#BJØLSEN

Lys og tiltalende 1(2)-R toppleilighet I Solrik vestvendt balkong I Delikat bad fra 2020 I Lave felleskost. inkl. "alt"

Maridalsveien 235 A , 0467 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

29%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

9%

er gift

65%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 38 m²
Bruksareal 38 m²
Bruttoareal 42 m²
Tomt 2 980 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 1939
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 137
Energimerking G
FINN.no 204174938
Sist endret 21.01.2021 17:53
Prisantydning 3 100 000
Totalpris 3 342 068
Ligningsverdi 784 531,-

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) 226 565,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 326 565,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 342 068,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3,8m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 5,6m².

Entré | Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré med plass til sko og yttertøy. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trappegang.

Stue | Lys og fin uten innsyn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med lys laminat på gulv og glatte lysmalte overflater. I stuen har du plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og en adskilt sovealkove.
Beliggenheten i byggets toppetasje med store vindusflater mot vest sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det ikke er noe innsyn. Vindu og balkongdøren var nye i 2013, og det er bred vinduskarm for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,65 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med bergvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get er inkludert i de lave felleskostnadene på kr. 2 974,-/mnd.

Balkong | Høyt, fritt og solrikt mot vest

Fra stuen har du doble balkongdører som kan åpnes ut til balkongen som dermed blir en naturlig forlengelse av stuen. Nyere, flott og solrik balkong på ca. 4,2m² som er den perfekte plassen for lange og late sommerdager! Balkongen har terrassebord på gulv, plass til sittegruppe og grill, og det er montert utebelysning og stikkontakt.
Beliggenheten på toppen og mot vest sørger for svært gode solforhold fra ca. klokken 13 - 21.30 på sommerstid. Hyggelig utsyn over borettslagets fellesarealer som er svært pent opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning og flere hyggelige uteplasser med sittegrupper.

Kjøkken | Lyst separat kjøkken med spiseplass

Leiligheten har et stort og lyst separat spisekjøkken. Også på kjøkkenet har du en stor vindusflate som slipper inn lyset, samtidig som det ikke er innsyn. Naturlig plass til et stort spisebord som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom.
Pen og tidløs kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Tidløs innredningen med hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Fine detaljer med åpne hyller og to overskap med vitrinedører og belysning inni. Kjøkkenet er utstyrt med medfølgende hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.

Baderom | Delikat oppusset i 2020

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp av fagfolk i 2020. Baderommet har delikate og tidløse fliser på gulv og vegger, deilig gulvvarme og downlights i himlingen.
Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, ekstra oppbevaring i speilskap over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. I hjørnet har du plass og opplegg for vaskemaskin.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Beliggenhet

Når du bor i Maridalsveien 235 A bor du i ett av Bjølsens mest veldrevne borettslag.
Leiligheten ligger meget sentralt, i et attraktivt boligområde på Bjølsen, nær Nydalen. Det er flere koselige og populære kafeer og spisesteder i umiddelbar nærhet. Gangavstand til BI, nye ODEON Kino (landets største og mest moderne kino) og Storo Storsenter.
Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren.  Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. I tillegg er det ny kunstfrossen skøytebane for bandy, med kunstgress for landhockey om sommeren.
Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg et deilig bad ved Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende område for store og små. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er ikke langt unna. Her er det flotte tur, ski og sykkelmuligheter.
For den treningsglade har du gangavstand til blant annet  SATS Storo/Nydalen, CrossFit Oslo-Nydalen og Fitnesspoint Nydalen.  Det er heller ikke langt til SATS Elixia på Sagene, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga på Sagene Samfunnshus ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. 
Det er flere matvarebutikker i nærheten. I Bjølsenhallen, kun 2 minutter fra leiligheten, finner du Meny, Post i Butikk, blomsterbutikk og apotek. Kiwi og søndagsåpen Joker ligger også rett i nærheten.
Meget god offentlig kommunikasjon fra Badebakken holdeplass med buss 37 (Helsfyr/Sentrum, går døgnet rundt) og 54 (Kjelsås/Aker Brygge). Heller ikke langt til holdeplasser for buss nr. 30 (Nydalen/Bygdøy), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby) og 20 (Galgeberg/Skøyen). Gangavstand til Nydalen T-bane stasjon. Her kommer du byen rundt med linjene 3, 4 og 5. Det er enkelt å komme til de store utdanningsinstitusjonene.
Det kan også være verdt å nevne at det kun er 15 minutters gange til Nydalen togstasjon, hvor toget (Gjøvikbanen) raskt tar deg langt inn i Nordmarka, enten du vil gå tur, sykle eller stå på ski.
Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 980 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for borettslaget, opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering og asfalterte arealer med gangveier og parkering.
Borettslaget har også nylig oppgradert utearealene sine med koselige terrasser og grillplasser, bordtennisbord og plantekasser.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 159 parkeringsplasser som leies ut til beboere for kr 300,-/mnd. (pris for leie av parkeringsplassen for MC/moped er kr. 100,-/mnd.). I tillegg finnes 9 gjesteparkeringsplasser.
Tildeling av parkeringsplass forutsetter at juridisk eier / samboer er registrert med bosted i borettslaget, og at de disponerer egen bil.
Ved ønske om fast parkeringsplass eller oppstillingsplass til motorsykkel eller moped ta kontakt med parkeringsansvarlig via e-post parkering@maridalsveien.no.
Ladestasjoner for el-bil:
Det er etablert 4 nye ladestasjoner for EL-biler, slik at det samlede antallet ladestasjoner nå er 6. Disse er plassert på baksiden av blokk 229 og trafostasjonen. Fra høsten 2019 vil brukere av disse ladestasjoner betale for bruk av strøm samt drift og vedlikehold etter selvkostprinsippet.
Bil-delingsordning:
Styret har planlagt å legge til rette for en bil-delingsordning, hvor borettslaget legger til rett ved å tilby parkeringsplasser. En løsning styret har vurdert er Hyre (https://www.hyre.no/). Styret håper å få på plass en løsning i løpet av 2019.
Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3 600,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Felleskostnader

