# ILADALEN

Kjempefin 2-roms hjørneleilighet med fantastisk utsikt og gode lysforhold | balkong | walk-in-closet | "alt" inkludert!

Colletts gate 64 , 0460 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

11%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

53%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

11%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 48 m²
Bruksareal 48 m²
Bruttoareal 53 m²
Tomt 4 571 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1936
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 31
Energimerking G
FINN.no 208986853
Sist endret 01.03.2021 14:48
Prisantydning 4 150 000
Totalpris 4 304 470
Ligningsverdi 1 046 318,-

Beregnet totalkostnad

4 150 000,- (Prisantydning) 135 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 285 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 8 995,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 3 625,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 304 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har for salg en tiltalende og veldig lys 2-roms rett ved Iladalen.
Leiligheten har perfekt intern beliggenhet i gården, på hjørnet i 4. etasje. Vendt i sin helhet mot parken har man fra leiligheten nydelig utsikt mot Oslo by! Mange store vindusflater sørger dessuten for å åpne opp rommene og gir generøst med dagslys.
Varmtvann og fyring er inkludert og holder strømkostnadene lave også om vinteren. Om sommeren er det deilig å sette seg ut på den lille luftebalkongen hvor du har solen fra tidlig morgen.
Planløsningen er effektiv med romslige rom som er enkle å møblere. Kjøkkenet har en tidløs innredning med integrerte hvitevarer og badet er gjort i regi av gården. Ny baderomsinnredning er nylig installert.
Gården kan vise til en god vedlikeholdshistorikk - her er det høy trivselsfaktor!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til luftebalkong, kjøkken, baderom og soverom med omkledningsrom/kott.
Leiligheten disponerer en bod på loft med skråtak målt til ca 10 m2 i gulvareal, og en bod i kjeller målt til ca 14 m2.

Utstyr

* Porttelefon
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler (2012) brannslukningsapparat (2021) og brannslange i kjøkkenskap
* Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnadene
* Grunnpakke kabel-TV og bredbånd inkludert i felleskostnadene
* Søppelsjakt i oppgangen for husholdningsavfall
* Leiligheten disponerer bod i kjeller og på loft
* Innredet gjesterom i kjeller som kan benyttes av beboerne
* Fellesvaskerier i nr. 74 og 76

Entré | Velkommen inn!

Hyggelig inngangsparti som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. I entreen er det plass for å sette fra seg sko og yttertøy i dobbelt garderobeskap med speilfronter.
Ytterligere lagringsplass er det i loft- og kjellerboden som leiligheten disponerer.

Stue | Lyst og tiltalende

Veldig hyggelig stue som bokstavelig bader i lys på solskinnsdager. Stuen har flere vinduer på rekke og rad som virkelig åpner opp rommet. Stuen har god plass til både sittegruppe og spiseplass og den åpne løsningen mot kjøkkenet er både sosial og praktisk. Radiatorene tilknyttet fjernvarme sørger for å holde leiligheten varm mens strømkostnadene forbli lave. Fra stuen er det utgang til luftebalkongen.

Kjøkken | Tidløst og pent

Pent kjøkken med tidløs innredning fra 2013 og heltre benkeplate. På kjøkkenet er det godt med benk- og skapplass. Oppvaskmaskin fra 2020 og frittstående komfyr og kjøleskap med frys. Det er fint med plass til stort spisebord tilknyttet kjøkkenet.

Bad | I regi av gården

Flislagt baderom pusset opp i regi av gården i 2008. Badet har splitter ny servant med skuffer og speil. Ellers er det toalett, opplegg for vaskemaskin og dusjkabinett. Varmekabler på gulv og downlights, samt avtrekk i himling.

Balkong | Med nydelig utsikt

Fra stuen er det utgang til den koselige luftebalkongen. Som resten av leiligheten vender balkongen mot rolig område og parken og har nydelig utsikt mot byen. Solen har man om sommeren fra tidlig morgen til ca. klokka 13.00-14.00 ifølge selgere.

