# ST.HANSHAUGEN

Fantastisk fin 3-R med unikt og gjennomført uttrykk | originale tregulv | vedovn | god standard | populær gate | MÅ sees

Diriks` gate 1B , 0457 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

72%

har bolig mellom 60-120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 72 m²
Tomt 1 527 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1929
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 40
Energimerking F
FINN.no 198509291
Sist endret 04.12.2020 11:02
Prisantydning 5 100 000
Totalpris 5 230 009
Ligningsverdi 1 144 173,-

Beregnet totalkostnad

5 100 000,- (Prisantydning) 122 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 222 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 230 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

19-20-0271

Adresse og matrikkel

Diriks` gate 1B, 0457, Oslo, Gnr. 219 bnr. 40, andelsnr. 121 i Ila Kvartal 5 Borettslag A/L med orgnr. 953185881 i Oslo kommune

Eier

Gard Qvigstad Hugaas Gisela Therese Hjelm

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

65 / 65 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1929

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Normale strømkostnader ligger på ca. kr 500,- per måned for denne leiligheten.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 1 527 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2021
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Beskrivelse

Vi har for salg enn skikkelig fin og gjennomført 3-roms i attraktive Diriks` gate, som virkelig bør sees!
Leiligheten har siden 2017 blitt vesentlig oppgradert, og har nå en gjennomført og smakfull standard. Smarte og gjennomtenkte løsninger går igjen i alle rom, det er riktig med oppbevaringsplass og leiligheten er enkel å møblere. Store vindusflater og generøs takhøyde åpner opp rommene og slipper lyset inn.
Leiligheten har en moderne finish. Likevel er klassiske elementer som originale slipte tregulv og koselig vedkamin bevart og gir en fin kontrast.
Som beboer i Ila kv. 5 har du tilgang til den fantastiske hagen i bakgården som er opparbeidet med plen og frukttrær.
•Vinduer 2007
•Vaskerom i kjeller med egen vaskemaskin
•3 store boder hvorav kjellerboden benyttes som "man-cave"
•Parkmessig hage

Innhold

Leiligheten består av entre, stue, kjøkken, bad med separat toalett, soverom og barnerom.
I tillegg disponeres tre store boder på henholdsvis 14 kvm og 4 kvm i kjeller og 5 kvm på loft og har tilgang på tørkeloft.
Felles vaskerom i kjeller med opplegg for egne vaskemaskiner.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i de ærverdige klassiske gårdene mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka, rett ved Alexander Kiellands plass. Nydelig beliggenhet i tilbaketrukkede omgivelser og samtidig svært sentralt med gangavstand til alt et rikt byliv kan tilby.
Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Her finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre. En kort spasertur tar deg til St. Hanshaugen senter og Kiellands Hus. Sistnevnte er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega med ferskvaredisk og post-i-butikk, apotek, Vinmonopol, blomsterbutikk, frisør, skredder, bokhandel m.m. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.
Fra leiligheten er det gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som blant annet Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Du har også gangavstand til blant annet Vulkan med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter. Gangavstand til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden, samt til Sagene, Bislett og sentrum - med alt av forretninger, service- og kulturtilbud.
Området inviterer til et rikt tur- og friluftsliv. Flotte grøntarealer i nærområdet som blant annet parken på St. Hanshaugen og Ilaparken. Ved Akerselva har du flotte gang- og sykkelstier du kan følge fra Maridalsvannet til Bjørvika, hyggelige badeplasser som Nydalsdammen og Brekkedammen, og grønne parker å sette deg ned i. I tillegg er det kort vei til Nordmarka og Sognsvann med flotte skiløyper, tur- og sykkelstier og hyggelige utfartssteder som Ullevålseter og Frognerseteren. Nærmeste treningssenter er bl.a. SATS på Sagene, Ringnes Park og på Bislett.
Flere holdeplasser for buss er kun et steinkast unna: Evald Ryghs gate, Lovisenberg, Arkitekt Rivertz plass og Aleksander Kiellands plass med linjene 20, 21, 28, 34, 37 og 54, samt flybuss. Herfra kan man ta seg til store deler av Oslo, samt Lysaker/Fornebu uten bytte.
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Lovisenberg, HOA, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Bjørknes, Tannlegehøyskolen, HiO med flere.
Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Entré | Velkommen inn!

