# ALEXANDER KIELLANDS PLASS / ILA

Kjempefin 2-roms loftsleilighet I solrik takterrasse I 41kvm gulvareal I god standard fra 07 I sentral beliggenhet!

Maridalsveien 62B , 0458 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

21%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

67%

har bolig mellom 60-120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

13%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 31 m²
Bruksareal 31 m²
Bruttoareal 34 m²
Tomt 334 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 1903
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 164
Energimerking G
FINN.no 197886248
Sist endret 04.12.2020 16:14
Prisantydning 3 300 000
Totalpris 3 789 009
Ligningsverdi 694 746,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) 481 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 781 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 789 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0265

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 62B, 0458, Oslo, Gnr. 219 bnr. 164, andelsnr. 17 i MARIDALSVEIEN 62 B BORETTSLAG med orgnr. 991499067 i Oslo kommune

Eier

Simen Hukkelberg Anne-sofie Åmodt

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

31 / 31 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1903

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgere har hatt årlig strømforbruk på ca. kr 6.200,- per år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.
Det er flere omkringliggende garasjeanlegg med mulighet for leie av parkeringsplass. Både Kiellands hus og parkeringshuset vet Mølla ligger kun et par minutters gange unna leiligheten.

Tomt

Areal: 334 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Beskrivelse

Vi har for salg en kjempefin loftsleilighet som ligger rolig, men samtidig sentralt til.
Den klassiske bygården ble renovert i 07, og hele leiligheten har derfor en gjennomgående god standard fra samme år. Loftsleiligheten har et gulvareal på 41 kvm og har en god takhøyde som bidrar til å åpne opp. Store takvinduer og utgang til takterrassen sørger for å slippe lyset inn.
Om vinteren oppleves leiligheten som lun og varm med nyere vinduer som isolerer godt. På sommeren er det deilig å sette seg ut på takterrassen som har solen store deler av dagen. Den gjennomgående løsningen sørger for gjennomtrekk de varmeste dagene.
Leiligheten disponerer 2 boder og har walk in closet og skreddersydde garderobeløsninger!
•Ingen dokumentavgift ved kjøp
•Ingen forkjøpsrett
•Varmtvann og kabel-TV inkludert

Innhold

Leiligheten inneholder en åpen entre med garderobe, stue med åpen løsning mot kjøkken og utgang til solrik takterrasse. Soverom med garderobe-rom og romslig bad.
Leiligheten disponerer i tillegg 2 boder. En bod i trappeoppgang på ca. 1,5 m2 og ca. 4,6 m2  i fellesarealer i kjeller.

Beliggenhet

Urban og sentral beliggenhet på Ila / Alexander Kiellands plass med gangavstand til alt av fasiliteter og flotte grønne områder. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Ikke langt fra boligen finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.
Flotte grøntarealer i nærområdet som blant annet Ilaparken og parken på St. Hanshaugen. Hyggelige turområder rundt Akerselva. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet Gym Ila rett ned bakken, SIO (Vulkan), SATS (Ringnes Park), Icon, Pilates Room og Fitness24seven.
Fra leiligheten er det gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Ca. fem minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Tilsvarende 5 minutters gange unna finner du Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter. Gangavstand også til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter.
Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 21-, 33-, 54- og 34-bussen. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass på Birkelunden (linje 11, 12 og 13). Flybussen har adgang fra Alexander Kiellands Plass.
Du kan gå koselige turer langs Akerselva, besøke spennende kaféer og restauranter eller ta seg en tur på Ringen Kino (ca. 5 minutters gange). Det er også godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av boligen. Coop Mega med ferskvaredisk og post-i-butikk finner du på Kiellands hus, og en søndagsåpen Joker er også rett i nærheten. Kiellands Hus er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega, apotek, Vinmonopolet blomsterbutikk, skredder og bokhandel. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.
Ringnes Park ligger 5 minutters gange unna, med Meny, frisør, blomsterbutikk, kino og Jonoe sushirestaurant. Like i nærheten ligger også Vulkan, som er et spennende byutviklingsområde med Mathallen (se www.mathallenoslo.no) utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell med mer.
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som HOA, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO med flere.
Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter.

Entré I Velkommen inn

Leiligheten har en åpen entre med lagringsplass i dobbelt garderobeskap. Ytterligere oppbevaringsplass finnes blant annet i den ene av leilighetens bod som befinner seg kun en og en halv trapp ne di felles oppgang. Leiligheten har dørcalling og sikringsskap med automatsikringer fra 2007.

Stue I Lyst og innbydende

Tiltalende stue med flere takvinduer og utgang til takterrasse som sørger for å åpne opp rommet og slipper lyset inn. Stuen har nymalte lyse overflater som gir en fin kontrast til de mørke originale takbjelkene. Den åpne løsningen mellom stuen og kjøkkenet er både sosial og praktisk og er enkel å møblere med både sittegruppe og spiseplass.