Soverom | Med walk-in-closet

Leiligheten har et stort soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap, samt kommoder. I tillegg er det fra soverommet inngang til eget walk-in-closet med ytterligere lagringsplass. Soverommet er malt i en dyp blå farge, men mange vindusflater sørger også for at dette rommet oppleves som lyst og luftig.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et etablert boligområde på toppen av Iladalen i bydel Sagene. Her bor du med idylliske Ilaparken er nærmeste nabo! Ilaparken er en stor, flott, tilbaketrukket, grønn oase skjermet for biltrafikk og bystøy. En perfekt plass for lange og late sommerdager, grilling, soling og avslapning.
Pulserende Alexander Kiellands plass ligger rett nedi gaten og her har du tilgang til alt av fasiliteter du trenger i hverdagen. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Her finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.
Kiellands Hus er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega, apotek, Vinmonopolet blomsterbutikk, skredder og bokhandel. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.
Fra leiligheten er det gangavstand til Sagene og St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Det er også kort gangavstand til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Kort gange unna finner du også Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter.
For den treningsglade er det gangavstand til både SATS, Elixia, Gym Ila, Sagene Squash, Fresh Fitness og ikke minst Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash og Klatreverket. I tillegg til flotte joggemuligheter langs Akerselva og kort vei til Nordmarka. I tillegg til flere fine turmuligheter langs Akerselva, har du idylliske Mølleparken og Kubaparken like ved. I umiddelbar nærhet ligger flotte Ilaparken. Det er også kort vei til grønne lunger som St. Hanshaugen, Birkelunden, Sofienbergparken, Myraløkka, Torshovparken og Torshovdalen.
Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 28-, 34- og 54-bussen like utenfor, i tillegg til 21- og 33-bussen fra Alexander Kiellands plass og 37-bussen fra Sagene. Et fint knutepunkt hvor du enkelt kommer deg rundt i byen eller til marka. Flybussen har adgang både fra Arkitekt Rivertz plass og Alexander Kiellands plass.
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høyskolen i Oslo, Arkitekthøyskolen, Westerdals, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og kun en kort busstur eller trikketur unna Handelshøyskolen BI eller Blindern. Flere barnehager og skoler i nabolaget.
Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil i grønne omgivelser, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Felleskostnader

3 112 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

Kr 135 000,- per. 01.02.2021

Andel formue

Kr 49 414,- per 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: 2OB928-98207366854
Type: A
Restsaldo: Kr 18.088.570,-
Restløpetid: 17 år 4 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente (17.02.21): 1,95%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 046 318 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 766 746 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Colletts gate. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Tomt

Areal: 4 571 kvm, Eierform: Festet tomt

Garasje / Parkering

Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året (kr 3.600,- for el-bil). For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Byggemåte

