# GRÜNERLØKKA

Fantastisk 4-r hjørneleil. med gjennomgående god standard I Tregulv I Peis I Rosett/stukkatur I Nyere vinduer I Bør ses!

Schleppegrells gate 26A , 0556 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

34%

har bolig mellom 60-120 kvm

85%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 91 m²
Bruksareal 91 m²
Bruttoareal 101 m²
Tomt 439 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1899
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 345
Energimerking G
FINN.no 190781881
Sist endret 15.09.2020 15:15
Prisantydning 7 250 000
Totalpris 7 582 009
Ligningsverdi 1 430 653,-

Beregnet totalkostnad

7 250 000,- (Prisantydning) 324 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 574 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 582 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0209

Adresse og matrikkel

Schleppegrells gate 26A, 0556, Oslo, Gnr. 227 bnr. 345, andelsnr. 10 i Schleppegrellsg 26 borettslaget med orgnr. 958026978 i Oslo kommune

Eier

Espen Landmark Fjermestad Julie Katrine Berg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei, ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

91 / 91 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1899

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgere har hatt årlige strømkostnader på ca. kr. 10.000,-
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 439 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Beskrivelse

Vi har for salg en flott 4-roms hjørneleilighet med attraktiv beliggenhet i klassisk gård.
Andelsleiligheten i 4. etasje er på hele 91 kvm, og disponerer i tillegg 4 boder. Den gjennomgående løsningen, kombinert med en generøs takhøyde sørger for svært gode lysforhold. Vedovn med rehabiliterte pipeløp og nyere vinduer holder leiligheten lun og varm.
Flotte klassiske elementer som originale tregulv, rosett og stukkatur står i fin kontrast til det moderne uttrykket leiligheten har i dag.
Leiligheten ble betydelig renovert i 2010 og har en gjennomgående god standard. Kjøkkenet ble pusset opp på nytt i 2016.
Se alternativ løsning for å etablere ett ekstra soverom.
•Generøs takhøyde på 2,87m
•Nye vinduer 2019
•Pipeløp rehabilitert 2016
•Leiligheten ble betydelig renovert i 2010
•Kjøkken fra 2016

Innhold

Leiligheten inneholder: Entre, 2 stuer, kjøkken, 2 soverom, baderom og vaskerom. Se alt. planskisse for 3 soverom.
Leiligheten disponerer 4 boder:
Loft:  Bod med skråtak på ca. 8,6 m2 (gulvflate 11,9 m2)
Trappeoppgang: ca. 1,4 m2 
2 i kjeller: ca. 2,3 m2 (takhøyde 1,83 m) og ca. 8,4 m2 (takhøyde 1,78 m)

Beliggenhet

Løkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger.
Flere matforretninger finnes rett i nærheten som Coop Prix, Meny, Rema 1000 og søndagsåpne Joker. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av områdets mest populære spisesteder som erke-amerikanske The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, trendy tapas på Delicatessen, Burger på Munchies og nydelig Fransk mat på Le Benjamin.
Langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, Mathallen BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.
Liker du å leve det gode liv er dette en bydel de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her har man det pulserende utelivet ikke langt unna, likevel ligger denne leiligheten tilbaketrukket fra de mest hektiske områdene. For de som er glad i gode helgefrokoster eller er avhengig av å kjøpe med en kaffe på vei til jobb finnes også Godt Brød, Kaffebrenneriet, Espresso House og verdenskjente Wendelboe i området.
Det finnes også mange parker i området som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Kubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok.
For de treningsglade finnes i tillegg til parkene, idylliske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Ringnes Park og Schous Plass, samt SiO Athletica på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
På Ringnes Park, rett borti gata har du en av Nord-Europas største kinoer, frisør, apotek, blomsterbutikk og Jernia
Godt tilbud av offentlig transport rett i nærheten. Trikk (nr. 11, 12 og 13) og buss (nr. 30, 21 og 33) i umiddelbar nærhet. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.

Entré I Velkommen inn!

Tiltalende entre som gir ett godt førsteinntrykk av denne leiligheten. Entreen har som resten av leiligheten lakkerte originale tregulv og lune overflater. Vegghengte skap sørger for lagringsplass til det man behøver i hverdagen. Leiligheten disponerer i tillegg 4 boder som gir godt med ytterligere lagringsplass. Den ene boden befinner seg kun en halv trapp ned i oppgangen.

Stue I Med delikat vedovn

Tiltalende stue som i dag benyttes som TV-stue. Stuen har en god størrelse og er enkel å møblere. Innmurt peis med glassdører. Den gjennomgående peisen gir i tillegg til flammer, varme på begge sider. Pipeløp ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2016. Vedovnen, sammen med vinduer fra 2019 sørger for at leiligheten oppleves som lun og varm. Flotte doble dører fører en videre inn til spisestuen.

