Oslo

Meget pen 3-roms | Solrik balkong med utsikt | Moderne | Pent flislagt bad | Fjernvarme | In-ordning | Orginalt gulv

Griffenfeldts gate 19C , 0460 Oslo

VISNINGER

2. mars tirsdag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marcus Egeland
Marcus Egeland Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

88%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 64 m²
Bruksareal 64 m²
Bruttoareal 70 m²
Tomt 2 401 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 3
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1940
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 65
Energimerking F
FINN.no 208915356
Sist endret 22.02.2021 17:36
Prisantydning 4 400 000
Totalpris 4 786 482

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) 379 632,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 779 632,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 4 786 482,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Marcus Egeland  v/Schala & Partners avd. Sagene har gleden av å presentere en luftig, lys og flott 3-roms beliggende på toppen av Iladalen.
Dette er leiligheten for deg som ønsker et hjem med gjennomgående god standard og god planløsning tilgjengelig. Her får man en kombinasjon av klassiske detaljer som originalt tregulv, store vinduer (nye 2017), store rom, samt moderne løsninger som pent flislagt bad fra 2005 og moderne IKEA kjøkken.
 Her har du fordelen av å bo veldig sentrumsnært med kort avstand til alt av kollektiv- og servicetilbud, samtidig som du kun er noen få skritt unna grønne og frodige parker.

Innhold

Gjennomgående leilighet beliggende i byggets 2.etasje.
Adkomst via felles trappeoppgang med callinganlegg.
Leiligheten består av entré, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.
Utgang fra stue til syd-vendt balkong på 2 m².
Leiligheten disponerer en kjellerbod på 3,6 m².
Leiligheten disponerer en loftsbod med gulvflate på 9,3 m².

Entré

Entré | Velkommen inn!
Malt himling. Malte vegger. Pent slipte originale tregulv. Romslig entré med praktisk innebygd skap og god plass til yttertøy og sko. Dørcalling.

Stue

Stue | Store vindusflater og flott utsyn
Malt himling. Malte vegger. Pent slipte originale tregulv. Lys og romslig stue med store vindusflater som gir mye lys og god romfølelse. Utgang til sydvendt balkong.

Kjøkken

Kjøkken | Romslig med spiseplass
Malt himling. Malte vegger. Pent slipte originale tregulv. Moderne kjøkkeninnredning fra IKEA med hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og frittstående kjøl/frys. Godt med skap- og benkeplass. God plass til spisebord.

Bad

Bad | Moderne flislagt bad fra 2005
Malt himling. Fliser på vegg og gulv. Pent flislagt bad fra 2005 med dusjhjørne, toalett, servant med underskap og overspeil. Opplegg for vaskemaskin. Badet ble totalrenovert i 2005 i regi av aksjelaget.

Balkong

Balkong | Høyt, fritt og solrikt
Sydvendt balkong med meget god solforhold og utsikt.

Soverom

Hovedsoverom | Romslig med stor skyvedørsgarderobe
Malt himling. Malte vegger. Pent slipte originale tregulv. Romslig soverom med skyvedørsgarderobe.

Soverom 2

Soverom II / Kontor | Praktisk rom med flere bruksmuligheter
Malt himling. Malte vegger. Pent slipte originale tregulv.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et etablert boligområde på toppen av Iladalen i bydel Sagene. Rett ved ligger populære Ilaparken (oppgraderes i disse dager med ny sykkelbane, lekeplass, fotballbane mm.), perfekt for grilling og avslapping sommerstid. På vinteren er det fint å ake eller stå på skøyter her. Den gamle trehusbebyggelsen langs Akerselva gjør omgivelsene hyggelige, og etter få minutters gange er man på Sagene, St. Hanshaugen eller på pulserende Grünerløkka med sine mange butikker, restauranter og uteplasser.
Området er særdeles populært og veletablert, med kort vei til servicetilbud som butikker, kafeer, restauranter, bakeri og dagligvare. Smalhans, Pascal, Gutta på Haugen, Java, Kaffebrenneriet og den økologiske kostholdsbutikken Røtter er bare noen av tilbudene som fortjener å trekkes frem. Restaurant Tranen gjenåpnet for et års tid siden og har bidratt til å gi området et solid løft. Kiellands Hus er et lite og trivelig nærsenter som ligger lett tilgjengelig i krysset ved Alexander Kiellands Plass. Her får du det du trenger i hverdagen. Et godt utvalg av matvarer hos Coop extra, Vinmonopol, bøker hos Ark, Nille og et apotek. Her kan du også få en god kopp kaffe eller oppfriskende smoothie hos Kaffe & Juice, eller et måltid hos House of Sushi.
St.Hanshaugen senter med bl.a. butikker og vinmonopol ligger også rett ved leiligheten. Parkeringshus med leiemuligheter på begge senter. Det er også kort avstand til andre populære områder som for eksempel Majorstuen/ Bogstadveien, Bislett, Grünerløkka, sentrum og nylig åpnede Vulkan/Mathallen som er et nytt og spennende byutviklingsområde med utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell m.m.
Det er meget gode offentlige kommunikasjonsmuligheter med 21-, 33-, 54-, 34- og 37-bussen like utenfor døren. Disse tar deg kjapt og effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, Grünerløkka, sentrum eller marka. Store idylliske grøntarealer i nærområdet som for eksempel parken på St. Hanshaugen, Akerselva og Ilaparken. Flere treningsstudioer i umiddelbar nærhet, som Sats/Elixia og ikke minst Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash og Klatreverket
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høyskolen i Oslo, Arkitekthøyskolen, Westerdals, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og kun en kort busstur eller trikketur unna Handelshøyskolen BI eller Blinderen. Flere barnehager og skoler i nabolaget.

