#GRÜNERLØKKA

Sjelden anledning i Løkkas kuleste "Townhouse" | Stor privat uteplass på 38m2 | Enormt potensial med gulvareal på 109m2

Herslebs gate 4 D , 0505 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marcus Egeland
Marcus Egeland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

17%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

41%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

12%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 99 m²
Bruksareal 99 m²
Bruttoareal 120 m²
Tomt 647 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 5
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1895
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 90
Energimerking G
FINN.no 199963575
Sist endret 18.12.2020 15:44
Prisantydning 6 900 000
Totalpris 7 157 475
Ligningsverdi 979 025,-

Beregnet totalkostnad

6 900 000,- (Prisantydning) 74 106,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 974 106,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 174 350,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 974 106,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 183 369,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 157 475,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til dette meget unike og kule "Townhouset" sentralt på Grünerløkka! Dette er et frittliggende bygg fra 1895 som opprinnelig ble oppført som stall. Boligen går over to etasjer og har stor uteplass på hele 38 kvm. I boligen finner du to bad, to stuer, 2(3) soverom. I dag er stallbygningen leid ut og kan enkelt gjøres til din drømmebolig for deg som ser muligheter! Noe moderningseringsbehov må påberegnes.

Innhold

Boligen består av av 1. etasje med stue, bad, soverom og arbeidsrom. 2. etasje med: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad, soverom og omkledningsrom. Utgang fra stue i 1 etasje til inngjerdet uteplass på ca. 39 m2. To uteboder, hver på ca. 2 m2.
Entré:
Pent inngangsparti med naturlig plass til å sette fra seg sko og yttertøy. Det er også plass til å sette inn en kommode for ekstra lagringsplass om ønskelig.
Stue:
Romslig stue med store vindusoverflater som slipper inn rikelig med lys i første etasje.
Sute 2 etasje:
Romslig stue med store vindusoverflater som slipper inn rikelig med lys.
Walk-in closet:
Romslig walk in closet som enkelt kan gjøres om til soverom.
Soverom:
Innbydende og stort soverom med god plass til dobbeltseng. Godt med lagringsplass er det allerede og det er mulighet for å sette inn ytterligere, alternativt et kontorhjørne om man har behov for det. Soverommet vender inn mot stille og rolig gårdsrom.
Soverom:
Nok et pent soverom med like god størrelse. Massevis av plass til dobbeltseng og garderobeløsninger. Soverommene har begge flere bruks- og møbleringsmuligheter. Soverommet vender inn mot stille og rolig gårdsrom.
Bad - 2 etasje.
Bad fra 2006, verifisert av datostempel i sluk. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Skråhimling med malt trepanel. Servantinnredning med skap. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil over servant med belysning og stikkontakt. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur.
Bad - 1 etasje.
Bad fra 2016. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malt himling. Servantinnredning med skuffer. Skap ved siden. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil over servant med belysning. Dusjhjørne med to-greps armatur samt hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett.
Vannrør av typen rør-i-rør system og avløpsrør i plast. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på vegg. Mekanisk avtrekksvifte.
Kjøkken
Åpen kjøkkenløsning i stue. Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall. Innredning med hvite glatte fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur fra Grohe. Fliser og stikkontakt over kjøkkenbenk. Integrert koketopp og komfyr. Frittstående kjøleskap og
oppvaskmaskin. Ventilator over koketopp med avtrekk ut av bygget.

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet sentralt på Grünerløkka, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Dette er et urbant og populært område med uteliv, spisesteder, parker og friområder i nærmiljøet.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet. Av spisesteder som er verdt et besøk finner du blant annet Escalon, Le Benjamin, Cafe Løkka, Trattoria Populare, SüdØst, Delicatessen og New Anarkali. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Botanisk hage og Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter. Det er rikelig med andre aktivitetstilbud i området med for eksempel Tøyenbadet, eller kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum eller Munch-museet. I tillegg ligger SATS/Elixia rett over gaten. Det er også en kort spasertur opp til Ringnes park, med treningssenter, forretninger og Ringen Kino.
Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Tøyen, Grønland og Carl Berner og sentrum. Trikk og buss forbindelse fra Trondheimsveien og Schous plass med trikk nr. 17, 11, 12 og 13 og buss nr. 30 og 31. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 5 minutters gange til Oslo sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eiet tomt. Opparbeidet gårdsrom med asfalterte arealer.

