# BISLETT / BOLTELØKKA

Stor, lys og fin 3-R med solrik vestvendt balkong I Moderne kjøkken og baderom I Peisovn I Nydelige klassiske detaljer

Sofies gate 70 B , 0168 Oslo

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Zehra Catak Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

57%

eier sin egen bolig

54%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

62%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 75 m²
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 83 m²
Tomt 495 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1899
Gårdsnummer 217
Bruksnummer 329
Energimerking G
FINN.no 220315091
Sist endret 14.06.2021 09:43
Prisantydning 7 500 000
Totalpris 7 761 582
Ligningsverdi 1 407 266,-

Beregnet totalkostnad

7 500 000,- (Prisantydning) 49 463,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 549 463,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 203 100,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 212 119,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 761 582,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken med utgang til balkong, baderom og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 7,7m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode standard og klassiske detaljer.
Entréen har lyse originale tregulv, glatte lysmalte overflater og en original klassisk rosett i himlingen. I entréen har du plass til sko i medfølgende skoskap, plass til oppheng av yttertøy, samt oppbevaringsplass i innebygde skap over baderomsdøren. Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg.

Stue I Stor og lys stue med klassiske detaljer og peisovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med lyse originale tregulv og glatte lysmalte overflater. I himlingen har du flott original stukkatur og en lekker rosett som hører med i en klassisk leilighet som denne.
De store klassiske vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på over 3 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Som et fint midtpunkt i stuen har du en lekker peisovn med glassdør som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge. Pipeløpene er rehabilitert i regi av sameiet i 2012.

Kjøkken I Stilrent og moderne kjøkken fra 2016

Leiligheten har et lyst og romslig separat kjøkken med utgang til balkong. God standard med lyse originale tregulv og glatte lysmalte overflater. Også her har du flott original stukkatur og en nydelig rosett i himlingen.
Stilrent og moderne kjøkken fra IKEA som var nytt i 2016. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og lys laminert benkeplate med planlimt oppvaskkum. Dekorativt med vegghengt hylle og praktisk med lysskinne under overskap.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen. Det er også montert lekkasjevarsler og komfyrvakt.

Balkong I Solrik og fin vestvendt balkong på ca. 5,5m²

Fra kjøkkenet har du doble dører ut til en stor, flott og solrik vestvendt balkong på ca. 5,5m². Balkongen er overbygget, har terrassebord på gulv og god plass til sittegruppe etter eget ønske og behov.
Idyllisk beliggenhet mot bakgården som er pent opparbeidet  og beliggenheten mot vest sørger for gode solforhold til sent på kveld. Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder!

Hovedsoverom I Nydelig hovedsoverom med fine detaljer

Fra stuen har du flotte originale fløydører inn til hovedsoverommet som er et lyst og innbydende rom. Samme gode standard som resten av leiligheten med lyse originale tregulv og glatte overflater malt i en nydelig grønnfarge. Også her to store klassiske vindusflater, god takhøyde på over 3 meter, samt flott original stukkatur og en lekker rosett.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende åpent garderobeskap med god innredning.

Soverom 2 I Lyst soverom 2 mot rolig bakgård

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Den store klassiske vindusflaten vender ut mot rolig bakgård uten biltrafikk.
Soverommet har en bredde på 2,01 meter som gir plass til både seng og kontorpult. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Baderom I Delikat baderom fra 2017 med Verdibevis

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i 2017. Baderommet har store grå fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen.
Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant i kompositt materiale og innebygget armatur, innfelt speil med belysning over. Romslig nedsenket dusjsone med innfellbar skillevegg av glass og både hånd- og regnfallsdusj. Baderommet er også utstyrt med vegghengt toalett. og mekanisk avtrekk.
Det foreligger verdibevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt verdibevisbevis i boligrapporten.

Beliggenhet

Sofies gate ligger i et sentralt og populært område rett ved Bislett Stadion og  i kort gangavstand til de frodige grøntområdene på St. Hanshaugen. Dette er en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo svært sentralt og med nærhet til alt.
Det er flere butikker i umiddelbar nærhet, bl.a. en søndagsåpen Bunnpris og Joker samt en stor Coop Mega med et bredt utvalg eller på Kiwi og Rema 1000. Ellers er Thereses gate rett ved med cafeer, restauranter, vinmonopol, apotek, og diverse frisører. Kun 5 minutters gange til St.Hanshaugen med blant annet spesialbutikker som Gutta på Haugen og hyggelige spisesteder som Smalhans, Pascal og Åpent Bakeri.
En kort spasertur fra leiligheten ligger Bogstadveien/Hegdehaugsveien, som er kjent for å være en av Norges beste handlegater med sitt rike tilbud av hyggelige kaffebarer, bakerier, delikatesseforretninger, frukt & grønt butikker, og spisesteder samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote.
Det er flere parker i nærområdet som er verdt å nevne, St.Hanshaugen, Stensparken, Slottsparken og Frognerparken. Perfekt for grilling, soling og hyggelige søndagsturer. Frognerparken er den største parken i Oslos sentrale byområder og et populært rekreasjonsområde. Som en del av Frognerparken finner du blant annet Vigelandsparken, den berømte skulpturparken med over 200 av Gustav Vigelands skulpturer. St. Hanshaugen og Stensparken har hyggelig uteservering om sommeren.
Er du av den sporty typen har man SATS, Bislett Bad, Fitness Xpress, Fresh Fitness og tilgang til både innendørs og utendørs løpebaner på Bislett stadion innen noen minutters gange.
Det er et bredt kollektivtilbud i området. Trikkestoppet for linje 17 og 18 og busstopp for 21- og 37 bussen ligger rett i nærheten. Det finnes gode ruteforbindelser til alle byens hjørner som Skøyen, Fornebu, Bygdøy, Torshov / Sagene, Nydalen, Jernbanetorget, Grünerløkka, Storo med flere. Ellers er det kort gangavstand til Høyskolen i Oslo og kort vei/gode transportmuligheter til Universitetet på Blindern, Tannlegehøyskolen, BI, Veterinærhøyskolen m.fl. T-banestasjon på Majorstua og Nasjonalteateret ligger i gangavstand.