Denne entreen gir absolutt et velfortjent førsteinntrykk av denne leiligheten. Med alle overflater malt i en mørk og lun tone skiller den seg fra de øvrige rommene. Mange smarte veggskap og åpent hyllesystem gir plass for det man behøver i det daglige. Ytterligere lagringsplass finnes i de tre store bodene som leiligheten disponerer. Den ene boden er faktisk innredet med både tv, sofa, fryser og garderobeskap og fungerer som en egen man-cave.

Stue | Veldig tiltalende

Kjempefin stue med stor vindusflate og en generøs takhøyde som slipper lyset inn. Stuen har en god størrelse og kan enkelt møbleres med både sittegruppe og stort spisebord. Den koselige vedkaminen i hjørnet sørger for å gjøre det ekstra lunt og koselig nå om dagen. Glassdøren inn til soverommene er som et smykke i rommet.

Kjøkken | Moderne og stilrent

Lekkert kjøkken som ble pusset opp i 2013. Innredningen er stram med nøytral finish i sort og hvitt. Alle hvitevarer er integrert og det er rikelig med skap- og benkeplass. Det er koselig med plass til et lite spisebord på kjøkkenet.

Bad | Modernisert i 2020

Pen baderom som tidligere i år er oppgradert med moderne innredning og det er satt inn nytt dusjkabinett. Skuffer under servant og et høyskap gir rom for oppbevaring. Det er varmekabler på gulvet. Separat toalett med servant.
I kjelleren er det et felles vaskerom hvor man kan sette inn sine egne vaskemaskiner for å frigjøre plass på eget bad.

Hoved soverom |

Leilighetens største soverom ligger innenfor stuen, adskilt med en flott glassdør. Soverommet er stort med god plass til dobbeltseng og dobbel skyvedørsgarderobe. Vinduene er satt inn for å gi naturlig lysinnslipp.

Soverom ll | Ulike bruksmuligheter

Innenfor hovedsoverommet er barnerommet. Rommene er adskilt med en lettvegg som enkelt kan tas ned ved ønske eller behov. Rommet er veldig godt utnyttet og åpner opp for ulike bruks- og møbleringsmuligheter. Det er nylig satt inn dobbel skyvedørsgarderobe for oppbevaring og det er plass til en dobbeltseng om ønskelig.

Felleskostnader

Kr 3.498,- pr. mnd. Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, kabel-tv og internett fra Telenor, trappevask, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold
Herav:
Felleskostnader 3.299,-
Internett 199,-

Etasje 2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 144 173 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 119 023 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner i murkonstruksjoner og etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttevegger er pusset og malt mur på fasaden. Saltakkonstruksjon i tre. Grunnmur i mur/ betong. Oppvarming er elektrisitet og vedfyring. Gulvvarme i bad. Naturlig ventilasjon.
Boligblokk på 3 etasjer med kjeller og loft. Fra vei er det adkomst til fellesaerealer og gangvei til inngangspartiet. Tomten ligger i et svakt skrånende terreng og har adkomst fra Diriks gate. Eiendommen ligger i et etablert boligområde med boligblokkbebyggelse fra samme tidsepoke. Bygningen står på byantikvarens gule liste over bevaringsverdige bygninger

Ferdigattest / brukstillatelse

Diriks gate 1-7 - Vaaningshus - Ex_Doc (attestert) - 1929  
Diriks gate 1-7 - Utskifting vinduer - Ferdigattest - 1980  
Diriks gate 1 - Riving bærevegg 1 etg - Ferdigattest - 1980
Diriks gate 1 - Innr nytt bad - Ferdigattest - 2001 
Diriks gate 1 - Endring bolig - Saksinnsyn (sak avsluttet) - 2002

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 72 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, varmekabler på bad og vedkamin i stue.

