# ST. HANSHAUGEN

Stor 4-roms selveier med flotte klassiske detaljer | vedovn | vestvendt balkong | pent bad 2018 | nydelig gårdsrom!

Bjerregaards gate 64B , 0174 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

41%

eier sin egen bolig

30%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

18%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

14%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 93 m²
Bruksareal 93 m²
Bruttoareal 103 m²
Tomt 1 133 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 4
Byggeår 1900
Gårdsnummer 218
Bruksnummer 81
Energimerking F
FINN.no 208859113
Sist endret 25.02.2021 11:13
Prisantydning 7 200 000
Totalpris 7 617 589
Ligningsverdi 1 619 999,-

Beregnet totalkostnad

7 200 000,- (Prisantydning) 223 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 423 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 185 570,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 7 423 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 194 589,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 617 589,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har for salg en flott 4-roms i populært sameie midt på St.Hanshaugen!
Leiligheten i 4. etasje har en gjennomgående planløsning og en generøs takhøyde som åpner opp og slipper lyset inn i alle rom.
Klassiske elementer som slipte originale tregulv, doble dører mellom stuene, samt rosett og stukkatur er bevart og gir en fin karakter til dette hjemmet.
Nå som vinteren er her varmer det ekstra godt fra vedovnen i stuen. Om sommeren er den vestvendte balkongen plassen å sitte. I tillegg har leiligheten tilgang på to nydelige bakhager.
Leiligheten har en gjennomgående god standard hvor blant annet alle overflater nylig er malt, badet er pusset opp og pipeløpet er rehabilitert. I tillegg var balkongen ny i 2014 og vinduene er fra 2006.
Leiligheten disponerer bod på loft og i kjeller.
Velkommen på visning!

Innhold

Leiligheten inneholder: Entre, stue, spisestue, kjøkken, baderom og 2 soverom, samt balkong.
Leiligheten disponerer 2 boder. En bod med skråtak på ca. 4 m2 gulvflate i fellesarealer på loft og en bod på ca. 6 m2 (takhøyde 2,63 m.) i fellesarealer i kjeller.
I tillegg har man tilgang på felles sykkelrom og vaskerom i kjeller.

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer
- Dørcalling
- NextGenTel(1000 mbps /1000 mbps)
- Vinduer fra 2006
- Balkongdør fra 2014

Entré | Velkommen inn!

Pen entre med plass for sko og yttertøy. Ytterligere lagringsplass finnes i loft og kjellerbod. Det er nyere dørcalling i bygget og sikringsskapet har automatsikringer.

Spisestue | Flotte doble dører

Veldig tiltalende spisestue med plass stil stort spisebord og tilhørende møblement. Rommet har en god størrelse som åpner opp for ulike bruksmuligheter.  De flotte doble dørene mellom stuene gir et herskapelig preg på rommene. Dekorativ brystpanel, panel på vegg, samt rosett og stukkatur i tak går igjen i begge oppholdsrommene.

Stue | Koselig med peis

Nok en tiltalende stue som i dette hjemmet brukes som dagligstuen. Flere vinduer på rad og rekke gjør at rommet oppleves som lyst og luftig. Alle vinduer i leiligheten var nye i 2006. Flott vedovn i hjørnet er et dekorativt element i rommet. Pipeløpene ble rehabilitert i 2012. I 2018 ble alle gulv i leiligheten (foruten om kjøkken) henter frem og slipt ned.

Kjøkken | Sjarmerende

Sjarmerende og romslig kjøkken med noe eldre innredning. Kjøkkenet har massevis av skap- og benkeplass og det et fint med muligheten for nok et spisebord ved vinduet. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og ellers frittstående hvitevarer som medfølger salget.

Bad | Lekkert pusset opp

Lekkert baderom som ble pusset opp av fagfolk i 2018. Badet har tidløse fliser og moderne innredning. Vegghengt toalett, dusjnisje med svingdører og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Badet har varme i gulvet og downlights, samt avtrekk i himling.
Det foreligger verdibevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt verdibevisbevis i boligrapporten.

Vestvendt balkong | Ny i 2014

Med utgang fra det minste soverommet kommer man til den idylliske balkongen. Balkongen var ny i 2014 og vender inn mot den fantastisk fine og ikke minst rolige bakhagen. I følge selgere har man som sommeren solen på balkongen fra ca. kl. 14.30 til ca. kl. 19.30.

