# TORSHOV

Lys 1(2)-roms toppleilighet med lave f.kostnader I heis I perfekt førstegangskjøp/utleieobjekt I noe moderniseringsbehov

Oskar Braatens gate 27 , 0474 Oslo

VISNINGER

21. september mandag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

26%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 30 m²
Bruksareal 30 m²
Bruttoareal 34 m²
Tomt 5 298 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1985
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 398
Energimerking F
FINN.no 191594951
Sist endret 18.09.2020 09:34
Prisantydning 2 990 000
Totalpris 3 099 423
Ligningsverdi 670 791,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) 25 034,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 015 034,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 75 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 015 034,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 84 389,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 099 423,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0212

Adresse og matrikkel

Oskar Braatens gate 27, 0474, Oslo, Gnr. 225 bnr. 398 snr. 92 orgnr. 974805154 i Oslo kommune

Eier

Birgitte Gabrielsen Tomas Alfred Røen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnadene

BRA/PROM

30 / 30 m²

Antall soverom

Sovealkove

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1985

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømkostnader har ifølge selgere vært ca. kr 500,- pr. mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Seksjonseiere i sameiet Østgaardsgate 17 har forkjøpsrett ved salg av garasjeplass, ved å kunne gå inn på et akseptert bud. Forkjøpsretten må meldes innen 1 uke etter kunngjøring internt i sameiet. Viser flere interesse får den med lengst ansiennitet tilslaget. Forkjøpsretten gjelder ikke dersom leilighet og garasje selges samlet.

Tomt

Areal: 5 298 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Beskrivelse

Vi har for salg en 1-roms selveierleilighet midt på Torshov. Leiligheten har svært lave felleskostnader og boligen vil blant annet derfor egne seg spesielt som et perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt.
Leiligheten ligger i 6. etasje med enkel adkomst fra heis. Den interne beliggenheten sørger for at leiligheten har gode lysforhold, og de mange vindusflatene åpner opp rommene. Planløsningen åpner opp for at man kan flytte kjøkkenet til stuen og eget soverom kan etableres.
Leiligheten kan i utgangspunktet flyttes rett inn i som den er, men noe moderniseringsbehov bør påregnes dersom man skal tilfredsstille dagens standard.
Nye vinduer fra 2020!
•Felleskostnadene inkluderer bla. annet kabel-TV og internett
•Ingen forkjøpsrett
•Mange parker rett i nærheten
•Kort avstand til flere høyskoler

Innhold

Leiligheten inneholder entre, stue med alkoveløsning, kjøkken og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod på 4m2 og har tilgang på fellesvaskeri i kjeller.

Beliggenhet

Populær beliggenhet på Torshov, omringet av grøntarealer og med kort avstand til Grünerløkka!
Fra leiligheten er det verdt å nevne at det er kort avstand til både BI, OsloMet og UIO.
Området kan vise til mange matvareforretninger som Coop Extra rett i nærheten, samt flere søndagsåpne butikker (Bunnpris ligger i samme borettslag) og kiosker som Deli DeLuca og 7/11. I tillegg ligger Strøm Larsen på Torshov - Den siste gjenlevende slakterbutikk i byen.
Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Trikkestallen med oppsetninger, teater, bar og brasserie som ligger rett oppi gata. Det andre teateret og også rett i nærheten.
Området kan også friste med en rekke populære spisesteder og kaféer som Trikkestallen, Grisen, Caminito. Lofthus samvirkelag og Bruun Larsen. Av cafeer ligger både Kaffebrenneriet, EspressoHouse, Backstube og Åpent Bakeri i nærområdet. Det er også dukket opp en koselig vinbar som heter Lasarett og cocktailbaren Albatross i Torshovgata som er verdt et besøk.
Det er gangavstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. På Torshov torg finnes stor matbutikk, apotek, Nille og en ny blomsterbutikk. Sandaker senteret har matbutikk med ferskvaredisk, vinmonopol og bibliotek. Det er også gangavstand til Storo Storsenter, Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester.
Det er fine tur- og sykkelmuligheter langs Akerselva ned til byen eller opp til Maridalsvannet. I tillegg er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange parker som Torshovparken, Torshovdalen og Myraløkka. Dette er alle populære parker kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Torshovparken har fine volleyballbaner. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS Sagene, SATS Nydalen, SATS Storo, Fitness 24/7 og Elixia Ringnes park.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med både trikk-, buss- og taxiholdeplasser. Trikk nr. 11, 12 og 13 går fra Torshov til sentrum eller opp mot Storo. Buss nr. 20 fra Torshovparken til Majorstua/Skøyen eller Carl Berner/Galgeberg. Og buss nr. 30 fra Torshovparken til Huk/Bygdøy og Nydalen. Flybussekspressen som går fra Ring 2 er også innen gangavstand.

