#SANDAKER / ØVRE TORSHOV

Tiltalende og romslig 3-roms med balkong | heis | kjøkken og bad fra 2016 | vaskerom | parkering* | ingen forkjøpsrett!

Frederik Glads gate 19 , 0482 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

28%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 72 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 1 138 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1980
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 150
Energimerking E
FINN.no 198509927
Sist endret 04.12.2020 14:08
Prisantydning 5 150 000
Totalpris 5 390 009
Ligningsverdi 1 286 911,-

Beregnet totalkostnad

5 150 000,- (Prisantydning) 232 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 382 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 390 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0269

Adresse og matrikkel

Frederik Glads gate 19, 0482, Oslo, Gnr. 224 bnr. 150 snr. 8, andelsnr. 8 i Fredrik gladsgate borettslag med orgnr. 916160453 i Oslo kommune

Eier

Sjur Husom Vonen Guri Husom Vonen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

72 / 72 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1980

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Totale strømkostnader i fjor var kr 8.190,-.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Det er 19 parkeringsplasser i gården. Det er mulighet for å leie eller kjøpe parkeringsplass i garasjekjeller ved ledighet (Kjøp- og leie skjer i privat regi, borettslaget disponerer ingen egne garasjeplasser).
Det ligger i dag ute lapper om flere garasjeplasser i Frederik Glads gate 19 som både kan kjøpes og leies.
Det er også flere garasjeanlegg i omkringliggende gater og på Grefsen stasjonsby rett ved boligen hvor det med jevne mellomrom leies ut parkeringsplasser.
Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 1 138 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Beskrivelse

Velkommen til Frederik Glads gate 19!
En stor 3-roms med sentral, og samtidig skjermet beliggenhet på Sandaker.
Andelsleiligheten ligger i 2. etasje med enkel adkomst fra heis. Store vindusflater sørger for å åpne opp rommene og slippe lyset inn. Den effektive planløsningen gjør leiligheten enkel å møblere.
Leiligheten ble omfattende pusset opp i 2016 og har derfor en god standard med moderne kjøkken og bad. Vestvendt balkong, eget vaskerom og mulighet for eget hjemmekontor gir leiligheten det lille ekstra.
Det er pt. flere garasjeplasser i kjelleren som er utlyst for salg og leie.
•Inge forkjøpsrett
•Ingen dokumentavgift ved kjøp
•God standard fra 2016
•Vestvendt balkong
•Heis
•Mulighet for kjøp/leie av garasjeplass
•Vaskerom

Innhold

Leiligheten ligger i 2.etasje og inneholder entre, romslig stue med åpen løsning mot kjøkkenet, to gode soverom, mellomgang med plass til hjemmekontor, lekkert bad og separat vaskerom.
I tillegg disponerer leiligheten bod i kjeller.
Det er 19 garasjeplasser i gården som fritt kan leies og kjøpes dersom en plass er ledig. (Flere ledige pt.)"