Kjøkken I Tidløst og pent

Tidløs kjøkkeninnredning fra 2007 med glatte hvite fronter og laminat kjøkkenbenk med nedsunket oppvaskkum. Fliser over benkeplate og dobbel stikkontakt på vegg. Kjøkkenet har integrert komfyr med koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frys som medfølger salget. Varmtvann er inkludert inkludert i felleskostnadene.

Bad I Fra 2007

Romslig og pent baderom fra 2007 med flislagt mosaikkfliser på gulv og flislagte vegger. Innredningen er moderne med servant, speil og belysning med stikkontakt på vegg og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Dusjhjørne og ett-greps armatur med
hånddusj og badekar. Opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksventil på vegg og dimbar belysning.

Takterrasse I Gode solforhold

Fra stuen kommer man til det flotte vestvendte takterrassen. Her er det plass til hyggelig spisegruppe og man kan sette ut grillen. Vendt inn mot stille og rolig gårdsrom er dette en veldig koselig og rolig plass å være. Varmelampen sørger for at takterrassen kan benyttes lang ut over sesong. I følge selgere har man solen om sommeren fra ca. kl. 10.00 - ca. kl. 21.00.

Soverom I Med omkledningsrom

Tiltalende soverom med plass til dobbeltseng og kommoder for oppbevaring. Omkledningsrommet med skreddersydde garderobeløsninger sørger for all lagringsplass man behøver på et soverom.

Felleskostnader

Kr 4.885,- pr. mnd. Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, varmtvann, kabel-TV fra Telia, trappevask, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold
Herav:
Felleskostnader 2.397,-
Lån Leiligheter 2.488,-

Etasje 5 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 694 746 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 501 087 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer samt kjeller, oppført i 1903. Gulvflater i kjeller av betong og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av
betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med
takstein, ikke besiktiget. Oppvarming med elektrisitet og varmekabel på baderom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Maridalsveien 62 B - Oppdeling + Loft m.m. - Brukstillatelse - 2007 
Maridalsveien 62 B-C - Vaaningshus - Exdok (attestert) - 1903
Maridalsveien 62 B-C - Sammenslaaing + bad - Ferdigattest - 1985
Maridalsveien 62 B-C - WC-anlegg - Byggesaksdok (uattestert) - 1954

Boligens areal

Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 31 kvm, Bruttoareal: 34 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler på bad.

Utstyr

- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg og brannslange
- Sprinkleranlegg
- Entredør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB
- Vinduer og balkongdør fra 2006 med trerammer har 2 lags glass samt Velux takvinduer

Adkomst

Enkel adkomst fra Maridalsveien og via felles gårdsrom.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett:
2008/136257-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  
15.02.2008 
Vederlag: NOK 28.805.000
KJØPER:MARIDALSVEIEN 62 B BORETTSLAG  
Org.nr: 991499067
Heftelser:
1899/900778-1/105  Erklæring/avtale  
18.02.1899 
Bestemmelse om benyttelse
1954/312048-1/105  Erklæring/avtale  
31.12.1954 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
 
2008/136279-1/200  Felles pantedok bor.innsk  
15.02.2008 
BELØP: NOK 23.840.000
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere V/Styre, Jf Bfl §2-11  
Lnr: 10013701
 
2008/305337-1/200   ** Nedkvittering  
16.04.2008 
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 23.760.000
2009/180795-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
12.03.2009 
veket for: PANTEDOKUMENT 2009/104717-1/200
 
2009/104717-1/200  Pantedokument  
12.02.2009 
BELØP: NOK 5.500.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Grunndata:
1899/900100-2/105  Registrering av grunn  
18.02.1899 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:219 Bnr:166

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Generelle opplysninger om Maridalsveien 62 B Borettslag:
Borettslaget består av 18 andelsleiligheter.
Maridalsveien 62 B Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med
organisasjonsnummer 991499067, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med
følgende adresse: Maridalsveien 62 B
Bare enkeltpersoner (fysiske personer) kan være andelseiere og ingen andelseiere kan eie mer enn en andel.
Det er ingen forkjøpsrett i dette borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: HABA01-94927025714
Type: A
Restsaldo: Kr 3.406.313,-
Restløpetid: 21 år 2 md.
Term. pr. år: 12
Type renter: Flyt
Rente: 2, 50 %

Andel fellesgjeld

Kr 481.000,- per 01.10.2020

Andel formue

Kr 14.376,- per. 31.12.2019

Forsikring

Gjensidige forsikring
Polisenummer: 78875089

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 747 984,- og er iht. budsjettet.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 516 651,-. Dette er kr 19 749 lavere enn budsjettert og kommer av reduserte kostander knyttet til drift og vedlikehold, og konsulenthonorar.
Resultat:
Årets resultat på kr 130 790,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Husdyrhold

Borettslaget har ingen husordensregler og ingen særskilte restriksjoner rundt dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer kjøkken
- Terrassemøbler
- Fastmonterte lamper, knagger og hyller
- Garderobeskap
Vaskemaskinen medfølger ikke uten avtale
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.