#SAGENE

Lys, pen og arealeffektiv 1-R med god standard og hems I Vender mot rolig lukket bakgård I Lave felleskost. inkl. "alt"

Bentsebrugata 29 A , 0469 Oslo

BE OM SALGSSUM
Rebecca M. Madland
Rebecca M. Madland Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

100%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 22 m²
Bruksareal 22 m²
Bruttoareal 24 m²
Tomt 1 335 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1939
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 14
Energimerking F
FINN.no 203010924
Sist endret 23.01.2021 11:01
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 649 482
Ligningsverdi 1 101 321,-

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) 141 473,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 641 473,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 649 482,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets høye 1. etasje og inneholder:
Entré, stue med plassbygget sovehems, kjøkken og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3,6m². Som beboer har du enkel tilgang til flere fellesvaskerier.

Utstyr

* Porttelefon
* Åpen garderobeløsning og skoskap i entré
* Plassbygget sovehems med gulvareal på ca. 4m² og medfølgende stige i stuen
* Garderobeskap på ca. 1,5 meter i stuen
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Fastmontert uttrekkbart bord på kjøkken
* Plissegardiner på vindu
* Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikring og strømmåler er plassert i nabobygget
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Felles varmtvann og fyring med fjernvarme inkludert i felleskostnadene
* Kabel-TV og bredbånd med fiber fra Telenor inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer en kjellerbod
* Tilgang til flere fellesvaskerier

Entré I God oppbevaringsplass

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré. God oppbevaringsplass i romslig åpen garderobeløsning med gardinoppheng, samt i skoskap. Montert porttelefon på vegg.

Stue I Lys, pen og smart innredet

Stuen er det naturlige oppholdsrommet og er et lyst, fint og smart innredet rom. God standard med pent laminatgulv fra 2012, lyse overflater nymalt i 2020 og fint listverk i tak.
Den store vindusflaten som vender ut mot rolig lukket bakgård slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det ikke er noe sjenerende innsyn. Vinduet var nytt i 2018, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,64 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er svært praktisk innredet med en plassbygget sovehems med plass til en 160cm bred madrass. Smart utnyttelse av rommet da det gir en plass til en koselig sofakrok under. Ellers i stuen har du plass til en kontorpult eller et spisebord om ønskelig. God oppbevaringsplass i pent garderobeskap på 1,5 meter.

Kjøkken I Pent kjøkken fra 2012

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpen og sosialt. Moderne og tidløst kjøkken fra Marbodal som var nytt i 2012.
Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse profilerte fronter og mørk laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.
På kjøkkenet har du også et smart uttrekkbart bord som gir en koselig spiseplass.

Bad I Flislagt bad med gulvvarme

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2002/03. Baderommet har lyse fliser på gulv og vegger og deilig gulvvarme.
Baderommet er utstyrt med vegghengt servant med skap under, speil med glasshylle og belysning over, dusjhjørne med forheng og gulvmontert toalett.
Som beboer har du enkel tilgang til flere fellesvaskerier.

Beliggenhet

Beliggende i attraktivt og ryddig borettslag midt på Sagene, med Myraløkka kun noen få minutter unna leilighetsdøren, samtidig som du har alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
Området er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Tiffany´s, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Sagene torg er kun noen få minutter unna. Coop Ekstra er nærmeste matbutikken og ligger kun 2 minutter fra gården. Rema1000 og søndagsåpen Joker er også rett rundt hjørnet.
På Sagene finner man flere kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Sagene har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 har du nesten rett utenfor leilighetsdøren. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Fra Sagene har du også kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.
Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Populære HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Myraløkka, Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark. Voldsløkka har man også rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon), 20 (Galgeberg/Skøyen) og 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby). Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 335 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Borettslaget har en hyggelig og lukket bakgård med beplantning, grøntareal og flere felles sittegrupper. Asfalterte gangveier.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Felleskostnader

Kr. 2 877,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann, kabel-TV og bredbånd med fiber fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Kr. 1 494,- Felleskostnader
Kr. 953,- Bad
Kr. 253,- Kabel-TV
Kr. 147,- Bredbånd
Kr. 30,- Dugnad
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 983,- av totale felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020.
Iht. til opplysninger fra forretningsfører vil felleskostnadene reduseres med 4% fom. 01.01.2021. Nye felleskostnader fra januar 2021 er opplyst til å bli kr. 2 817,-/mnd.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 141 473,- per 01.12.2020.

