#TORSHOV

Meget pen 3-R selveier med god moderne standard I Solrik sydvestvendt balkong I Bad oppgradert 2020 I Garasje I Heis

Askergata 1 , 0475 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

23%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 66 m²
Bruksareal 66 m²
Bruttoareal 73 m²
Tomt 1 418 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1974
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 12
Energimerking E
FINN.no 197619429
Sist endret 03.12.2020 07:55
Prisantydning 4 900 000
Totalpris 5 048 323
Ligningsverdi 1 182 092,-

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) 17 134,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 917 134,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 170,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 131 189,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 048 323,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0260

Adresse og matrikkel

Askergata 1, 0475, Oslo, Gnr. 225 bnr. 12 snr. 16 orgnr. 975502872 i Oslo kommune

Eier

Trond Remi A Otterstad Hillevi Forsman

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

66 / 66 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1974

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger en garasjeplass (nr. K9) i felles garasjeanlegg i kjelleren.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 1 418 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Felles terrasse på tomten med sittegrupper til bruk for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, baderom og to soverom.
Med leiligheten følger en garasjeplass (nr. K9) i felles garasjeanlegg i kjelleren. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 1,2m². Heisadkomst.

Beliggenhet

Beliggende midt på Torshov med kort vei til alle fasiliteter. Torshov har de siste årene virkelig plassert seg som en av Oslos mest populære bydeler grunnet sine vakre omgivelser med brede og åpne gater, pene bygårder, sine mange grønne lunger og parker, og ikke minst sin rolige atmosfære.
Området kan også friste med en rekke spisesteder og caféer. Åpent Bakeri, hvor den populære pizzarestauranten Lofthus Samvirkelag (terningkast 6 i VG) åpner på ettermiddagen. Cafe Cortado, Jewel of India har også fått gode kritikker i hovedstadsavisene, Mega Sushi, Narvesen osv. Det er en rekke spisesteder og kaféer på Torshov, blant annet Hva Skjer, Soria Moria, Kaffebrenneriet, Som Tam Thai og ikke minst Café Teater & Bistro ved Trikkestallen. Spisestedet Grisen og Trikkestallen er to velkjente spisesteder med uteserveringer sommerstid. I nærheten ligger også Bruun Larsen, nyåpnede Lasarett vinbar og Albatross som har noen av Oslos beste coctailbartendere. Coop extra ligger rett ned i gaten, her kan du gjøre dine daglige innkjøp og kun en kort gåtur unna finner man Sandaker Senter med bl.a. Coop, Vinmonopolet, apotek og blomsterforretning. Det er en rekke småbutikker og spesialforretninger i Vogts gate hvor vår lokale slakter og delikatesseforretning Strøm Larsen står i en særstilling.
Det er i tillegg kun en liten spasertur til Storo Storsenter, som er Oslos største kjøpesenter med 130 forretninger og servicetilbud. Plassert midt mellom Nydalen og Storo, Sagene og Bjølsen, og Grünerløkka, har Torshov gangavstand til alt man kan ønske seg, omgitt av bydeler med hvert sitt særpreg. Bare 15 minutter nedover Akerselva støter man for eksempel på nyutviklede og særdeles populære Vulkan med Mathallen og en rekke nye spise- og utesteder.
Torshov er omgitt av parker og grøntområder med flotte grønne lunger som innbyr til turer og rekreasjon samt lek for barna. Torshovparken og Torshovdalen er to av områdets populære parker. Like i nærheten finner du også flotte turmuligheter langs Akerselva hvor man kommer seg til Maridalen i nord og Bjørvika i sør.
Et meget godt tilbud innenfor kollektivtransport med en rekke hyppige busser og trikker i nærområdet som bringer deg til alle deler av byen. T-banen går fra Storo eller Sinsen. Sjekk ut ruter.no for nærmere opplysning om rutene.

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg opp til leiligheten i byggets 3. etasje via trapperom med heis. Fra leilighetsplan kommer du deg også tørrskodd ned til kjelleren hvor du har garasjeplass.
Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys og romslig entré med plass til sko og yttertøy. Praktisk med mørke fliser på gulv og lysmalte overflater. Montert porttelefon på vegg.

Stue I Stor, lys og fin med moderne standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God og oppgradert standard fra 2017 med lys enstavs laminat på gulv og glatte overflater malt i en fin farge. Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse.
Stuen er romslig med god plass til både en stor sofagruppe med salongbord og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Naturlig plass til mediemøblement og TV (både kabel-TV og varmtvann er inkludert i felleskostnadene).

Balkong I Flott og solrik sydvestvendt balkong på ca. 6m²

Fra stuen har du utgang til en flott og solrik balkong på ca. 6m². Balkongen er overbygget, har mørke fliser på gulv og god plass til sittegruppe etter eget ønske og behov.
Beliggenheten mot sydvest sørger for svært gode solforhold - dette er uten tvil en fin plass for varme sommerdager!