Areal: 647 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felleskostnader

4 082 pr. mnd. Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold

Andel fellesgjeld

74 106

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
Lånenr:  OBOS02-98207847283
Type: A
Restsaldo: 1.315.223,-
Restløpetid: 19 år 1 mnd
Term: 12
Type: Flyt
Rente: 2,90% (09.11.20)

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 979 025 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 524 491 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm
Bruksareal: 99 kvm
Bruttoareal: 120 kvm
Boligen består av av 1. etasje med stue, bad, soverom og arbeidsrom. 2. etasje med: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad, soverom og
omkledningsrom. Utgang fra stue i 1 etasje til inngjerdet uteplass på ca. 39 m2. To uteboder, hver på ca. 2 m2.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Byggemåte

Stallbygning/ enebolig over to etasjer. Tidligere stall og garasje. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av teglstein/ murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av teglstein som er utvendig pusset og malt. Tak av trekonstruksjoner tekket
med takpapp. Boligen har ytterdør. Vinduer fra 2016 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Takvinduer med to-lags glass fra ukjent årstall.
Balkongdør fra 2017 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Oppvarming med elektrisitet

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 18.11.2020 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Utleie tilatt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarmning. Varmekabler på begge bad.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.
Etter plan og bygningsloven er eiendommen regulert som bolig og det foreligger ferdigattest på bruksendring fra garasje til bolig. Likevel er enheten seksjonert som næring etter eierseksjonsloven. Kjøper overtar risiko for dette. Boligen består i dag av to seksjoner.
Denne seksjonen ble godkjent omgjort fra lager (stallbygning/garasje) til bolig med ferdigattest fra plan og bygningsetaten i 2020. Ved inkurie er det ikke omseksjonert i grunnboken. Det fremkommer som næringsseksjon i grunnboken.
Ifølge arkitekt er det en formalitet, da det har vært benyttet som bolig siden 2016. Ifølge vedtektene kreves det 2/3-flertall av fremmøtte på årsmøtet i samtykke til at formålet for én eller flere bruksenheter endres fra boligformål til annet formål eller omvendt. Kommunen må også godkjenne reseksjoneringen med tegninger etter dagens løsning. Det er opp til sameiet eller ny eier om de ønsker å reseksjonere, senere for å få formalitetene i orden. Gebyr for reseksjonering hos kommunen er ca. kr. 4.500,- Ventetid hos kommunen er ca. 12 uker.
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/seksjonering-deling-og-oppmaling/reseksjonering/
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2013/97615-1/200  Seksjonering  
 04.02.2013 
 
opprettet seksjoner:
snr: 4
formål: Næring
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 50/2187
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Stallbygning/ enebolig tilhørende Sameiet Herslebs gate 4 D, beliggende i bydel Grünerløkka i Oslo kommune. Sameiet består av 5 seksjoner. Eiet tomt. Opparbeidet gårdsrom med asfalterte arealer.

Forsikring

If skadeforsikring Polisenummer: 2269099

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til me@schalapartners.no eller SMS: 98 03 91 50 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
Etter plan og bygningsloven er eiendommen regulert som bolig og det foreligger ferdigattest på bruksendring fra garasje til bolig. Likevel er enheten seksjonert som næring etter eierseksjonsloven. Kjøper overtar risiko for dette.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Herslebs gate 4 D, 0505, Oslo, Gnr. 228 bnr. 90 snr. 4 orgnr. 917366012 i Oslo kommune

Eier

Patrick Dyrhoff Braude

Oppdragsnummer

19-20-0272

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Etasje 2 etasje

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Byggeår

1895

Boligtype

Enebolig

BRA/PROM

99 / 99 m²

Garasje / Parkering

Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.
Det er mulighet å leie parkeringsplass rett over gaten for kr. 1500,- i mnd. Ta kontakt med megler for info.