# LAMBERSETER / BERGKRYSTALLEN

Lys og pen 3(4)-R hjørneleil. med solrik balkong I Kjøkken og baderom fra 2014 I Vinduer 2019 I "Alt" inkl. i felleskost

Grusveien 3 , 1158 Oslo

BE OM SALGSSUM
Rebecca M. Madland
Rebecca M. Madland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

93%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

25%

er barnefamilier

26%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 70 m²
Bruksareal 71 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 66 292 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 1963
Gårdsnummer 159
Bruksnummer 137
Energimerking E
FINN.no 197413956
Sist endret 30.11.2020 15:20
Prisantydning 3 950 000
Totalpris 4 211 878
Ligningsverdi 1 026 102,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) 246 544,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 196 544,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 211 878,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0266

Adresse og matrikkel

Grusveien 3, 1158, Oslo, Gnr. 159 bnr. 137, andelsnr. 375 i Pynten Borettslag med orgnr. 948976242 i Oslo kommune

Eier

Ingunn Anita Søllesvik

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

71 / 70 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1963

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger hadde i 2019 et energiforbruk på 2 030 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 117 parkeringsplasser m/motorvarmeuttak, 50 parkeringsplasser m/ladeuttak og 57 garasjer m/motorvarmeuttak som leies ut til beboerne etter venteliste.
Priser:
Parkeringsplasser m/motorvarmeuttak: kr. 200,-/mnd.
Parkeringsplasser m/ladeuttak: kr. 500,-/mnd. (hvorav kr. 200,- er forskuddsbetaling for strøm)
Garasjer m/motorvarmeuttak: kr. 300,-/mnd. (+ kr. 2000,- innskudd)
I tillegg tilkommer det et administrasjonsgebyr.
Kontakt OBOS Tveita for reservasjon på tlf: 22 86 55 00 eller postmottak.tveita@obos.no
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Tomt

Areal: 66 292 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget, opparbeidet bakgård med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker. Asfalterte internveier.
Pynten Borettslag har i dag 3 store og flotte lekeplasser som ble rehabilitert høsten 2014. I tillegg har vi tilgang på en ballplass som Oslo kommune har tilrettelagt for i skogkanten i enden av Granittveien. På vinteren kan denne bli gjort om til skøytebane hvis det er kaldt nok.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på lånet OBBK01 som gjelder kun boliger i høyblokka (ikke salgsobjektet). Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning) på borettslagets lån OBBK02.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré med kott, stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, kontor og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3,5m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 3,4m².

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i Bergkrystallen på Lambertseter med umiddelbar nærhet til butikker og servicetilbud ved Lambertseter senter, i tillegg til kort vei til offentlig kommunikasjon. Pynten Borettslag er et hyggelig og barnevennlig borettslag på Bergkrystallen med umiddelbar tilgang til t-banelinjene 1 og 4 som har hyppige avganger og 20 min reisetid til Oslo sentrum.
Borettslaget har 567 leiligheter med 2, 3 eller 4 værelser. Bebyggelsen består av blokker på 3 og 4 etasjer samt en blokk på 9 etasjer. Alle hus har miljøvennlig fjernvarme fra borettslagets eget fyrhus. Borettslaget er fri for gjennomgangstrafikk og har store grøntarealer. Rundt borettslaget ligger det også et stort friområde med lysløype og sammenhengende turvei til Østmarka.
Området er meget barnevennlig med lekeplasser, barnehage, grunnskole og videregående, alle i umiddelbar nærhet til boligen. Det er kort avstand til alt man trenger av matbutikker, treningssenter og de fleste andre servicetilbud. Borettslagets nærmeste naboer er Bergkrystallen T-banestasjon, Narvesen storkiosk og Rema 1000 dagligvarebutikk. Og bare 15 minutter unna til fots ligger Lambertseter Senter med ca. 70 butikker og flere spisesteder, som åpnet i helt ny drakt i oktober 2010. Her er det kino, bibliotek, flere spisesteder, samt mange butikker og vinmonopol. Lambertseter er et område preget av fritid og kultur og kan tilby Deichmanske Bibliotek, Symra kino og Lambertseter Gård i nærheten, samt Lambertseter Svømmehall. For de spesielt matinteresserte, er det kort vei til matbutikken "Jacobs" på Holtet. Med bugnende ferskvaredisker og svært godt utvalg vil du finne alt du begjærer av mat.
Fra boligen er det kort vei til skoler og barnehager med kun 900 meter til Lambertseter skole (1.-10. klasse). I forbindelse med Lambertseter skole finnes det friidrettsbaner og fotballbaner. Kort vei til flere barnehager, f.eks. Mellombølgen barnehage (ca. 300 meter), Munkelia barnehage og Steinspranget barnehage. Boligen sogner til Lambertseter skole.
Lambertseter innbyr i tillegg til et rikt tur- og friluftsliv med store friområder på Ekeberg/Brannfjell som nær nabo med vakre rekreasjonsområder. Boligen ligger sentralt til med nærhet til Østensjøvannet med omkringliggende friområder og Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter, samt nærhet til fjorden med mange fine lokale badeplasser langs Bunnefjorden. Det er i tillegg lysløype på Lambertseter og lite alpinanlegg i Skulleruddumpa for ski-entusiaster.
Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Entré I Lys og praktisk med romslig skap

