#MAJORSTUEN

Tiltalende 4-roms loftsleilighet I 98m² gulvareal I Privat takterrasse I Mulighet for hybel m. skattefri leieinntekt!

Vibes gate 11B , 0356 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

44%

har bolig mellom 60-120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 80 m²
Bruksareal 80 m²
Bruttoareal 110 m²
Tomt 630 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Etasje 5
Byggeår 1892
Gårdsnummer 214
Bruksnummer 412
Energimerking G
FINN.no 202731616
Sist endret 21.01.2021 14:29
Prisantydning 7 800 000
Totalpris 7 957 009
Ligningsverdi 1 697 631,-

Beregnet totalkostnad

7 800 000,- (Prisantydning) 149 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 949 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 957 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder:
Gang, stue, kjøkken med utgang til takterrasse, tre soverom og to baderom.
Totalt tre hemser: Hems over gang ca. 10,5m², hems over kjøkken ca. 6,5m², samt hems over baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5,5m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og åpen entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin høye standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med enstavs parkett på gulv, glatte overflater og skjult elektrisk anlegg.
I entréen har du god plass til sko og yttertøy i stor skyvedørsgarderobe med speildører, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Praktisk med downlights i himlingen.
Leiligheten har totalt tre hemser: Hems over gang på ca. 10,5m², hems over kjøkken på ca. 6,5m², samt en hems over baderom.

Stue I Nydelig stue med god takhøyde

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med enstavs parkett på gulv, glatte overflater og skjult elektrisk anlegg. Stuen er romslig med god plass til en stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og øvrige ønskelig møblement.
To store takvinduer (nye i 2007) slipper inn rikelig med lys. Lysinnslippet sammen med den fantastiske takhøyden på opptil ca. 3,21 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Kjøkken I Moderne HTH-kjøkken med Miele hvitevarer

Leiligheten har et stort spisekjøkken med utgang til takterrasse. Her har du god plass til et stort spisebord som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom og samlingspunkt. Også her store vindusflater og fantastisk takhøyde på opptil ca. 3,52 meter!
Moderne og tidløst HTH-kjøkken som var nytt i 2009. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med plater i rustfritt stål i benkeryggen og belysning under overskapene.
 
Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er fra Miele og medfølger i handelen.

Takterrasse I Høyt, fritt og usjenert

Fra kjøkkenet har du utgang til en herlig takterrasse på ca. 4m². Terrassen ble oppgradert i 2019 med nye fliser og varmekabler. Plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. Montert elektrisk terrassevarmer på vegg og utvendige stikkontakter.
Her sitter du høyt, fritt og skjermet for innsyn - med andre ord en fin plass for varme sommerdager!

Hovedsoverom I Stort, lyst og innbydende med god oppbevaring

Leiligheten inneholder i dag totalt tre soverom. Hovedsoverommet er et lyst og fint rom av god størrelse. God standard med lekker enstavs eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater. Også her har du to store takvinduer som slipper inn lys og gir himmelrikt utsyn.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i flott plassbygget garderobe med dører i en nydelig blåfarge.

Soverom 2 I Barnerom, gjesterom eller kontor

Soverom 2 er også et lyst og fint rom av god størrelse. Samme gode standard som resten av leiligheten med lekker enstavs eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater.
På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Soverom 3 I Med flott plassbygget garderobe

Soverom 3 har selgerne valgt å bruke som et omkledningsrom, men rommet passer også godt som et barnerom, gjesterom eller kontor.
På soverommet har du plass til seng eller en kontorpult, samt oppbevaringsplass i flott plassbygget garderobe.

Baderom 1 I Romslig og lyst flislagt baderom fra 2009

Leiligheten inneholder to lyse og moderne baderom fra 2009.
Det største baderommet er fint plassert ved to av soverommene. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen. Baderomsinnredning med hvite fronter og heldekkende servant, samt speil over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Praktisk med egen nisje med plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Baderom 2 I Moderne baderom fra 2009 med Våtromsbevis

Det andre baderommet ligger i tilknytning til det siste soverommet og er også et moderne baderom fra 2009. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen. Baderomsinnredning med hvite fronter og heldekkende servant, samt speil over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. 
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Hybel I Svært gunstig med skattefrie inntekter

Leiligheten har to innganger og to baderom som er plassert i hver sin ende. Dette gjør planløsningen ypperlig for å kunne lage en separat hybel-del som vil gi svært gunstige og skattefrie inntekter!

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et urbant, populært og meget sentralt boligområde på Majorstuen i Oslo, med umiddelbar nærhet til bymessige fasiliteter, flere treningssentre, samt flotte tur- og rekreasjonsområder. SATS Colusseum park har treningshall som gir muligheter for ballspill, mens Bislett Bad byr på innendørs svømmehall. SATS Fagerborg og Bislett er de to treningssentrene som ligger nærmest leiligheten.
Fra boligen er det gangavstand til Bogstadveien, som er en attraktiv og hyggelig handlegate. Det er også gangavstand til Stensparken, Marienlystparken, Slottsparken, St.Hanshaugen park og Frognerparken - sistnevnte med skulpturanlegget Vigelandsparken. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum, mens i øst ligger populære Frognerbadet, samt Frogner stadion med skøytebane på vinteren og fotballbane på sommeren.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny Bogstadveien, Coop Bislett, Bunnpris, Rema 1000 og Joker. Majorstuen og Bogstadveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner du alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som du ikke finner andre steder i byen. Nyåpnede Valkyrien senter ligger også i Bogstadveien. Her finnes blant annet & Other Stories, HM-home og Vinmonopolet. Det er i tillegg gangavstand til Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk. Nærmeste trikkeholdeplass er Bogstadveien som ligger ca. 2-3 minutters gange fra boligen. Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Kort veil til trikk og bussholdeplass p åBislett. Med bil fra Majorstuen tar det ca. 6 min til Oslo S, 8 min til Bygdøy og 35 min til Oslo Lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 630 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt/bakgård for borettslaget. Bakgård opparbeidet med busker, treplatting, sykkelparkering og asfalterte internveier.