Andel formue

Kr. 24 712,- per 31.12.2019.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HABA04-94927034217
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 13 189 635,-
Andel restsaldo: Kr. 68 102,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 258,-
Restløpetid: 27år 3mnd
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,6%
Lånenummer: HABA05-94927028543
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 15 648 463,-
Andel restsaldo: Kr. 0,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 0,-
Restløpetid: 27år 3mnd
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,6%
Lånenummer: HUS601-11452525
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 14 228 368,-
Andel restsaldo: Kr. 73 371,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 725,-
Restløpetid: 8år 9mnd
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 0,79%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 101 321 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 964 756 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 22 kvm, Bruksareal: 22 kvm, Bruttoareal: 24 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken og baderom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Støpt gulv mot grunn av betong. Bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendig fasader kledd med teglstein og pusset/malt mur. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Vinduer med tre-lags glass fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1943. Det foreligger også sluttnotat (henleggelse) fra 2013 på rehabilitering av bad. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Selger har hatt en kostnad for strøm og nettleie på kr. 200-350,-/mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Saken gjelder: Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Bentsebrugata 29 A - Riving av deler av bygg
Saksnummer: 202019200 - Byggesak
Status: Mottatt søknad 30.11.2020
Saken gjelder: Tiltakshaver, Bjølsen legesenter, har planlagt å åpne fastlege-senter i kjeller-etasjen som er gateplan mot Gjøvikgata. Vegger som ikke er konstruktivt bærende vegger rives for å gjøre lokalene lysere og for å gjøre innrednings-muligheter mer flexilble.
Bentsebrugata 31 C - Fasadeendring - Tiffanys
Saksnummer: 202017585 - Byggesak
Status: Søknad under behandling
Saken gjelder: Her er det ønske om å legge avkast fra Tiffanys opp på fasade og opp over tak. Endringen består av en spirokanal i metall som skal føres opp over tak i en bakgård.
Maridalsveien 163 - 165 - Bruksendring til leiligheter og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201714407 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt 17.12.2018
Saken gjelder: Rammetillatelsen omfatter bruksendring av bygning til 10 boenheter.
Maridalsveien 163 - Bruksendring av råloft til kontor
Saksnummer: 201915838 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt 09.12.2020
Saken gjelder: Tiltaket gjelder bruksendring av loftsetasje i kontorbygg. Det skal etableres trappeheis opp fra bakkenivå til 1. etasje, samt løfteplattform (med innvendige mål 1,6mx1,1m) fra 1. etasje til loftsetasjen. Tiltaket medfører ingen endringer av fasaden.
Bentsegata 10 - Bruksendring av underetasje til bolig
Saksnummer: 202004425 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 17.04.2020
Saken gjelder: Søknaden omfatter bruksendring av underetasje til bolig.
Bergensgata 1 - Fasaderehabilitering, etterisolering tak og tilbygg for heis, dispensasjon fra formål
Saksnummer: 201911088 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt 10.12.2019 og 12.12.2019
Saken gjelder: Tiltaket omfatter endring av tekniske egenskaper i bygningens øst- og vestvendte fasader, samt etterisolering av bygningens tak. Tiltaket innebærer også oppføring av ett tilbygg på bygningens østvendt fasade, i forbindelse med etablering av en heis.
Bjølsengata 1 - Bruksendring av loft og deler av kjeller til bolig, ombygging og fasadeendring
Saksnummer: 202018147 - Byggesak
Status: Mottatt søknad 13.11.2020
Saken gjelder: Dagens nye eier ønsker med denne rammesøknaden å få satt hele gården mest mulig i forskriftsmessig stand. Dette omfatt er bruksendring av loft t il en leilighet, ombygginger i l. etg t il 3 boliger, hvorav 2 sammenbygget ned t il kjeller med allerede anlagt bad som ønskes benytt et videre.
Sandakerveien 24 D - Tilbygg og bruksendring av bygg F4 og del av F3 til barnehage og barneskole - Den tysk-norske skolen i Oslo
Saksnummer: 201916607 - Byggesak
Status: Endret tillatelse gitt 17.11.2020
