#SAGENE

Lys og attraktiv 2-R toppleil. med unike vindusflater I Nydelig bakgård I IN-ordning I God lagring med loft 41m² (gulv)

Hammergata 1 , 0465 Oslo

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Zehra Catak Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

24%

har bolig mellom 60-120 kvm

77%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 45 m²
Bruksareal 45 m²
Bruttoareal 49 m²
Tomt 1 163 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1998
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 80
Energimerking D
FINN.no 195234940
Sist endret 27.10.2020 11:59
Prisantydning 3 600 000
Totalpris 3 941 434
Ligningsverdi 889 482,-

Beregnet totalkostnad

3 600 000,- (Prisantydning) 333 425,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 933 425,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 941 434,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0255

Adresse og matrikkel

Hammergata 1, 0465, Oslo, Gnr. 221 bnr. 80 snr. 2, andelsnr. 24 i Hammergården Borettslag med orgnr. 882707512 i Oslo kommune

Eier

Mina Khairalomoum

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

45 / 45 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1998

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 1 163 kvm, Eierform: Fellestomt
Hammergården er en skjult perle av en bakgård som er lukket og kun disponibel av beboerne. Bakgården er pent opparbeidet med belegningsstein, plenarealer og diverse beplantning som busker, trær og blomsterbed.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på begge lånene i Handelsbanken. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 30.09 og 30.03 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000,- per gang. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og baderom.
Over leiligheten har du et uinnredet loft med gulvareal på ca. 41m² med god lagringsplass.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt, midt i hjertet av Sagene, og med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Bjølsenparken, Akerselva og Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2 er ikke langt unna.
Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kafeer og restauranter som Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Bjølsen Sushi, Kaffebrenneriet, Kafé Gram, Sagene Lunsjbar, Bamboo (Asiatisk), Helt rått m.m. I disse dager åpner dessuten populære Villa Paradisio på Lilleborg, kun 5 min gange fra leiligheten. Rema 1000, Coop Extra og andre matvareforretninger ligger i umiddelbar nærhet. Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. På Storo/Nydalen finner du dessuten Odeon kino, Skandinavias største.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.
Av treningstilbud finner du bl.a. SATS/Elixia og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.
Torshov og Sandaker ligger rett over brua og det er ca. 10 min gange til St.Hanshaugen, Grünerløkka og Nydalen.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20, 34, 37 og 54. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov. T-bane linje 4 og 6 i Nydalen. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, OsloMet, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.

Entré I Lys, innbydende og praktisk

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré.
God plass til sko og yttertøy i plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon med video på vegg og sikringsskap med automatsikringer på vegg.
I himlingen har du loftsluke med trapp opp til et uinnredet loft med gulvareal på ca. 41m² med god lagringsplass.

Stue I Lys og fin med unike vindusflater

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med laminat på gulv, glatte lysmalte overflater og skjult elektrisk anlegg.
De unike og fine store vindusflatene sørger for rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

Kjøkken I Lyst kjøkken med hvitevarer

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpen og sosialt.
Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse profilerte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med medfølgende hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.

Soverom I Innbydende soverom mot rolig bakgård

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom som vender ut mot rolig bakgård uten biltrafikk. God standard med laminat på gulv, glatte overflater malt i en nydelig farge og skjult elektrisk anlegg.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i plassbygget skyvedørsgarderobe.

Baderom I Lyst og moderne flislagt med gulvvarme

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom med gulvvarme som ble pusset opp i 1998. Nyere og moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speil med belysning og vegghengt skap over.
Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.  Mekanisk avtrekk i himling.

Felleskostnader

Kr. 3 662,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Get digital-TV (start), Get bredbånd (25/10Mbps), betjening av andel fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Herav:
Kr. 1 775,- Felleskostnader
Kr. 135,- Vedlikeholdsfond
Kr. 349,- Bredbånd/Kabel-TV
Kr. 467,- Kapitalkostnader lån 2
Kr. 936,- Kapitalkostnader lån 1
Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på begge lånene. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på begge lånene (kr. 333 425,- per 01.10.20), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 1 403,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 2 259,-/mnd.

