# STORO / NYDALEN

Stor, lys og attraktiv 3-roms selveiet hjørne-/endeleil. med god standard I Solrik sydvestvendt balkong I Carport I Heis

Grefsenveien 48 A , 0482 Oslo

VISNINGER

20. juni søndag kl. 14:00-15:00

21. juni mandag kl. 17:00-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rebecca M. Madland
Rebecca M. Madland Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

56%

har bolig mellom 60-120 kvm

49%

av boligene er eldre enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 77 m²
Bruksareal 77 m²
Bruttoareal 85 m²
Tomt 3 169 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1996
Gårdsnummer 76
Bruksnummer 1
Energimerking E
FINN.no 221640509
Sist endret 13.06.2021 12:30
Prisantydning 5 700 000
Totalpris 6 148 130
Ligningsverdi 1 489 933,-

Beregnet totalkostnad

5 700 000,- (Prisantydning) 289 391,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 989 391,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 720,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 989 391,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 158 739,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 148 130,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje (heisadkomst) og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, baderom, to soverom og omkledningsrom.
I tillegg disponerer leiligheten en biloppstillingsplass i felles carport og en kjellerbod på ca. 4,5m².

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg opp til leiligheten i byggets 4. etasje via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys, innbydende og praktisk entré av god størrelse.
I entréen har du plass til sko og yttertøy i garderobeskap med speildør, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i omkledningsrom.

Stue I Stor, lys og fin hjørnestue med lite innsyn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater med en fin mørk kontrastvegg.
Beliggenhet på hjørnet i byggets 4. etasje med flere store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Vinduene har fine brede vinduskarmer som er perfekte for planter og dekor.
Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.

Balkong I Flott og solrik sydvestvendt balkong på ca. 7m²

Fra stuen har du utgang til en stor, flott og solrik sydvestvendt balkong på ca. 7m². Balkongen er overbygget, har treheller på gulv og god plass til sittegruppe etter eget ønske og behov.
Beliggenheten på enden i byggets 4. etasje og mot sydvest sørger for gode solforhold. Her sitter du høyt med fritt utsyn og på vinterstid har du fjordgløtt.
Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager!

Kjøkken I Stilrent og moderne kjøkken oppgradert i 2016

Kjøkkenet ligger i et eget rom i naturlig tilknytning til stuen. Et lyst og fint separat kjøkken med spiseplass. Kjøkkenet har lys enstavs laminat på gulv og glatte lysmalte overflater.
Stilrent og moderne kjøkken fra Sigdal som er oppgradert i 2016 med bla. nye fronter fra IKEA og diverse hvitevarer. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med takhøye overskap med belysning under.
Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn i høyskap, induksjonstopp og oppvaskmaskin, samt frittstående side-by-side kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene inkl. frittstående kjøleskap medfølger i handelen.

Soverom 1 I Soverom 1 med garderobe og dirkete adkomst til baderommet

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom som vender ut mot grønne fellesarealer uten biltrafikk. God standard med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt praktiske vegghengte skap over sengen.
Rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe og fra garderoben har du videre direkte adkomst til baderommet.

Soverom 2 I Fint soverom 2 med omkledningsrom

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med eikeparkett på gulv og glatte malte overflater.
På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov. Fra soverommet har du også adkomst til et svært praktisk omkledningsrom med gode oppbevaringsmuligheter.

Baderom I Lyst og moderne baderom fra 2017 med Verdibevis

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av sameiet i 2017. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme og hvite fliser på veggene.
Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speil med integrert belysning over, samt ekstra vegghengt høyskap. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og både hånd- og regnfallsdusj, samt vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. Mekanisk avtrekk.
Det foreligger verdibevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt verdibevisbevis i boligrapporten.

Beliggenhet

Nydalen og Storo ligger i umiddelbar nærhet. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Åpent Bakeri, samt Nydalen Bryggeri og Spiseri. Om sommeren er det deilig å ta et bad ved Nydalen badekulp. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. I tillegg til ODEON - Norges største kinosenter og eneste IMAX sal på Storo.
En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Med Sandaker/Bjølsen/Sagene/Torshov som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er marka, handlegater, særegne butikker, restaurantbesøk, trenings- eller kulturtilbud som frister, her er mulighetene mange.
Restauranter som Mat og Mer, Bjølsen Sushi, La Casa, Sagene Lunsjbar, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen og fiskebutikken Laksen fortjener å trekkes frem. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus med ukentlige teaterforestillinger for barn.
Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpres (200 m unna), SATS Elixia på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.
Det er meget godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), T-bane (4 og 5 ), diverse bussforbindelser (bl.a. 23, 24, 30, 37, 51, 56, 58), flybuss, samt tog (Grefsen og Nydalen). Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3. Det går også nattbuss og nattrikk.
Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren!