Adkomst

Enkel adkomst fra Diriks gate og via felles gårdsrom. Det vil bli satt opp schala & Partners-skilt under visningen.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger og næring. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
1928/900397-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  
26.06.1928 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
 
Rettighetshavere til festerett
1953/310250-14/105  Hjemmel til festerett  
31.12.1953 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Ila Kvartal 5 Borettslag A/L  
Org.nr: 953185881
Pengeheftelser i eiendomsrett
1929/912858-1/105  Erklæring/avtale  
19.10.1929 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
 
1953/310250-27/105  Festekontrakt - vilkår  
31.12.1953 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 4,062
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
 
1954/301807-1/105  Erklæring/avtale  
25.02.1954 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1999/18788-1/105  Erklæring/avtale  
19.04.1999 
Bruk av gårdsrom
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om parkering
Plikt til å utbedre eiendommene i samsvar med kommunale krav til bostandard ved urtbedring (30 år) og kommunens minstekrav ved utbedring av gårdsrom i boligkvartalet i indre by.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Generelle opplysninger om A/L Ila Kvartal V BL:
Borettslaget består av 157 andelsleiligheter. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter.
A/L Ila Kvartal V BL er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 953185881, og ligger i bydel St.Hanshaugen i Oslo kommune med følgende adresse:
Collettsgate 56 A,b
Collettsgate 58 A,b
Colletsgate 60 A - J
Diriksgate 1 A,b
Diriksgate 3 A
Diriksgate 5
Diriksgate 7 A,b
Hjemmeside: http://www.ilakvartal5.no
Det skal betales kr 200,- for obligatoriske skilt (ekskl. fakturaomk.) til selskapet. Faktura sendes kjøper sammen med velkommenbrev.
Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2015 - 2015 - Kjøkkensoil skiftet og ferdigstilt
2015 - 2016 - Oppussing av oppganger
2015 Tetting av vinduer fra leiligheter
- Tetting av alle vinduer fra leiligheter ut mot oppgangen, gjelder 5 oppganger
2015 - Lagt betonglag på steinsprang i Evald R
2006 - 2007 - Vindus- og dørutskifting
Overtagelsesprotokoll ble signert 12.03.07
2004 - Rehabilitering av ringmur
2002 - Rehabilitering av fasademur

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: EIKA2-152070510
Type: A
Restsaldo: Kr 13.730.149,-
Restløpetid: 17 år 7 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1, 78%
Lånenummer: EIKA3-152106562
Type: A
Restsaldo: Kr 3.250.982,-
Restløpetid: 25 år 1 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1, 78%

Andel fellesgjeld

Kr 122.000,- per. 01.11.2020
Festetomt utgjør 12.978 kr av gjeld.

Andel formue

Kr 65.758,- per. 31.12.2019

Forsikring

Gjensidige forsikring
81823288

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 6 278 513,-.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 5 023 796,-.
Resultat:
Årets resultat på kr 895 271,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Husdyrhold

Det er tillatt med husdyr i borettslaget, men styret skal godkjenne hvert enkelt dyr. Du behøver ikke søke for innedyr. Borettslaget har egne retningslinjer for husdyrhold, som dyreeierne må forplikte seg til å følge.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer kjøkken
- Plassbygget garderobe i entre
- Taklampe på kjøkken og i stue (ikke over spisebord)
- Sengegavel på soverom
- Garderobeskap på begge soverom
- Garderobeskap i boder
Medfølger ikke:
- Øvrige taklamper og fastmonterte lamper
- String-hylle
- Oppbevaringsskap i entre (kan evt. avtales med selger)
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.