#STORO / GREFSEN STASJONSBY

Tiltalende 3-roms fra 2019 I markterrasse I lave f.kostn. I 2 store soverom I vendt mot rolig gårdsrom I nybygg garanti!

Hans Nordahls gate 36 , 0481 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

66%

har bolig mellom 60-120 kvm

66%

av boligene er nyere enn 20 år

20%

er barnefamilier

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 58 m²
Bruksareal 58 m²
Bruttoareal 63 m²
Tomt 9 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2019
Gårdsnummer 79
Bruksnummer 137
Energimerking B
FINN.no 197753158
Sist endret 01.12.2020 17:38
Prisantydning 4 868 000
Totalpris 4 998 719
Ligningsverdi 1 290 622,-

Beregnet totalkostnad

4 868 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 121 700,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 130 719,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 998 719,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0267

Adresse og matrikkel

Hans Nordahls gate 36, 0481, Oslo, Gnr. 79 bnr. 137 snr. 8 orgnr. 922832994 i Oslo kommune

Eier

Margrethe Solbrekke Thomas Are Bjerknes

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene

BRA/PROM

58 / 58 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2019

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømkostnadene har ligget på ca. kr 400,--500,- per. måned det siste året. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.
Mulighet for å leie eller kjøpe garasjeplass i nærliggende garasjeanlegg på Grefsen stasjonsby. Følg med på oppslagstavler og Facebook-sider for plasser som annonseres.

Tomt

Areal: 9 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet tomt med asfalterte interne veier, grønne områder med noe beplantning, lekeapparater og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Vi har for salg en moderne 3-roms selveierleilighet i populære Grefsen Stasjonsby! Leiligheten stod ferdig i 2019 og har derfor en gjennomgående god standard. Vendt i sin helhet mot rolig gårdsrom er leiligheten skjermet for trafikkstøy og store vindusflater sørger for å slippe lyset fint inn. Selveierleiligheten har to store soverom og har en koselig sørvest-vendt markterrasse.
Varmtvann og fyring tilknyttet fjernvarme, samt kabel-TV og internett er inkludert i de lave felleskostnadene. Det er ingen fellesgjeld i gården.
 Nybygg garantien løper i 5 år - her kan man flytte rett inn!
•Ny i 2019 med løpende garanti
•Sydvestvendt markterrasse på 8,5m²
•Lave f.kost inkl. fyring, varmtvann, kabel-TV og bredbånd
•Attraktivt for utleie av et rom eller hele leiligheten
•Ingen fellesgjeld
•Heis

Innhold

Leiligheten består av entré med romslig omkledningsrom, bad, to store soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til vestvendt markterrasse på ca. 8,5 m2.
Leiligheten disponerer i tillegg en bod i underetasjen med heisadkomst på ca. 6 m2 og har tilgang på felles sykkelbod og smørebod for sameiet i underetasjen.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på Grefsen Stasjonsby med nærhet til Storo, Grefsen, Nydalen, Torshov og Sagene, samt store friområder og Akerselva. Leiligheten ligger og oppleves som svært skjermet fra trafikk og støy, samtidig som alt av kollektivt er i umiddelbar nærhet.
Sameiet er lokalisert i området som er og har vært i sterk positiv utvikling. Store grøntområder med flere parkanlegg, og nærhet til Akerselva. Her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. En spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka. Med Sandaker/Storo/Bjølsen/Sagene/Torshov som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er marka, handlegater, særegne butikker, restaurantbesøk, trenings- eller kulturtilbud som frister, her er mulighetene mange.
Svært gode kollektivmuligheter fra boligen. Gangavstand til holdeplass på Storo med T-bane (linje 4 og 6), trikk (11, 12, 13), buss (55, 56) og tog-forbindelser! T-banen tar kun 10 minutter til Oslo Sentrum! Kort vei til flybussen samt 22 og 23-bussen på ring 3.
Nydalen og Storo ligger begge noen få minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. Flere dagligvarebutikker i nærområdet (Coop, Rema 1000 og Kiwi).
I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.
Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpress, SATS på Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.
Nye Nordpolen barne- og ungdomsskole åpnet høsten 2012 og huser ca. 840 elever. For øvrig ligger Nydalen videregående skole samt Lilleborg skole (barneskole) i nærområdet. Det er planer om ny barneskole i Nydalen. Det er flere barnehager i nærområdet. Beboere i sameiet har fortrinnsrett til Espira Grefsen Stasjon som ligger tilknyttet Grefsen Stasjonsby.
Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet!