Felleskostnader

4 804 pr. mnd. Varmtvann og fyring via fjernvarme, kabel-tv og bredbånd (50 MB) fra Canal Digital, trappevask, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Renter og avdrag utgjør ca. kr. 1455,-.IN-ordning tilgjengelig - benyttes denne reduseres f-kost med kr. 1455,- i mnd.

Andel fellesgjeld

379 632

Andel formue

32 166

Fellesgjeld / lånevilkår

Aksjelaget har følgende lån:
Långiver: OBOS
Lånenummer: OBOS02-98207784788
Type: A - annuitet
Restsaldo pr. 28.05.2018: 14.486.327,-
Restløpetid: 28 år 4 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,95% pa.
Andel av saldo: kr. 379.632,-
Kapitalkostnader: 1455,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 70 kvm
2. etasje:
Bruksareal: x m².
Primærrom: x m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 401 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Pent opparbeidede fellesområder med beplantning og gangstier.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av
betongkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har glatt entrédør med kikkehull. Leiligheten har Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Balkongdør
og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 2017. Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarmeanlegg. Leiligheten har felles
varmtvannsbereder.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Sentralfyring og varmtvann via fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Gulvvarme på bad.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 87 leiligheter.

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 6651601

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Leiligheten:
2017: Nye vinduer i regi av aksjelaget
2017: Himling og vegger malt i 2011
2005: Badet ble rehabilitert i regi av aksjelaget
Aksjeselskapet:
2019:
- Betongrehabilitering (inkl. alle balkonger og brannbalkonger)
- Nedpigging av gammel puss for å pusse og male lavblokkene på nytt
- Nødvendig rehabilitering av stålbjelker over vinduene på lavblokkene
- Rehabilitering av tak på lavblokkene (alt nytt over taktro)
- Berørte beslag, renner og nedløp skiftes
- Nødvendig rehabilitering av piper og luftelyrer over tak
- Nødvendig rehabilitering av overlysvinduer på tårnbyggene
- Vinduer i trapperom skrapes og males11 Iladalen VII AS
- Nye entrédører til leilighetene i tråd
2018: Nye vaskemaskiner og utbedring av tørkerom. Utbedring av belysning i boder i kjeller
2017: Hafslund har oppgradert alle strømmålere.
2017: El-anlegg. Fasade. Lys i alle kjellerboder, opprydding av gammelt elektrisk anlegg i kjeller, skifte av samtlige vinduer. Påbegynt rehabilitering av brannbalkonger.
2016: Fellesarealer. Platting bakside nr. 19, sykkelparkering i nr. 19, utelys oppganger, nytt lys i kjeller, oppgradering av vaskemaskiner, helårstørking i tørkerom.
2015: Varmeanlegg. Brannsikring. Innbruddsikring. Montert luftskiller i varmeanlegg, branndører loft og kjeller, innbruddsikring på ytterdører, etablert HMS-rutiner, seriekoblede brannvarslere.
2010: Oppussing av næringslokale, byttet vinduer, dør og elektrisk anlegg.
2009: Vedlikehold/tetting av tak og nedløpsrør. Vedlikehold og tetting av tak og nye nedløpsrør i 12 og 19.
2008: Reparasjon av tak over 12 C, 19 D.
2008: Bestilling av nytt calling anlegg.
2008: Oppussing av oppgangene.
2006: El-basert oppvarming. Iladalen VII AS har gått over fra olje/el-basert oppvarming til fjernvarme
2005: Arbeidet med baderoms rehabiliteringen ble ferdig.
2002-2003: Reparasjon av takvinduer i tårnblokken og overmaling av vindusrammer.
2001-2002: Strømtilførselen til hver leilighet fordoblet via ny tilførselskabel, nye stigeledninger, nye fordelinger med jordfeilbrytere.
2001-2002: Nye brennere, nye pumper og justering av varmtvannsfordelingen fra fyringsanlegget.
2000-2001: Skiftet stoppekraner (kuleventiler) for forbruksvann i nr. 12 og nr. 19.
2001: Skiftet bakdører i nr. 12 og nr. 19.
2000: Skiftet elektrisk opplegg på loftene i nr. 12 og nr. 19.
1998: Skiftet oljetank i nr. 19.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt i selskapet. Styret kan nekte fortsatt dyrehold dersom det godtgjøres at det foreligger en ulempe forårsaket av dyreholdet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til me@schalapartners.no eller SMS: 98 03 91 50 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Griffenfeldts gate 19C, 0460, Oslo, Gnr. 221 bnr. 65, aksjebrevnr. 61 i Iladalen Vii As borettslag med orgnr. 971525827 i Oslo kommune

Eier

Robin Henrik Emilsson Marte Kvilhaug Stalsberg

Oppdragsnummer

19-21-0008

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.