Etasje 4 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 889 482 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 202 133 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 4.etasjer samt kjeller. Betongplate mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner. Saltak av trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede murflater. Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 med lydklasse 35dB fra byggeår. Vinduer med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra byggeår. Velux takvinduer med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 1998. Det foreligger også sluttnotat (henleggelse) fra 2013. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 49 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og elektrisk varme i gulv på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for forretning/kontor/industri 3 et. +1 tilbaketr. etter bestemmelsene i S-3124 av 20.09.1989. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Sandakerveien 24 D med flere - Dialogfase - Ombygging til barnehage og skole - Den Tysk Norske skole i Oslo
Saksnummer: 201911041 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Bentsegata 10 - Bruksendring av underetasje til bolig
Saksnummer: 202004425 - Byggesak 
Status: Søknad mottatt
Bentsegata 6 - Oppføring av balkonger og utskifting av brannbalkonger 
Saksnummer: 201916611 - Byggesak 
Status: Rammetillatelse gitt
Hammergata 1 - Etablering av takterrasse, ildsted og pipeløp - Takoppløft 
Saksnummer: 201914655 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse
Maridalsveien 163 - Bruksendring av råloft til kontor
Saksnummer: 201915838 - Byggesak 
Status: Søknad mottatt
Bentsegata 2 - Etablering av takterrasse
Saksnummer: 201807207 - Byggesak 
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Hammergården Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 882 707 512, og består av 27 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Vaktmester i selskapet Karlsens Vaktmestertjenester AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i sameiet.
* Borettslaget har avtale med Rene Trapper AS om renhold av fellesarealene.
* Borettslaget er medlem i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.
* Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
Borettslaget er en del av Sameiet Hammergaten 1 som består av 2 næringsseksjoner (snr. 1 og 3) og 1 samleseksjon bolig (snr. 2), til sammen 3 seksjoner. Vedtekter for eierseksjonssameiet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HANBAN-90417209033
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 5 944 282,-
Andel restsaldo: Kr. 232 770,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 936,-
Rest løpetid: 26år 11mnd
Term. per år: 4
Type rente: Flyt
Rente: 2%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel restsaldo vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktet "Felleskostnader".
Lånenummer: HANBA2-90417209041
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 3 645 710,-
Andel restsaldo: Kr. 100 655,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 467,-
Rest løpetid: 22år 5mnd
Term. per år: 4
Type rente: Flyt
Rente: 2%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel restsaldo vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktet "Felleskostnader".

Andel fellesgjeld

Kr. 333 425,- per 01.10.2020.

Andel formue

Kr. 36 517,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 1 571 295,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 938 252,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2018 på kr. 397 130,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 1 370 260,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På generalforsamlingen som ble avholdt 8. mai 2019 ble følgende vedtatt:
* Generalforsamling gir styret får fullmakt til å legge til rette for elbil lading i garasjen
* Generalforsamling gir fullmakt til styret til å utbedre / kjøpe nye ytterdører
* Generalforsamling gir sitt samtykke til bygging av takterrasser til andelseiere 305, 306, 307, 308 og 309 med forbehold at styret i borettslaget får fullmakt til å utarbeide avtaler og retningslinjer for utbygging med andelseiere før arbeidet starter

Husdyrhold

Borettslagets fellesarealer får ikke benyttes som toalett/lufteplass for husdyr. Alle husdyr, som ferdes på borettslagets fellesarealer, skal ledsages av en person som har kontroll over dyret. Det er ikke tillatt å ha husdyr alene i leiligheten dersom det er sjenerende for naboene. Brudd på disse bestemmelsene kan medføre at styret nekter videre husdyrhold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.