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på Sandaker med kort vei til en rekke fasiliteter. Leiligheten ligger i rolige og skjermede omgivelser.
Flere matbutikker i umiddelbar nærhet med blant annet KIWI , REMA 1000 og Joker (åpen alle dager) og Coop Extra. I nærområdet finner man og Sandaker-senteret med blant annet Coop Mega, Vinmonopolet, Vitus Apotek, ARK Bokhandel og Deichmanske Bibliotek. Det er kort vei opp til Storo Storsenter, som med sine over 130 butikker og spisesteder er Oslos største kjøpesenter. Nordpolen skole ligger også rett over gata. En rekke barnehager i nærområdet. På Nydalen finnes også ODEON kino.
Et par minutters gange fra leiligheten finner man populære Åpent Bakeri i Åsengata. Her er det kafé på dagtid, og om kvelden blir stedet gjort om til restaurant hvor man får det som av mange er ansett som byens beste pizza. I tillegg finner du Jewel Off India med fantastisk indisk rett i nærheten. En liten spasertur fra leiligheten finner man en rekke hyggelige kaffebarer, restauranter, kaféer og kulturtilbud, med blant annet populære Soria Moria (konserter, bar/restaurant og teater) og Det Andre Teateret (improvisasjonsteater). Et populært tilskudd på Torshov er restauranten "Grisen" som har blitt meget populær, og som har en flott uteservering sommerstid.
Videre ligger Grünerløkka med alle sine tilbud en kort trikketur/spasertur unna. Her finner man en rekke utesteder, restauranter, kaffebarer og spennende nisjebutikker. For å nevne noen populære restauranter så er; Südøst, Delicatessen, Escalon, Tijuana, Villa Paradiso og Mucho Mas verdt å trekke frem.
Handelshøyskolen BI i Nydalen ligger ikke langt unna og her kan man velge om man vil spasere i hyggelige omgivelser langs Akerselva eller ta korteste vei opp langs Sandakerveien. I Nydalen finner man også det som er kåret til Oslos beste gastropub i 2013, nemlig Nydalen Bryggeri og Spiseri. Her åpnet også Oslos største i 2018.
For den aktive er det godt av treningsalternativer i området: Av treningssentre finner man en rekke av disse i nærområdet. Her har man blant annet Fitness Express i Sandakerveien, Sats Storo og Sats Nydalen, Fitness24seven ved Storokrysset, Athletica Nydalen (på BI) og EVO Nydalen.
Av parker finner man hyggelige Torshovparken og Torshovdalen ikke langt unna. Idylliske Akerselva ligger noen steinkast unna, og her kan man enten spasere ned til Oslo sentrum eller følge elva oppover til marka med alle sine muligheter, sommer som vinter. Går man oppover langs Akerselva kommer man til hyggelige badeplasser som Nydalsdammen, eller lenger opp til Frysja med store flotte grøntområder og bademuligheter.
Offentlig kommunikasjon:
Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet (trikk 11,12 og 13). Her kan man ta trikk enten ned til sentrum eller helt opp til Grefsen/Kjelsås. 30-bussen stanser i Sandakerveien. Ellers er det kort vei til Storokrysset som virkelig er et kollektivt knutepunkt med T-banestasjon, trikk- og busstopp; her kan man lett komme seg rundt til hele byen. I Storokrysset stopper dessuten flybussen som tar deg raskt opp til Gardermoen.

Entré | Enkel adkomst med heis

Åpen entré med tilpasset garderobesystem for lagring av sko og yttertøy. Ytterligere lagringsplass finnes i kjellerbod. Enkel adkomst til leiligheten med trapp eller heis. Sikringsskap fra 2016 med automatsikringer.

Stue | Romslig og tiltalende

Romslig stue som er enkel å møblere med både sittegruppe og spiseplass. Stuen har store vindusflater og utgang til balkong som bidrar til å åpne opp rommet. Samtidig oppleves stuen som lun og koselig nå på senhøsten. Den åpne løsningen mot kjøkkenet er både sosial og praktisk.

Eget vaskerom |

Et eget vaskerom er det mange som ønsker seg! Separat vaskerom med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Flere hyller gir smart lagringsplass og det er rom for strykebrett, støvsuger mm.

Kjøkken | Moderne fra 2016

Tidløst, men samtidig moderne kjøkken som var nytt i 2016. Kjøkkeninnredningen har hvite glatte fronter, laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Alle hvitevarer som komfyr med koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frys er integrert og medfølger salget. På kjøkkenet er det rikelig med både benk- og skapplass. Det er god plass til stort spisebord tilknyttet kjøkkenet.

Bad | Pusset opp i 2016

Delikat baderom pusset opp i 2016. Badet har tidløst mikrosement på overflatene og moderne innredning. Dusjnisje med glassdører og vegghengt toalett. Det er downlights og avtrekk i himling og varmekabler på gulvet. Separat vaskerom frigjør plass på badet.

Balkong |

Sjarmerende balkong med utgang fra stuen og det ene soverommet. På balkongen er det plass til å sette ut utemøbler og grill om ønskelig. Overbygget gjør at balkongen oppleves som lun og kan benyttes utover sommersesongen. Balkongen vender direkte mot vest og har ifølge selgere solen om sommeren fra ca. kl. 15.00 til ca. kl. 19.00.

Hjemmekontor eller lekseplass?

I entreen mellom de to soverommene er det god plass til skrivepult om man er avhengig av hjemmekontor i disse dager. Det er også en fin plass for hobby- og hjemmelekser. Alt etter sitt behov.