Kr. 2 974,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring (bergvarme) og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Kr. 1 860,- Felleskostnader
Kr. 700,- Balkongtillegg
Kr. 250,- Kabel-TV
Kr. 164,- Internett
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 937,- av totale felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.08.2019. I følge årsrapport fra 2019 forutsetter driften for 2020 verken nye låneopptak eller økning av felleskostnader.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

226 565 per 01.11.2020.

Andel formue

21 939 per 31.12.2019

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HANBA2-83987145423
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr 47 942 333,-
Andel restsaldo: Kr. 136 580,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 567,-
Restløpetid: 24år 1mnd
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,55%
Lånenummer: HANBA4-83987185581
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr 37 193 755,-
Andel restsaldo: Kr. 89 985,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 370,-
Restløpetid: 24år 6mnd
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,55%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning). Det ble på generalforsamlingen i 2003 vedtatt at det skulle inngås IN-ordning på felleslån. Det er ikke inngått IN-avtale siden det.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 784 531 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 824 312 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 38 kvm, Bruttoareal: 42 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendig fasader forblendet med teglstein. Valmet yttertak utvendig tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Tofløyet balkongdør og vinduer i stue med tre-lags glass fra 2013. Vinduer i kjøkken med to-lags glass fra 1999.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2009 på rehabilitering av våtrom. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med bergvarme til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på baderom.

Energiforbruk

Normale strømregninger i leiligheten har ligget på ca. kr 200,- pr. mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Maridalsveien 236 - Påbygg og bruksendring av loft til bolig
Saksnummer: 201700960 - Byggesak
Status: Tilsyn gjennomført
Bergensgata 41 - 43 - Riving av bebyggelse
Saksnummer: 201900814 - Byggesak
Status: Endret tillatelse gitt
Bergensgata 41 - 43 - Oppføring av to boligblokker samt ombygging av eksisterende bygg og felles kjeller
Saksnummer: 201816724 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Bergensgata 41 - 43 - Etablering av fortau
Saksnummer: 202013759 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Moldegata - Oppføring av studentboliger
Saksnummer: 202016468 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Bjølsendumpa ved Mor Go`hjertas vei 23 - Oppføring av insektshotell
Saksnummer: 201907764 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 14.09.1939, dagboknummer 304970. Bestemmelse om veg og om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 03.11.1941, dagboknummer 303985. Bestemmelse om kloakkledning med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 04.04.1997, dagboknummer 19558. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett, om bebgyggelse med flere bestemmelser.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 13.06.2002, dagboknummer 38519. Beløp: NOK 2.193.600. Panthaver: Obos.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 17.08.2006, dagboknummer 387215.  Rettighetshaver: Gnr: 222, bnr: 206 i Oslo kommunde. Overenskomst over stikkledningstilknytning med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.09.2006, dagboknummer 420422. Rettighetshaver: Gnr: 222, bnr: 206 i Oslo kommunde. Bestemmelse om vann og kloakkledning, om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 02.07.2010, dagboknummer 491781. Beløp: NOK 25.000.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 25.01.2013, dagboknummer 72736. Beløp: NOK 60.000.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 08.05.2015, dagboknummer 406219. Midlertidig dispensasjon fra vegloven. Vedtak av visse vilkåt vedrørende utskillelse/bebyggelse av denne matrikkelenhet.
* Pantedokument, tinglyst den 28.01.2019, dagboknummer 117099. Beløp: NOK 18.000.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Mortifikasjon nektet tinglyst, tinglyst den 28.06.2019, dagboknummer 748154.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Maridalsveien Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 848 818 402, og  består av 355 andelsleiligheter og i tillegg 1 tjenesteleilighet.
* Vaktmester John Schmidt ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget
* Borettslaget har egen gartner (ansatt på timebasis)
* Get er borettslagets leverandør av kabel-TV og internett
* Borettslaget har egen ski-smørebod i Maridalsveien 227 C
* Borettslaget har et velferdslokale i 229 som kan leies ut til andelseierne
* Borettslaget har nylig etablert egen gjestehybel i 233 B som kan bookes for leie
* Det er 7 fellesvaskerier som brukes i henhold til gjeldende regler

