#ØVRE TORSHOV

Stor, lys og fin 3-R med god og moderne standard I Solrik sydvestvendt balkong I Vedovn I Populært og barnevennlig brl.

Edvard Griegs allé 7 A , 0479 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 69 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 21 295 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1952
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 249
Energimerking F
FINN.no 231631496
Sist endret 28.09.2021 12:45
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 817 104
Ligningsverdi 1 221 763,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) 301 601,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 801 601,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 817 104,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, baderom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 8m² og ca. 2m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 11m².
Borettslaget har nylig bygd sykkelskur som egner seg til oppbevaring av transportsykler.

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Når du kommer inn får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten. Standarden i leiligheten er gjennomgående god, med eikeparkett på gulv (nyslipt i 2020) og glatte malte overflater. I entréen har du plass til sko og yttertøy i romslig innebygget skap, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Det er montert porttelefon med kamera på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue I Stor, lys og fin stue med moderne vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort og lyst rom. God standard med nyslipt eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater med en fin varm kontrastvegg.
Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2016, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,51 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. I hjørnet av stuen har du en moderne vedovn som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Balkong I Flott og solrik sydvestvendt balkong

Fra stuen har du utgang til en flott og solrik sydvestvendt balkong på ca. 3,5m². Balkongen er overbygget, har betong på gulv og plass til sittegruppe etter eget ønske og behov.
Beliggenheten i byggets 3. etasje og mot sydvest sørger for gode solforhold. Her sitter du usjenert og fint med hyggelig utsyn over borettslagets pene og grønne fellesarealer og videre mot frodige Torshovdalen.
Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager!

Kjøkken I Stort spisekjøkken med moderne innredning

Leiligheten har et stort og lyst separat kjøkken. God standard fra 2021 med nyslipt eikeparkett på gulv og glatte overflater malt i en fin lun farge i som står i fin kontrast til den lyse innredningen. På kjøkkenet har du plass til et spisebord som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom og samlingspunkt.
Moderne og tidløs kjøkkeninnredning fra IKEA som ble oppgradert 2018/2021. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og benkeplate av tre med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med lyse fliser i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Hovedsoverom I Lyst hovedsoverom med god oppbevaring

Leiligheten har et lyst, innbydende og romslig hovedsoverom. God standard med eikeparkett på gulv (slipt i 2020) og glatte overflater malt i en fin farge. Stor vindusflate fra 2016 som vender ut mot grønne fellesarealer.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass medfølgende garderobeskap på ca. 4 meter.

Soverom 2 I Lyst og fint soverom 2 av god størrelse

Det andre soverommet er også et lyst, fint og romslig rom. Samme gode standard som resten av leiligheten med eikeparkett på gulv (slipt i 2020) og glatte overflater malt i en fin farge. Stor vindusflate fra 2016 som vender ut mot rolige og grønne fellesarealer.
Størrelsen på rommet gir plass til en dobbeltseng og kontorpult om ønskelig. God oppbevaringsplass i medfølgende skyvedørsgarderobe på ca. 1 meter, samt i innebygget skap.