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré med flislaminat på gulv. God plass til sko og yttertøy i innebygget skap/kott, samt plass til ytterligere oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue I Lys og romslig med vinduer fra 2019

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort og lyst rom. God standard med flott enstavs laminat på gulv og lyse panelplater på veggene. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord om ønskelig.
Den store vindusflaten og balkongdøren slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2019, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,5 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med oppvarming til radiatorer. Både oppvarming, varmtvann, vannbåren gulvvarme til baderom, kabel-TV og bredbånd fra Telia (Get) er inkludert i felleskostnadene. Det er også innlagt fiber fra Lynet med mulighet for å tegne abonnement.

Balkong I Solrik og hyggelig sydøstvendt balkong på ca. 5m²

Fra stuen har du utgang til en hyggelig sydøstvendt balkong på ca. 5m². Balkongen er overbygget, har gressmatte på gulv og plass til sittegruppe etter eget ønske og behov.
Beliggenheten høyt, fritt og mot sydøst sørger for gode solforhold fra tidlig morgen til ca. klokken 15/16 på sommerstid. Hyggelig utsyn over de grønne fellesarealene samtidig som det er lite innsyn.

Spisekjøkken I Pent HTH-kjøkken fra 2014 med kvalitetshvitevarer

Leiligheten har et lyst og fint separat kjøkken med plass til et spisebord. Kjøkkenet har god standard med lys laminat på gulv, glatte gråmalte overflater og en stor vindusflate fra 2019.
Pen og tidløst kjøkkeninnredning fra HTH som var ny i 2014. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse profilerte fronter og heltre benkeplate med underlimt oppvaskkum. Praktisk med takhøye overskap med belysning under, og fint med enkelte vitrineskap med belysning inni.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med kvalitetshvitevarer som induksjonstopp, stekeovn og mikrobølgeovn fra Siemens, oppvaskmaskin fra Miele og kjøleskap med frysedel fra Siemens. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Hovedsoverom I Lyst og innbydende med god oppbevaring

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom som vender ut mot rolig blindgate med lite trafikk. God standard med fin enstavs laminat på gulv og lysmalte overflater.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap på totalt ca. 2,5 meter (5 x 50cm).

Soverom 2 I Lyst og fint med god standard

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med fin enstavs laminat på gulv og lysmalte overflater.
På soverommet har du plass til seng, kontorpult og god oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap på ca. 1,5 meter.

Ekstra rom I Kontor, gjesterom eller barnerom?

