# GAMLEBYEN

Fantastisk fin 4-R loftsleilighet over 2 plan | unikt og gjennomført uttrykk | garasjeplass m. el | heis | balkong

Schweigaards gate 63 , 0656 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 82 m²
Bruksareal 82 m²
Bruttoareal 90 m²
Tomt 2 105 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 6
Byggeår 1991
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 386
Energimerking E
FINN.no 202731637
Sist endret 22.01.2021 12:16
Prisantydning 6 250 000
Totalpris 6 265 634
Ligningsverdi 954 894,-

Beregnet totalkostnad

6 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 300,- (Medlemsskap BRL kjøper 2) -------------------------------------------------------- 15 634,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 265 634,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

82 / 82 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1991

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Medfølgende i salget er garasjeplass nr. 5. i oppvarmet garasjekjeller med direkte adkomst fra heis. Parkeringsplassen har lader for elbil.
Garasjeplassene kan selges separat til annen andelseier i borettslaget.
Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 2 105 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

Beskrivelse

Er du på jakt etter en leilighet utenom det vanlige er Schweigaards gate 63 perfekt for deg;
Leiligheten ble i sin helhet pusset opp i 2020. Standarden er med andre ord meget god og uttrykket er virkelig unikt. Beskrivelsen tidløst skandinavisk med innspill av moderne New York er mest passende.
Toppleiligheten går over 2 plan og har hele 3 soverom. Planløsningen er effektivt løst og gir rom som er enkle å møblere. En generøs takhøyde og flere takvinduer sørger for naturlig lysinnslipp. Fra balkongen er det nydelig utsikt og sol til sent på kveld.
Det er heis i gården som tar deg direkte opp til 6. etasje og en egen garasjeplass i oppvarmet garasjekjeller med elbil-lader som medfølger salget.

Innhold

Leiligheten inneholder:
1. etasje: Entre, baderom, kjøkken, stue, soverom og balkong
2. etasje: 2 soverom
Leiligheten disponerer i tillegg biloppstillingsplass og bod i felles garasjeanlegg. Biloppstillingsplass med EL-Bil lader merket nr: 5. Bod er oppmålt til 1,4 m2.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder.
Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer.
Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Restaurant Magemål med sine tre stjerner i Michelin guiden, Ekeberg restauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.
For den aktive finner man en rekke treningssenteret i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Nesten rett utenfor døren ligger Klosterenga park med fine turmuligheter og skulpturer. Fra Kværner byen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekeberg parken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekeberg parken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek er allerede blitt en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum, Botanisk hage og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.
Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer.
I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Entré | Velkommen inn!

Det første som møter deg er en innbydende entre med plass til garderobeskap for sko og yttertøy. Ytterligere lagringsplass er det i boden leiligheten disponerer i kjelleren. Denne toppleiligheten har enkel adkomst fra heis. Heisen tar den også tørrskodd direkte ned til garasjeplassen i kjelleren.
Sikringsskap med nytt elektrisk anlegg og dørcalling.

Stue | Lyst og innbydende

Leiligheten har et veldig innbydende og hyggelig oppholdsrom som enkelt kan møbleres med både sittegruppe og spiseplass. Den koselige tenderflame peisen på veggen og den fantastiske glassveggen i 2.etasje gjør dette til det naturlige oppholdsrommet. Fra stuen er det utgang til balkongen. Den nydelige trappen opp til 2. etasje er som et dekorativt møbel i seg selv og skiller stuen fra kjøkkenet.

Kjøkken | Tidløst og pent

Lyst og pent kjøkken med en tidløs og stram innredning fra IKEA. Hvite skapfronter og benkeplate står i fin kontrast til moderne sort servant og blandebatteri. Plassen er godt utnyttet og gir bra med arbeids- og lagringsplass. Kjøkkenbenken er forlenget i form av en koselig sittebenk ved spisegruppen. Alt av hvitevarer er delikat integrert i innredningen og medfølger salget.

Bad | Moderne og delikat

Pent baderom som ble oppgradert med nye overflater og innredning i 2020. Badet har tidløse lys beige fliser, mens innredningen er hvit med sorte detaljer. Servant med speil og skuffer og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Dusjnisje med dusjdør og vegghengt toalett. Under oppussingen ble det på gulvet i tillegg lagt nytt sluk, samt avretningsmasse, membran og varmekabler. Det ble også lagt ny membran i vegger i dusjsonen

Balkong | Nydelig utsikt

Med utgang fra stuen kommer man til den koselige balkongen. Herfra ser man direkte mot Kollen og har fint utsyn mot hovedstaden. På balkongen er det plass til utemøbler og man kan sette ut gass- eller elektrisk grill om ønskelig.

Garasjeplass | Med lader for elbil

Medfølgende i salget er garasjeplass nr. 5. i oppvarmet garasjekjeller med direkte adkomst fra heis. Parkeringsplassen har lader for elbil.

Soverom l | 2. etasje

Innbydende soverom med mørke lune overflater. Det unike med dette soverommet er glassveggen mot underetasjen. Hele veggen er erstattet med en industriell glassvegg med sorte rammer som virkelig gir et unikt uttrykk! Et annet dekorativt element er eikespilene som skiller soverommet fra den ekstra lagringsplassen. Soverommet er utstyrt med dobbeltseng og skyvedørsgarderobe.

Soverom ll | 2. etasje

Nok et pent soverom i leilighetens andre etasje. Soverommet er også utstyrt med dobbeltseng og og har den samme smarte løsningen med spilevegg og ekstra lagringsplass. Takvinduet sørger for godt med lysinnslipp.

