#TORSHOV

Stor, lys og fin 3-R selveier med god standard I Solrik vestvendt balkong på ca. 11,9m² I Garasjeleie* I Lave felleskost

Torshovgata 37 , 0476 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

23%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 76 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 85 m²
Tomt 916 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1983
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 307
Energimerking G
FINN.no 202875108
Sist endret 22.01.2021 11:22
Prisantydning 5 700 000
Totalpris 5 914 754
Ligningsverdi 1 260 992,-

Beregnet totalkostnad

5 700 000,- (Prisantydning) 49 515,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 749 515,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 156 220,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 165 239,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 914 754,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til vestvendt balkong, kjøkken, baderom, to soverom og omkledningsrom.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod på ca. 3,3m².

Entré I Lys og innbydende med romslig omkledningsrom

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode og moderne standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med lys enstavs laminat på gulv og glatte overflater malt i fine farger.
I entréen har du god plass oppheng til sko og yttertøy, skoskap eller kommoder. Fra entréen har du også adkomst til et svært praktisk og romslig omkledningsrom med ytterligere gode oppbevaringsmuligheter.

Stue I Lys og fin med store vindusflater

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med lys enstavs laminat på gulv og glatte overflater malt i fin lys blåfarge. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn.
Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.

Balkong I Stor, flott og solrik vestvendt balkong på ca. 11,9m²

Fra stuen har du utgang til en stor, flott og solrik vestvendt balkong på ca. 11,9m². Balkongen er overbygget, har terrassebord på gulv og god plass til ulike sittegrupper etter eget ønske og behov.
Beliggenheten mot vest sørger for gode solforhold og dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager og -kvelder!

Kjøkken I Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og åpen løsning med stuen. Moderne og tidløst kjøkken fra IKEA. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite høyglans fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen (alle hvitevarene med unntak av mikroen var nye i 2017).

Hovedsoverom I Lyst og romslig med stor garderobe

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom av god størrelse. God standard med parkett på gulv og overflater malt i en fin blåfarge.
På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe på ca. 3,2 meter.

Soverom 2 I Barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Moderne og tidløst baderom fra 2013

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i 2013. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene, og nedsenket himling med downlights og integrerte høytalere.
Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap med belysning over. Innfelt badekar med glassdør og både hånd- og regnfallsdusj. Baderommet er også utstyrt med gulvmontert toalett og ekstra vegghengte skap. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt på populære Torshov. Rett ved leiligheten har man mange spennende tilbud som f.eks. Trikkestallen med svært hyggelig uteservering om sommeren, Torshov Minigolfpark og Torshov fritidsanlegg med volleyballbane.
Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til mange hyggelige grøntområder med mulighet for turer, rekreasjon eller lange behagelige sommerkvelder. I nærheten har du populære Torshovparken og Torshovdalen, begge med sitt egne flotte preg. Kort vei er det også til Akerselva som tar deg til Bjørvika i sør og Maridalsvannet i nord. Her har du flotte tur- og treningsområder. Treningsmuligheter har du også innen kort distanse med treningssentre som Myrens Sportssenter på Torshov, Fitness24seven på Storo, Sandaker treningssenter eller Elixia Ringnes Park. En rask tur med det gode kollektivtilbudet i området frakter deg til flotte turområder i Oslomarka. Lett adkomst til Nordmarka ved hjelp av trikk nr. 11 til Kjelsås.
Fra leiligheten er det også kort avstand til Grünerløkka, Sagene, Storo og Nydalen. I tillegg til Torshov, så er disse områdene kjent for å være blant Oslos mest populære områder grunnet sine gode restauranter, utesteder, shoppingmuligheter osv. Torshov får stadig flere spennende tilbud. Området tilbyr et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria, med konserter, barer, restauranter og teater. Nyåpnede Nieu på Soria Moria består av flere barer, to konsertscener og en vedfyrt grillrestaurant. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass, Trikkestallen, Åpent Bakeri/Lofthus pizza, Kaffebrenneriet, Bruun-Larsen og Caminito. Trikkestallen og Grisen har flott uteservering om sommeren. Rett i nærheten ligger legendariske Strøm-Larsen, butikken som er kjent i hele Oslo for sine gode kjøttvarer.
Det er også kort vei til de fleste utdanningsinstitusjoner i Oslo. 30- bussen få minutter unna tar deg til Handelshøyskolen BI. Fra samme stopp ved Torshovparken er det er enkel adkomst til Universitet i Oslo på Blindern ved bruk av 20-bussen.
Det er god offentlig kommunikasjon i nærområdet. Det er kun få minutter å gå til trikk 11, 12 og 18 som går hvert 5. minutt til bl.a. Grünerløkka/sentrum og Storo/Grefsen. Det er også umiddelbar nærhet til bussrute 20 til Majorstuen/Skøyen og Tøyen og bussrute 30 til BI Nydalen og sentrum/Grünerløkka/Huk/Bygdøy. Det er få minutter å gå til holdeplasser for Flybussen og Flybussekspressen. I rushtiden går 28-bussen fra Vogts gate direkte til Fornebu.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 916m², Eierform: Festet fellestomt
Sameiet fester tomten av Egil Dawoe Enevoldsen og Einar Enevoldsen. Festetiden er 90 år fra 1983. Festeavgiften utgjorde ifølge regnskapet kr. 119 084,- i 2019. Festeavgiften dekkes av felleskostnadene. Festeavtalen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Selger leier i dag en garasjeplass i kjelleren for kr. 1 500,-/mnd. Om ønskelig kan leiekontrakten videreføres til ny eier. Leieavtalen kan oversendes ved henvendelse til megler.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Felleskostnader

Kr. 2 890,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift og betjening av andel fellesgjeld.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 49 514,90,- per 31.12.2019.

