DRØBAK / YTRE HALLANGSPOLLEN

Moderne oppgradert fritidsbolig med vakker fjordutsikt og stor tomt | 25 m fra sjøen | Høy standard med sol hele dagen

Ytre Hallangspollen 99 , 1449 Drøbak

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

8%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

28%

er barnefamilier

36%

er gift

Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 46 m²
Bruksareal 46 m²
Bruttoareal 51 m²
Tomt 1 857 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 2
Byggeår 1957
Gårdsnummer 63
Bruksnummer 108
Energimerking G
FINN.no 256977813
Sist endret 03.05.2022 09:56
Prisantydning 6 950 000,-
Totalpris 7 135 019,-

Beregnet totalkostnad

6 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 173 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 185 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 135 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Ytre Hallangspollen 99! Her kan du kose deg i nydelige omgivelser på en idyllisk beliggende fritidseiendom. Fra eiendommen har man enkel tilgang til alle sjølivets gleder. Sjøen finner du kun 25 meter fra hytta. Her kan man bade, fiske eller ta seg en båttur i Oslofjorden.

Eiendommen for øvrig har 2 biloppstillings-plasser, flotte sol- og utsiktsforhold fra usjenert terrasse på 80 m2 og en innredet bod.

 I 2014 ble hytta totalrenovert og det ble montert nytt kjøkken fra IKEA med Intrigerte hvitevarer. Badet ble også oppgradert og holder en høy standard. Hytta ble samtidig etterisolert og fremstår som en helårshytte med svært moderne fasiliteter.

Innhold

Hytte med meget god standard på innredninger og utstyr. Eier har renovert hele hytta. Det medfølger 2 biloppstillingsplasser, bod/anneks, stor terrasse på ca. 88 kvm. Entré, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken med utgang til terrasse.

Entré

Koselig entré med praktisk garderobeskap.

Stue

Lys og trivelig stue med fantastisk utsikt over Oslofjorden. God plass til stuebord og sofa.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra Ikea med lysegrå glatte fronter. Benkeplater i heltre eik. Vask/skyllekum.
Ventilator i rustfritt stål og glass. Integrerte hvitevarer som medfølger handelen. Kjøkken fra 2014.

Bad

Gulv med fliser og vegger med fliser. Rund servant på reol. Speil med lys. Gulvstående wc.
Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. 3-downlights. Rør i rør fordelingsskap. El-vifte i vegg.
Varmekabler. Bad fra 2014.

Terrasse

Stor terrasse på 88 kvm med vestvendt utsikt over Oslofjorden. Her kan du nyte varme sommerkvelder.

Soverom

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng.

Soverom 2

Soverom to er romslig og er i dag innredet som barnerom med praktisk køyeseng.

Bod

Romslig bod godt med garderobeplass og mange bruksmuligheter.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktivbeliggenhet syd i Ytre Hallangspollen, ca. 6 km. bilvei fra Drøbak sentrum. Området grenser til Gyltåsen mot syd og historiske Oscarsborg Festning ligger i umiddelbar nærhet. Eiendommen ligger vestvendt med flotte gode solforhold. Stille og usjenert med god utsikt overHallangspollen. Kort avstand til Drøbak sentrum med båt. Bussforbindelse til Oslo og Drøbak på Heer.
På Heer finnes også matforretning. Øvrige servicetilbud på Amfi Drøbak City på Dyrløkke eller i Drøbak sentrum.
Turterreng i umiddelbar nærhet. Ca. 30 minutters gange til Drøbak sentrum. Det er trappeadkomst fra veien og opp til eiendommen.

Tomt

Areal: 1857 kvm. Eierform: Festet tomt
Areal: 1 857 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2033, Festeavgift: 19302, Se festekontrakt.

Kommunale avgifter

Kr. 9 748 pr. år Kommunaleavgifter samt drift på vann og avløp. Vann og avløp er privat driftet av Ytre Hallangspollen vann og avløsplag.

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 51 kvm1. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken med utgang til terrasse.


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Ring megler på 98039150 ved passering av bom.

Garasje / Parkering

Det medfølger to biloppstillingsplasser.

Byggemåte

Ringmur i Siporex og Leca. Naturlig fukttilsig fra fjellet inn til krypekjeller. Fjell i området. Tradisjonell småhusfundamentering.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger 14.10.2021 Ferdigattest datert . 14.10.2021 Fasadeendring - Endring av bygg. Se vedlegg i prospektet.
Det foreligger ferdigattest datert 12 oktober 1957 på oppføring av hytta.

Adgang til utleie

Utleie tillatt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Festet tomt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Se vedlegg i salgsoppgave. Det kan ikke lages kjøkken eller våtrom i bod ifølge servitutt.

Festekontrakt tinglyst 26.06.54 med festetid på 99 år. Neste regulering av festeavgift 2033.

Vei/vann/avløp

Privat vei.  Vann og avløp er privat driftet av Ytre Hallangspollen vann og avløsplag.

Forsikring

Tryg

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til me@schalapartners.no eller SMS: 98 03 91 50 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

TG2 fra tilstandsrapport:

Vurdering av avvik:
• Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke
krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid.
• Snøfangere må monteres for å tilfredstille byggeårets krav.
• Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.
Kostnadsestimat : Under 10 000TG3 fra tilstandsrapport:

Branntekniske forhold
1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht.
forskriftskrav?
Ja
2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn
10 år?
Nei
3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav?
Nei
4. Er det skader på røykvarslere?
Nei

Terrengforhold
Vurdering av avvik:
• Terreng faller inn mot bygning.
Tiltak
• Det bør foretas terrengjusteringer.
• Ytterligere undersøkelser anbefales.
• Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere opplysninger om disse.

Adresse og matrikkel

Ytre Hallangspollen 99, 1449, Drøbak, Gnr. 63 bnr. 108 i Frogn kommune

Oppdragsnummer

19-21-0091

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.