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Protector. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 14 738 449,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 10 166 698,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 2 666 418,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 3 427 898,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Noen av styrets planer for oppgradering i 2020:
* Plante ligusterhekk langs gjerdet til parkeringsplass mot Akerselva sykehjem, samt montere flere lysstolper langs gjerdet. Forlenge gjerdet slik at det ikke blir gjennomgang over plenen og følgeskader på tujahekk der.
* Plante rød villvin som vil dekke støttemuren i hjørnet ved 233
* Bytte ut den store `julegranen` i borettslaget med nytt grantre
* Nødvendige utbedringstiltak på lekeplassen
* Det kommer nye parkeringsskilt på alle parkeringsplasser
* Plan for oppussing av oppganger: Det legges nye og penere fliser på inngangsparti og trapp ned til kjeller, samt trappene helt opp til repos mellom 1. og 2. etasje. Dette vil løfte inntrykket av inngangsparti og redusere slitasje og dermed oppussingsbehov. Oppussingen er planlagt å gjøres gradvis slik at kostnadene kan dekkes uten økning i felleskostnader eller ved låneopptak. Oppgangen i 233 A er allerede tatt.
* Nye mer innbruddssikre ståldører til sykkelrom og vaskeri
2020
* Ny gjestehybel i 233
* Nyoppusset inngangsparti i 233A med nye fliser
* Ferdigattester på balkonger i Maridalsveien 231, 233, 235 og 237
* 4 nye ladeplasser for el-bil bak Maridalsveien 229
* Ny flaggstang
* Ny sirkulasjonspumpe i fyrhuset for varmtvann til oppvarming, ny dykkvannspumper for å fjerne grunnvann, og ny el-tavle
* Ny belysning, beplantning (hekk) og hegn rundt den store parkeringsplass foran
225A. Utbedring av ødelagt hegn mot Badebakken sameie
2019
* Energibrønnpark etablert med full rehabilitering av fyrhuset.
* Kontroll av branndetektorer/alarm i alle leiligheter og merking av alle brannveier og oppstillingsplasser for brannbil.
2018
* Ny utvidet vakmestergarasje ferdigstilt og skibod er etablert
2017
* Nye fjernvarmerør er lagt i ny grøft fra fyrhuset til 229 og 231
* Nye stengeventiler er monter på fjernvarmerørene
* Ny utvidet vaktmestergarasje er oppført
* Skismørerbod er etablert og nye plantekasser er utplassert
* Nye lamper er montert på alle terrasser
* Oppfølging av reklamasjonssaker på balkonger
2016
* Ettårs kontroll av balkonger
* Etablering av to elbil-oppladningsplasser ved 229 C
* Trappeoppgang i 225 D samt kjellergang mellom 225 C og C ble malt
2015
* Nye balkonger i 227 og 237
* Utearealer foran 225, 227 og 237 er tilbakestilt etter balkongbygging
* Trappeoppganger malt i 235
2014
* Nye balkonger i 225, 229 og 231
* Ny trapp mellom 233 og 235
* Ny belysning til tilhørende gangvei
* Nye drensrør lagt i skråning bak 233
2013
* Nye balkonger i 233 og 235
* Oppgradering og beplantning rundt nye søppelhus
* Ny gangvei forbi flaggstang
* 30 nye sykkelstativer
* Utbedring av belegningsstein foran inngangspartiene
* Ca. 300 nye planter, byttet ut etter frostskader
2012
* Nye søppelhus
* Ny brannalarm i 235 er prosjektert
* Nytt anlegg for forvarming av bio-olje i fyrhuset er montert
* Balkongutbygging påbegynt
2011
* Utarbeidelse av et forprosjekt for balkongutbygging
2010
* Utarbeidet ENØK-rapport
* Ferdigstillelse av syv nye sykkelrom (et i hver blokk) - samt rom for deponering av bildekk
* Rehabilitering av trappeoppganger med påføring av ny gulvmaling og avretting av gulvene nederst i kjelleravsatsene igangsatt