Areal: 630 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Ja/ Nei

Felleskostnader

Kr. 5 564,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Grunnpakke Kabel-TV, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 557,-).
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert med 5% den 01.07.2020.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 149 000,- per 31.12.2019.

Andel formue

Kr. 136 620,- per 31.12.2019.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 9820.74.88127, OBOS-BANKEN
Type: Annuitet
Lånebeløp: Kr. 6 895 486,-
Restsaldo per 30.11.2020: Kr. 6 819 604,-
Nominell rente f.t.: 2,3%
Ny rente fra 05.06.2020: 1,98%
Ny eff. rente 05.06.2020: 2,01%
Renteberegning: Etterskudd
Løpetid: 36 år
Innfrielsesdato: 30.04.2056
Første forfall: 30.05.2020

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 697 631 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 111 470 pr. 31.12.19
Det gjøres oppmerksom på at Skatteetatens formueskalkulator er benyttet og avvik kan forekomme. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 110 kvm, Gulvareal: 98 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, to baderom og tre soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Byggemåte

Klassisk bygård over 5 etasjer samt kjeller. Bærende konstruksjoner av mur og trekonstruksjoner. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av naturstein, teglstein og murkonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede overflater. Saltak i trekonstruksjoner(Ikke besiktiget). Leiligheten har to stk entrédører fra Jømna Brug med brannklasse B30 og ukjent lydklasse. Takvinduer med to-lags glass fra 2007. Vindu på kjøkken og balkongdør med to-lags glass fra 2005.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2008 på loft. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det har ikke vært mulig å innhente byggetegningene for å undersøke om de samsvarer med dagens innredning.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4.4 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten samtykke.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og elektriske varmekabler på bad.

Energiforbruk

Selger har hatt et strømforbruk på ca. kr. 7 000,-/året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Vibes gate 11 - Oppføring av bod i bakgård
Saksnummer: 201405965 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Vibes gate 15 - Etablering av rømningsveier og brannbalkonger
Saksnummer: 201920679 - Byggesak
Status: Søknad avslått
Vibes gate 17 - Bruksendring av lokaler til butikk
Saksnummer: 202018785 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Industrigata 51 - Oppføring av seks balkonger mot bakgård
Saksnummer: 201810859 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om ferdigattest
Industrigata 53 E - Bruksendring til bolig
Saksnummer: 202012715 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Vibes Gate 14 E - Oppføring av balkong
Saksnummer: 202008610 - Byggesak
Status: Tillatelse git
Vibes gate 18 A-B - Etablering av takarker
Saksnummer: 201915647 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Bogstadveien 29 - Bruksendring fra forretning til leiligheter og fasadeendring
Saksnummer: 202010212 - Byggesak
Status: Søknad avslått
Pilestredet 75 C - Planforslag til politisk behandling - Boligbebyggelse med næring og barnehage
Saksnummer: 201601745 - Reguleringssak
Mottatt sak: 09.02.2016

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Pantedokument, tinglyst den 10.11.2008, dagboknummer 912660. Beløp: NOK 80.650.000. Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere,Jf.§2-11,1.Ledd.
* Pantedokument ved bytte av bank, tinglyst den 09.12.2015, dagboknummer 1153094. Beløp: NOK 9.785.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.
* Seksjonering, tinglyst den 02.06.2006, dagboknummer 263108. Opprettet seksjoner: Snr: 4. Formål: Samleseksjon bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 1139/1412.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Vibesgate 11 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 992 885 645, og består av 28 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av SK Eiendom AS.
Borettslaget er en del av sameiet Vibesgt. 11 som består av 4 seksjoner hvorav 3 næringsseksjoner og 1 samleseksjon bolig (borettslaget). Vedtektene for sameiet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 1 447 205,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 681 115,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 588 066,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 1 984 556,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i en andel i borettslaget. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Iht. ordensreglene er det forbudt å holde dyr i boligselskapet. Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det. Dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden bli innvilget, jfr. § 5-11 fjerde ledd i borettslagsloven/ §19 sjette ledd i eierseksjonsloven. Søknaden skal være behandlet innen en måned fra den mottas av styret. Passivitet er å anse som godkjenning. Et avslag kan påklages til generalforsamling/sameiermøte. Eventuell klage på dyrehold må skje skriftlig. Styret kan innkalle partene til samtaler i saken.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Garderobeskap i gang
* Vegghengt TV
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Iht. borettslagets vedtekter er det ikke forkjøpsrett.

Adresse og matrikkel

Vibes gate 11B, 0356, Oslo, Gnr. 214 bnr. 412 snr. 4, andelsnr. 26 i Vibesgate 11 borettslag med orgnr. 992885645 i Oslo kommune

Eier

Julie Minsaas Thomas Ødegaard

Oppdragsnummer

19-20-0280

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Etasje 5 etasje

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Byggeår

1892

Boligtype

Leilighet

BRA/PROM

80 / 80 m²