* 2016/17: Utskiftning av alle vinduer i gården
* 2011: Vedlikehold bygning- Brannehemmende maling i baktrapp og innsatt nytt veluxvindu ved seksjon 11 over bad
* 2009: Alarm- Montert ny brannalarm fra Elotec som dekker leiligheter og fellesareal.
* 2008: Ytterdører- Renovert originale ytterdører (med støtte fra Byantikvaren)
* 2007: Kjellertrapp skiftet- Lagt fuktsperre og påstøp på kjellergulv. Maling av brannbalkong 5 etg., rekkverk, ytterdører, samt noen fasadevinduer
* 2006: Maling av nedre del av mur mot bakgård
* 2006: Ny frostsikker vannkran- Med gjennomføring til forhagen
* 2005: Reperasjon av murpuss mot bakgård- Gammel dosjakt, fargekode keim 9069(344)
* 2005: Byttet låssylinder på hoveddør og bakdør
* 2004: Garantireperasjon av bakvegg- Bak takterrasse som ble utført i 2002
* 2004: Reperasjon av takterrasse etter lekkasje. Ny membran ble lagt og nytt reisverk under fliser, som ble gjenbrukt
* 2003: Sikring/reperasjon av baktrapp- Fester mot bygningskropp
* 2002: Opprydding etter utrasing , naboeiendom
* 2002: Mindre mur og pussarbeider mot bakgård- Slemming av vegg i sjakt for baktrapp
* 2002: Rehabilitering av bakgården, inkludert fuktsperre/drenering. Støttet av eiendoms- og byfornyelsesetaten med 50%
* 1998: Rehabilitering av forhagen fuktsperre- Støttet av eiendoms og byfornyelsesetaten 80%
* 1997: Rehabilitering av portrom- Støttet av byantikvaren
* 1995: Utbedring av soppskade- Under ledelse av Mycoteam AS
* 1991: Rehabilitering av tak, fasade, trapperom
* 1989: Uskiftning av alle vinduer- Stigeledninger ble byttet ut noe i forkant av dette

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i borettslaget. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område.

Tilbehør

Det gjøres oppmerksom på at komfyrens viftefunksjon ikke virker, men stekeovnen funker.
Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Krydderhyller på kjøkkenveggen
* Veggmontert bord (og speilet) i gangen
* Vegghengte hyller i stuen
* Taklampe i stue og soverom
* Ivar-hyller i kjellerboden
* Vaskemaskin i kjellerboden
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.