# SAGENE

Veldig tiltalende og pent oppusset 2-R | bad 07/vinduer 2014 | gjennomgående løsning og gode lysforhold | "alt" inkl.

Sandefjordgata 3B , 0464 Oslo

VISNINGER

10. mai mandag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

52%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

16%

har bolig mellom 60-120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 52 m²
Bruksareal 52 m²
Bruttoareal 57 m²
Tomt 2 187 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1940
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 180
Energimerking F
FINN.no 217433430
Sist endret 04.05.2021 16:40
Prisantydning 4 100 000
Totalpris 4 253 009
Ligningsverdi 1 094 037,-

Beregnet totalkostnad

4 100 000,- (Prisantydning) 145 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 245 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 253 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har for salg en kjempefin 2-roms midt på populære Sagene!
Leiligheten ligger i 3. etasje og har en gjennomgående løsning som slipper lyset inn. Rommene er store med gode oppbevaringsmuligheter og de er enkle å møblere.
Siden 2017 er det gjort flere oppgraderinger i leiligheten som har gitt en fin helhetlig finish. Det kan bla. vises til enstavs eikeparkett i alle rom, tidsriktig fargevalg på veggene og modernisering av både kjøkken- og baderomsinnredning.  Videre har gården en god vedlikeholdshistorikk med baderomsrehabilitering i 2007 og nye vinduer i 2014. I tillegg er både trappeoppgang og fasader rehabilitert.
Både varmtvann og fyring er inkludert og holder leiligheten varm, mens strømkostnadene forblir lave.
•Romslige boder + felles hobby/sportsbod
•Ingen forkjøpsrett
•Ingen dok.avgift

Innhold

Leiligheten inneholder: Entre, stue, kjøkken, baderom og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten loft (6 kvm) og kjellerbod (4 kvm) og har tilgang på felles hobby/sportsbod i kjeller, samt fellesvaskeri.

Entré |

Entre med garderobeskap som gir plass til det man behøver i det daglige. Åpne knagger gir plass til sko og yttertøy. Øvrig lagringsplass finnes i bod på loft og i kjeller. Det er nylig installert moderne dørcalling i oppgangen og det er automatsikringer i sikringsskapet.

Stue |

Tiltalende stue med slette lyse overflater og en dekorativ kontrastfarge på den ene veggen. Stuen oppleves som romslig og kan enkelt møbleres med både sittegruppe og spiseplass. De store vindusflatene fra 2014 slipper dagslyset inn. Både varmtvann og fyring tilkoblet sentralvarme er inkludert i felleskostnadene. Det samme er bredbånd, noe som gjør hjemmekontor-tilværelsen noe enklere.

Kjøkken |

Tidløst kjøkken som var nytt i 2013. Innredningen er i tillegg noe modernisert de siste årene. Hvite, fronter i høyglans med hvite fliser, heltre benkeplate og servant i hvit keramikk. På kjøkkenet er komfyr med koketopp, samt oppvaskmaskin integrert, mens kjøleskap med fryser er frittstående. Det er godt med skapplass for lagring og koselig med mulighet for kjøkkenbord foran vinduet.

Bad |

Bad pusset opp i regi av gården i 2007. Under rehabiliteringen ble også vann- og avløpsrørene skiftet. Det er lagt ny flis-på-flis på gulvet i 2017 og samme år ble servant, samt speil skiftet. Badet har en stor dusjnisje med skyvedør og vindusflate som gir både lysinnslipp og gode luftemuligheter. På badet er det opplegg for vaskemaskin og det er varmekabler på gulvet.