Spisestue I Rosetter og stukkatur

Mellom TV-stue og kjøkkenet er spisestuen. Vedovnen synes også fra denne stuen og er et hyggelig element. I spisestuen er det god plass til stort spisebord. Doble fløydører fører videre inn til kjøkkenet. Himlinger i spisestue og stue har stukkatur og rosetter og takhøyden 2,86m.

Kjøkken I Nytt i 2016

Lekkert kjøkken som ble pusset opp i 2016. Kjøkkenet har stammer fra Ikea, mens frontene er levert fra Superfront. Kompositt benkeplate fra KVIK med underlimt vask. Den flotte kjøkkenøyen med eikespiler er tegnet til rommet og har både praktisk oppbevaringsplass, samtidig som den fungerer som et ekstra spisebord. Alle hvitevarer som kjøleskap med frys, komfyr med ekstra bred induksjonstopp, oppvaskmaskin og mikro er integrert og medfølger salget. Takhøyden på kjøkkenet er 2,87m og det er rosett og stukkatur.

Bad I Med separat vaskerom

Pent baderom fra 2010 med tidløse overflater og moderne innredning. Badet har en god størrelse med dusjnisje med glassvegger, vegghengt toalett og servant med speil og underskap. Ytterligere oppbevaring finnes i veggskap. Badet har avtrekk i himling og varme på gulvet. Vegg-i-vegg med badet ligger vaskerommet. Vaskerommet ble også pusset opp i 2010 og er utstyrt med opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Det er flislagt gulv med sluk, vegghyller og tørkeplass.

Soverom l Med fransk balkong

Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Soverommet har innbygd skyvedørsgarderobe som gir godt med lagringsplass. Den franske balkongen som vender mot bakgården sørger for å slippe lyset inn.

Soverom ll

Nok et pent soverom som vender mot den rolige bakgården. Soverommet har tre skyvedører med speilfronter som gir rikelig med lagringsplass. Soverommet har ulike bruksmuligheter og benyttes i dag som barnerom.

Ett tredje soverom?

Ved å åpne mellom kjøkken og spisestue kan man få en god åpen løsning i det nye store rommet på hjørnet av leiligheten. På den måten kan man etablere et ekstra soverom der TV-stuen er i dag. Se alternativ planskisse for inspirasjon.

Felleskostnader

Kr 5.058,- pr. mnd. Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, varmtvann, fiber fra Homenet, trappevask, vaktmestertjeneste, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold

Etasje 4 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 430 653 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 150 350 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Andelsleilighet i Borettslaget Schleppegrellsgaten 26 på Grünerløkka/Rodeløkka i Oslo kommune. Felles tomt for borettslaget opparbeidet med
portrom inn til hellebelagt bakgård med diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, lekeapparater og sykkelparkering.
Leiligheten disponerer 4 boder. Bod med skråtak på ca. 8,6 m2 (gulvflate 11,9 m2) i fellesarealer på loft, bod på ca. 1,4 m2 (takhøyde 2,97 m) en halv etasje ned i felles trappeoppgang og boder på ca. 2,3 m2 (takhøyde 1,83 m) samt ca. 8,4 m2 (takhøyde 1,78 m) i fellesarealer i kjeller.
3/4-roms leilighet (2 soverom) i bygårdens fjerde etasje. Adkomst via felles trappeoppgang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av
entre, baderom, vaskerom, kjøkken, spisestue, stue og 2 soverom. Gulvflater med originalt tregulv, lutet og lakket i 2010. Malte overflater på vegger.
Malte overflater i himlinger. Himlinger i kjøkken, spisestue og stue har stukkatur og rosetter. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og integrerte
hvitevarer. Delvis flislagt baderom og vaskerom fra 2010. Fransk balkong på soverom A.
Bygården ble oppført i 1899 (GAB-register). Gulvflater i kjeller av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk,
utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon av tre i vinklet saltaks form utvendig tekket med betongtakstein, ikke
besiktiget. Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabel på baderom, kombinert med innmurt peis i spisestue/stue. Det finnes muligheter
for parkering i gate og tilliggende gater, med beboerbevis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Schleppegrells gate 26 A-B - Våningshus - Eks-dok (attestert) - 1900
Schleppegrells gate 26 A-B - Innr vannklosetter - Eks-dok (attestert) - 1935
Schleppegrells gate 26 A - Rehabilitering av bad - Ferdigattest - 2013
Schleppegrells gate 26 - Sammenslåing leil og innredning bad mm 2 etg - Ferdigattest - 1982M
Schleppegrells gate 26 - Sammenslåing leil og innredning bad mm - Ferdigattest - 1984
Schleppegrells gate 26 - Oppføring balkong - Ferdigattest - 2015
Schleppegrells gate 26 - Oppføring av 8 balkonger og 4 franske balkonger - Ferdigattest - 2015

Boligens areal

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 91 kvm, Bruttoareal: 101 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, vedovn i stue og varmekabler på bad.