Baderom I Lyst flislagt baderom oppusset i regi av brl. i 2004

Leiligheten har et lyst og pent flislagt baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2004. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen.
Moderne baderomsinnredning fra 2021 med skuffer og heldekkende servant samt speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og både hånd- og regnfallsdusj, samt gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin med tørketrommel over om ønskelig.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt til på øvre Torshov - rett ved Torshovdalen. Nærområdet er preget av store grøntområder i umiddelbar nærhet og er perfekt for småbarnsfamilier. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og veldig fine friområder ved Akerselva. Nærhet også til Maridalen og Lillomarka. Området kan friste med flere populære spisesteder og kafeer. Åpent Bakeri ligger rett borti gata, her serverer de også nydelig kveldspizza på Lofthus Samvirkelag. Som Tam, Jewel of India, Trikkestallen og Grisen ligger også i nærheten på Torshov. Dagligvareforretningen Kiwi ligger ca. 2 min gange unna, og Rema 1000 Torshovdalen ca. 4 min unna. Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på. Ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter (Oslos største kjøpesenter) og Sandaker Senter med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, blomsterbutikk, bokhandel, apotek, frisør etc. Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv med kvalitetsmusikk på høyt nivå; både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant. Det Andre Teateret på Lilleborg byr på alt fra amatøroppsetninger til musikaler og TV2 studio i Nydalen har innspillinger og show. Landets største kinoanlegg rett på nedsiden av Storosenteret sto klart i 2018.  For den treningsglade er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange grønne lunger som Torshovdalen, Torshovparken og på turstiene langs Akerselva. Dette er alle populære områder kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myhrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS/Elixia på Sagene, Nydalen og Storo, Evo Treningssenter og Fitness 24/7.
Offentlig kommunikasjon er i umiddelbar nærhet. Det er kun få minutters gange til nærmeste T-banestasjon, Sinsen. Her går Ringen T-bane med hyppige avganger (linje 4 og 5). Gode trikk- (nr. 11, 12, 17 og 18) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy og 31 til Fornebu) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka. Flybussekspressen går fra Ring 3 (samt buss 23, 24) og det er 8 minutters gange til Grefsen togstasjon.
Barnehager og skoler i området:
- Espira Torshovdalen bhg. (1 - 6 år), ca. 200 meter
- Askeladden bhg. (1,5 - 5 år), ca. 200 meter
- Ragnas hage (0 - 6 år), ca. 300 meter
- Åsenhagen bhg. (1 - 3 år), ca. 300 meter
- Lilleborg bhg (1 - 6 år), ca. 400 meter
- Thor Olsens bhg. (1 - 6 år), ca. 500 meter
- Nordpolen skole (1 - 10 kl.), ca. 500 meter
- Sinsen skole (1 - 7 kl.), ca. 1 km
- Lilleborg skole (1 - 7kl.), ca. 1,1 km
- Morellbakken skole (8 - 10 kl.), ca. 1,5 km
- Frydenberg skole (8 - 10 kl.), ca. 1,8 km
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter i nærheten! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Felleskostnader

Kr. 3 604,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV og bredbånd fra Telia, vaktmestertjeneste, trappevask, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 1 614,- av totale felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.08.2021.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 301 601,- per 12.08.2021.

Andel formue

Kr. 2 088,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HANBA1-83987202605
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 62 211 921,-
Andel restsaldo: Kr. 259 902,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 1 097,-
Rest løpetid: 23år 11mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,65%
Lånenummer: HUS601-11408442 9
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 9 980 921,-
Andel restsaldo: Kr. 41 699,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 517,-
Rest løpetid: 7år 11mnd
Term. per år: 2
Type rente: Fast
Rente: 3,76%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 221 763 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 398 346 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad, to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 21 295 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Velstelte fellesarealer med store grøntarealer, prydbusker, blomsterbed, sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering m.m

Garasje / Parkering

Borettslaget har 115 parkeringsplasser, hvorav 27 vil ha lademulighet i utgangen av 2021, som leies ut til beboerne. Styret i borettslaget fordeler parkeringsplassene etter venteliste. Den månedlige leien for parkeringsplass er kr. 400,-/mnd. Tillegg for lademulighet er kr. 200,- per mnd, samt eget lade abonnement på kr 49,- per mnd.
Det er motorvarmer på noen plasser, disse vil avvikles på sikt. Strømuttaket på plassene med motorvarmer skal kun brukes til motorvarmer, og er dermed ikke tillatt til kupevarmer. Det er ikke tillatt å videreleie tildelt parkeringsplass i borettslaget.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Lavblokk over fire etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur og betongkonstruksjoner. Fasader utført i teglstein samt felter med pussede og malte flater. Yttertak av valmtaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Glatt entrédør med kikkehull og sikkerhetslås. Balkongdør og vinduer med karmer av tre i 2-lags glass fra 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2003 på rehabilitering av baderom. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med vedovn i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hans Nielsen Hauges gate 37 A - Bruksendring fra næring til bolig i 1 etasje
Saksnummer: 201617555 - Byggesak             
Mottatt sak: 21.11.2016
Status: Rammetillatelse gitt 15.02.2017
Hans Nielsen Hauges gate 50 - Oppføring av boligbygg med næringslokaler
Saksnummer: 202003481 - Byggesak             
Mottatt sak: 26.02.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt 17.02.2021
Hans Nordahls gate - Legging av private overvanns-, vann- og avløpsledninger - Felt A7 turvei
Saksnummer: 201809774 - Byggesak            
Mottatt sak: 06.07.2018
Status: Tillatelse gitt 24.07.2018
Kyrre Grepps gate - Bestilling av oppstartsmøte - Regulering til friområde
Saksnummer: 202016694 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 21.10.2020
Hans Nielsen Hauges gate 43 - Detaljregulering - Byggemarked
Saksnummer: 201312165 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 16.09.2013
Status: Planforslag
Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 19.09.2019

