#TORSHOV

Stilren og lekker 2-R oppusset i 2019 I Sydøstvendt balkong I Vinduer 2016 I Lave felleskost. I Perfekt førstegangskjøp!

Sandakerveien 48 B , 0477 Oslo

BE OM SALGSSUM
Rebecca M. Madland
Rebecca M. Madland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig mellom 60-120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 35 m²
Bruksareal 35 m²
Bruttoareal 40 m²
Tomt 856 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1947
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 336
Energimerking F
FINN.no 198219993
Sist endret 04.12.2020 11:02
Prisantydning 3 350 000
Totalpris 3 499 276
Ligningsverdi 738 055,-

Beregnet totalkostnad

3 350 000,- (Prisantydning) 43 437,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 393 437,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 96 820,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 105 839,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 499 276,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0264

Adresse og matrikkel

Sandakerveien 48 B, 0477, Oslo, Gnr. 224 bnr. 336 snr. 23 orgnr. 975668401 i Oslo kommune

Eier

Bendik Sannes Aurstad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

35 / 35 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1947

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har de siste 12mnd (nov 19 - nov 20) hatt et energiforbruk på 5 067 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Sameiet er medeiere i Sameiet Gårdsplassen der det er mulig å leie parkeringsplass etter venteliste. Iht. forretningsfører er det totalt 61 parkeringsplasser og leieprisen er kr. 350,-/mnd. Venteliste for parkering finnes hos forretningsfører.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 856 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Fellesarealene er opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser, gressplen, beplantning, parkeringsarealer m.m.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, soverom og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt til i et hyggelig boligområde i en rolig enveiskjørt gate på Torshov. Her bor du i et levende strøk med yrende folkeliv og koselig miljø. Lokalmiljøet byr på hverdagsgleder som Baker Hansen, Kaffebrenneriet, frokost på Caminito, Backstube eller Åpent bakeri, mens Grisen og Nieu Scene/bistro på Soria Moria frister med stemningsfull atmosfære og lekre retter. Cosmopolite, Det andre Teateret, Torshovteateret og Café teater - Trikkestallen er steder i nærområdet som absolutt er verdt et besøk. Grünerløkka, med sitt rike utvalg av spisesteder, caféer og barer, er kun en rask spasertur eller trikketur unna.
I nærmiljøet er det flere unike nisjebutikker. Det er kort vei til interiørbutikken Konstabel, samt Oslos siste pølsemaker, Strøm-Larsen, som har vunnet flere norgesmesterskap i ulike kjøttprodukter. I Vogts gate finner du også grønnsaksbutikk, samt matbutikker, malingsbutikk,blomsterbutikk m.m..  I tillegg ligger Sandakersenter en liten spasertur fra leiligheten med bl.a. Vinmonopol, bokhandel, Apotek, Samson bakeri og Coop Mega matforretning. Torshov Torg med Rema 1000, apotek og sushirestaurant ligger også kun et par minutters gange unna. Søndagsåpen Bunnpris og Joker, samt døgnåpne Deli de Luca og 7-Eleven finner du også i området.
Ikke langt unna finner du også Storo Storsenter som er Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester. Her finner du også Odeon kino med IMAX-teknologi.
Et meget spennende treningssenter "Myrens" ligger et par hundre meter lengre ned i Sandakerveien, med blant annet golfsimulator, squashbaner og Oslos beste klatrevegg. Torshov Minigolfpark og Torshov fritidsanlegg med volleyballbane ligger også i nærheten. SATS finner du i Ringnes  Park, i Nydalen og på Storo. Frodige Torshovparken og Torshovdalen ligger en liten spasertur unna - her kan man nyte grillmaten og sola på varme sommerdager! Akerselven finnes også like ved, med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her kan man ta en sykkel- eller gåtur helt opp til Maridalsvannet i nord eller Sentrum i sør. Det er også buss til Solheimsskogen fra Torshov for tilgang til Lillomarka.
Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter med nærhet til trikkestopp for trikk 11, 12 og 18. Det er holdeplass for buss nr 20 (Majorstuen/Skøyen) og buss nr 30 (Huk/Bygdøy), samt 21 (Aker Brygge/Helsfyr) i nærheten. T-banestasjon finner du på Storo. Flybussen har holdeplass på ring 2 (Vogtsgate og Københavngata). Det er gangavstand til sentrum med en drøy halvtimes tur ned til Stortinget/Karl Johan.