Soverom |

Lunt og hyggelig soverom som vender inn mot rolig enveiskjørt gate. Soverommet har god plass til dobbeltseng og den romslige skyvedørsgarderober gir det man behøver av oppbevaring. På soverommet er det i tillegg etablert et veldig praktisk hjørnekontor.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og skjermet beliggenhet sentralt på Sagene med kort vei til det meste Oslo har å by på! Her har du alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Fra bygården har du gangavstand til Bjølsen, Nydalen, Torshov og Grünerløkka med alt dette innebærer. Området er kjent for et rikt utvalg av caféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Tiffanys, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Nord Bjølsen Bakeri, Trikkestallen, Grisen,  og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten (REMA1000 er nærmest og kun 2 minutter unna leiligheten).
Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2, er kun noen få minutters gange eller en kort sykkeltur fra leiligheten. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I 2018 åpnet landets største og mest moderne kino på Storo med hele 14 saler, hvorav den største skal ha IMAX-teknologi.
Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv med kvalitets musikk på høyt nivå, både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant. Det Andre Teatret på Lilleborg har improvisasjonsteater som hovedfokus.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård. Følg turstien langs Akerselva, og ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass. Bydelen har også en rekke store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og populære Eventyrfabrikken ved Myraløkka. Sagene Samfunnshus har ett mangfold av aktiviteter for alle aldre. Barnas kulturhelg er bydelens eget kulturprogram for barnefamilier og både teater, dukketeater, konserter og dans står på programmet stort sett hver lørdag og søndag.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia kun 6 minutter fra leiligheten, SATS Elixia på Storo og Nydalen, Evo Fitness Nydalen, CrossFit Oslo i Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov - med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20, 34, 37 og 54. Alle busser stopper kun noen få meter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13. Flybussen til Oslo lufthavn har bussavgang fra Vøyenbrua. Fra samme sted går også buss 28 og regionale busser.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Felleskostnader

Kr 3.852,- pr. mnd. Betjening av andel fellesgjeld, internett (GET), varmtvann og fyring via sentralfyring, trappevask, vaktmestertjeneste, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold.
Herav:
Felleskostnader 3.641,-
Internett 211,-

Andel fellesgjeld

Kr 145.000,- per. 01.04.2021

Andel formue

Kr 22.711,- per 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: EIKA2-152038490
Type: A
Restsaldo: Kr 8.845.957,-
Restløpetid: 17 år 5 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1, 85%
Kapitalkostnader for denne andelen: Kr 688,-
Lånenummer: OBBK01-98207391697
Type: A
Restsaldo: Kr 1.600.208,-
Restløpetid: 18 år 9 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1, 85%
Kapitalkostnader for denne andelen: Kr 117,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 094 037 pr.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 938 532 pr.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 57 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Sandefjordgata og via felles gårdsrom. Det blir satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Tomt

Areal: 2 187 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2060

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn, grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong/murkonstruksjoner. Utvendige fasader er forblendet med teglstein. Tak av trekonstruksjoner tekket med plater (taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har Swedoor finéert entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Nordan balkongdør og vinduer med to-lags glass datert 2014 og karmer/rammer av tre. Tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Sentralvarme til radiatorer i stue, kjøkken og soverom. Elektrisk gulvvarme på bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Utskifting vinduer - Ferdigattest - 1987  
Utskifting balkonger - Ferdigattest - 1994  
Sandefjordgata 3A-F - Rehab 81 våtrom - Ferdigattest - 2007  
Sandefjordgata 3A-F - Innr dusj og WC 1 etg - Ferdigattest - 1976

