#SAGENE

Visninger er avlyst - Leiligheten er solgt, bud er gitt direkte til selger

Larviksgata 2 , 0468 Oslo

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Zehra Catak Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

43%

eier sin egen bolig

32%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

19%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 70 m²
Tomt 3 607 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1980
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 21
Energimerking G
FINN.no 195246352
Sist endret 27.10.2020 09:50
Prisantydning 5 000 000
Totalpris 5 119 080
Ligningsverdi 1 128 466,-

Beregnet totalkostnad

5 000 000,- (Prisantydning) 103 146,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 103 146,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 300,- (Medlemsskap BRL) 300,- (Medlemsskap BRL) -------------------------------------------------------- 15 934,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 119 080,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0247

Adresse og matrikkel

Larviksgata 2, 0468, Oslo, Gnr. 222 bnr. 21, andelsnr. 18 i Turtergården Borettslag med orgnr. 951311014 i Oslo kommune

Eier

Nils-Egil Langeland Marie Strand Skånland

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av USBL, har forkjøpsrett. Fristen for å melde forkjøp har allerede gått ut og det er 1 som har meldt interesse. Forkjøpsretten avklares i etterkant av salget.

BRA/PROM

68 / 65 m²
 

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1980

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 607 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Koselig bakgård med store grøntarealer, sittegrupper og lekeapparater. Flotte trær som gir sval skygge om sommeren og fine høstfarger om høsten. Gangarealer med belegningsstein. Direkte adkomst fra bakgården til fine Bjølsenparken.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine
felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken med utgang til takterrasse, baderom, toalettrom og to soverom. Innvendig bod/walk-in-closet med adkomst fra hovedsoverommet.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 2m² og et skap i kjølerom. Det medfølger også en utvendig bod med adkomst fra den private terrassen.

Beliggenhet

Beliggende i attraktivt og ryddig borettslag sentralt på Sagene med Bjølsenparken direkte utenfor leilighetsdøren, samtidig som du har alt av servicetilbud og offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet.
Området og bydelen er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Det er flere matvarebutikker i nærheten. I Bjølsenhallen finner du Meny, Post i Butikk, blomsterbutikk og apotek. Kiwi og søndagsåpen Joker ligger også rett i nærheten. Grønnsakshandleren Sagene torg og Coop Ekstra er heller ikke langt unna.
Idylliske Voldsløkka og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 er heller ikke mange minutter unna. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka.
Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner" i 2018. En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.
Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino (Odeon) på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.
Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Populære HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager (nærmeste barnehage finner man i tilknytting til den hyggelige bakgården) og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon), 20 (Galgeberg/Skøyen) og 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby). Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg, Arkitekthøyskolen og NOROFF ved Møllerparken er alle i nærheten.

Entré I Lys og romslig med stor garderobe

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré av god størrelse. God plass til sko og yttertøy i plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon på vegg.

Stue I Stor, lys og fin med vinduer fra 2018

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med parkett på gulv, overflater malt i en fin farge og skjult elektrisk anlegg.
De to store takvinduene slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det ikke er noe innsyn. Alle takvinduene i leiligheten var nye i 2018. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.

Kjøkken I Pent, tidløst og fullt utstyrt med integrerte hvitevarer

Leiligheten har et lyst separat kjøkken med plass til et spisebord. Den store vindusflaten ut mot terrassen sørger for masse lys og bidrar til en god romfølelse.
Pen og tidløs kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Innredningen har lyse profilerte fronter og benkeplate av sten med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med lyse fliser i benkeryggen og belysning under overskapene.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er fra Siemens og medfølger i handelen.

Takterrasse I Høyt, fritt og usjenert mot bakgård

Fra kjøkkenet har du en stor skyvedør (ny i 2020) ut til takterrassen som blir en fin forlengelse av leiligheten på sommeren. En fin takterrasse på ca. 4,6m² som er perfekt for lange og late sommerdager. Her sitter du høyt og usjenert med hyggelig utsyn over den grønne bakgården.
Terrassen har treheller på gulv og plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. På terrassen har du også en svært praktisk utvendig bod med gode oppbevaringsmuligheter.

Hovedsoverom I Lyst og fint med svært god oppbevaring

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom med god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører.
Fra soverommet har du også adkomst til en svært praktisk innvendig bod med ytterligere gode oppbevaringsmuligheter.

Soverom 2 I Barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Lyst flislagt med gulvvarme og badekar

Leiligheten har et lyst flislagt baderom med gulvvarme som ble pusset opp i 2000.
Rikelig med oppbevaringsplass i baderomsinnredningen som har lyse fronter og heldekkende servant, speil med belysning over, samt ekstra vegghengt speilskap med belysning. Baderommet er også utstyrt med badekar med armatur tilkoblet hånddusj.
Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Toalettrom I Praktisk separat toalettrom

Vegg-i-vegg med baderommet har du et praktisk separat toalettrom. Rommet er utstyrt med servantinnredning med speilskap med belysning over og gulvmontert toalett.