Før du kommer inn til det andre soverommet har du et praktisk ekstra rom. Selger har i dag brukt rommet som et kontor, men det har også tidligere blitt benyttet som et barnerom. Her har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Lyst og moderne flislagt baderom oppusset i 2014

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2014. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen.
Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap med belysning over og ekstra vegghengt høyskap for ytterligere oppbevaring. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Felleskostnader

Kr. 4 013,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Oppvarming, varmtvann, vannbåren gulvvarme på baderom, kabel-TV og bredbånd fra Telia, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 888,- av totale felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020.

Etasje 3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 026 102 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 693 967 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1963. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av teglsteins overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein, ikke besiktiget. Entredør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB samt kikkehull. Vinduer og balkongdør fra 2019 med trerammer har 2 lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1962 på boligblokk, samt ferdigattest fra 2015 på modernisering av bad. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, to soverom, kontor og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fyring til radiatorer. Vannbåren gulvvarme på baderom. Både oppvarming, varmtvann og vannbåren gulvvarme til baderom er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Knaggrekke i entré
* Garderobeskap på ca. 2,5 meter (5 x 50cm) på hovedsoverom
* Garderobeskap på ca. 1,5 meter (3 x 50 cm) på soverom II
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Leiligheten har røykvarslere og brannslukningsapparat
* Felles varmtvann og oppvarming som er inkludert i felleskostnadene
* Kabel-TV og bredbånd fra Telia (Get) inkludert i felleskostnadene
* Innlagt fiber fra Lynet med mulighet for å tegne abonnement

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-438 av 16.05.1952.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Mellombølgen 141 - Oppføring av bolig- og næringsbygg
Saksnummer: 202010401 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Det er søkt om rammetillatelse til å bygge nytt leilighetsanlegg med til sammen 26 leiligheter, moderne butikk og underjordisk parkeringskjeller. Se utfyllende informasjon på Plan- og Bygningsetaten sine hjemmesider.
Kaptein Oppegaards vei 19 B og 21 mfl. - Planforslag til politisk behandling - Oppføring av barnehage
Saksnummer: 201509823 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Ønske om å bygge en ny barnehage med uteoppholdsarealer på tomten som tidligere ble brukt som barnepark m.m. Se utfyllende informasjon på Plan- og Bygningsetaten sine hjemmesider.
Munkerudgrenda - Boliger
Saksnummer: 201807616 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Det foreslås å etablere mellom 35 og 45 boenheter i rekkehus. Se utfyllende informasjon på Plan- og Bygningsetaten sine hjemmesider.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 05.01.1959, dagboknummer 78. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 23.12.1959, dagboknummer 15916. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 07.02.1961, dagboknummer 1392. Bestemmelse om gjerde.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 04.08.1971, dagboknummer 13350. Beløp: NOK 4.588.100. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 16.12.1985, dagboknummer 77926. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 09.12.1986, dagboknummer 80712. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
* Pantedokument, tinglyst den 25.07.2007, dagboknummer 597151. Beløp: NOK 3.325.000. Panthaver: OBOS BBL.
* Pantedokument, tinglyst den 20.03.2019, dagboknummer 332662. Beløp: NOK 140.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Pynten borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 976 242, og består av 566 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: www.pynten.no
* Egen informasjonskanal på Facebook: Pynten borettslag informasjon
* Vaktmesterne Terje Jogard og Jeanette Strand Jogard ivaretar den daglige drift, og
det løpende vedlikeholdet i borettslaget i henhold til stillingsinstruks. Vaktmesterkontoret ligger i Mellombølgen 50 (bak fyrhuset). Arbeidstid er: mandag til fredag fra klokken 07.00 til 15.00. Lørdag, søndag og helligdager er vaktmesterkontoret stengt.
* Borettslaget har avtale med Økonomiske Løsninger AS og Kjellaug Jørgensen om renhold av fellesarealene.
* Borettslaget har parkeringsplasser og garasjer som leies ut etter ventelister. Dersom
du ønsker plass, ta kontakt med OBOS, telefon 23 16 51 00. Borettslaget har avtale
med et borttauingsfirma. Ulovlig parkerte biler vil bli tauet bort i henhold til skilting.
Borettslaget disponerer også ca. 50 plasser til el-bil.
* Leie av boder kan avtales på styrekontoret i Granittveien 2, eller ved å sende en e-post til pynten@styrerommet.net Det ligger også kontaktskjema på borettslagets nettsider.
* Eget forsamlingslokale "Fryser´n" som kan leies. Forsamlingslokalet ble i 2014 oppgradert til et mer tidsriktig forsamlingslokale. I lokalet er det godt utstyrt kjøkken.
* Borettslaget har 3 fellesvaskerier i drift. Vaskeriene skal brukes i henhold til gjeldende regler. Fellesvaskeriene er lokalisert i kjellerne i Grusveien 10 og 30, og i Mellombølgen 48.
* Telia (Get) er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
* Det er også innlagt fiber fra Lynet med mulighet for å tegne eget abonnement (ikke inkludert i felleskostnadene).

