#EKEBERGSKRENTEN

Tiltalende 3-r toppleilighet fra 2011 med 2 solrike balkonger og gjennomgående planløsning. Utsikt, heis og garasjeplass

Konows gate 83A , 0196 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

44%

har bolig mellom 60-120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 71 m²
Tomt 5 390 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 6
Byggeår 2011
Gårdsnummer 236
Bruksnummer 70
FINN.no 196239429
Sist endret 18.11.2020 13:00
Prisantydning 5 000 000
Totalpris 5 134 019
Ligningsverdi 1 242 967,-

Beregnet totalkostnad

5 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 134 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 134 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0258

Adresse og matrikkel

Konows gate 83A, 0196, Oslo, Gnr. 236 bnr. 70 snr. 21 orgnr. 898419282 i Oslo kommune

Eier

Morten Berglind

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

65 / 65 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2011

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 5 390 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet bestående av trær, busker, diverse beplantning, sittegrupper, gjesteparkering og asfalterte interveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

Pen og lys 3-roms toppleilighet med sentral beliggenhet i Ekerbergskrenten. Bygget er fra 2011 med meget god standard. Leiligheten har en romslig og gjennomgående planløsning med store vindusflater som slipper inn rikelig med lys. Leiligheten inneholder entré, åpen stue- og kjøkkenløsning, hele to balkonger med gode solforhold, stort flislagt baderom, to romslige soverom hvorav hovedsoverommet har walk-in closet. I tillegg medfølger en garasjeplass i lukket garasjeanlegg.
Boligen har en meget god beliggenhet i et veletablert og barnevennlig boligområde i Ekebergskrenten.
-Heis i bygget
-Fantastisk utsikt
-Parkeringsplass i lukket garasjeanlegg
-To balkonger med optimale solforhold
-Integrerte hvitevarer på kjøkken
-Kort vei til offentlig kommunikasjon

Innhold

Leiligheten ligger i 6 etasje og inneholder: Entré, bad, to soverom, omkledningsrom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod tilknyttet biloppstillingsplassen som medfølger boligen.

Beliggenhet

Ved foten av Ekebergskrenten ligger "Nye Gamlebyen", et meget attraktivt og idyllisk boligområde med en fin kombinasjon av nybygg og historiske bygg. Eiendommen har en svært sentral beliggenhet, godt skjermet fra trafikk, med nærhet til skoler, dagligvare, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i Oslo sentrum. Matbutikk ligger rett ved boligen, samt nyåpnete pizza-takeaway.
Området er i sterk utvikling og ansees for å være et av de mest attraktive stedene å bo i Gamle Oslo. Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Nye Deichmanske hovedbibliotek ligger like ved Operaen og er en moderne møteplass for utveksling av kunnskap.
Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten. Området har mange spennende tilbud, som f.eks. folkerike Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, Olympen m.m. De siste årene har Oslos mest populære festivaler vært holdt i Tøyenparken rett i nærheten.
Leiligheten ligger tilbaketrukket til i stille gate, med en rekke turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Middelalderparken vil bli gjort dobbelt så står og skal gå fra bebyggelsen i Gamlebyen og helt ned til vannspeilet i Sørenga, når Follobanen er ferdig bygget i slutten av 2022. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier.
Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken m.m. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. anerkjent skulpturpark, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte Sats sentre samt treningssenter i Kværnerbyen.
Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kaféer, barer og restauranter ligger også godt innen rekkevidde.
Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv, koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og romslig entré med god plass til oppbevaringsmøblement for yttertøy og sko. Her er det adkomst via felles trappegang med heis, samt er det callinganlegg i entréen. Gulvet er belagt med parkett, malte overflater og himling med downlights.

Stue

Tiltalende og luftig stue med åpen løsning mot kjøkkenet. Stuen er romslig og har god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og spisebordsgruppe tilknyttet kjøkkenet. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys i stuen. Fra stuen er det utgang til den herlige balkongen på hele 5 m2. Gulvet er belagt med parkett, malte overflater i tidsriktige farger og malt himling.

Kjøkken

Stilrent kjøkken fra Norema med åpen løsning mot stuen, noe som gjør dette til en sosial sone. Innredningen har profilerte fronter i hvit utførelse. Benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Lysarmatur med stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin fra Siemens, kjøleskap fra Whirlpool, stekeovn med induksjonstopp fra Siemens. Her er det plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie.

Bad

Delikat og moderne baderom fra byggeår. Nedsenket platehimling med downlights. Servantskap med slette fronter i hvit utførelse. Servant i porselen med ett-greps armatur. Innfelt speil og vegghengt lysarmatur med stikkontakt over servant. Nedsenket dusjhjørne med to-greps dusjarmatur og innfellbare dører i glass. Vegghengt toalett med innbygget sisterne fra Geberit. Opplegg for vaskemaskin og  tørketrommel. Flislagte vegger og gulv med gulvvarme.

Balkong med utgang fra stuen

Fra stuen har du utgang til den solrike vestvendte balkongen på ca. 5 m2. Balkongen har svært gode solforhold med sol fra midt på dagen til kveld. Her du plass til utemøblement, grill og beplantning. Fra balkongen har du flott utsikt ut over Oslo.

Balkong med utgang fra hovedsoverom

Fra hovedsoverommet har du utgang til en østvendt balkong hvor du har morgensol. Balkongen er på ca 5m2 og har plass til utemøblement. Dette er den perfekte plassen å starte dagen med en kopp kaffe om sommeren!

Soverom

Stort hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap som medfølger. Fra soverommet er det inngang til walk-in closet innredet med skap hvor du har rikelig med oppbevaringsplass. Her har du også utgang til østvendt balkong med morgensol. Gulvet er belagt med parkett, malte overflater og himling.

Soverom 2

Lyst og romslig soverom med gode vindusflater som gir naturlig lys. Rommet brukes i dag som gjesterom men passer ypperlig som kontor og/eller barnerom. Rommet har også gode oppbevaringsmuligheter og garderobeskap kan plasseres flere steder. Gulvet er belagt med parkett, malte overflater på vegg og himling.

Felleskostnader

2 906 pr. mnd. Kabel-tv, vaktmestertjeneste, trappevask, strøm til fellesarealer, forretningsførsel, vedlikeholdsfond, bygningsforsikring og kommunale avgifter.

Etasje 6 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass (nummer 11) i underetasjen tilknyttet boligblokken.
Ellers er det gjesteparkering i sameiet, flere p-plasser utenfor garasjeanlegget.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 242 967 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 474 680 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer, samt underetasje med garasjeanlegg og boder. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsaklig av betong
og murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med
teglstein og pusset mur. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og dørpumpe i brannklasse B30 og lydklasse 40DB. Balkongdører og vinduer
med 2-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 18.01.2018. Følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Grunndata
2012/58753-1/200  Seksjonering   20.01.2012 
opprettet seksjoner:
snr: 21
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 645/52095
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo  kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 68 seksjoner, herav 67 leilighetsseksjoner.
Sameiets hjemmeside: www.konows83.no

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Asa Polisenummer: 87324045

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 2 334 131,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr -2 597 799,-.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 384 055,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere. Dyr skal ikke luftes på fellesområder, heller ikke på sameiets felles terrasse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cu@schalapartners.no eller SMS: 92 30 59 23 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.