Entré I Velkommen inn

Entre med enkel adkomst fra heis. I entreen er det lagringsplass i dobbelt garderobeskap. Ytterligere oppbevaring i disponibel loftsbod.

Stue I Med sovealkove

Lys og tiltalende stue. Toppetasjen gir mye naturlig lys og vinduene på rad og rekke åpner opp rommet. Stuen har en bra løsning som er enkel å møblere med både sittegruppe og soveromsløsning.

Kjøkken

Original kjøkkeninnredning med lyse, slette fronter. Kjøkkenet har bra med skap- og benkplass. Fint med mulighet for lite kjøkkenbord ved vinduet. Hvitevarene på kjøkkenet medfølger salget.

Bad

Baderom fra byggeår. Baderom med flislagte overflater og varme i gulvet. Badet har servant, toalett og dusjhjørne.

Behov for eget soverom?

Ved å flytte kjøkkenet inn i stuen for en åpen stue-kjøkkenløsning kan man etablere eget soverom der kjøkkenet står i dag. Se alternativ planskisse for inspirasjon.

Felleskostnader

Kr 1.450,- pr. mnd. Inkludert i felleskostnadene er betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV og bredbånd (fiber) fra GET, vaktmestertjeneste, trappevask, dugnad, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold
Herav:
Felleskostnader 1 216
Lånekostnad 67
Dugnadstillegg 100
Lånekostnader 67

Etasje

6. etasje - Toppetasjen

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 670 791 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 414 848 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Oskar Braathens gate 15-25 (reg Oestergaards gate 17, blokk A) - Boligblokk - Ferdigattest - 1988

Boligens areal

Primærrom: 30 kvm, Bruksareal: 30 kvm, Bruttoareal: 34 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt i henhold til sameiets vedtekter  og husordensregler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler på baderomsgulv.

Utstyr

- Dørcalling
- Heis
- Kabel-TV og internett fra GET
- Sikringsskap plassert i felles oppgang. Originale skrusikringer

Adkomst

Enkel adkomst fra Oskar Braatens gate og via felles gårdsrom. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger og næring (garasje). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Grunndata
1984/49558-52/105  Seksjonering  
03.10.1984 
opprettet seksjoner:
snr: 92
formål: Bolig
sameiebrøk: 31/8756
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 93 SEKSJONER
Heftelser:
1922/993570-1/105  Erklæring/avtale  
14.10.1922 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-225/398
1928/924522-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
26.06.1928 
 Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-225/398
1928/924523-1/105  Bestemmelse om vannledn.  
28.07.1928 
Rettighetshaver Sundesgt.2.
Overført fra: 0301-225/398
1953/404848-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
16.10.1953 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. oljefyranlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Konverteringsfeil. Korrekt dokumentnummer er 414848/1953
Overført fra: 0301-225/398
1983/509015-1/105  Erklæring/avtale  
23.08.1983 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-225/398
1983/514528-1/105  Bestemmelse om veg  
20.12.1983 
 Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: 0301-225/398
1984/59511-51/105  Erklæring/avtale  
22.11.1984 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 15,000
MED PRIORITET ETTER 90% AV GODKJENT LÅNETAKST
2017/528279-1/200  Pantedokument  
19.05.2017 21:00 
BELØP: NOK 2.870.000
Panthaver:DANSKE BANK  
Org.nr: 977074010

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Boligsameiet Østgaards gate 17:
Sameiet består av 92 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (garasjesameiet).
Den enkelte sameier rår som eier over seksjonen. Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner.
Det er kun de som betaler for fellesvaskeriet i sine felleskostnader (1-roms og 2-roms) som kan benytte seg av fellesvaskeriet.
Alle vinduene i gården ble skiftet ut i 2020. I følge USBL økte felleskostnadene i forbindelse med vindusrehabiliteringen fra 01.07.2020 og det forventes ingen ytterligere økning. Styret ser på om det er interesse i sameiet for å kunne innbetale sin del av lånet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 01.09.2020: Kr 25.034,-
Andel fellesformue per 21.12.2019: Kr 7.314,-
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12139831746, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.09.2020: 3.25% pa.
Antall terminer til innfrielse: 79
Saldo per 04.09.2020: 5 900 000
Andel av saldo: 25 034
Neste termin/avdrag: 30.09.2020 ( siste termin 31.03.2040 )
Ingen avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld på dette lånet
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige
Polisenummer: 88035252

Regnskap

Årsregnskapet for 2019 viste et resultat på kr 28.592,-
Budsjett for 2020 er et årsresultat på kr 164.923,-

Husdyrhold

Det er forbudt med dyrehold som sjenerer øvrige beboere. Det er forbud å la hunder, katter og andre dyr gå løs i oppganger og i fellesarealer. Eier plikter å fjerne ekskrementer etter sine husdyr.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Fastmonterte lamper og knagger
Garderobeskap i entre
Hvitevarer på kjøkken
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.