To nydelige gårdsrom

Beboerne i dette sameiet har sammen med de omkringliggende gårdene tilgang på to fantastiske gårdsrom. Hagene er vesentlig oppgradert de siste årene og består nå av store grøntområder, sittegrupper og lekeapparater. Dette er virkelig en skjult perle midt i byen!

Hovedsoverom | Vendt mot bakgården

Stort og tiltalende hovedsoverom. Begge soverommene vender inn mot den rolige bakgården. Soverommet har god plass til stor dobbeltseng og det er flere romslige garderobeskap som gir mer enn nok med lagringsplass.

Soverom II | Med utgang til balkongen

Nok et pent soverom med utgang til balkongen. Soverommet benyttes i dag som barnerom, men kan også møbleres på andre måter. Det er god plass til normal seng og garderobe om ønskelig, eller kanskje det er behov for et hjemmekontor i disse dager. Soverommet er plassert innenfor kjøkkenet.

Behov for tre soverom? |

Har du behov for et tredje soverom kan spisestuen enkelt benyttes som det. Dagligstuen er stor nok til å møblere med både sittegruppe og spiseplass. Se alternativ planskisse.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt og flott til på St. Hanshaugen, med alle fasiliteter i umiddelbar nærhet.
I kort gangavstand ligger hyggelige Alexander Kiellands Plass med spisesteder, kaféer, vinmonopol, apotek, matvareforretning, m.m. I tillegg finnes dere flere søndagsåpne grønnsakhandlere og kolonialer ikke langt unna. Her får man tak i alt man behøver i hverdagen. Det er også kort vei til shoppinggatene både i sentrum, på "Løkka" og i Bogstadveien. St.Hanshaugen kan dessuten vise til trivelige nisjeforretninger som ''Gutta på Haugen'' og "Røtter".
Flere av byens mest populære spisesteder finner man i nabolaget. Smalhans, Izakaya, Happolati , Kolonialen og Tranen for å nevne noen. Her finnes også koselige kafeer som Java, Pascal, Kaffebrenneriet og Baker Hansen. På tranen har dessuten Åpent Bakeri-Lofthus åpnet dørene. Her er det koselig bakeri på dagtid og nydelig pizza om kvelden. 10 minutters gange fra leiligheten ligger Vulkan med flere spennende tilbud som Mathallen, Dansens Hus og Vulkan klatresenter.
Ikke langt unna er også parken på St. Hanshaugen, Stensparken og Adamstuen. Kort vei er det også til grøntarealene langs Akerselva. Området brukes sommer som vinter til soling, piknik, lek og moro. For den spreke finnes flere treningssentre ikke langt unna: Athletica Vulkan, SATS/Elixia Bislett, Bislett stadion, Fresh Fitness og Fitness Express ligger alle kun en gåtur unna.
Bydelen har mange hyggelige grønne lunger og aktiviteter. Se mer om tilbudene på Bydel St.Hanshaugens hjemmeside på Facebook. https://www.facebook.com/Bydel-St-Hanshaugen-397132270418974/
Det er god offentlig kommunikasjon mot øst-vest og nord-sør: buss 21, 33, 54, 34 og 37. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, Nydalen, sentrum eller marka. Ellers er det ca. 10 min å gå til både Grünerløkka og Bislett. Kort vei er det også til Nasjonalteateret, knutepunktet som gir mulighet for transport til alle byens retninger og flytoget.

Felleskostnader

Kr 5.255,- pr. mnd. Inkludert er fibernett fra NextGenTel(1000 mbps /1000 mbps), kommunale avgifter, felles forsikring, trappevask, vaktmestertjeneste, forretningsførsel, drift og vedlikehold
Herav:
Felleskostnader 4.466,-
Balkong 400,-
TV/internett 389,-

Andel fellesgjeld

Kr 223 000,- per 01.01.2021

Andel formue

Kr 5 212,- per 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: HANBA3-94927033105
Type: S
Restsaldo: Kr 5.279.541,-
Restløpetid: 18 år 7 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente (29.01.21): 3 %
Lånenummer: HANBA4-94927035108
Type: A
Restsaldo: 362.579,-
Restløpetid: 29 år
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente (29.01.21): 3,20 %
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 619 999 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 399 998 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 103 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Bjerregaards gate. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen!