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 10.03.1954, dagboknummer 403965. Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 14.07.1981, dagboknummer 507154. Beløp: NOK 872.300. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 43071. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Pantedokument, tinglyst den 29.01.2004, dagboknummer 6548. Beløp: NOK 37.980.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
  ** Nedkvittering, tinglyst den 29.06.2004, dagboknummer 44298. Beløpet er nedkvittert til: NOK 24.000.000.
* Pantedokument, tinglyst den 24.01.2018, dagboknummer 361319. Beløp: NOK 67.500.000. Panthaver: Handelsbanken Eiendomskreditt Filia.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Søndre Åsen Borettslag er et veldrevet og solid borettslag. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 335 050, og består av 240 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Hjemmeside: www.sondreasen.no
Borettslagets fasiliteter:
* 115 parkeringsplasser hvorav 27 vil ha lademulighet i
utgangen av 2021, som leies ut etter venteliste.
* Borettslaget eier en tilhenger som kan leies for kr. 200,- per dag.
* Avtale med Oslo Renholdskompani AS om renhold av fellesarealer.
* Fellesvaskerier med vaskemaskiner, tørketromler og tørkeskap i Edvard Griegs allé 3, 6, 11, 14 og Sigurd Lies gate 19.
* Selskapslokale med kjøkken og spiseplass for 25-30 personer som kan leies for kr. 600,- per dag.
* "Hagelag" som er åpent for alle med og uten grønne fingre. Hagelaget står for fordeling av pallekasser for egen dyrking av planter og frukt i borettslaget.
* November 2020 ble det byttet TV- og internett leverandør til Telia fra Telenor.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Protector. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 10 420 683,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 6 613 921,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 2 091 521,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 21 261,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedtatt på generalforsamling 2021:
* Styret gis fullmakt til å anskaffe et system for felles brannvarsling som innebærer et låneopptak på opptil kr. 2 000 000,- (ca. kr. 8 333,- pr. boenhet). Nedbetaling av den økte fellesgjelden, samt abonnementskostnader for et slikt system vil føre til en økning i felleskostnader på inntil kr. 200,- per måned per boenhet med dagens rentenivå. Dette vil komme i tillegg til normal justering av felleskostnader på ca. 6 % som vil komme i løpet av 2021.
* Innkjøp av utemøbler (benker og bord) til grønne fellesområder for 100.000 kr til bruk for den kommende vår/sommeren.
* Den kollektive internett hastigheten skal oppgraderes til 1000/1000 for kr 3.600,- pr mnd (ca. kr. 15,- per boenhet/mnd).
* Styret gis fullmakt og mandat til å utrede utbygging av noe lofts- og kjellerareal. Frist for dette arbeidet settes til 1. oktober 2021. Resultatet av dette arbeidet skal legges frem for borettslaget og stemmes over ved ekstraordinær generalforsamling, kort tid etter fristen. Forslagstillerne vil stille seg til disposisjon som en arbeidsgruppe til utredningen. Det settes en kostnadsramme på kr 100.000,- og det tas forbehold om offentlig saksbehandlingstid som kan forsinker fristen på 1 oktober 2021.
Utført vedlikehold og rehabilitering:
2021: Bygd og ferdigstilt to sykkelskur.
2020: Oppgradert EL-anlegg og infrastruktur for 27 EL-bilplasser. Fjernet 34 kabelstrekk mellom blokkene. Opprettet en ny p-plass, samt merket opp p-plasser på nytt. Malt vegger, tak og gulv i vaskeriene oppgradert toalettrom.
