#ILADALEN

Lys og fin 2-R med god standard I Solrik sydvestvendt balkong mot Ilaparken I IN-ordning I Alt inkl. i felleskostnadene

Vøyensvingen 16 D , 0458 Oslo

BE OM SALGSSUM
Rebecca M. Madland
Rebecca M. Madland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

88%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 29 m²
Bruksareal 29 m²
Bruttoareal 32 m²
Tomt 1 522 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1950
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 243
Energimerking F
FINN.no 190279751
Sist endret 16.09.2020 20:37
Prisantydning 2 950 000
Totalpris 3 259 280
Ligningsverdi 641 863,-

Beregnet totalkostnad

2 950 000,- (Prisantydning) 301 271,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 251 271,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 259 280,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0203

Adresse og matrikkel

Vøyensvingen 16 D, 0458, Oslo, Gnr. 219 bnr. 243, andelsnr. 114 i Vøyensvingen Borettslag med orgnr. 986122362 i Oslo kommune

Eier

Stine Gammelsrud

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

29 / 29 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1950

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Borettslaget har i dag fellesmåling av strøm, som blir fakturert á-konto månedlig med felleskostnadene og avregnet årlig. Á-konto for denne leiligheten er i dag på kr. 739,-. Ordningen fases ut sommeren 2020 og det vil bli individuelle strømmålere som beboer må besørge utover felleskostnadene. Da vil jo naturligvis også felleskostnadene reduseres med á-konto for strøm.

Tomt

Areal: 1 522 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, trær, diverse beplantning og sykkelskur.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet er tilknyttet Sikringsordning for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.
Boligselskapet har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på lån 15160111760 i DNB. Dette gir aksjeeier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, soverom og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2,8m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 4,7m².
Som beboer har du enkel tilgang til fellesvaskeri i hver etasje i bygget.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et etablert boligområde på toppen av Iladalen i bydel Sagene. Her bor du med idylliske Ilaparken er nærmeste nabo! Ilaparken er en stor, flott, tilbaketrukket, grønn oase skjermet for biltrafikk og bystøy. En perfekt plass for lange og late sommerdager, grilling, soling og avslapning.
Pulserende Alexander Kiellands plass ligger rett nedi gaten og her har du tilgang til alt av fasiliteter du trenger i hverdagen. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Her finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.
Dagligvarehandelen kan gjøres på søndagsåpen Joker som holder til under 100 meter nedi gaten. Kort gangavstand (et par minutter) til Kiellands Hus som er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega, apotek, Vinmonopolet blomsterbutikk, skredder og bokhandel. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.
Fra leiligheten er det gangavstand til Sagene og St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Det er også kort gangavstand til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Kort gange unna finner du også Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter.
For den treningsglade er det gangavstand til både SATS, Elixia, Gym Ila, Sagene Squash, Fresh Fitness og ikke minst Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash og Klatreverket. I tillegg til flotte joggemuligheter langs Akerselva og kort vei til Nordmarka. I tillegg til flere fine turmuligheter langs Akerselva, har du idylliske Mølleparken og Kubaparken like ved. I umiddelbar nærhet ligger flotte Ilaparken. Det er også kort vei til grønne lunger som St. Hanshaugen, Birkelunden, Sofienbergparken, Myraløkka, Torshovparken og Torshovdalen.
Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 21-, 33-, 34- og 54-bussen like fra Alexander Kiellands plass, samt  28-bussen fra Vøyenbrua. Her bor du i et fint knutepunkt hvor du enkelt kommer deg rundt i byen eller til marka. Flybussen har adgang både fra Vøyenbrua og Alexander Kiellands plass.
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høyskolen i Oslo, Arkitekthøyskolen, Westerdals, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og kun en kort busstur eller trikketur unna Handelshøyskolen BI eller Blinderen. Flere barnehager og skoler i nabolaget.
Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil i grønne omgivelser, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Lys og fin entré med plass til sko og yttertøy

Du ønskes velkommen inn i en lys entré med plass til sko og yttertøy. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lys og fine leiligheten med sin smarte planløsning og gode standard. Leiligheten holder en gjennomgående moderne standard med parkett på gulv og glatte lysmalte overflater.
I entréen har du plass til sko i medfølgende skoskap og oppheng av yttertøy. Entréen har downlights i himlingen og det er montert porttelefon på vegg.