Entré I Med stort omkledningsrom

Enkel adkomst med trapp eller heis til leiligheten. Leiligheten har en romslig entre med plass for det man behøver av sko og yttertøy. Ytterligere lagringsplass er det i omkledningsrommet som gir genial lagringsplass til alt fra hobby, sport- og vaskeutstyr. Dørcallingen og sikringsskap med automatsikringer fra 2019.

Stue I Lys og tiltalende

Leiligheten har en tiltalende stue som er enkel å møblere med både sittegruppe og spiseplass. Flott eikeparkett går igjen i alle rom. De store vindusflatene fra gulv til tak sørger for å slippe lyset inn og åpner opp rommet. De spesialtilpassede plissegardinene medfølger. Fyring tilkoblet fjernvarme er inkludert i felleskostnadene og sørger for å holde leiligheten lun og varm året rundt. Kabel-TV og internett er også inkludert.

Kjøkken I Moderne, men samtidig tidløst

Pent Marbodal kjøkken fra byggeår 2019. Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte fronter, laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum og fliser mellom benkeplate og overskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet og alle hvitevarer som stekeovn med keramisk induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frys er integrert og medfølger salget. Alle hvitevarer er fra Siemens. Kjøkkenet er utstyrt med ventilator med belysning, komfyrvakt og lekkasjevarsler.

Bad I Nytt i 2019

Flislagt bad fra byggeår. Badet har tidløst fargevalg og moderne innredning. Vegghengt toalett og dusjnisje med svingdører. Det er varme i gulvet og avtrekk i himling. Vegghengt speil med belysning over servant. Badet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør av typen rør-i-rør system og synlige avløpsrør i plast. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på vegg.

Sydvestvendt markterrasse

Fra stuen er det utgang til sydvestvendt markterrasse på ca. 8,5 m2. Markterrassen er belagt med terrassebord, belysning og stikkontakter på vegg. På markterrassen er det god plass for utemøblement og gass- eller elektrisk grill. Beplantning utenfor var plantet i 2019 og vil derfor strekke seg ut i både bredde og høyde og sørge for mer skjerming av uteplassen for de som ønsker det.

Soverom l

Romslig hovedsoverom med god plass til stor dobbeltseng. Soverommet har godt med lagringsplass i dobbel skyvedørsgarderobe og det er plass for ytterligere kommoder osv. ved behov. Soverommet vender inn mot stille og rolig gårdsrom. Balansert ventilasjon i hele leiligheten sørger for tilførsel av frisk luft selv med alle vinduer lukket.

Soverom ll

Nok er pent soverom. Som resten av leiligheten vender også dette rommet inn mot gårdsrom. Soverommet har ulike bruksmuligheter, men har god plass til både dobbeltseng og garderobeskap. Dette soverommet befinner seg på motsatt side av stuen.

Felleskostnader

Kr 2.574,- pr. mnd. Inkludert er varmtvann og fyring tilknyttet fjernvarme, kabel-TV og internett (fiber) fra Canal Digital, vaktmestertjeneste, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, drift og vedlikehold.
Herav:
Fjernvarme 464,-
Felleskostnader 1.740,-
TV/bredbånd 370,-

Etasje 1 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 290 622 pr.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 646 238 pr.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 11 etasjer, samt underetasje. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsakelig av murkonstruksjoner og
stålkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med teglstein.
Leiligheten har slett entrédør med kikkehull i brannklasse EI30 og lydklasse 40DB. Balkongdør og vinduer med 3-lags glass fra byggeår.
Oppvarming via radiatorer tilkoblet felles fjernvarmeanlegg og gulvvarme på bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Hans Nordahls gate 36-38 - Boligblokk - Brukstillatelse - 2019

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 63 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt i henhold til sameiets vedtekter.

Oppvarming

Varmtvann og fyring tilkoblet fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Varmekabler på baderomsgulv.