Tomt

Areal: 1 133 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året (kr 3.600,- for el-bil). For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer samt kjeller, oppført i 1900. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med
takplater, ikke besiktiget. Oppvarming med peisovn, elektrisitet og varmekabel på baderom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Bjerregaards gate 64 D - Rehabilitering av bad i H0101 - Ferdigattest - 2011
´Bjerregaards gate 64 A-D - Oppføring av 21 balkonger 2. - 4. etasje - Ferdigattest - 2014
Bjerregaards gate 64 - Rehab våtrom 2 etg - Ferdigattest - 2002
Bjerregaards gate 64 - Oppdeling av bruksenheter - blokk - Ferdigattest - 2002
Bjerregaards gate 64 - Innr bad og WC - Saksdokument (ferdigattestert) - 1957
Bjerregaards gate 64 - Forandringer 2 etg - Saksdokument (ferdigattestert) - 1955
Bjerregaards gate 64 - Fasadeendring - Boligblokk - Ferdigattest - 2009
Bjerregaards Gate 64 - W.C. I 4.Etg. - Ferdigattest - 1974
Bjerregaards Gate 64 - Våningshus - Exdok(Attestert) - 1904
Bjerregaards Gate 64 - Innredning Leilighet På Loft - Brukstillatelse - 1987
Bjerregaards Gate 64 - Bad Og W.C. - Ferdigattest - 1974

Adgang til utleie

Utleie er tillatt i henhold til sameiets vedtekter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, vedovn i stue og varmekabler på bad.

Energiforbruk

Strømkostnad for leiligheten var i 2020: Kr 6.850,-
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger og ett næringslokale. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser:
1965/513644-1/105  Erklæring/avtale  
23.08.1965 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-218/81
1983/511687-49/105  Pantsettelseserklæring  
31.10.1983 
BELØP: NOK 10.000
Panthaver: Sameiet  
Lnr: 1116082
PRIORITET ETTER: 90%
AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM
1986/9642-29/105  Urådighet  
10.02.1986 
Leiligheten kan ikke leies ut
Registrert på feil måte
Rettet etter tingl. §18
18.05.2018 Arkivref. 18/23837-2
2020/2364800-1/200  Pantedokument  
22.04.2020 13:05 
BELØP: NOK 6.420.000
Panthaver: DANSKE BANK  
Org.nr: 977074010
Elektronisk innsendt
Grunndata:
31.10.1983 
opprettet seksjoner:
snr: 24
formål: Bolig
sameiebrøk: 103/2320
 
1986/79195-31/105  Resek/tilleggssek  
03.12.1986 
nye seksjoner:
snr: 28
formål: Bolig
sameiebrøk: 124/2610
nye seksjoner:
snr: 29
formål: Bolig
sameiebrøk: 69/2610
nye seksjoner:
snr: 30
formål: Bolig
sameiebrøk: 97/2610
seksjonsameieandeler:
snr: 24
formål: Bolig
sameiebrøk: 103/2320
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 30 SEKSJONER
 
1986/79195-33/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
03.12.1986 
endring av formål/brøk:
snr: 24
formål: Bolig
sameiebrøk: 103/2610