Kjøkken I Moderne og tidløst kjøkken oppgradert i 2015/2017

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpen og sosialt.
Moderne og tidløst kjøkken fra IKEA som ble oppgradert med blant annet nye fronter i 2015 og nye benkeplate i 2017. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med fine plater i benkeryggen og belysning under overskapene.
Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som stekeovn og platetopp fra 2017, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Soverom I Stort, lyst og romslig

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom av god størrelse. Samme gode og moderne standard som resten av leiligheten med lys enstavs laminat på gulv og glatte malte overflater.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. God plass til garderobeskap (garderobeskap følger ikke med).

Soverom 2 I Barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Også her god standard med lys enstavs laminat på gulv og glatte lysmalte overflater. Her har du plass til en gjesteseng, eller kanskje det blir et fint hjemmekontor?
Dette var det tidligere kjøkkenet som i 2017 ble flyttet ut i stuen for en optimal planløsning.

Baderom I Lyst og moderne baderom oppgradert i 2020

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som er oppgradert i 2020. Baderommet ble da oppgradert med nye varmekabler og nye fliser på gulv og vegger (flis-på-flis).
Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og gulvmontert toalett (nytt i 2020). Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Felleskostnader

Kr. 3 784,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, kabel-TV, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Etasje 3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 182 092 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 255 531 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Se takstrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1975 på boligblokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 73 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom, disponibelt rom og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
Det minste soverommet er tidligere kjøkken. Det er innkassede rør som ligger langs den ene langveggen og som tar bort noe møbleringsareal. (Kassen er medtatt i arealberegningen). Vinduet tilfredsstiller ikke dagens krav til lysinngang i rom ment for varig opphold. Takstmannen har ikke sjekket om det kreves tillatelse for endret planløsning eller om det løser ut krav til endret ventilasjon eller lignende.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Kontaktinformasjon til leietakere skal meldes til styret eller forretningsfører. Det er seksjonseier sitt ansvar å informere om husordensregler og vedtekter ved utleie. Ved bytte av leietaker (ut- og innflytting) skal seksjonseier betale kr 1 500,- til sameiet. Sameiere som leier ut en seksjon og ikke selv bor i Askergata 1, betaler et årlig minimumsbeløp til sameiet (kr.100,-) til dekning av ekstraomkostninger og merarbeid for styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på baderom. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 20.11.1970, dagboknummer 518539. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 28.06.1973, dagboknummer 510752. Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for NOK 5,000. Med prioritet etter 90% av den første kjøpesum.
* Seksjonering, tinglyst den 28.06.1973, dagboknummer 510752. Opprettet seksjoner: Snr: 16. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 135/6057. Eiendommen er oppdelt i 43 seksjoner. Rettet formål på snr 3 fra bolig til næring iht tgl.l.par. 18. 22.4.96 klb

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Askergata 1 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 975 502 782, og består av 43 seksjoner. Forretningsfører er Nor Forvaltning A/S.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ligningsposter per 31.12.2019:
Andel fellesgjeld: Kr. 17 134,-
Andel fellesformue: Kr. 22 546,-
Lånenummer: DNB 1211.12.70080
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 34 186,- per 01.10.2020
Term. per år: 12
Årlig rentesats: 4,9 per 01.10.2020
Siste termin: 01.12.2020
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 2 513 784,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 3 115 814,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -482 975,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 278 917,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Det er ikke tillatt å grille på terrassen eller på fellesterassen. Dette gjelder alle typer griller (kull, gass og elektrisk).
Det skal betales et gebyr på kr 500,- pr leilighet for de som ikke møter opp på dugnad. Er noen forhindret i å møte på dugnad eller ikke er interessert i å betale gebyret, kan de få en konkret oppgave som de skal utføre i etterkant av dugnaden.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Felleskostnader vurderes løpende etter prisøkning på sameiet faste avtaler og leveranser samt vedlikeholdsbehov. Felleskostnader sist øker 01.01.2020 med 8 %. Høst 2019 ble det innkalt ekstraordinært kr 600 000,- til utbedring av garasjedekke mm. Se ellers innkalling til årsmøte 2019 og styrets beretning. På årsmøte 2020 ble det beslutte å innbetale eller ta opp lån på totalt kr 1 700 000,- hvor kr 37 890,- utgjør snr 16 sin andel. Felleskostnadene øker med kr 383,- pr mnd fra 01.01.2021 for snr 16 sin andel av sameiets felles lån, se innkalling og protokoll fra årsmøte 2020.

Husdyrhold

Iht. sameiets husordensregler er dyrehold i alminnelighet tillatt, såfremt dette ikke er sjenerende for andre sameiere. Styret vil pålegge at den enkelte sameiers dyrehold opphører dersom det kommer inn klager på forholdet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.