Felleskostnader

Kr. 4 514,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, grunnpakke TV/bredbånd fra Get, carport (kr. 116,-) trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (kr. 1 565,-).
Herav:
Kr. 3 029,- Felleskostnader
Kr. 116,- Carport
Kr. 1 369,- Lånekostnad 1
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.03.2020. Budsjettet er basert på uendrede felleskostnader for året 2021.
Det er mulighet for å innfri hele andel fellesgjeld på lån OBOS01. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 253 710,- per 01.05.21), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 1 369,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 3 145,-/mnd.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 289 391,- per 01.05.2021.

Andel formue

Kr. 20 450,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS01-98207590819
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 1 437 936,-
Andel restsaldo: Kr. 35 681,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 196,-
Rest løpetid: 20år 9mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 01.06.21: 3,2%
IN-ordning: Nei
Lånenummer: OBOS02-98207658251
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 6 422 128,-
Andel restsaldo: Kr. 253 710,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 1 369,-
Rest løpetid: 21år 4mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 01.06.21: 3,2%
IN-ordning lite (administrasjonsavtale): Ja, ved full innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktene "IN-ordning" og "Felleskostnader.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
Sameiet har inngått administrasjonsavtale vedrørende mulighet for innfrielse av andel fellesgjeld på lån OBOS01. Dette gir seksjonseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at seksjonseier har inngått en egen avtale med sameiet. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil seksjonseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Det gis kun adgang til full innfrielse av andel fellesgjeld. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 30.02 og 30.08 på sameiets felleslån. Seksjonseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår", samt sameiets vedtekter for mer informasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 489 933 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 363 758 pr. 31.12.20
Det gjøres oppmerksom på at Skatteetatens formueskalkulator er benyttet for utregning og avvik kan forekomme.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 77 kvm, Bruttoareal: 85 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom, omkledningsrom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 169 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for sameiet bestående blant annet av trær, busker, diverse beplantning, sykkelparkering, sittegrupper og hellebelagte internveier.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass i felles carportanlegg.
Sameiet har inngått avtale med Ladeklar for å tilrettelegge parkeringsplassene i sameiet for ladeanlegg for elbil. Arbeidet ble gjennomført høsten 2020. Beboere som ønsker lading inngår kontrakt med leverandøren. Månedlig abonnementspris er på ca. kr. 370,-, i tillegg kommer kostnad for faktisk strømforbruk. Beboer som tegner abonnement etter at anlegget er ferdig må betale ca. kr. 5 000,- i etableringsgebyr.
Sameiet disponerer en parkeringsplass for gjester som kan benyttes med gyldig «P-bevis for gjest» synlig i frontvinduet. Denne plassen skal ikke benyttes til langtidsparkering (ut over et døgn).
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligblokk over 7 etasjer, samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsaklig av betong/murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/ membran (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med teglstein og fasadeplater. Leiligheten har slett entrédør med, dørpumpe, kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra byggeår. Balkongdør og vinduer med 2-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1997 på oppføring av boligblokk, samt ferdigattester fra 1996 på carport I og II. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Utleie må meldes til styret på forhånd. Meldingen om utleie skal inneholde leietagers navn samt utleiers nye adresse.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Energiforbruk

Selger hadde i 2020 et årsforbruk på 10 910 kWt.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-1711 av 30.06.1971. Endret reguleringsplan for et byggeområde på gnr.76, bnr.1, 240 og 241, Storo i Oslo kommune. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 19.09.2019
Vitaminveien - Detaljregulering - Opparbeidelse av gate
Saksnummer: 201816207 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 09.11.2018
Vitaminveien 6 - Reguleringsplan til politisk behandling - Bolig, næring og park
Saksnummer: 201608223 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 01.06.2016
Status: Planforslag
Vitaminveien 7 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Utvikling av område
Saksnummer: 202009564 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 12.06.2020
Sandakerveien - Nycoveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate
Saksnummer: 201806521 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 09.05.2018
Grefsenveien 49 - Oppføring av boligblokk
Saksnummer: 201715042 - Byggesak             
Mottatt sak: 04.10.2017
Status: Rammetillatelse gitt 02.01.2019
Grefsenveien 49 - Riving av boligblokk
Saksnummer: 201715037 - Byggesak             
Mottatt sak: 04.10.2017
Status: Rammetillatelse gitt 08.01.2019
Vitaminveien 1 A - Bruksendring og fasadeendring av deler av parkeringskjeller til forretningslokale og verksted
Saksnummer: 201800024 - Byggesak             
Mottatt sak: 22.12.2017
Status: Rammetillatelse gitt 31.01.2018
Vitaminveien 3 - Tilbygg og bruksendring av 2. etasje fra kontor til forretning
Saksnummer: 202017824 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.11.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt 25.05.2021