Entré I Innbydende og med god oppbevaring

Du ønskes velkommen inn i en innbydende og praktisk entré. God plass til sko og yttertøy i stor plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder.
Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den fine leiligheten med sin oppgraderte, gode og moderne standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard fra 2019 med lys enstavs laminat på gulv, glatte overflater malt i fine farger og skjult elektrisk anlegg.

Stue I Lys og romslig med god standard fra 2019

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard fra 2019 med lys enstavs laminat på gulv, glatte overflater malt i en fin farge og skjult elektrisk anlegg.
Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2016, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,65 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Den gode planløsningen gir naturlig plass til både sofa med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Internett fra Nextgentel er inkludert i de lave felleskostnadene.

Balkong I Herlig sydøstvendt balkong på ca. 3m²

Fra stuen har du utgang til en herlig sydøstvendt balkong på ca. 3m². Balkongen er overbygget, har treheller på gulv og plass til en hyggelig sittegruppe.
Beliggenheten mot sydøst sørger for deilig sol fra tidlig morgen til ca. klokken 15 på sommerstider. Hyggelig og fritt utsyn mot grønne friarealer og lite direkte innsyn.

Kjøkken I Stilrent og lekkert kjøkken fra 2019 med hvitevarer

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpen og sosialt. Stilrent og lekkert kjøkken fra IKEA som var nytt i 2019.
Du har god skapplass i innredningen som har sorte glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Både praktisk og lekkert med sorte fliser i benkeryggen og takhøye overskap.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, kjøleskap med frysedel og benkoppvaskmaskin. Alle hvitevarene medfølger i handelen.

Soverom I Koselig soverom mot rolig enveiskjørt gate

Leiligheten har et lyst og koselig soverom med samme gode standard som resten av leiligheten. Stor vindusflate som vender ut mot rolig enveiskjørt gate med lite trafikk, og den brede vinduskarmen fungere som et fint nattbord. På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng (sengen som står der i dag er 140cm), og mulighet for å montere vegghengte skap for oppbevaring.
Det gjøres oppmerksom på at rommet er beskrevet som et soverom og har en utforming som er tilpasset tiltenkt funksjon, men grunnet krav om størrelse/volum er rommet ikke godkjent som et rom for varig opphold/soverom.

Baderom I Lyst og moderne bad fra 2005 med gulvvarme

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av sameiet i 2005. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen.
Baderommet er utstyrt med servantskap med speil og belysning over, dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. Elektrisk baderomsvifte montert i 2019.

Felleskostnader

Kr. 1 560,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Internett fra Nextgentel, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Kr. 1 163,- Felleskostnader sameie
Kr. 257,- Lånekostnader avdrag (fjernes fra 01.01.2021)
Kr. 84,- Lånekostnader renter (fjernes fra 01.01.2021)
Kr. 42,- Lånekostnader avdrag (oppjusteres til kr. 100,- fra 01.01.2021)
Kr. 14,- Lånekostnader renter (oppjusteres til kr. 107,- fra 01.01.2021)
Fom. 01.01.2021 vil felleskostnadene nedjusteres til kr. 1 370,-/mnd, i følge opplysninger fra forretningsfører. Årsaken er at det er blitt tatt opp ytterligere lån på kr. 1 million. Det er tatt opp et lån på totalt kr. 3,5 mill., hvorav ca. 2,5 mill. er refinansiering av allerede eksisterende lån.

Etasje 3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 738 055 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 656 996 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Grunnmur i betong. Støpte betongdekker. Bærende konstruksjon i betong innfelt med murverk,
utvendig med pusset og malt fasade. Yttertak i trekonstruksjon. Vinduer med isolerglass, karm og
ramme i tre. Vinduer og balkongdør med isolerglass av nyere dato, karm og ramme i tre. Brann- og lydklassifisert entredør.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2005 på rehabilitering av 43 bad, og ferdigattest fra 2009 på balkonger (mot bakgård). Det foreligger også ferdigattest fra 2012 på bruksendring fra lettere industri til boliger (dette gjaldt snr. 1 og 2 som var næringslokaler og som ble ombygget til 12 leiligheter (gjelder ikke salgsobjektet)). Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm, Bruttoareal: 40 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og baderom.
Det gjøres oppmerksom på at rommet er beskrevet som et soverom har en utforming som er tilpasset tiltenkt funksjon, men grunnet krav om størrelse/volum er rommet ikke godkjent som et rom for varig opphold/soverom. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Skal en sameier som er fysisk person leie ut bruksenheten, skal han gi styret informasjon om leietakers personalia samt leieperiodens lengde.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovn og gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Skyvedørsgarderobe fra Garderobemannen i entré
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Sikringsskap med automatsikringer fra 2019 plassert i felles trapperom
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Internett fra Nextgentel inkludert i felleskostnadene
* Tilgang til felles sykkelrom og vaskerom
* Parkeringsplasser i bakgård som leies ut etter venteliste

