JENSSENS HAVE / GRØNLAND

2-roms selveierleilighet med balkong I 5.etg m.heis I perfekt førstegangskjøp/utleieobjekt I noe moderniseringsbehov

Norbygata 17 , 0187 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

74%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 51 m²
Bruksareal 51 m²
Bruttoareal 56 m²
Tomt 971 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 1989
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 415
Energimerking D
FINN.no 204175128
Sist endret 25.01.2021 18:15
Prisantydning 3 350 000
Totalpris 3 560 319
Ligningsverdi 902 826,-

Beregnet totalkostnad

3 350 000,- (Prisantydning) 102 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 452 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 300,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 108 319,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 560 319,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har for salg en 2-roms selveierleilighet midt på Grønland, i Jenssens Have. Leiligheten har stort potensial og egner seg spesielt som et førstegangskjøp eller utleieobjekt.
Leiligheten ligger i 5. etasje med adkomst fra heis. Den interne beliggenheten sørger for at leiligheten har gode lysforhold da de store vindusflatene åpner opp rommene. Planløsningen er effektiv og rommene er enkle å møblere.
Leiligheten kan i utgangspunktet flyttes rett inn i som den er, men noe moderniseringsbehov kan påregnes for de som vil tilfredsstille dagens standard.
•Felleskostnadene inkluderer bla. annet varmtvann, kabel-TV og internett
•Ingen forkjøpsrett
•Parklignende bakgård
•Kort avstand til flere høyskoler
•Kort avstand til kollektiv transport

Innhold

Leiligheten består av entré, baderom, kjøkken/stue og soverom.
Leiligheten disponerer i tillegg en bod på ca. 3 m2 (takhøyde 2,92 m) i fellesarealer i kjeller/garasjeanlegg, merket med seksjon nr:34.

Utstyr

- Røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg er plassert i himling i entre
- Kabel-TV og bredbånd fra Canal Digital
- Opplegg for vaskemaskin og oppvaskmaskin
- sikringsskap med automatsikringer

Entré I Velkommen inn!

Leiligheten har en romslig entre. Garderobeskapet gir lagringsplass til sko og yttertøy. Dørcalling og sikringsskap med automatsikringer.

Stue I Lyst og tiltalende

Tiltalende og hyggelig stue som enkelt kan møbleres med både sittegruppe og spiseplass. Stuen en nylig malt i en tidsriktig og lun tone og de store vindusflatene og utgangen til balkongen sørger for naturlig lysinnslipp. Stuen har en åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken I Med hvitevarer

Enkelt kjøkken med profilerte fronter og laminat benkeplate. Kjøkkenet har godt med skapplass for oppbevaring. Ellers er det frittstående hvitevarer som kjøleskap med frys og komfyr som medfølger salget. Det er fint med plass til spiseplass tilknyttet kjøkkenet.

Bad

Enkelt, men velfungerende baderom fra 1989. Badet har servant, toalett og badekar med dusj. Det er opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Flislagte overflater og avtrekk. Badet er av eldre dato og oppgraderinger må påregnes.

Balkong

Fra stuen er det utgang til balkongen som vender mot nord. Balkongen er på 8 kvm og har god plass til utemøbler og grill om sommeren.

Soverom

Pent soverom med plass til stor dobbeltseng. Rikelig med lagringsplass i romslig garderobeskap.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Jenssens have på Grønland, en av de mest attraktive bygårdene i området.
Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer.
Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Restaurant Magemål med sine tre stjerner i Michelin guiden, Ekeberg restauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.
For den aktive finner man en rekke treningssenteret i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Ikke langt unna ligger Klosterenga park med fine turmuligheter og skulpturer. Fra Kværner byen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekeberg parken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekeberg parken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek er allerede blitt en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum, Botanisk hage og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.
Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer.
I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Adkomst

Enkel adkomst direkte fra Norbygata. Det blir satt opp Schala & Partners-skilt under visningen.

Tomt

Areal: 971 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje i kjeller hvor det tidvis henger oppe lapper med mulighet for å leie garasjeplasser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Felleskostnader

Kr 3.273,-. Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, fjernvarme som inkluderer varmtvann, kabel-tv og internett fra Canal Digital, vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold

Andel fellesgjeld

Kr 102.000,- per. 01.12.2020

Andel formue

Kr 20.622,- per. 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS01-98207832928
Type: A
Restsaldo: Kr 6.625.120,-
Restløpetid: 26 år 4 md.
Term. pe. år: 12
Type rente: Flyt
Rente (07.12.20): 2, 90%
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 902 826 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 250 174 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Byggemåte

Boligblokk over 7 etasjer samt kjeller, oppført i 1989. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av teglstein overflater. Takkonstruksjon i valmtak form utvendig tekket med takstein,
ikke besiktiget. Oppvarming med elektrisitet og varmekabel på baderom.
Leilighet beliggende i boligblokkens femte etasje. Adkomst via felles trappeoppgang med heis. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, baderom, kjøkken/stue og soverom. Entredør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB samt kikkehul. Vinduer og balkongdør fra 1989 med trerammer har 3 lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bygget fra 1990.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt i henhold til sameiets vedtekter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, varmekabler på baderom og varmtvann tilkoblet fjernvarme (inkludert i felleskostnadene).