Soverom lll | 1. etasje

Leilighetens tredje soverom er etablert i første etasje. Soverommet har som de andre også plass til dobbeltseng og garderobeskap. Veggene til soverommet kan enkelt tas ned dersom man ønsker et romsligere oppholdsrom fremfor en ekstra soveplass.

Felleskostnader

Kr 3 641 pr. mnd. Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, varmtvann, fibernett fra HomeNet (1000/1000), byggforsikring, vaktmestertjeneste, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Etasje 6 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 954 894 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 437 618 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer og kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendige fasader i pussede/malte flater samt forblendet med teglstein. Valmet yttertak tekket med takbelegg (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull,
branklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer to-lags og tre-lags glass fra byggeår. Takvinduer i gang og soverom 2 med tre-lags glass fra 2020. Balkongdør med to-lags glass fra byggeår. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med elektrisitet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Schweigaards gate 63-65 - Boligblokk - Ferdigattest - 1995

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 90 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler på bad.

Utstyr

- Heis
- Kabel-TV og internett

Adkomst

Enkel adkomst fra Schweigaards gate. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
1986/41682-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  
09.07.1986 
Vederlag: NOK 1.750.000
KJØPER: Gjertrudgard Borettslag  
Org.nr: 955112903
Heftelser:
1884/900068-2/105  Erklæring/avtale  
15.11.1884 
Bestemmelse om bebyggelse m.v.
Overført fra: 0301-233/389
 
1884/990855-1/105  Bestemmelse om deleforbud  
25.11.1884 
Bestemmelse om benyttelse
 
1887/900289-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
23.08.1887 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om deleforbud
Med flere bestemmelser
Overført fra gnr 233 bnr 387
 
1955/311264-1/105  Erklæring/avtale  
27.07.1955 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra gnr 233 bnr 387
 
1958/401341-2/105  Rettighet  
28.01.1958 
Rettighetshaver:Bjelland Johanne  
Lnr: 1173493
Rettighetshaver:Gjøringbo Monrad  
Lnr: 1173494
LEIEAVTALE
LEIE AV LEILIGHET
MÅNEDLIG LEIE NOK
Overført fra: 0301-233/389
 
1960/510398-1/105  Skjønn  
17.06.1960 
 
Overført fra gnr 233 bnr 387
1960/510398-2/105  Skjønn  
17.06.1960 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/514563-1/105  Best om garasje/parkering  
28.09.1961 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra gnr 233 bnr 387
 
1990/23095-1/105  Obligasjon  
05.04.1990 
BELØP: NOK 24.362.240
Panthaver:Bbl Ungdommens Selvbyggerlag  
Lnr: 1122167
PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG/ELLER
ANDRE BANKER OG KREDITTINSTITUSJONER
 
1991/24573-1/105  Erklæring/avtale  
16.05.1991 
Erklæring vedr. nettstasjon med flere best.
 
1991/24858-1/105  Obligasjon til husbanken  
21.05.1991 
BELØP: NOK 35.440.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 1087054
 
2020/3149498-1/200  Pantedokument  
08.10.2020 14:45 
BELØP: NOK 20.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Elektronisk innsendt
Grunndata:
1881/900076-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  
29.10.1881 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA ST HALVARDS PL 4 - UTGÅTT
1991/20284-1/105  Sammenslåing  
23.04.1991 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:387
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:389

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Gjertrudgard borettslag:
Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.
Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andel.
Styret har vedtatt å ta opp lån på inntil 10 millioner for utbedring og vedlikehold av tak og takvinduer i borettslaget. Alle andelene i borettslaget har fått en engangsmulighet til å dekke sin del av denne kostnaden, noe nåværende eier har takket ja til. Hverken fellesgjeld eller felleskostnader vil derfor øke for denne andelen vedrørende dette lånet, men dekkes av nåværende eier. (Se vedlagt egenerklæring utfylt av selgere).
NB! Feil i megleropplysninger angåedne økte felleskostnader i 2021:
I boligopplysningene (vedlgt) fremgår det en endring i felleskostnader fra 1.7.2021. Dette er IKKE korrekt, men skyldes en bug i systemet til USBL. Dette er bekreftet i e-post fra kunderådgiver i USBL som megler og selger har mottatt. Det er med andre ord ingen planlagte økninger i fellesgjeld eller felleskostnader fra og med 1.7.2021.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11919190 2, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.12.2020: 0.92% pa.
Antall terminer til innfrielse: 3
Saldo per 11.12.2020: 411 572
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 01.10.2012 ( siste termin 01.07.2021 )
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 10 314
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 10 314
IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

Andel fellesgjeld

Kr 0,-

Andel formue

Kr 10.909,- per 31.12.19

Forsikring

If skadeforsikring
Polisenummer: SP586948.

Regnskap

Årsregnskapet for 2019 viste et overskudd på kr 2 594 413,-

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å ha dyr i borettslaget. Styret kan etter søknad dispensere fra forbudet dersom søknad viser at gode grunner taler for det, og dersom dyreholdet ikke er til ulempe for borettslaget eller de andre beboerne i laget. Regler i søknad om dyrehold betraktes som en del av husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer kjøkken
- Hvitevarer bad
- All fastmontert belysning
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Forkjøpsrett hos USBL avklares i forkant av salget.

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Adresse og matrikkel

Schweigaards gate 63, 0656, Oslo, Gnr. 233 bnr. 386, andelsnr. 63 i Gjertrudgard Borettslag med orgnr. 955112903 i Oslo kommune

Eier

Thea Olsen Emil Olsen

Oppdragsnummer

19-20-0281