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sandakerveien 33 C - Oppføring boligblokk
Saksnummer: 202011292 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Planlagt oppføring av boligblokk i Sandakerveien 33 (Soria Hage). Det er planlagt riving av eksisterende bygg og oppføring av nytt bygg (ca. 56 boliger fordelt på 7 etasjer).
Sandakerveien 52 - Oppføring av boligblokk
Saksnummer: 201905800 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Planlagt oppføring av boligblokk i Sandakerveien 52 (Green Park). Det er planlagt oppføring av nytt bygg (ca. 36 boenheter over 9 etasjer).
Sandakerveien 56 - Oppføring av boligblokk - Blokk A2, Oppføring av boligbygg B
Saksnummer: 202003204, 201812895 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Sandakerveien 56 - Bruksendring av Administrasjonsbygget til boliger - Bygning C
Saksnummer: 201809703 - Byggesak
Status: Søknad under behandling
Planlagt oppføring av boligblokk i Sandakerveien 56 (Torshovhøyden). Det er planlagt å oppføre et nytt boligbygg i nord av tomta i (totalt har prosjektet ca. 130 leiligheter på 6 og 8 etasjer).
Bentsebrugata 13 F-J - Ombygging av eksisterende bygg, bruksendring, påbygg, fasadeendring og etablering av takhager
Saksnummer: 201707307 - Byggesak
Status: Tilsyn gjennomført
Bentsebrugata 13 F-J - Påbygg og ombygging
Saksnummer: 201805910 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse
Søknaden går ut på at bygget i sin helhet bruksendres til boligformål (35 stk. nye boenheter). Videre er det oppført et påbygg i én etasje (er allerede utført), samt heisoppbygg og tekniske rom på tak. På taket etableres også felles takterrasser.
Bentsebrugata 11 B - Bruksendring av seksjon 4 fra næring til bolig
Saksnummer: 201920253 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Trøndergata 6 - Innlemming av loftsareal i leilighet og endring av bærende konstruksjoner
Saksnummer: 202012195 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Sandakerveien 24 D med flere - Dialogfase - Ombygging til barnehage og skole - Den Tysk Norske skole i Oslo
Saksnummer: 201911041 - Reguleringssak
Sandakerveien 24 D - Tilbygg og bruksendring av bygg F4 og del av F3 til barnehage og barneskole - Den tysk-norske skolen i Oslo
Saksnummer: 201916607 - Byggesak
Status: Søknad om endring under behandling
Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
 
Andel i realsameie:
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 12848. Denne matrikkelenhet har 1/200-andel i gnr: 224, bnr: 338 i Oslo kommune.
Servitutter/Heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 26.08.1959, dagboknummer 513720. Best. om felles gårdsplass.
* Pantedokument, tinglyst den 18.08.2020, dagboknummer 2889338. Beløp: NOK 3.000.000. Panthaver: DNB BOLIGKREDITT AS.
Grunndata:
* Seksjonering, tinglyst den 30.09.1983, dagboknummer 510503. Opprettet seksjoner: Snr: 23. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 43/3532. Eiendommen er oppdelt i 45 seksjoner.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Sandakerveien 48 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 975 668 401, og består av 54 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Sameiet er medeier i "Sameiet Gårdsplassen". Forretningsførselen er utført av USBL.
* Sameiet har felles sykkelrom og vaskerom
* Nextgentel er leverandør av internett (200 Mbit inkludert i felleskostnadene). Nextgentel leverer også TV kanaler (TV pakke kan bestilles i tillegg og faktureres direkte til abonnenten)

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 05.11.2020: Kr. 43 437,-
Andel fellesformue per 31.12.2019: Kr. 16 563,-
Lånenummer: 94927036392, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.11.2020: 3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 99
Saldo per 05.11.2020: Kr. 3 553 170,-
Andel av saldo: Kr. 43 438,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2020 (siste termin 30.06.2045)
Næringslån
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Fremtind Forsikring AS. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 1 288 641,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 1 440 958,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -225 513,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 1 260 773,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Iht. sameiets husordensregler må hunder ikke luftes på plenen utenfor blokken. Hundeekskrementer må plukkes opp. Det er båndtvang på sameiets fellesarealer.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.