Nydelig og lys stue med god standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og fint rom. God og moderne standard med parkett på gulv og glatte lysmalte overflater med en fin kontrastvegg.
Den store vindusflaten og balkongdøren slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Fine brede vinduskarmer som er perfekte for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,6 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
I stuen har du plass til sofagruppe med salongbord, mediemøblement og en hylle eller et lite spisebord om ønskelig. Både grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Get, á-konto strøm og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Solrik sydvestvendt balkong med idyllisk utsikt mot Ilaparken

Fra stuen har du utgang til en solrik og herlig sydvestvendt balkong på ca. 3,2m². Balkongen har treheller på gulv og plass til sittegruppe og bord. Beliggenheten mot sydvest sørger for deilig sol fra ca. klokken 15 til sent på kveld på sommerstid. Her sitter du usjenert og fint til med idyllisk utsikt mot grønne Ilaparken.
Dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager!

Moderne og fullt utstyrt kjøkken med spiseplass

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og åpen løsning med stuen. Moderne og tidløst kjøkken fra IKEA som var nytt i 2008.
Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har grå glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med lyse fliser i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er smart utformet med en praktisk barløsning som gir en fin spiseplass for to, samt ekstra skuffeseksjon og god benkeplass.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn og platetopp fra IKEA, oppvaskmaskin Simens og kjøleskap med frysedel fra Bosch. Alle hvitevarene medfølger i handelen.

Innbydende soverom med god oppbevaringsplass

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom med vindu ut mot rolige fellesarealer uten biltrafikk. Samme gode standard som resten av leiligheten med parkett på gulv og lysmalte glatte overflater. På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng (sengen som står der i dag er 160cm), og den brede vinduskarmen som fungerer som et fint nattbord. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Lyst og moderne baderom med gulvvarme fra 2006

Leiligheten har et lyst og moderne baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2006. Baderommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen. Baderommet er utstyrt med innredning med servant, speilskap med belysning, dusjhjørne med forheng og gulvmontert toalett.
Som beboer i brl. har du enkel tilgang til flere fellesvaskerier, det er fellesvaskeri i hver etasje i bygget.

Felleskostnader

Kr. 4 871,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto strøm, varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Kr. 1 958,- Felleskostnader
Kr. 739,- Strømavregning
Kr. 239,- Kabel-TV
Kr. 129,- Bredbånd
Kr. 1 412,- Avdrag
Kr. 394,- Renter
Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på lån 15160111760 i DNB. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 109 368,- per 01.08.20), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 656,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 4 215,-/mnd.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 641 863 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 310 705 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer samt u.etasjer, kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger av teglstein. Fasader utført i pussede malte flater. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med takstein. Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 1987. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1987.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2008 på fasadeendring og rehabilitering. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm, Bruttoareal: 32 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3-2 for utfyllende bestemmelser.
Iht. husordensreglene ønsker styret å ha en liberal holdning til fremleie av leiligheter, men minner om at søknad for fremleie skal godkjennes av styret. Dette også av sikkerhetsmessige grunner slik at vi vet hvem som bor i borettslaget ved eventuell brann.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovn og gulvvarme på baderom. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.
Borettslaget har i dag fellesmåling av strøm, som blir fakturert á-konto månedlig med felleskostnadene og avregnet årlig. Á-konto for denne leiligheten er i dag på kr. 739,-. Ordningen fases ut sommeren 2020 og det vil bli individuelle strømmålere som beboer må besørge utover felleskostnadene. Da vil jo naturligvis også felleskostnadene reduseres med á-konto for strøm.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Skoskap og knagger i entré
* Hvitevarer på kjøkken
* Vegghengte hyller i stuen
* Garderobeskap på soverom
* Sikringsskap med automatsikringer plasser i felles gang
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene
* Grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Get inkludert i felleskostnadene
* Á-konto strøm på kr. 739,- inkludert i felleskostnadene
* Fellesvaskeri i hver etasje
* Felles låst sykkelskur