Boligblokk på 6 etasjer med kjeller og loft. Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner i murkonstruksjoner. Etasjeskillere i betong. Yttervegger er teglstein/ pusset og malt mur på fasaden. Grunnmur mur/betong. Saltakkonstruksjon i tre. Trevinduer. Brannsertifisert dør med sikkerhetslås og kikkehull.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2009 på rehabilitering av bad, samt ferdigattest fra 2013 på 17 varmepumper. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene  for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Selgere har hatt totalt strømkostnad på kr 4.085,- det siste året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Søren Jaabæks gate 1 - Etablering av parkøkologisk senter - Iladalen
Saksnummer: 202010023 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Søren Jaabæks gate 1 - Håndtering av overvann - Etablering av vannrenner og grunne rør - Ilaparken
Saksnummer: 201921003 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Uelands gate - Rehabilitering av nedstigningstårn
Saksnummer: 202010470 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Lovisenberggata 15 med flere - Dialogfase etter offentlig ettersyn - Tjenesteyting - Helse, pleie, omsorg med mere
Saksnummer: 201711927 - Reguleringssak
Lovisenberggata - Midlertidig forbud mot tiltak
Saksnummer: 201805348 - Reguleringssak
Lovisenberggata 15 D, E og F - Oppføring av sykehjem
Saksnummer: 201916512 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Lovisenberggata 15 B - Tilbygg - Lovisenberg Diakonale Høgskole
Saksnummer: 201803584 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om endring
Lovisenberggata 21 K-M - Riving av boligblokk og uthus
Saksnummer: 201409516 - Byggesak
Status: Endret tillatelse gitt
Lovisenberggata 21 F-J - Bruksendring fra lager til parkering - Korona
Saksnummer: 202005553 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På aksjelagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 25.05.1934, dagboknummer 910729.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 18.10.1934, dagboknummer 910730. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
* Obligasjon, tinglyst den 02.01.1947, dagboknummer 300008. Beløp: NOK 237.300. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 09.12.1986, dagboknummer 80830. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Pantedokument, tinglyst den 04.09.2008, dagboknummer 717006. Beløp: NOK 237.300. Panthaver: OBOS Eiendomsforvaltning AS. Tinglyst på nytt etter fristen, opprinnelig tinglyst: 02.01.1947.
* Pantedokument, tinglyst den 10.11.2008, dagboknummer 913428. Beløp: NOK 18.500.000. Panthaver: OBOS BBL.
* Pantedokument, tinglyst den 24.05.2013, dagboknummer 415729. Beløp: NOK 23.690.000. Panthaver: OBOS BBL.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Iladalen I A/S er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 931 539 469, og består av 135 leiligheter knyttet til aksjer, i tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Boligaksjeselskapet har avtale om vaktmestertjeneste med Gårdpass AS.
* Boligaksjeselskapet har parkeringsplasser for gjesteparkering. Post 1 ivaretar parkeringsreglene. 1 parkeringsplass disponeres av styret.
* Fellesvaskeriet ligger i kjeller v/ Colletts gate 74/76, og skal brukes i henhold til gjeldende regler.
* Get er aksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
* Det er kun tillatt å benytte elektrisk grill på balkongene.
* Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig.
* Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i aksjer.
* Aksjeboligselskapets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Dersom styret i aksjeboligselskapet ikke godkjenner kjøper og dette ikke skyldes forhold på selgers side, må aksjene eventuelt videreselges for kjøpers regning og risiko.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2018: Oppgradering takterrasser - I Tårnblokk
2017 - 2018: Oppussing av oppganger
2017 - 2017: Utskifting av vinduer på loft i tårnblokk
2017 - 2017: Nye postkasser
2017 - 2017: Nye avtrekksvifter til bad og kjøkken - Utbytting av avtrekksvifter til bad og kjøkken i (Collettsgate 64,68,74-84)
2017 - 2017: Etablert et styrerom
2017: Etablert et soverom i kjeller - Soverom til utlån for beboernes gjester i kjeller
2016: Nye avtrekksvifter - Nye avtrekksvifter til bad og kjøkken i Collettsgate 66,70 og 72.
2016: To stk. nye vaskemaskiner- Gjelder fellesvaskeri
2015: Nytt callinganlegg
2013 - 2013: Innstallering av varmepumpe - 21.08.12 - Vedtak om innstallering av varmepumpe med varme fra jord - fattet på ekstraordinær generalforsamling. Prosjektet har blitt finansiert gjennom oppsparte midler og låneopptak.
2010: Ny fyrkjele og brannvarslere - Montert ny fyrkjele kostnad 1,1 mill. Alle leiligheter har fått installert 2 stk. brannvarslere (en ionisk og en optisk).
2009: Piper, branndører og vannrensesystem - Reparert 2 piper (over tak) fra fyrrommet i G.gt. 13. Skiftet ut branndører i kjellergangene. Montert vannrensesystem for radiatorvannet.
2008 - 2009: Rehabilitering av røranlegg og våtrom- Utført av AF Byggfornyelse AS. Kostnad kr 19,5 mill.
2007: Oppgradering av fyrrom - Montert ny el kjel og fullført montering av Heatline automatisk energioppfølgingssystem.
2007: Vaktmesterleilighet pusset opp.
2006: Fasaderehabilitering.
2004: Maling av oppganger.
2003: Alle kjellervinduer er blitt skiftet ut.
2001: Tak - Griffenfeldtsgt. 13 15 fikk nytt takbelegg, taksluk på taket og ny dør opp til taket.
Det pågår planlegging av balkongutbygging på byggets bakside (syd-øst) mot Iladalen park etter at det ble vedtatt på generalforsamling 26.04.2018. Dette gjelder p.t. ikke salgsobjektet som vender mot vest, men ifølge selger skal det søkes om muligheter til dette også. På dette tidspunkt foreligger ikke nødvendige godkjenninger fra offentlige myndigheter, det er kun avholdt en forhåndskonferanse med Plan- og Bygningsetaten (referat fra møtet ligger vedlagt i salgsoppgaven). Aksjelaget jobber med å innhente tilbud på arbeidet, og om tilbudet blir godkjent, vil søknadsprosessen hos kommunene settes i gang. Dersom det blir balkongutbygging vil det antageligvis finansieres med et lån som blir fordelt mellom de enkelte enhetene som får balkonger.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett

Forsikring

Tryg forsikring
Polisenummer: 6612605

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 5 141 586,-
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 3 981 030,-
Dette er kr 79 930 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak vaktmestertjenester.
Resultat:
Årets resultat på kr 655 386,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Husdyrhold

Husdyr tillates med styrets samtykke. Dyrehold til sjenanse for andre beboere er ikke tillatt. Ved lufting skal dyr holdes i bånd og avføring fjernes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken - kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin
- Vaskemaskin på badet om ønskelig
- Alle taklamper, gardinstang soverom
- Garderobeskap soverom
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Colletts gate 64, 0460, Oslo, Gnr. 219 bnr. 31 orgnr. 931539469 i Oslo kommune

Eier

Marlene Voll Kristiansen Thomas Valkvæ Hollevik Olsen

Oppdragsnummer

19-21-0044

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.