#ØVRE TORSHOV

Lys, fin og moderne 3-R med god standard I "Alt" inkl. i felleskost. I IN-ordning/Sikringsordn. I Svært hyggelig bakgård

Carl Jeppesens gate 24 , 0481 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig mellom 60-120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 52 m²
Bruksareal 52 m²
Bruttoareal 57 m²
Tomt 232 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1930
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 111
Energimerking F
FINN.no 195236387
Sist endret 27.10.2020 09:47
Prisantydning 2 850 000
Totalpris 4 213 826
Ligningsverdi 990 294,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) 1 355 817,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 205 817,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 213 826,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0252

Adresse og matrikkel

Carl Jeppesens gate 24, 0481, Oslo, Gnr. 224 bnr. 111, andelsnr. 1046 i Funkisgården Borettslag med orgnr. 988609234 i Oslo kommune

Eier

Fredrik Ravlo

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1930

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 232 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Gårdsrommet er flott opparbeidet med gangarealer, gressplen, prydbusker og blomster - laget etter tegning fra Bar Bakke Landskapsarkitekter AS. I gårdsrommet er det blant annet nyere lekeapparater, sittegrupper, sykkelstativ og nedgravde avfallsbrønner.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på lån DNB-12130584894. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 30.09 og 30.03 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000,- per gang. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, baderom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 7m².

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på øvre Torshov/Sandaker. Funkisgården borettslag er et populært og veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk. Bygården er opprinnelig fra 1932 og står på byantikvarens gule liste.
Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva Skjer, Torshovteatret og Cosmopolite scene på Soria Moria. Det andre teateret på Lilleborg med alt fra amatøroppsetninger til musikaler, Trikkestallen på Torshov og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show. Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer, blant annet Åpent Bakeri / Lofthus Samvirkelag som ligger i samme gård. Sistnevnte serverer kanskje byens beste pizza etter at bakeriet stenger for dagen. Jewel of India serverer nydelig indisk ved "Nordpolen" på Sandaker. Også Som Tam, kåret til byens beste asiatiske spisested, Trikkestallen og Grisen ligger i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og spiseri i Nydalen og Kolonihagen på Lilleborg er også verdt å nevne.
Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på! Storo storsenter med en rekke tilbud av forretninger, matbutikker, servicetilbud og vinmonopol ligger kun en liten gåtur unna. Det samme er Sandaker senter med blant annet stor matvareforretning, apotek og vinmonopol. Flere skoler og høyskoler er rett i nærheten. Handelshøyskolen BI i Nydalen ligger kun en liten gåtur unna. Med kollektiv transport fra Sandaker/Torshov er det også enkelt å komme seg til Tannlegehøyskolen, universitetet på Blindern og høyskolen i sentrum. Flere barne- og ungdomsskoler, samt barnehager finnes også i nærheten.
Nærområdet har mange fine parker og friområder å by på. Torshovparken, Torshovdalen og turstiene langs Akerselva er få minutters gange unna og kan brukes til bl.a. grilling, sommerleker, søndagsturer, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Fitness 24/7, Fitness xpress, Sats/Elixia på Storo og Nydalen, Myhrens sportssenter på Torshov og Crossfit Oslo i Nydalen.
Er du et friluftsmenneske og vil ta turen til marka, går trikk nr 11. til Kjelsås og buss nr 56 til Solemskogen. Det er også kort vei til bademuligheter i Nydalen og Frysja. Offentlig kommunikasjon er i umiddelbar nærhet. Trikk nr. 11, 12 og 13, buss nr 30 (Huk/Bygdøy) nr. 23 (Simensbråten/Lysaker), nr 24 (Fornebu/Brynseng), nr 58 (Nydalen/Helsfyr o/Bjerke), nattbuss nr 54 og flybuss fra Storo og Sinsen. T-bane fra Storo og Sinsen. Det har nylig kommet bysykkel rett utenfor boligen, like ved Åpent Bakeri.
Her bor man i et trygt og godt nabolag, ikke langt unna alt hovedstaden har å by på!

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode og moderne standard.
I entréen har du god plass til sko og yttertøy i plassbygget skyvedørsgarderobe, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Praktisk med fliser på gulv og downlights i himlingen. Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg.

Stue I Stor, lys og fin med moderne standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God og moderne standard med lys enstavs parkett fra 2017 på gulv og glatte overflater malt i en fin farge. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.
De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys, og det er hyggelig og frodig utsyn over den pene bakgården. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2015, og det er brede fine vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,77 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann, TV-Get start og fiber fra Lynet er inkludert i felleskostnadene.

Kjøkken I Moderne og tidløst med integrerte hvitevarer

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpen og sosialt. Moderne og tidløst kjøkken med hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene.
Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som stekeovn fra Samsung, induksjonstopp fra Bosch, avtrekksvifte, oppvaskmaskin fra Asko og kjøleskap med frysedel AEG. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen. Det er også montert lekkasjestopper og brannslange tilkoblet vann under oppvaskkum.

Hovedsoverom I Lyst soverom mot rolig blindgate

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom som vender ut mot rolig blindgate med lite biltrafikk. God standard med lys enstavs parkett fra 2017 på gulv og glatte lysmalte overflater.
På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder/skap.