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring (boliger) etter bestemmelsene i S-4179 av 26.10.2005.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pilotprosjekt Iladalen og Vøyensvingen borettslag:
Borettslaget er del av Pilotprosjekt Iladalen som i korte trekk betyr at regnvann fra takrenner føres ut i Ilaparken hvor det etableres vannrenne og beplantning som suger til seg mye vann. Borettslaget kobles altså fra hovedvannledningen, som vil forhindre oversvømmelser ved for stor belastning på ledningsnettet. Alt er kostnadsfritt for borettslaget.
Søren Jaabæks gate 1 - Håndtering av overvann - Etablering av vannrenner og grunne rør - Ilaparken
Saksnummer: 201921003 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Søren Jaabæks gate 1 - Etablering av parkøkologisk senter - Iladalen
Saksnummer: 202010023 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Claus Riis' gate 2 - Bruksendring av tannlegekontor til bolig
Saksnummer: 201917918 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Våghalsen 3 - Bruksendring av kjeller til bolig og fasadeendringer
Saksnummer: 202007545 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Sagveien 34 og 36 - Bruksendring og ombygging av bod til bolig
Saksnummer: 201811110 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 05.05.1948, dagboknummer 301436. vedr. begrensninger i utleiemulighetene m.v.
* Rettighet, tinglyst den 04.02.1993, dagboknummer 5472. Rettighetshaver: Skinnarland Knut. Leieavtale. Leietid fra 1/10-91. Kan ikke sies opp av utleier. Leie er pr måned kr 1.127,33 som kan reguleres. Rett til fremleie u/samtykke av utleier. Med flere bestemmelser.
* Rettighet, tinglyst den 31.01.1994, dagboknummer 6065. Rettighetshaver: Thore Heramb. Leieavtale. Mnd.leie kr. 1.077,22. Leietid fra 01.10.91. Kan ikke sies opp av utleier. Med flere bestemmelser.
* Rettighet, tinglyst den 12.08.2003, dagboknummer 49751. Rettighetshaver: Mosebekk Tarjei. Leieavtale. Leie kr. 1.440 pr. mnd. Med flere bestemmelser.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 16.03.2005, dagboknummer 17497. Beløp: NOK 18.000.037. Panthaver: Boligbyggelaget Usbl.
* Pantedokument, tinglyst den 09.11.2005, dagboknummer 75910. Beløp: NOK 85.100.000. Panthaver: DNB BANK ASA.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Vøyensvingen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986 122 362, og består av 142 andelsleiligheter. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Hjemmeside: www.voyensvingen.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 10006272, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.08.2020: 1,59% pa.
Antall terminer til innfrielse: 63
Saldo per 25.08.2020: Kr. 26 349 917,-
Andel av saldo: Kr. 183 224,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2015 (siste termin 30.03.2036)
IN-ordning: Nei
Lånenummer: 06272, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.08.2020: 1,59% pa.
Antall terminer til innfrielse: 63
Saldo per 25.08.2020: Kr. 1 293 127,-
Andel av saldo: Kr. 8 679,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2015 (siste termin 30.03.2036)
IN-ordning: Nei
Lånenummer: 15160111760, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.08.2020: 1,59% pa.
Antall terminer til innfrielse: 63
Saldo per 25.08.2020: Kr. 12 148 992,-
Andel av saldo: Kr. 109 368,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 (siste termin 31.03.2036)
IN-ordning: Ja, se også punktene "IN-ordning" og "Felleskostnader.

Andel fellesgjeld

Kr. 301 271,- per 25.08.2020.

Andel formue

Kr. 21 336,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 7 012 558,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 4 295 261,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 1 835 898,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 3 084 823,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyr kan først anskaffes eller medbringes etter at søknad om det er innvilget fra styret. Det gjelder også eventuell gjenanskaffelse.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.