#TORSHOV

Lys, fin og romslig 3(4)-R med god standard I Solrik sydvendt balkong på 9,5m² I Garasjeleie* I Heis I Ingen dok.avgift

Tverrbakken 5 , 0475 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

23%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 84 m²
Bruksareal 84 m²
Bruttoareal 92 m²
Tomt 3 960 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1971
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 320
Energimerking F
FINN.no 195237122
Sist endret 27.10.2020 12:46
Prisantydning 6 300 000
Totalpris 6 368 942
Ligningsverdi 1 413 923,-

Beregnet totalkostnad

6 300 000,- (Prisantydning) 53 608,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 353 608,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 368 942,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0242

Adresse og matrikkel

Tverrbakken 5, 0475, Oslo, Gnr. 225 bnr. 320, andelsnr. 47 i Tverrbakken borettslag med orgnr. 948539101 i Oslo kommune

Eier

Lars Kristian Tredal Elin Andresen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av USBL, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

84 / 84 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1971

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers energiforbruk siste år har vært 9 800 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 62 garasjeplasser som leies ut etter venteliste. Per 07.10.2020 var det to ledige garasjeplasser. Garasjeleien er pt. kr. 488,-/mnd.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 3 960 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Fellesområder opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, lekeapparater, sykkelparkering, sittegrupper og asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, baderom, vaskerom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 3,5m².
Tilgang til felles trimrom, festlokale og gjesterom. Heis i bygget.

Beliggenhet

Populær beliggenhet på Torshov, omringet av grøntarealer og med kort avstand til Grünerløkka.
Området kan vise til mange matvareforretninger som Coop Extra rett i nærheten, samt flere søndagsåpne butikker og kiosker som Deli DeLuca, 7/11 og Bunnpris. I tillegg ligger Strøm Larsen på Torshov - Den siste gjenlevende slakterbutikk i byen.
Området kan også friste med en rekke populære spisesteder og kaféer som Grisen, Albatross, Lasarett vinbar, Caminito, Bruun Larsen, Trikkestallen og Sagene Lunsjbar, alle med uteservering om sommeren.
Det er gangavstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandaker senteret med tilbud som bokhandel, matbutikk med ferskvaredisk, vinmonopol og bibliotek ligger et lite steinkast unna. Det er også gangavstand til Storo Storsenter, Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester.
Det er fine tur- og sykkelmuligheter langs Akerselva ned til byen eller opp til Maridalsvannet. I tillegg er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange parker som Torshovparken, Torshovdalen og Myraløkka. Dette er alle populære parker kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Torshovparken har fine volleyballbaner. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS Sagene, SATS Nydalen, SATS Storo, Fitness 24/7 og Elixia Ringnes park.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med både trikk-, buss- og taxiholdeplasser. Trikk nr. 11, 12 og 13 går fra Torshov til sentrum eller opp mot Storo. Buss nr. 20 fra Vogts gate til Majorstua/Skøyen eller Carl Berner/Galgeberg. Og buss nr. 30 fra Torshovparken til Huk/Bygdøy og Nydalen. Flybussekspressen som går fra Ring 2 er også innen gangavstand.

Entré I Lys og romslig med god oppbevaring

Du tar deg opp til leiligheten i byggets 2. etasje via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys, innbydende og praktisk entré av god størrelse. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse leiligheten med sin gode standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med lys enstavs laminat fra 2020 på gulv og overflater malt i 2016.
I entréen har du god plass til sko og yttertøy i romslige innebygde garderobeskap og i skyvedørsgarderobe, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommode. Sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom. Det er porttelefonsystem som varsler til mobiltelefonen.

Stue I Lys og fin med store vindusflater

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med lys enstavs laminat fra 2020 på gulv og overflater malt i en fin lys farge i 2016.
De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Stuen er romslig med god plass til stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement, kontorplass og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

Balkong I Solrik sydvendt balkong på ca. 9,5m²

Fra stuen har du utgang til en fin og solrik sydvendt balkong på ca. 9,5m². Balkongen er overbygget, har terrassebord på gulv og god plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. Det er også montert utebelysning og stikkontakter.
Beliggenheten mot syd sørger for gode solforhold og dette er uten tvil en skikkelig fin plass for lange og late sommerdager!

Kjøkken I Pent og tidløst med integrerte hvitevarer

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpen og sosialt.
Pen og tidløs kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite profilerte fronter og laminert benkeplate fra 2020 med nedsenket oppvaskkum og armatur (også nytt i 2020). Både praktisk og lekkert med mosaikkfliser i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn og platetopp fra Siemens, oppvaskmaskin fra Asko og kjøleskap fra Siemens. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen. Det er også lekkasjevarsler under kjøkkenbenken.

Hovedsoverom I Lyst og innbydende mot rolig enveiskjørt gate.

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom som vender ut mot rolig enveiskjørt gate. God standard med lys enstavs laminat fra 2020 på gulv og lysmalte overflater.
På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt plass til garderobeskap.

Soverom 2 I Lyst og romslig med god oppbevaring

Det største soverommet er i dag benyttet som et barnerom. Samme gode standard som resten av leiligheten med lys enstavs laminat fra 2020 på gulv og overflater malt i 2016.
På soverommet har du god plass til seng, kontorpult og kommoder etter eget ønske og behov. Rikelig med oppbevaringsplass i innebygde garderobeskap på ca. 2,1 meter.