Saken gjelder: Det er gitt rammetillatelse til bruksendring av del av eiendommen til skole og barnehage for Den tysk-norske skolen i Oslo (DSO). Tiltaket består av ombygging og bruksendring av bygningene nord på eiendommen (bygg F4 og deler av bygg F3), riving av eksisterende inngangsparti til bygg F3 og oppføring av et tilbygg i én etasje mellom bygningene, en dør i vindusfelt på bygg F4, en utvendig rømningsstige på bygg F3, takvinduer på bygg F3, en utvendig ventilasjonskanal på tak, samt opparbeidelse av uteareal. Byggesaken gjelder fase 1, som gjelder barnehage (82 barn) og barneskole for 1.-4. trinn (152 elever). Tilbygget er omsøkt midlertidig i en tidsperiode på maks
ti år og ikke lenger enn to år etter vedtatt ny regulering på eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 31.05.1938, dagboknummer 302590. Bestemmelse om veg.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 11.11.1938  dagboknummer 305694. Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 22.11.1938, dagboknummer 22.11.1938. vedr. begrensninger i utleiemulighetene m.v.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 29.04.1939 , dagboknummer 302283. Rettighetshaver Bentsebrogt.31.
* Erklæring/avtale, tinglyst den .10.1939  dagboknummer 305867. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Erklæring/avtale, dagboknummer 306487, tinglyst den 20.11.1939. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Best. om felles gårdsplass m.v. Med flere bestemmelser.
* Obligasjon, dagboknummer 508321, tinglyst den 03.08.1983. Beløp: NOK 2.485.000. Panthaver: Obos Eiendomsforvaltning AS. Tinglyst med transport av panthaver den 16.07.1999, prioriteringsbestemmelse den 16.07.1999 og med diverse påtegning den 02.01.2004.
* Erklæring/avtale, dagboknummer 13652, tinglyst den 14.03.1996. Rettighetshavere: Gnr: 222, bnr: 102, snr: 1-6 i Oslo kommune. Bestemmelse om bebyggelse.
* Obligasjon, dagbokummer 20373, tinglyst den 26.04.1999. Beløp: NOK 890.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Pantedokument, dagboknummer 85689, tinglyst den 18.12.2003. Beløp: NOK 27.120.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Pantedokument, dagboknummer 491868, tinglyst den 01.03.2018. Beløp: NOK 13.200.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, dagboknummer 491901, tinglyst den 01.03.2018. Beløp: NOK 16.750.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Bentsebrugt. 29/31 B/L er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953 105 667 og består av 157 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: www.bentsebrugata.no
* Borettslaget eier næringslokalene på bakkeplan og i etasjen over Nøstebarn. Dette omfatter ni ulike leietakere som leier lokaler på ca. 900 kvadratmeter og ga ca. 1,5 million kroner i leieinntekter i 2019.
* Borettslaget har flere fellesvaskerier
* Bentsebrugt. 29/31 B/L har avtale om vaktmestertjeneste med ISS Facility Services AS
* Styret har avtale med Rene Trapper AS vedrørende renhold av fellesarealene
* Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 7 865 637,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 5 808 502,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 867 922,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 4 587 040,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2017-18: Rehabilitering av vinduer. Gjøres sammen med balkongutbygging.
2016-18: Balkongutbygging
2015: Brannsikring. Kontroll av brannsikkerhet: Ny optisk røykvarsler (batterilevetid ca 10 år) og sjekk/ oppdatering av brannslukningsapparat i alle leiligheter.
2015: Byttet dør ut mot Maridalsveien
2015: Ny branndør i 29B, 5.etg.
2013-14: Vedlikehold av port, porttelefoner og ytterdører
2013-14: Fibernett
2012: Nytt callinganlegg
2012: Ny port
2012: Individuell måling av strøm
2011: Rehabilitering av næringslokale
2011: Takomlegging
2009: Overgang til fjernvarme
2009: Alle brannslukkingsapparater byttet ut
2007: Bakgårdsoppgradering
2005: Nye branndører i fellesareal i 29 og 31
2005: Ny oljetank
2005: Nytt varmepumpeanlegg
2004: Innføring av fellesmåling av strøm
2004: Nytt brannvarslingsanlegg i 29
2002-03: Satt inn ventilasjonsanlegg i 29 og 31
2002-03: Skifting av vannrør og bunnledninger
2002-03: Rehabilitering av bad i 31
2002-03: Nye bad i 29
1999: Nye dører til leilighetene
1999-00: Fasaderehabilitering
1994: Innlagt kabel-TV
1993-94: Nytt elektrisk anlegg
1987: Nye vinduer i alle leiligheter
1983: Fasaderehabilitering

Husdyrhold

Iht. husordensreglene er husdyr tillatt, men må ikke være til sjenanse for beboerne. Bruk pose ved lufting i bakgården.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Adresse og matrikkel

Bentsebrugata 29 A, 0469, Oslo, Gnr. 222 bnr. 14, andelsnr. 16 i Bentsebrug 29/31 borettslaget med orgnr. 953105667 i Oslo kommune

Eier

Ingrid Helgeby Thomassen

Oppdragsnummer

19-20-0288

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.