Hovedsoverom | Romslig garderobe

Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Bra med lagringsplass i skyvedørsgarderobe. Soverommet har også utgang til balkongen.

Soverom ll | Ulike bruksmuligheter

Nok et pent soverom. Soverommet har ulike bruksmuligheter med plass til dobbeltseng og garderobe, men kan også benyttes som gjesterom eller ekstra lagringsplass.

Felleskostnader

4 377 pr. mnd. Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, fibernett fra Homenett, trappevask, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold
Herav:
Felleskostnader 2.670,-
Lån 1.408,-
Bredbånd 299,-

Etasje 2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 286 911 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 632 878 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk. Fasader i pusset og malt mur samt fasadeplater. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1979/1980. Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Frederik Glads gate 19 - Bruksendring av loft til bolig - Ferdigattest - 2016
Frederik Glads gate 19 - Boligblokk - Ferdigattest - 1983

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.
Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Varmekabler på bad.

Utstyr

- Fibernett fra Homenett
- Dørcalling
- Heis
- Elektrisk anlegg fra 2016

Adkomst

Enkel adkomst fra Frederik Glads gate. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Hjemmelsopplysninger:
Rettighetshavere til eiendomsrett
2016/315652-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  
08.04.2016 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:FREDRIK GLADSGATE BORETTSLAG  
Org.nr: 916160453
Heftelser:
1862/917869-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
21.02.1862 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-224/150
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1954/418631-1/105  Erklæring/avtale  
16.10.1954 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-224/150
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1976/510371-1/105  Bestemmelse om veg  
26.05.1976 
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 0301-224/150
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1980/501015-3/105  Erklæring/avtale  
15.01.1980 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET ETTER NOK 250000
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/900224-1/200  Pantedokument  
21.10.2013 
BELØP: NOK 65.000.000
Panthaver: DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2019/615194-1/200   ** Nedkvittering  
31.05.2019 21:00 
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 6.500.000
2020/2163389-1/200  Pantedokument  
27.02.2020 21:00 
BELØP: NOK 73.970.250
Panthaver: De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget, Jfr. Brl § 2-11, 1. Ledd  
Lnr: 20019353
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata:
1980/501015-2/105  Seksjonering  
15.01.1980 
opprettet seksjoner:
snr: 8
formål: Bolig
sameiebrøk: 140/3539
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 27 SEKSJONER
 
2016/163480-1/200  Resek/tilleggssek  
24.02.2016 
nye seksjoner:
snr: 28
formål: Næring
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 475/4014
seksjonsameieandeler:
snr: 8
formål: Bolig
sameiebrøk: 140/4014
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Generelle opplysninger om Fredrik Gladsgate Borettslag:
Borettslaget består av 27 andelsleiligheter og utgjør seksjon 27 i Fredrik Gladsgate sameie.
Fredrik Gladsgate Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 916 160 453, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune.
Borettslagets adresse er Frederik Glads Gate 19 med gårdsnummer 224, bruksnummer 150 og seksjonsnummer 27.
Styret kan kontaktes på fredrikgladsgate19@styrerommet.no
Bare fysiske personer (enkelt personer) kan eie en andel og hver andelseier kan kun eie en andel.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: DNB01-12132825260
Type: S
Restsaldo: Kr 5.570.417,-
Restløpetid: 25 år 4 md.
Term. pr. år: 4
Type rente: Flyt
Rente: 2, 25 %

Andel fellesgjeld

Kr 232.000,- per. 01.11.2020

Andel formue

Kr 9.528,- per. 31.12.2019

Forsikring

Gjensidige
Polisenummer: 83074041

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 105 242,- i samsvar med budsjett.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 777 165,-. Dette er ca. kr 105 000 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak etterskuddsvis
innbetalte felleskostnader til sameiet for 5 seksjoner.
Resultat:
Årets resultat på kr 159 214,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Dette utgjorde kr 218 481,-.

Husdyrhold

Borettslaget har ingen spesifikke restriksjoner rundt dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer kjøkken
- Lamper på kjøkken, over spisebord, svarte trespots lamper i gang, stue, mellomgang og på soverommene.
- Garderobeskap på begge soverom
- Garderobeopplegget i entre
- Benk på balkong
Medfølger ikke uten avtale med selger:
- Lampe over sofaen
- Vaskemaskin
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.