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Varmtvann og fyring tilkoblet sentralfyring er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Selgeres strømkostnader var i snitt kr 400-500,- i måneden i 2020.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
1939/901252-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  
04.03.1939 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Rettighetshavere til festerett
1939/302204-2/105  Hjemmel til festerett  
27.04.1939 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:SANDEFJORDGATA 3 BORETTSLAG  
Org.nr: 951921181
Pengeheftelser i eiendomsrett
1939/302204-3/105  Bestemmelse om bebyggelse  
27.04.1939 
Bestemmelse om benyttelse
1939/302204-4/105  Festekontrakt - vilkår  
27.04.1939 
festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 3,009
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
1991/17608-1/105   ** Diverse påtegning  
10.04.1991 
Nye vilkår: Årlig festeavgift kr. 65.524,-.Kommunen har 1.pr pant for skyldig avgift de 3 siste år. Festetiden forlenget m/80 år fra1.9.1989. Fl. best.
1940/300027-1/105  Erklæring/avtale  
04.01.1940 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Pengeheftelser i festerett
1939/302204-4/105  Festekontrakt - vilkår  
27.04.1939 
festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 3,009
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
1980/502871-1/105  Obligasjon  
07.02.1980 
BELØP: NOK 75.060
Panthaver:SANDEFJORDGATA 3 BORETTSLAG  
Org.nr: 951921181
Gjelder feste
1989/70906-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
16.10.1989 
veket for: OBLIGASJON 1989/70907-1/105
1994/23633-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
06.05.1994 
veket for: OBLIGASJON 1994/23636-1/105
1996/54656-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
01.10.1996 
veket for: OBLIGASJON 1996/54655-1/105
2000/51072-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
05.09.2000 
veket for: OBLIGASJON 2000/51071-1/105
Til:SANDEFJORDGATA 3 BORETTSLAG  
Org.nr: 951921181
2006/12099-1/105  Pantedokument  
17.02.2006 
BELØP: NOK 15.300.000
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag  
Lnr: 1087116
Lnr: 1115501
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av OBLIGASJON 502871/1980
Gjelder feste
2014/608719-1/200  Pantedokument  
21.07.2014 
BELØP: NOK 2.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Uomsettelig

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Generelle opplysninger om Sandefjordgata 3 Borettslag:
Borettslaget består av 81 andelsleiligheter.
Sandefjordgata 3 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 951921181, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse:
Sandefjordgata 3 A-F
Hjemmeside: http://www.sandefjordgata3.no/
Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Grilling:
Av hensyn til brannsikkerheten og av hensyn til naboene er det ikke tillatt med bruk av gass- eller kullgriller på balkongene. Elektriske griller kan derimot brukes på balkongene.
Vaskeri og tørkeplass:
Vasketiden er mellom kl. 0700 og 2200. Vasketid bookes på
https://sandefjordgata3.simplybook.it/v2/. På samme sted fremgår vaskeintervaller og
nærmere regler for bruken av fellesvaskeriene.
Større vedlikehold og rehabilitering
2014 - 2014: Skiftet vinduer
2013 - 2014: Modernisering fyrrom
2011 - 2011: Rehabilitering av trapperom
2006 - 2007: Totalrehabilitering våtrom
Soilrør skiftet ut samt lagt fliser på golv og vegger. Arbeidet utført av firmaet Andenæs VVS AS
2004 - 2004: Fasadeoppussing
2000 - 2000: Oppussing av trappeoppgang
1997 - 1997: Varmtvannsrør

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett i dette borettslaget.

Ja/ Nei

Forsikring

Tryg forsikring
Polisenummer: 6606797

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 3.208.891,-. Dette er kr 46 609,- lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak reduksjon av felleskostnadene da man gikk over til kun å ha internett.
Andre inntekter består i hovedsak av inntekter fra Hafslund for transformator.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 2.484.180,-. Dette er kr 18.385,- lavere enn budsjettert.
Resultat:
Årsresultatet for 2019 er kr 440 445,- og fremkommer i resultatregnskapet. Dette foreslås overført til egenkapital. Dette beløpet tar ikke hensyn til avdrag på langsiktig lån som var på 448 266. Se oversikten disponible midler.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Styret skal bli orientert om dyreholdet i forkant.
Det er ikke tillat å lufte hunder på borettslagets eiendom. Katter kan luftes i bånd, så lenge de ikke gjør fra seg på eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Samtlige hvitevarer på kjøkken
Alle fastmonterte lamper, knagger og hyller medfølger
TV montert på vegg medfølger
Garderobeskap i gang og på soverom
Medfølger ikke:
Nattlamper på soverom og speil i stue
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sandefjordgata 3B, 0464, Oslo, Gnr. 221 bnr. 180, andelsnr. 44 i Sandefjordgata 3 Borettslag med orgnr. 951921181 i Oslo kommune

Eier

Espen K-h Brunvatne

Oppdragsnummer

19-21-0122

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.