Felleskostnader

Kr. 4 133,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Grunnpakke kabel-TV og internett fra Telia, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (kr. 495,-).
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 49 463,- per 15.04.2021.

Andel formue

Kr. 84 454,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 83987166951, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 15.04.2021: 3,8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 128
Saldo per 15.04.2021: Kr. 845 693,-
Andel av saldo: Kr. 49 463,-
Første termin/første avdrag: 20.12.2016 (siste termin 20.11.2031)
Ingen særfordelte lån: Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 407 266 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 066 159 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 83 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 495 kvm, Eierform: Eiet tomt
Bakgården ble oppgradert i 2016/2017 og er fantastisk fin og barnevennlig med trampoline, lekestue og sitteplasser. Det er også felles bod for sykler og barnevogner.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Klassisk bygård over 5 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsakelig av naturstein/ murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein/ takplater (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet i pusset mur med en framside i jugendstil. Leiligheten har profilert entrédør. Balkongdør med 2-lags glass fra 2011. Vinduer med 2-lags glass fra 1987.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2005 på installasjon av brannalarmanlegg, sluttnotat (henlegges) fra 2013 på montering av 7 balkonger og ferdigattest fra 2017 på balkonger. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Iht. sameiets vedtekter:
Det kreves samtykke fra styret ved utleie av boligseksjonene. Samtykke gis ikke ved utleie til mer enn en husstand. Seksjonseier skal opplyse styret og forretningsfører om leietakers navn og personnummer og om egen adresse i utleieperioden.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med peisovn i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2837 av 15.01.1986. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Johannes Bruns gate 8 B - Bruksendring av loft til boenheter, etablering av heis
Saksnummer: 201910217 - Byggesak             
Mottatt sak: 26.06.2019
Status: Endret tillatelse gitt 02.12.2020
Sofies gate 60 - Innvendig ombygging og bruksendring av næringslokaler/kontor til boligformål
Saksnummer: 201901130 - Byggesak             
Mottatt sak: 20.01.2019
Status: Tillatelse gitt 01.02.2019
Eugenies gate 10 - Planforslag til politisk behandling - Utvidelse av skolegård - Bolteløkka skole
Saksnummer: 201705859 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 11.04.2017
Johannes Bruns gate 14 B - Oppføring og oppdatering av forhage og nytt inngangsparti
Saksnummer: 201710396 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.07.2017
Status: Igangsettingstillatelse gitt 15.05.2018
Vidars Gate 1 A - Fasadeendring - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202104741 - Byggesak             
Mottatt sak: 18.03.2021
Status: Mottatt søknad

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 13.03.1987, dagboknummer 16855. Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for: NOK 10,000. Med prioritet etter 90% av lånetaksy til enhver tid. Bestemmelser om regulering av pantet.
* Seksjonering, tinglyst den 13.03.1987, dagboknummer 16855. Opprettet seksjoner: Snr: 6. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 750/10743. Eiendommen er oppdelt i 15 seksjoner.
* Resek/tilleggssek, tinglyst den 07.12.2015, dagboknummer 1145047. Nye seksjoner: Snr: 16. Formål: Næring. Sameiebrøk: 950/12643. Nye seksjoner: Snr: 17. Formål: Næring. Sameiebrøk: 950/12643. Seksjonsameieandeler: Snr: 6. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 750/12643.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Sofies gate 70 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 983 335 799, og består av 16 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning AS (OBF).
* Borettslaget har avtale med Telia om levering av kabel-TV og bredbånd
* Sameiet har eget fellesvaskeri, som kan benyttes i henhold til oppsatte regler
* Vaktmesterfirma er Normann Produkter: rjcrossroad99@gmail.com, 94844420

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 847 920,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 567 147,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 333 524,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 1 046 416,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner. Eierseksjonsloven §23 annet ledd lister opp unntak fra denne bestemmelsen.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Etter det ordinære årsmøtet 12.04.2021 informerte styret om følgende:
1. Brannsentral er utdatert og må byttes i løpet av de nærmeste 2-3 år.
2. Utfordringer med avløpsrøret med inntak yttervegg og avgrening opp til leilighetene må byttes - kjellergulv må hogges opp i den forbindelse.
3. Callinganlegget vurderes byttet på sikt (2-3 år) - man må ta av telefonrøret før man trykker på låseknapp.

Husdyrhold

Iht. sameiets husordensregler er det tillatt å holde husdyr som hund og katt i leilighetene. Forutsetningen er imidlertid at dyrene skjøttes på en forsvarlig måte, slik at de ikke er til sjenanse for øvrige sameiere. Ved klager avgjør styret om husdyrholdet må opphøre. Se også vedlagte husordensregler for utfyllende bestemmelser om dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sofies gate 70 B, 0168, Oslo, Gnr. 217 bnr. 329 snr. 6 orgnr. 983335799 i Oslo kommune

Eier

Asbjørn Lægreid Mari Nesje Lægreid

Oppdragsnummer

19-21-0088

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.