Baderom I Lyst og tidløst flislagt fra 2008 med Våtromsbevis

Leiligheten har et lyst og tidløst flislagt baderom som ble pusset opp i 2008. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, store fliser på veggene og downlights i himlingen.
Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speil med belysning over og ekstra vegghengt høyskap. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og både hånd- og regnfallsdusj, samt vegghengt toalett.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten

Vaskerom I Romslig og svært praktisk

Leiligheten har også et romslig og svært praktisk vaskerom med belegg på gulv og overflater malt i 2020.
Vaskerommet er praktisk innredet med flere skap og stor benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Under benkeplaten har du plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel eller fryser om ønskelig. God oppbevaringsplass til alt fra vaskeutstyr, støvsuger og klær m.m.

Felleskostnader

Kr. 3 454,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fiber fra NextGentel, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 925,- av totale felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.001.2020.

Etasje 2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 413 923 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 090 121 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 9 plan. Gulv mot grunn, grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull og Yale Doorman-lås. Balkongdør med karm av tre og to-lags glass fra 1999. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 1985 og to-lags glass fra 1999 og 2008.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fr 1980 på boligblokk med parkeringshus og ferdigattest fra 2000 på nye balkonger. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 92 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom, vaskerom og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).
Eiendomsskatt faktureres fra myndighetene til borettslaget/boligaksjeselskapet. Dette inngår ikke i felleskostnadene og blir derfor viderefakturert eier i mai og oktober.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Vossegata 31 B med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Torshaug
Saksnummer: 202001384 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Vossegata 35 - Bruksendring av loft til leilighet og teknisk rom - 5. etasje
Saksnummer: 201506536 - Byggesak
Status: Pålegg gitt
Vossegata 35 - Innvendig riving
Saksnummer: 202009868 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Vossegata 35 - Bruksendring av bygg til bolig, oppgradering og fasadeendringer
Saksnummer: 202013708 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Johan Selmers gate 5 - Bestilling av oppstartsmøte - Ny Lønnebakken skol
Saksnummer: 201803611 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 28.02.1867, dagboknummer 900136. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 25.10.1917, dagboknummer 912616. ang skur.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.10.1920, dagboknummer 901690. Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 23.09.1955, dagboknummer 414838. Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. bilverksted
* Erklæring/avtale, tinglyst den 16.01.1970, dagboknummer 500695. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 17.06.1970, dagboknummer 510224. Bestemmelse om kloakkledning.
* Refusjonskrav, tinglyst den 29.09.1970, dagboknummer 515323. Beløp: NOK 1.423. Panthaver: Oslo Kommune.
* Forkjøpsrett , tinglyst den 06.03.1974, dagboknummer 504490. Rettighetshaver: BBL Ungdommens Selvbyggerlag.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 28.01.1975, dagboknummer 501741. Beløp: NOK 2.419.200. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget.
* Obligasjon, tinglyst den 05.07.2000, dagboknummer 38713. Beløp: NOK 7.400.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Pantedokument, tinglyst den 27.12.2011, dagboknummer 1086418. Beløp: NOK 4.800.000. Panthaver: DNB BANK ASA.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Tverrbakken Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 539 101, og består av 73 andelsleiligheter. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
* Hjemmeside: www.tverrbakken.no
* Borettslaget har 62 garasjeplasser som leies ut
* Borettslaget har 2 sykkelrom med totalt 44 plasser i 2-etasjes sykkelstativer
* Felles trimrom som kan benyttes av alle beboere i borettslaget mot en årlig mindre avgift
* Styret disponerer en møblert, liten leilighet som beboerne kan leie for en symbolsk pris til sine overnattingsgjester og til å arrangere private sammenkomster, så som fødselsdagselskap osv.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 11442026830, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.10.2020: 2,67% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 06.10.2020: Kr. 423 962,-
Andel av saldo: Kr. 6 127,-
Første termin/første avdrag: 01.09.2007 (siste termin 01.09.2025)
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
Lånenummer: 11442026801, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.10.2020: 1,56% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 06.10.2020: Kr. 1 515 842,-
Andel av saldo: Kr. 21 907,-
Første termin/første avdrag: 01.09.2007 (siste termin 01.09.2025)
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
Lånenummer: 12122318743, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.10.2020: 1,85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 06.10.2020: Kr. 1 769 496,-
Andel av saldo: Kr. 25 573,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 (siste termin 30.09.2025)

Andel fellesgjeld

Kr. 53 608,- per 06.10.2020.

Andel formue

Kr. 4 702,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 3 411 497,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 2 746 911,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 564 882,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 296 315,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Renholdet på det enkelte etasjeplan, samt trappene ned til neste etasje utføres av beboerne. Borettslaget har ansvar for renhold av inngangspartiet i oppgangene, heri inkludert vindfang, vestibyle og heis, samt hovedrengjøring av vestibyler, trappeoppganger m.v.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Iht. borettslagets husordensregler kan husdyr som f.eks. hund eller katt, først anskaffes eller medtas etter at søknad er innvilget av styret. Tillatelse blir gitt under forutsetning av at andre beboere ikke sjeneres.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- løst garderobeskap på hovedsoverom
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.