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207365734 (kun boliger i høyblokka)
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 1 123 741,-
Andel restsaldo: Kr. 0,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 0,-
Rest løpetid: 6år 7mnd
Term. per år: 2
Type rente: Flyt
Rente: 1,5%
IN-ordning: Ja
Lånenummer: OBBK02-98207780499
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 125 639 234,-
Andel restsaldo: Kr. 246 544,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 888,-
Rest løpetid: 28år 6mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,5%
IN-ordning: Nei

Andel fellesgjeld

Kr. 246 544,- per 01.10.2020.

Andel formue

Kr. 2 161,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i SpareBank 1 Skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 25 597 359,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 39 832 362,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -16 649 156,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. -1 461 323,- og viser borettslagets likviditet. Borettslagets styre har utarbeidet et budsjett som vil gi positive disponible midler i 2020. Budsjettet innebærer et ytterligere uttak av lånerammen på kr. 5 000 000,- og en justering av felleskostnader på 2 %.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2019:
* Vindu og balkongdør utskifting.
* Callinganlegg.
2014 - 2016:
* Maling av oppganger.
* 1 års kontroll av våtromsrehabelitering.
* Vaktmester leil i Grusveien 1 solgt.
* Rehab av undersentraler ferdigstilt.
* Sentral driftskontroll anlegg installert.
* Felles varmeanlegg inklusiv radiaroter rehabilitert og innregulert.
* Asbestsanering i fyrhus gjennomført.
* Oljetank v/høyblokken og v/fyrhus fjernet.
* Ny heis bygd i høyblokken.
* Vinduer i høyblokken skiftet ut.
* Fryseren er rehabilitert og oppgradert.
* Pellets silo oppgradert.
* Oppgradering av fyrhus med nytt pellets anlegg. Større oljelekkasje ved
fyrhus sanert
* Asbestsanering i vegger utført.
* Utskifting av nærvarmenett ferdigstilt.
* Våtromsrehabilitering ferdigstilt
2013:
* Rehabilitering av våtrommene er godt i gang.
* Fasaderehabilitering i Grusveien for å forhindre vanninntrenging.
* Samtlige sikringsskap er skiftet i hele borettslaget.
* Oppgangsbelysning er oppgradert.
* Juletrebelysningen er oppgradert.
* Kartlegging av større vedlikeholdsbehov.
* Vannrensesystem for radiatorene er implementert i fyrhuset
2012:
* Brannsikring, noen branndører montert.
* Utbedring av fasader.
2011- 2014:
* Rehabilitering av våtrom. Vedtak i generalforsamlingen om total rehabilitering av våtrom, rehabilitering av ventilasjonsanlegg og rørsystem samt etablering av felles
varmtvannsberedere og vannbåren varme i i baderommene.
2011:
* Anskaffet brannslukningsapparater og røykvarslere til samtlige leiligheter og
fellesareal.
* Opparbeidet to el-bil plasser.
* Pusset opp styre- og vaktmesterkontor.
2010:
* Taktekking tverrblokken MB16-30.
* Utbedret gavler på 4 punktblokker. Vi har totalt 8 punktblokker og utbedrer 4 i år og 4 til neste år.
* Renset ventilasjonskanaler og avløp.
* Reparert/byttet alle reduksjonsventiler i blokkene.