Andel formue

Kr. 24 115,32,- per 31.12.2019.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 1211.89.75209 i DNB
Annuitetslån med flytende rente 3,75 % p.a.
Restsaldo per 03.12.20 er kr. 159 920,-.
Lånet innfris i 2022
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 260 992 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 539 570 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 85 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og omkledningsrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein og metallbeslag. Valmet takkonstruksjon utvendig tekket med takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Scandia glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Balkongdør med karm av tre og, og tre-lags glass fra 2016. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1987 på oppføring av boligblokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Iht. sameiets vedtekter er utleie tillatt med styrets forhåndsgodkjennelse. Slik godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn. Sameiets styre skal underrettes om alle leieforhold. Ved utleie er seksjonseier ansvarlig for at sameiets forpliktelser overholdes. Utleier plikter også å påse at fastsatte husordensregler m.v. overholdes av leietaker. Se også vedlagte vedtekter og husordensregler.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Energiforbruk

Selger har hatt et årlig strømforbruk på ca. 15 000 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Vossegata 31 B med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Torshaug
Saksnummer: 202001384 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Ole Bulls gate 23 A-D - Installasjon av nødlys
Saksnummer: 202001037 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 05.02.2020
Anna Sethnes gate 4 A-C - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202000188 - Byggesak
Status: Søknad avslått 29.05.2020
Vossegata 17 - Bruksendring fra barnehage til aktivitetshus
Saksnummer: 202018365 - Byggesak
Status: Mottatt søknad 20.11.2020
Vossegata 35 - Bruksendring av loft til leilighet og teknisk rom - 5. etasje
Saksnummer: 201506536 - Byggesak
Status: Pålegg gitt
Vossegata 35 - Bruksendring av bygg til bolig, oppgradering og fasadeendringer
Saksnummer: 202013708 - Byggesak
Status: Søknad avslått 25.11.2020
Vossegata 35 - Innvendig riving
Saksnummer: 202009868 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 19.08.2020
Johan Selmers gate 5 - Bestilling av oppstartsmøte - Ny Lønnebakken skole - Plansak avsluttes
Saksnummer: 201803611 - Reguleringssak
Status: Saken er avsluttet 14.10.2020
Ole Bulls gate 41 - Bruksendring og fasadeendring
Saksnummer: 202016993 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 23.11.2020
Ole Bulls gate 45 - Bruksendring av kjellerboder
Saksnummer: 201907094 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 12.11.2019

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 25.03.1893, dagboknummer 941565. Bestemmelse om kloakkledning.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 10.09.1927, dagboknummer 921104. Bestemmelse om kloakkledning.
* Best om garasje/parkering, tinglyst den 07.12.1957, dagboknummer 302176. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven.
* Best om garasje/parkering, tinglyst den 07.12.1957, dagboknummer 302177.
* Obligasjon, tinglyst den 07.03.1980, dagboknummer 504837. Hefter i ideell 1/2 av matrikkelenhet tilhørende: Enevoldsen Egil Dawoe. Beløp: NOK 100.000. Panthaver: Enevoldsen Einar As.
 * Obligasjon, tinglyst den 07.03.1980, dagboknummer 504838. Hefter i ideell 1/2 av matrikkelenhet tilhørende: Enevoldsen Einar. Beløp: NOK 100.000. Panthaver: Enevoldsen Einar As.
* Festekontrakt, tinglyst den 02.02.1983, dagboknummer 501393. Festetid: 90 år. Årlig avgift NOK 24,000. Pant for forfallt festeavgift. Tinglyst med nye vilkår den 10.12.1997, dagboknummer 77299. Årlig avgift forhøyes til kr 78.480. Sak nr 96-07586 Oslo Byrett, Rettsforlik.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 20.05.1983, dagboknummer 505667. Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for NOK 10,000.
* Seksjonering, tinglyst den 20.05.1983, dagboknummer 505667. Opprettet seksjoner: Snr: 1. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 34/1000. Eiendommen er oppdelt i 24 seksjoner.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Torshovgaten 37 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971 274 999, og består av 24 boligseksjoner. Forretningsførselen er utføres av Enqvist Eiendomsdrift AS.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 1 026 314,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 767 151,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 258 591,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 666 447,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/eier (unntak er de selskap som er nevnt i Eierseksjonslovens § 23). Ingen kan eie mer enn to seksjoner i sameiet. Sameiets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble utarbeidet en tilstandsvurdering av OBOS Prosjekt i juni 2015. Denne kan fås oversendt ved henvendelse til megler.

Husdyrhold

Iht. sameiets vedtekter vil tillatelse til å holde husdyr vil bli gitt dersom det ikke er en ulempe for de øvrige beboerne. Søknad til styret/tillatelse fra styret skal skje skriftlig.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Torshovgata 37, 0476, Oslo, Gnr. 225 bnr. 307 snr. 1 orgnr. 971274999 i Oslo kommune

Eier

Suzanne Bjørbak Jones

Oppdragsnummer

19-20-0225

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.