Utstyr

- Elektrisk anlegg er hovedsakelig av typen skjult anlegg. Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert på soverom A, på vegg mot baderom.
Hovedsikring og strømmåler er plassert i felles låst hovedtavle i kjeller.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg, ekstra røykvarslere og brannslukningsapparat.
- Vinduer fra 2019 med trerammer har 3 lags glass. Fransk balkong fra 2010 med trerammer har 2 lags glass. Entredør av typen trefiber har
brannklasse B-30 og lydklasse 40 dB samt kikkehull.
- Fiber fra Homenet er inkludert i felleskostnadene. Den enkelte må selv bestille og betale for sitt abonement for enten kabel-tv/internett. Det er kun selve oppkoblingen via fiber som er inkludert.

Adkomst

Enkel adkomst fra Falsens gate og via felles gårdsrom. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger og næring. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
1986/56870-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  
12.09.1986 
Vederlag: NOK 577.620
KJØPER:Schleppegrellsg 26 Borettslaget  
Org.nr: 958026978
Heftelser:
1944/404784-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
08.11.1944 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1992/26890-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
27.05.1992 
BELØP: NOK 1.192.000
Panthaver:Obos Eiendomsforvaltning As.  
Lnr: 1131349
 
2019/495480-1/200  Pantedokument  
02.05.2019 21:00 
BELØP: NOK 4.600.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 15 andelsleiligheter.
Borettslaget Schleppegrellsgaten 26 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med
organisasjonsnummer 958026978, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med
følgende adresse:
Schleppegrellsgaten 26 A-B
Hjemmeside: https://schleppegrellsgate26.wordpress.com/
Bare enkeltpersoner (fysiske personer) kan være andelseiere og ingen andelseier kan eie mer enn én andel. Unntak fra denne vedtektsbestemmelse er de ufravikelige regler i Borettslovens § 4-2.
Større vedlikehold og rehabilitering
2008-2009 Alle fasadene mot gaten og inn mot bakgården rehabilitert.
2010 Balkonger og franske balkonger mot bakgård montert av Balkongteam.
2014 Port i gårdsrom fikset med ny dørpumpe og nytt låsesystem. Alle felleslåser skiftet.
2013 Alle piper rehabilitert i sin helhet med glidestøp/rørinnsats.
2012 Bakgården rehabilitert med membran og ny drenering mot mur, ny beleggningsstein og oppgradert avrenning og kum.
2011 Oppganger pusset opp med malte vegger og himling.
2011Taket lagt om i sin helhet tidlig 90- tallet, og den sørvendte delen ble skiftet ut i 2011 i forbindelse med at gamle solcellepaneler ble fjernet. Det ble samtidig gjort generelt vedlikehold av taket og flere piper.
2017 - 2017 Oppusset næringslokalet
2019 Utskiftning av vinduer
2020 Rehabilitering av bunnledning

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS01-98207780979
Type: A
Restsaldo: Kr 2.354.215,-
Restløpetid: 11 år 6 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1, 98%
Lånenummer: OBOS02-98207780897
Type: A
Restsaldo: 1.924.982,-
Restløpetid: 23 år 10 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1, 98 %
Fellesgjeld og kapitalkostnader:
Lånenummer: OBOS01-98207780979
Restsaldo: Kr 177.767,-
Kapitalkostnader: Kr 1.451,-
Lånenummer: OBOS02-98207780897
Restsaldo: Kr 145.355,-
Kapitalkostnader: Kr 641,-

Andel fellesgjeld

Kr 324.000,- per 01.08.2020

Andel formue

Kr 43.704,- per 31.12.2019

Forsikring

Gjensidige forsikring
Polisenummer: 72063813

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 925.515,-.
Dette høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak andre inntekter som består i hovedsak av leieinntekter fra lokale.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 2.467.326,-. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak utskiftning av vinduer.
Resultat:
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1.638.258,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Husdyrhold

Borettslaget har ingen spesifikke restriksjoner rundt husdyrhold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alle hvitevarer kjøkken
Taklamper i entre
Veggskap i entre
Garderobeskap
Medfølger ikke:
Vaskemaskin og tørketrommel
Taklamper
Knagger
String-hylle i stuen
Bokhylle barnerom
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.