Energiforbruk

Strømkostnadene har ligget på ca. kr 500,- per måned.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Grunndata
1989/77688-2/105  Seksjonering  
08.11.1989 
opprettet seksjoner:
snr: 34
formål: Bolig
sameiebrøk: 51/4604
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 61 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Generelle opplysninger om Norbygata 17/Motzfeldtsgt 7:
Sameiet består av 61 seksjoner. Inkludert 1 garasjeseksjon og 3 næringsseksjoner.
Norbygata 17/Motzfeldtsgt 7 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971279397, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Norbygata 17 og Motzfeldtsgt. 7.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.
Vedlikehold og planlagt vedlikehold:
*Taket ble skiftet ut i 2020
* Styret har begynt å se på behov for å pusse opp oppgangene men ville avslutte tak-prosjektet først (anslått kostnad ca. kr 500.000,-)
* Styret vil se på muligheten for nytt calling-anlegg med video og elektronisk låsebrikke på ytterdørene i forbindelse med eventuell oppussing av oppgangene. (anslått kostnad ca. kr 320.000,-).
Informasjon fra styret vedr. vannlekkasjer fra bad:
Det har i senere tid vært noen vannlekkasjer fra bad. Det viser seg at det er membraner som er sprukket og er i dårlig forfatning, som forårsaker dette. Badene er nå 30 år gamle, og levetiden for et bad regnes som 20-30 år. Det er hver sameier som er ansvarlig for å utbedre sitt bad. Det er kjedelig for naboene som får vann inn i sine leiligheter. Det har blitt oppfordret til dusjkabinett/badekar, men det viser seg at dette ikke er godt nok i lengden.
Sameiet er ansvarlig for felles rør i veggene, men ellers er sameier (eier av leilighet) ansvarlig for at sitt bad er tett. Skulle dere være så uheldig å ha et utett bad, så må dette utbedres på sameier (eier av leilighet) sin kostnad. Dere vil få en måned på å utbedre skaden om dere er uheldig å ha vannlekkasje fra deres bad. Dere vil da få beskjed om utbedring. Om dette ikke blir gjort, så må dere også dekke følgeskadene.
Vaktmester:
Vaktmester Tor Enge ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i sameiet i henhold til stillingsbeskrivelse.
Parkering:
Sameiet har ikke parkeringsplasser til leie. Parkeringsplasser i garasjeanlegg har egne skjøter og følger derfor ikke leilighetene.
Kabel-TV:
Canal Digital er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Har du spørsmål knyttet til dette kan du ringe Canal Digital på telefon 06090 eller besøke deres nettside www.canaldigital.no.
Sameiet Jensens Have:
Sameiet er medlem av Samarbeidsutvalget Jensens Have. Jensens Have har egne vedtekter og husordensregler som er endel av sameiet sine regler. Jensens Have har vaktmester Tor Enge (tlf. 90690961 - tor.enge@outlook.com) som er ansatt på heltid. Jensens Have organiserer bakhagen/ uteområdet og garasjen. Jensens Have består av 4 nabosameier med felles bakgård.
Organisering av Jensens Have Sameiet og råderett
Jensens Have Sameiet består av sameieselskapene Sameiet Breigata 19-23/Motzfeldtsgt. 5 (organisasjonsnummer 975 800 962), Norbygata 19-21-23 Boligsameie (organisasjonsnummer 975 851 966), Tøyenbekken 1-3 Boligsameie (organisasjonsnummer 971 279 044) og Sameiet Norbygata 17/Motzfeldtsgate 7 (organisasjonsnummer 971 279 397) og er et tingsrettslig sameie under de enkelte sameiene.
Felleskostnader er kostnader som er tilknyttet driften av fellesareal, fellesanlegg og vaktmesterfunksjon. Disse innkreves gjennom det enkelte sameiet og avsettes til Jensens Have Sameiet i henhold til hvor mange seksjoner hvert sameie består av.
Fordelingen er som følger:
Tøyenbekken 1-3 Boligsameie 16,46%
Sameiet Breigata 19-23/Motzfeldtsgt. 5 30,38%
Norbygata 19-21-23 Boligsameie 27,85%
Sameiet Norbygata 17/Motzfeldtsgate 7 25,32%

Forsikring

Gjensidige forsikring
Polisenummer: 87781018

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 3 381 647,-.
Dette er kr 96 647,- høyrere enn budsjettert. Det skyldes at utleie av vaktmesterkontoret på kr 21 000,- i året ikke var budsjettert for. Og det er også fakturert inntekter på kr 71 708 for infrastruktur el bil anlegget. Det er viderefakturert kr 5 122,- til 7 garasjeplasseiere som ikke er seksjonseiere, men eier garasjeplass. Og det har kommet en inntekt på ca. kr 35 000,- i tilskudd fra Oslo kommune vedrørende infrastruktur el bil anlegget. Det er fakturert kr 301 246,- til seksjonseierne vedrørende utbytting av skrusikringer til automatsikringer i 2019. Kostnaden for dette var i 2018, mens inntekten kom i 2019.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 2 488 971,-.
Dette er kr 119 365,- lavere enn budsjettert.
Resultat:
Årets resultat på kr 825 025,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt med dyr som er til ulempe for andre. Se ordensregler for uteområdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 - Garderobeskap soverom og entre
 - Hvitevarer kjøkken (eldre)
- Taklampe stue, soverom og entre
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Norbygata 17, 0187, Oslo, Gnr. 230 bnr. 415 snr. 34 orgnr. 971279397 i Oslo kommune

Eier

Mari Sjølie

Oppdragsnummer

19-20-0289

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.