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

BOLIGSAMEIET BJERREGAARDS GATE 64:
Navn og formål:
Sameiet Bjerregaards gate 64 består av 30 boligseksjoner og 1 næringsseksjon i henhold til oppdelingsbegjæring tinglyst den 31.10.1983, samt reseksjonering 17.11.1986 og 28.06.2002.
Sameiet har til formål å ivareta sameiernes fellesinteresser og administrasjon av enhver art.
Større vedlikehold og rehabilitering:
Gjennomført vedlikehold:
2002: Utbedring av murpuss, maling av fasader og vinduer, samt utskifting av nedløpsrør
2006: Nytt porttelefonanlegg
2008: Fuktsikring og drenering, samt oppgradering av for- og bakgård inkl. ny kum
2012: Rehabilitering av pipeløp, samt installert heldekkende brannalarmanlegg
2014: Nye balkonger er montert i hele sameiet.
2018: Oppganger pusset opp / rehabilitert.
2018: Nye postkasser.
2018: Alle inngangsdører som måtte byttes (til B30) er byttet.
2019: Gjennomgang / tilstandsvurdering av sameiets røropplegg med OLIMB rørfornying.
2019: Grunnmur utenfor C oppgangen er pusset opp
2019: Vegg mot Waldemar Thranes gate (i sykkelskjul) er slemmet, pusset og satt i stand
2019: Montering av seriekoblet røykvarsler i seksjon 1 (kjeller)
2019: Vedlikehold av sameiets lyssystem i bakgård er gjennomført, samt lamper i lille bakgård med sensor.
2019: Vannlekkasje fra takterrasse i oppgang B er reparert (seksjon 30)
2019: Rehabilitering av takterrasse oppgang B (Seksjon 30)
2019: Rehabilitering av takterrasse oppgang B (Seksjon 29)
2019: Gjennomgang av sameiets tak med tilstandsrapport.
2020: Rehabilitering av takterrasse oppgang A (Seksjon 28)
Takrapport:
Sett i sammenheng med takterrasserehabiliteringen ønsket sameie å få en gjennomgang på sameiets tak. Vi vet at vi bor i en gammel gård og at den har vedlikeholdsbehov. Det viser seg dessverre at taket må legges om i løpet av en 2-10 års periode. Styret vil i løpet av 2020 og 2021 begynne å fremarbeide en gjennomføringsplan for disse arbeidene, samt fremarbeide noen estimater for kostnader.
Rørrehabilitering utsatt:
Etter gjennomgang med OLIMB utsettes rørrehabiliteringen i sameiet da rørene i sameiet var i langt bedre forfatning enn styret trodde. Rørrehabiliteringen i sameiet utsettes til ca. 2025.
Styret vil gjennomføre et forprosjekt med filming i 2020 / 2021 og innhente tilbud deretter.
Forventet kostnad for arbeidene ligger på mellom 1 og 1,5 MNOK.
Parkering av sykler, barnevogner og lignende
Sykler og annet som er i minst ukentlig bruk kan parkeres i sykkelboden, mens det som ikke er i regelmessig bruk settes i boden den enkelte seksjon disponerer. Det er ikke anledning til å parkere sykler i forgård/ hagerommet vårt utenom den angitte sykkelparkeringen. Alle anmodes om å merke sykler, barnevogner eller annet som parkeres på fellesarealene med en tydelig navnelapp. For å frigjøre kapasitet, kan gjenstander som ikke er i bruk, eller som tilhører personer som har flyttet, bli fjernet.
Bruk av vaskerom
Vaskerommet i kjelleren er for alle som bor i gården mot en fast avgift ut fra antall beboere i seksjonen. Hver enkelt seksjon har ikke anledning til å reservere mer enn maksimalt 4 timer på en dag, men har anledning til å fortsette å vaske dersom det ikke er noen andre som har reservert eller bruker vaskerommet på det aktuelle tidspunktet. Dersom noen har reservert, bortfaller hele
reservasjonen dersom vask ikke er iverksatt en halv time etter starttidspunkt. Alle oppfordres til å ha en smidig holdning og til å vise hensyn. Brukere av vaskerommet er ansvarlige for å holde dette rent og ryddig.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i dette sameiet.

Forsikring

If skadeforsikring
Polisenummer: 1966614

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 601 612,-.
Dette er som forventet og i henhold til budsjett. Andre inntekter, kr 2 000,- er flyttegebyr.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 348 808.
Dette er ca. kr 160 500,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kostnader til drift og vedlikehold og utbedring av takterrasser.
Resultat:
Årets resultat på kr 32 976,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Husdyrhold

Sameiet har ingen spesifikke restriksjoner rundt dyrehold i sine husordensregler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Kombinert vaskemaskin og tørketrommel
- Kjøkken: Frittstående kjøleskap
- Knaggrekke entre
Øvrige garderobeskap., fastmonterte knagger, hyller og hvitevarer medfølger salget
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bjerregaards gate 64B, 0174, Oslo, Gnr. 218 bnr. 81 snr. 24 orgnr. 976802292 i Oslo kommune

Eier

Sigurd Flusund Kolstad Ingrid Ødegaard Notø

Oppdragsnummer

19-21-0028

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.