Felleskostnader

Kr. 3 195,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, bredbånd (kr. 100,-), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (kr. 480,-).

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget er deleier i Bjølsen Garsjesameie hvor garasje-plass kan leies etter venteliste. For leie av p-plass må styret i Bjølsen Garasjesameie kontaktes; bjolsengarasje@gmail.com
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 128 466 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 062 479 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 5 plan. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Scandania glatt entrédør i brannklasse B30 fra 1980. Balkongdør og takvinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass. Balkongdør fra 2020. Takvinduer fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

På eiendommen er det utstedt følgende attester:
* Bergensgata 6-8 A-C, Larviksgata 2, Kongsberggata 3 og Bjoelsengate 9-11 - Boligblokk - Arkikvort (b.
* Bergensgata 6-8 A-C, Larviksgata 2, Kongsberggata 3 og Bjoelsengate 9-11 - Boligblokk - Arkivkort (h.
* Bergensgata 6-8 A-C, Larviksgata 2, Kongsberggata 3 og Bjoelsengate 9-11 - Boligblokk - Mld om gjens.
* Bergensgata 6-8 A-C, Larviksgata 2, Kongsberggata 3 og Bjoelsengate 9-11 - Boligblokk - Tilsynsomsla.
* Larviksgata 4 - Bruksendr næring til bolig 1 etg - Ferdigattest - 2012

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 70 kvm, Gulvareal: 75kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom, toalettrom og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig borettslagets vedtekter § 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).
Eiendomsskatt faktureres fra myndighetene til borettslaget. Dette inngår ikke i felleskostnadene og blir normalt viderefakturert eier i mai og oktober.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig etter bestemmelsene i S-2358 av 11.10.1978. Endret reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for kvartalene Bjølsengata - Sarpsborggata - Maridalsveien - Larviksgata - Berg- ensgata - Advokat Dehlis Plass på Bjølsen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Bergensgata 6 - Renovering av hybelhus til leilighet - flytting av vegger som skiller soverom og kjøkken og bad
Saksnummer: 201700249 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Bergensgata 6 og 8 C, Bjølsengata 9, Kongsberggata 3 og Larviksgata 2 og 4 - Utskifting av balkongdør og sidevindu med skyvedør, brannteknisk oppgradering av vinduer i trapperom i innvendige hjørner
Saksnummer: 202004788 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 14.02.1980, dagboknummer 503292. Beløp: NOK 8,285,300. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget.
* Rettighet, tinglyst den 21.06.1983, dagboknummer 506813. Rettighetshaver:Vent A As. Leie av næringslokale. Leie-tid: 10år, leie-forlengelse: 10år. Månedlig leie NOK 2,250. Kontrakten kan ikke overdras/utleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier. Med flere bestemmelser.  
* Erklæring/avtale, tinglyst den 15.11.1988, dagboknummer 78984. Bestemmelse om bruksendring.
* Pantedokument, tinglyst den 26.07.2011, dagboknummer 589237. Beløp: NOK 2.336.000. Panthaver: DNB BANK ASA.
* Pantedokument, tinglyst den 27.07.2011, dagboknummer 592204. Beløp: NOK 2.742.200. Panthaver: DNB BANK ASA.
* Pantedokument, tinglyst den 23.04.2020, dagboknummer 2373184. Beløp: NOK 8.500.000. Panthaver: DNB BANK ASA.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Turtergården Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 951 311 014, og består av 71 boliger og 4 næringslokaler. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Hjemmeside: www.turtergarden.no
- Vaktmester ved Gamle Oslo Servicesentral
- NextGentel er borettslaget leverandør av kabel-TV og internett 
- Tilgang til fellesvaskeri
- Borettslaget disponerer et fellesrom som kan lånes gratis til for eksempel selskap eller møter

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12121012640, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.10.2020: 1,85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 30
Saldo per 06.10.2020: Kr. 1 130 727,-
Andel av saldo: Kr. 0,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 (siste termin 30.03.2028)
Lånenummer: 12138551409, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.10.2020: 2,6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 97
Saldo per 06.10.2020: Kr. 8 380 276,-
Andel av saldo: Kr. 103 147,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2020 (siste termin 31.12.2044)
Lån til utskifting av vinduer

Andel fellesgjeld

Kr. 103 146,- per 06.10.2020.

Andel formue

Kr. 20 146,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring NUF. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 3 391 173,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 2 791 394,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 579 614,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 1 618 761,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
 

Husdyrhold

Iht. husordensreglene er det tillatt å holde husdyr i borettslaget. Styret skal imidlertid være informert. Dyreholdet skal være av en slik art at det ikke er til sjenanse for andre. Hunder skal holdes i bånd på borettslagets område. Hankatter som får gå utendørs uten tilsyn, skal være kastrerte.
 

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.