* Undersentraler til fyringsanlegget oppgradert. Rehabilitert/oppgradert samtlige
undersentraler til fyringsanlegget.
* Alle dører til OL-rom er byttet til brannsikre dører.
* Bygget nye boder på flere adresser.
2009 - 2010:
* 41 nye parkeringsplasser i Granittveien. Ferdig asfaltert i juni 2010.
* Takomtekking Granittveien 2 til 20.
* Tilbud om utskifting av entredører. Borettslaget tok opp samlet bestilling på entredører, og andelseierne ble tilbudt finansiering over tre år. 52 andelseiere bestilte dør, 25 benyttet seg av borettslagets finansieringstilbud.
2007:
* Syv nye garasjer bak Mellombølgen 60.
* Rehabilitert inngangspartiet i høyblokka. Ny steinsetting i inngangspartiet i Mellombølgen 143. Oppgangen og malt.
2006:
* Ny vaktmestergarasje.
* Malt vinduer, balkongdører og nedløp.
* Modernisert fyrhus. Bygd om rørgater i fyrhus og etterisolert rør.
* Nye større balkonger i høyblokka.
2004 - 2005:
* Spylt og rengjort alle blokker.
* Malt verandaer, reparert skader.
* Utført seksjonering av varmeanlegget, slik at deler av systemet kan stenges ved skader, i tillegg er det utført asbestsanering etter avisolering.
* Nye branndører. 2004: I kjellere og på loft. 2007: Branndørene i 8 av punktblokkene måtte byttes på grunn av at de var feil hengslet.
* Varmekabler i nedløp og takrenner.
* Nye slokningsapparat og røykvarslere.
* Malt garasjer, søppelhus, alle trestakitter, tørkestativer, og både malt og reparert lekehus og lekeapparater.
* Malt alle sittegrupper, en del garasjedører og gjerder.
* Drenering. 2004: Lagt ny drenasje ved vaskeriet i Grusveien 30 (på for og bakside), ved en av garasjeradene og på baksiden av Mellombølgen 48. 2005: Lagt ny drenering fra Grusveien 28 til 34. 2006: Lagt ned to nye kummer for dreneringsavløp. Drenert hele garasjeanlegget bak Mellombølgen. 2007: Drenert rundt fyrhus.
2002 - 2003:
* Nytt moderne pellets anlegg. Montert inn biokjele for fyring med pellets, ny varmeveksler og ny brenner. To gamle oljekjeler er erstattet med en pelletskjele og en ny oljekjele som reserve. Den eksisterende elektrokjelen vil på sikt bli stengt. De nye kjelene er beregnet på å levere 800 kwh i timen, mens i perioder hvor gradestokken kryper under minus 3, skal oljekjelen ta seg av resterende behov.
* Nytt velferdshus; Fryser`n. Bygd om tidligere frysehus til velferdshus for 40
personer, komplett utstyrt.
* Pusset opp søppelrom og søppelskur.
* Modernisert elektrisk anlegg. Oppgradert til gjeldende forskrifter, har blant annet byttet ut hovedtavler. Byttet ut gammel belysning på loft, med tidsbryter.

Husdyrhold

Iht. borettslagets husordensregler er alle dyreeiere er pliktig til a registrere hunden/katten. Dette kan gjøres ved å møte opp hver tirsdag mellom kl. 20.00 og 20.30 i styrerommet, eller ved å sende en mail til pynten@styrerommet.net. Hund og katt skal alltid føres i bånd innenfor borettslagets eiendom, samt at den må føres av en person som har kontroll over dyret. Det er ikke tillatt å holde mer enn en hund av gangen. Se også vedlagte husordensregler for utfyllende bestemmelser om dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.