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
Servitutter / Heftelser:
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 25.04.1919, dagboknummer 104. Elektriske kraftlinjer.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 28.11.1944, dagboknummer 8177.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 14.09.1954, dagboknummer 11642.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 10.07.1965, dagboknummer 9638.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 16.11.1965, dagboknummer 16175.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 15.02.1966, dagboknummer 2262. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 10.03.1966, dagboknummer 3425. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 11.08.1967, dagboknummer 10605. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 20.03.1995, dagboknummer 14827. Rettighetshaver: Gnr: 76, bnr: 241 i Oslo kommune. Bestemmelse om adkomstrett.
* Pantsettelseserklæring, tinglyst den 18.04.1996, dagboknummer 19708. Beløp: NOK 20.000. Panthaver: Sameiet. Prioritet etter første tinglyste kjøpesum.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 21.02.2020, dagboknummer 2141712. Rettighetshaver: Fortum Oslo Varme AS. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av fjernvarmerør og trekkerør med kabler. Bestemmelse om adkomstrett for vedlikehold. Bestemmelse om anlegg/bygningsmessige arbeider i nærheten av rør.
Grunndata:
* Seksjonering, tinglyst den 18.04.1996, dagboknummer 19708. Opprettet seksjoner: Snr: 24. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 77/3108.
Rettigheter på andre eiendommer:
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 07.08.1995, dagboknummer 42430. Rettigheter på gnr: 76, bnr: 240 i Oslo kommune.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Grefsenveien 48 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 876 794 012, og består av 42 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med Gårdreform AS.
* Sameiet har avtale med 2Clean (via Gårdreform AS) om renhold av fellesarealene.
* Skilt til ringeklokke og postkasse bestilles fra Foldal Stempel AS eller hos styret.
* Sameiet har avtale med Kone Heis AS om service og vedlikehold på heisene og med Nokas AS om alarmtjeneste for heisene.
* Sameiet har avtale med Gårdreform Snø og Grønt AS om snørydding.
* Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. OBOS har fremforhandlet en avtale med Get som gir deg som beboer rabatt på bredbånd og digital-TV dersom sameiet har inngått en kollektiv avtale.
* Sameiet har også knyttet til fibernett fra Lynet Internett. Avtale kan inngås for hver enkelt beboer med Lynet Internett på deres hjemmeside. I motsetning til avtale med Get hvor sameiet har en kollektiv avtale, er avtalen med Lynet Internett basert på individuelle avtaler.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF Skadeforsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 1 489 550,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 1 320 130,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 120 692,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 822 799,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Juridiske personer kan ikke erverve del av eierseksjonssameiet.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold skal foregå på en slik måte at det ikke er til ulempe for andre beboere.
Det er ingen absolutt begrensning på antall dyr per husstand. Det kommer an på hvilke dyr det gjelder, og den enkeltes behov for å holde kjæledyr. Styret kan imidlertid kreve at antall dyr i en husstand begrenses til et visst antall ut fra en skjønnsmessig vurdering. Kennel og/eller avlsvirksomhet er ikke tillatt.
Hund skal alltid føres i bånd av en ansvarlig person på sameiets fellesområder. Beboere som har barn til å passe hunden, er også ansvarlig for at disse er i stand til å holde kontroll. Det er ikke tillatt å la hunder være uten tilsyn på sameiets fellesområder, herunder hører også terrasser og balkonger. Den som fører tilsyn med hund på sameiets fellesområder er pliktig til å ta opp og fjerne hundens avføring på en forsvarlig måte.
Alle katter skal være merket med halsbånd med navn og tlf.nr til eier eller ha elektronisk ID-merking. Unntatt fra denne regelen er katter som til enhver tid er inne.
Se også sameiets husordensregler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Stringhyller i entré, stue og soverom 2
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Grefsenveien 48 A, 0482, Oslo, Gnr. 76 bnr. 1 snr. 24 orgnr. 876794012 i Oslo kommune

Eier

May-Line Huse Paul Olav Huse Ole-Thomas Skomsøy

Oppdragsnummer

19-21-0072

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.