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg på omkledningsrom
- Tv og internett fra Canal Digital
- Sprinkleranlegg i alle rom
- Brannslukkingsapparat med 6 kilo pulver fra 2019
- Leiligheten har slett entrédør med kikkehull i brannklasse EI30 og lydklasse 40DB. Balkongdør og vinduer med 3-lags glass fra byggeår

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, bevertning etter bestemmelsene i S-4360 av 02.04.2008. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

HEFTELSER:
2017/696542-1/200  Bestemmelse om vannledning  
28.06.2017 21:00 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Overført fra: 0301-79/137
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/696542-2/200  Bestemmelse om adkomstrett  
28.06.2017 21:00 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Overført fra: 0301-79/137
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/696542-3/200  Bestemmelse om bebyggelse  
28.06.2017 21:00 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Overført fra: 0301-79/137
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1263248-1/200  Bestemmelse om veg  
13.11.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven
Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune
Overført fra: 0301-79/137
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2019/683453-1/200  Pantedokument  
17.06.2019 21:00 
BELØP: NOK 4.290.000
Panthaver: DNB BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 985621551
 
GRUNNDATA:
2018/1501761-1/200  Seksjonering  
05.11.2018 21:00 
 
opprettet seksjoner:
snr: 8
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 58/5827

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Generelle opplysninger om Hans Nordahls Gate 36-38:
Sameiet består av 77 seksjoner.
Hans Nordahls Gate 36-38 Bs er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med
organisasjonsnummer 922832994, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med
følgende adresse:
Hans Nordahls Gate 36
Hans Nordahls Gate 38
Utbygger er JM Norge.
Styret administrerer et webområde på hansnordahlsgate.no. Her legges permanent informasjon som vedtekter, retningslinjer osv. I tillegg har sameiet en egen Facebook gruppe, Hans Nordahls gate 36-38, med løpende informasjon og dialog mellom beboere.
Rettslig disposisjonsrett
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.
Utomhus sameie
Hans Nordahls gate 36-38 Boligsameie er en del av et større boligområde innenfor Grefsen Stasjon utbyggingsområde betegnet felt A6, som vil bli utbygd med flere eierseksjonssameier. Grøntarealer/beplantning og veier mv. som ikke inngår i eierseksjonssameiernes eiendom skal ligge i sameie mellom eierseksjonssameierne på felt A6. Eierseksjonssameiet er forpliktet til å delta i drift og vedlikehold av de nevnte fellesarealer, og til å bære sin forholdsmessige del av utgiftene gjennom utomhus sameiet.
Grefsen Stasjon Velforening
Områder som er felles for hele Grefsen Stasjon, som grøntarealer med turveier, felles avkjørsler og fellesområde for lek/opphold skal tilhøre Grefsen Stasjon Velforening. Alle utomhus sameiene på Grefsen Stasjon (A1+A2, A3, A4, A5, A6 og A7) har rett og plikt til å være medlem av Grefsen Stasjon Velforening og er pliktig til å bære sin forholdsmessige del av utgiftene.
Endring av utomhusplanen som anleggelse/utvidelse av plattinger, heller, flytting av eksisterende beplanting, nyplanting og lignende skal på forhånd godkjennes av styret/årsmøtet. Dette gjelder også innenfor tilleggsdel til den enkelte seksjon.
Det samme gjelde for arbeider som berører fellesanlegg som vann, avløp eller elektrisitet dersom arbeidene kan medføre særlig risiko for skade eller innebære en urimelig belastning av fellesarealene.
Styret kan gi bestemmelser om høyde på hekker og annen beplantning også innenfor tilleggsdel.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesformue per 31.12.19: Kr 5.752,-
Andel fellesgjeld per 31.12.19: Kr 0,-
Hans Nordahls Gate 36-38 Bs har lån ikke lån.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

TRYG forsikring
Polisenummer: 7145551

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 814 172,-
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 189 192.-.
Resultat:
Årets resultat på kr 627 943,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til
egenkapital.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige
beboerne. Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
- Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr.
- Hunder skal føres i bånd innenfor boligsameiets område.
- Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.
- Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.
- Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, f. eks. oppskraping av dører og karmer, skade på blomster, planter, grøntanlegg mv. Kommer det inn skriftlige berettigede klager over at et dyrehold sjenerer naboer gjennom lukt, bråk etc. eller på annen måte er til ulempe, f. eks. gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer kjøkken
- Fastmonterte taklamper
- Garderobeskap soverom
- Rullegardiner på soverommene og persienner på stuevinduene
Vaskemaskinen medfølger ikke salget
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.