* Løpende rehabilitering av kjellerkorridorer med hvit maling på vegger og ny grå gulvmaling
* Etterisolering av varmtvannsforsyningen mellom blokken påbegynt
* Prosjektering av nye søppelhus tilrettelagt for kildesortering
* Prosjekt for El-tilsyn av leiligheter med nye elektriske anlegg pågår i samarbeide med Infratek El-sikkerhet AS
* Ny parkeringsautomat montert
* Tyverialarmer montert i vaktmesterkontor, vaktmestergarasjen, fyrhus, styrerom og velferdslokale.
2009
* Innregulering av styresystemene som overvåker varmeproduksjonen i fyrhuset
* Kontroll og utbedring av jordingen med nye nedgravet jordingskabler montert til samtlige blokkene
2008
* Anlegg for pH-justering av driftsvannet i varmeanlegget
* Rehabilitering av kjellerkoridorer i 231, 237 og 235 påbegynt.
* Utbedring av feil og mangler på det elektriske anlegg i tidligere rehabiliterte bad leiligheter
* Kontroll og utbedring av jording til borettslagets fellesanlegg påbegynt
2007
* Kanalrens / Kontroll av det elektriske anlegget
2006
* Nytt brannvarslingsanlegg i alle oppganger og i kjeller og loftsområder (Cowens Engros AS)
* Nye brann-slukningsapparater (Noha AS) og batterier til brannvarslere ble delt ut til alle andelseiere
2005
* Nytt velferdslokale etablert i 227C
* Trappeoppganger rehabilitert, (inkl. nye taklamper, oppslagstavler og postkasser)
* Utskiftet branndører til kjeller og loft
* Etablert ett nytt vaskeri i hver blokk med Miele vask- og tørkemaskiner, samt et internettbasert reservasjons- og kredittbetalings-system
2004
* Rehabilitert blokkenes drensrør, skiftet innvendige kloakkrør
* Alle kjellervinduer malt utvendig og nytt gitter montert
2003
* Rehabilitering av drensrør rundt fyrhus
2001
* Baderomsrehabiliteringen påbegynt
* Bredbåndsfabrikken installerte bredbånd
1999
* Kabel-TV installert av Get
1997
* Nye aluminiumsvinduer av typen NorDan Envridersvindu med U-verdi 1,6 W/m2 K
1994
* Ny taksten
* Rehabilitert gesims med katodisk beskyttelse av armeringsjern og piper ble murt opp på nytt
* Montert nye snøfangere over alle inngangspartier
* Nye baldakiner over alle inngangspartier
1993
* Kjellervinduer malt.
1992
* Nye utgangsdører og nytt TrioVing-låsesystem
* Alle ventilasjonskanaler feiet og renset.
1989
* Rehabilitert elektrisk anlegg med nye stigeledninger og innvendige ledninger/kontakter i alle leiligheter
1974
* Installering av 2 stk. DSV-oljekjeler i fyrhuset på hver 1500 kW, påmontert Monarch-Weishaupt totrinns oljebrenner av typen MS7VZ

Husdyrhold

Det må søkes styret ved ønske om anskaffelse av dyr eller ved ønske om å ta med allerede anskaffet dyr ved innflytning. Dokumentert allergi eller angst for dyret det søkes om blant én eller flere beboere i oppgangen, er normalt grunn til avslag. Dersom søknaden innvilges, opprettes en kontrakt mellom dyreeier og borettslaget. Dyreeier er forpliktet til å påse at dyret ikke er til sjenanse for naboene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- Hvitevarer kjøkken
- Vaskemaskin bad
- Lampe i tak på kjøkken, stue og i entre
- To knaggrekker i entre
- Garderobeskap i stue
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 235 A, 0467, Oslo, Gnr. 222 bnr. 137, andelsnr. 297 i Maridalsveien Borettslag med orgnr. 848818402 i Oslo kommune

Eier

Siw Tynes Johnsen

Oppdragsnummer

19-20-0244

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.
Avtale om kjøp av leilighet forutsettes inngått iht. bindende kjøpsbekreftelse/budskjema og kjøpekontraktsformular som følger vedlagt.