Soverom 2 I Barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med lys enstavs parkett fra 2017 på gulv og glatte lysmalte overflater.
På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Lyst flislagt fra 2005 med Våtromsbevis

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i 2005. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen.
Baderommet er utstyrt med vegghengt servant med speil over, dusjhjørne med skyvedører av glass og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. Balansert avtrekksventil plassert i himling.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Felleskostnader

Kr. 9 315,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Oppvarming og varmtvann, TV-Get start, fiber fra Lynet, vaktmestertjeneste, trappevask, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Kr. 2 076,- Felleskostnader
Kr. 614,- Oppvarming
Kr. 223,- Varmtvann
Kr. 50,- TV-Get start
Kr. 350,- Internett
Kr. 499,- Lån
Kr. 354,- Lån ventilasjon
Kr. 78,- Bakgårdslån
Kr. 5 071,- IN Lån DNB
Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på lån DNB-12130584894. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 1 206 420,- per 01.10.20), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 5 071,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 4 244,-/mnd.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 990 294 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 565 058 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og murkonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede og malte murflater samt noe synlig teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Vinduer med tre-lags glass fra 2015.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 2006 på ombygging boliger, og et sluttnotat (henleggelse) fra 2013, samt ferdigattest fra 2016 på utskiftning av vinduer/balkongdører. Alle dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 57 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, baderom og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sandakerveien - Nycoveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate
Saksnummer: 201806521 - Reguleringssak
Sandakerveien 58 C, Bolig og næring, politisk behandling
Saksnummer: 201414656 - Reguleringssak
Åsengata 25 - Innvendig ombygging, etablering av heis og bygningstekniske installasjoner - Torshov kirke
Saksnummer: 201818420 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om endring
Sandakerveien 63 - Oppgradering av utelekeareal - Thor Olsens barnehage
Saksnummer: 202001591 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 29.06.2020
Sandakerveien 61- Tilbygg ny rømningsvei med ladestasjoner for rullestoler og overdekning av inngangsparti
Saksnummer: 201509074 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt 23.07.2019

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Funkisgården borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 988 609 234, og består av 157 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets 24 leiligheter i Hans Nielsen Hauges gt 13 - 15 og Åsengata 42 utgjør seksjon 4 i Gnr 224 bnr 62 i Oslo. De øvrige seksjonene, nr 1, 2 og 3, er næringsseksjoner som ikke eies av borettslaget. Borettslaget er deltaker i Eierseksjonssameiet Funkisgården som består av eierne av disse fire seksjonene.
Hjemmeside: www.funkisgarden.no

Fellesgjeld / lånevilkår

DNB-12130584894 (DNB IN-lån)
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 65 156 776,-
Andel restsaldo: Kr. 1 206 420,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 5 071,-
Rest løpetid: 23år 10mnd
Term per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,59%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktene "IN-ordning" og "Felleskostnader.
DNB01-12126192191 (Radiatorlån, betales av noen leiligheter)
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 74 999,-
Andel restsaldo: Kr. 0,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 0,-
Rest løpetid: 2år 4mnd
Term per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,59%
IN-ordning: Nei.
DNB07-12131850857 (Vinduslån, fordeles etter egen nøkkel)
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 17 813 960,-
Andel restsaldo: Kr. 115 102,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 466,-
Rest løpetid: 25år 1mnd
Term per år: 4
Type rente: Flyt
Rente: 1,59%
IN-ordning: Nei.
DNB2-12138227918 (Likviditetslån, fordeles etter eierbrøk til alle)
Type: Serie
Restsaldo: Kr. 5 777 576,-
Andel restsaldo: Kr. 34 295,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 426,-
Rest løpetid: 7år 6mnd
Term per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,59%
IN-ordning: Nei.

Andel fellesgjeld

Kr. 1 355 817,- per 01.10.2020.

Andel formue

Kr. 2 506,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i NEMI. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 12 265 989,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 9 039 614,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 6 689 185,-.
Overskuddet inkluderer de ordinære avdragene til felleslånene og kr 5,80 mill som andelseiere innbetalte som ekstra avdrag på IN-lånet. Justert for denne ekstrabetalingen ville overskuddet vært på kr 1,89 mill.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 314 342,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er utarbeidet en vedlikeholdsplan frem til 2021. Hvis det ikke dukker opp uforutsette behov og vedlikeholdsplanens forslag til fordeling av prosjekter over perioden frem til 2021 kan følges, kan prosjektene gjennomføres med fellesutgifter på dagens nivå.
De største postene i vedlikeholdsplanen:
* Rengjøring og overflatebehandling av fasader (pipa tatt i 2019)
* Utskifting av gamle vannrør i kjellere
* Drenering av balkonger (gjennomført i 2019)
* Utskifting av belysning inkl. nødlys for innendørs fellesarealer
* Rehabilitere og utbedre fuktskader i fyrrom
* Omtekking av tak (ett bygg har gammelt tak)
* Kamerainspeksjon bunn- og uttrekksledninger
* Brannsikring i kjellere (gjennomført i 2017)
Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Avfuktingsanlegg i 6 kjellere
2019: Rehabilitering av alle balkonger og pipa
2018-19: Ny fiberkabel for internett- og TV-signaler til alle leiligheter
2018: Installasjon av automatiske vannstoppere i alle leiligheter. Nye kjøkkenkraner i leiligheter som ikke hadde skiftet siste 10 år
2017: Rehabilitering av støttemur og lekeplass i bakgården
2016: Avfuktingsanlegg i 3 kjellere (Åsengata 26, 30 og 34)
2015: Vindusrehabilitering
2015-16: Balansert ventilasjon
2015: Lys i bakgård og oppganger
2012-15: Hageanlegg bakgård
2012: Radiator skiftet i 13 leiligheter i HNH gate og Åsengt 42 A/B (noen leiligheter gjenstår fremdeles)
2012: Tak (Ikke Åsengata 42 A/B)

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.