2019: Byttet lampene i alle oppgangene til sensorstyrt led, med nattlys, og utført vedlikehold på sandfangkummer og kloakk til det kommunale bakkenettet og byttet samtlige kumlokk. Montert smekklås på alle ytterdørene i borettslaget. Fylt på med 27tonn sand på lekeplassen.
2018: Beskjæring og vedlikehold av trærne i borettslaget.
2016: Gjennomført fasade og balkongrehabilitering av alle blokker.
2015: Nytt tak i Sigurd Lies gate. Nytt dørtelefonanlegg.
2014: Oppstart av rehabilitering av alle fasader og balkonger i borettslaget. Videreført og avsluttet innvendig rehabilitering av alle fyringspiper, og alle pipetopper er blitt byttet ut.
2013: Utskifting av alle lofts- og kjellerdører til nye selvlukkende dører som er brannklassifisert i henhold til dagens krav. Innvending rehabilitering av alle fyringspiper, og alle pipetopper over tak er blitt byttet ut.
2012: Det har blitt installert brannvarslingsanlegg i de to 5-etasjesblokkene.
Det har blitt etablert nytt nedgravd avfallsanlegg.
2011: Videreført og avsluttet utbedring av defekte varmekabler. Påbegynt piperehabilitering. Videreføres i 2012.
2010: Påbegynt utbedring av baderom med defekte varmekabler som følge av funksjonssvikt. Fortsetter i 2011.
2008: Det ble fjernet løs puss og mur fra samtlige balkonger for å hindre at løse
materialer faller ned og skader noen, i henhold til Vedlikeholdsnøkkelen.
2007: Rens av alle ventiler og luftekanaler i borettslaget med tanke på å bedre
ventilasjonen. Det ble også gjennomført brannverninspeksjon hos alle beboere der røykvarslere og brannslukkingsapparat ble kontrollert og defekte apparater skiftet ut.
2006: Dette året ble det opparbeidet en inngjerda forskriftsmessig leikeplass med godkjente apparater og sandkasse i tilknytning til borettslagets miljøtun.
2005: Full oppussing av alle oppgangene i borettslaget, med maling av tak,
vegger, utforinger og listverk, terrazzorens og -behandling, ny lysarmatur
med følere, nye postkasser og oppslagstavler, nye ringeknapper og nye
dørtelefonanlegg, med mulighet for video.
2003 - 2004: Opprustning av vaskeriene med nye vaskemaskiner med innebygde sentrifuger i alle vaskeriene og nye tørketromler i to av vaskeriene (Edv. Griegs allé 14 og Sig. Lies gate 19).
2002 - 2004: Totalrehabilitering av vannrør, avløp og våtrom (VAV-prosjektet).
2001: Opparbeid av standplasser og nye søppelhus. Det ble plassert ut sykkelstativer ved alle blokkene, med plass til 60 sykler.
1999: Alle gamle kjellerdører fra oppgang ble erstattet med nye.
1999: Alle oppgangsvinduer (ikke de små aller øverst) ble skiftet ut, bortsett fra i Sigurd Lies gate, der de ble byttet ut i 1997.
1999: Alle vinduer, balkongdører og takutspring i borettslaget ble malt.
1998: Uttrekksledningene (kloakkrørene) fra blokkene ble trukket om.
1994 - 1995: Hele det elektriske anlegget ble rehabilitert.
1990 - 1998: Takene

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Beboer må signere egenerklæring for dyrehold og overholde borettslagets bestemmelse for dyrehold. Se husordensreglene for utfyllende bestemmelser rundt dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- bokhyller
- lampe over spisebord
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Edvard Griegs allé 7 A, 0479, Oslo, Gnr. 224 bnr. 249, andelsnr. 137 i Søndre åsen borettslag med orgnr. 948335050 i Oslo kommune

Eier

Kristina Rognlien Dahl Lars Jahr Røine

Oppdragsnummer

19-21-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.