#BO PÅ LILLEBORG MED AKERSELVA SOM NABO

Stor & moderne 4-R hjørne/endeleil. med god standard I Solrik sydvestvendt balkong på 9m² mot Akerselva I Garasje I Heis

Ivan Bjørndals gate 22 , 0472 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig mellom 60-120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 93 m²
Bruksareal 96 m²
Bruttoareal 106 m²
Tomt 920 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 2001
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 377
Energimerking D
FINN.no 220316709
Sist endret 14.06.2021 09:52
Prisantydning 8 900 000
Totalpris 9 149 548
Ligningsverdi 1 754 528,-

Beregnet totalkostnad

8 900 000,- (Prisantydning) 18 209,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 918 209,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 222 320,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 231 339,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 149 548,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje (4.etg. mot Akerselva) og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, tre soverom, baderom, toalettrom og innvendig bod.
Med leiligheten følger en garasjeplass (nr. 415) i felles garasjeanlegg. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5m². Heisadkomst.

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Entréen har mørke fliser på gulv, glatte lysmalte overflater og downlights i himlingen. God plass til sko i flere vegghengte skoskap, samt ytterligere plass oppheng, skap eller kommoder.
Fra gangen har du også adkomst til en svært praktisk innvendig bod med ytterligere gode oppbevaringsmuligheter. Montert sikringsskap med automatsikringer og varmtvannsbereder i boden. Porttelefon montert på vegg i entréen.

Stue I Lys og fin hjørnestue med utsyn mot frodige Akerselva

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med lys parkett på gulv og glatte lysmalte overflater med skjult elektrisk anlegg.
Beliggenheten på hjørnet med flere store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys. Her bor du usjenert med minimalt med innsyn og fint utsyn over frodige Akerselva som ligger rett utenfor vinduene.
Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.

Balkong I Solrik balkong på ca. 9m² med Akerselva rett utenfor

Fra stuen har du utgang til en stor, solrik og usjenert/frittliggende balkong på ca. 9m². Beliggenheten mot sydvest sørger for gode solforhold, og du sitter usjenert til med frodige Akerselva rett utenfor. En svært hyggelig plass for lange og late sommerdager med lyden av elva og fuglekvitter.
Balkongen er overbygget og har god standard med terrassebord på gulv og rekkverk av metall. På balkongen har du plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. Det er også montert utebelysning og stikkontakt.

Kjøkken I Moderne og tidløst kjøkken fra 2007

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt.
Et tidløst og moderne kjøkken fra 2007 med god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite glatte fronter og påkostet benkeplate av stein med nedfelt oppvaskkum. Både lekkert og praktisk med glassplater i benkeryggen. God belysning med downlights under overskapene og i himlingen. Kjøkkenøyen deler naturlig av mot stuen, gir ekstra skap- og benkeplass, samt en fin spiseplass med barstoler.
Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som induksjonstopp og stekeovn fra Bosch, avtrekksvifte, samt oppvaskmaskin og kjøleskap fra Siemens.

Hovedsoverom I Fint hovedsoverom med god oppbevaring

Leiligheten har et innbydende hovedsoverom av god størrelse. God og moderne standard med lys parkett på gulv og glatte overflater malt i en fin mørk blåfarge.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap på ca. 3,9 meter.

Soverom 2 og 3

De to andre soverommene er også lyse og fine rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med lys parkett på gulv og glatte malte overflater.
På soverommene har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Lyst og moderne baderom oppgradert i 2014

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom fra 2001 som er oppgradert i 2014 med bla. flis-på-flis på gulv. Baderommet har mørke fliser fra 2014 på gulv, lyse fliser på veggene og deilig gulvvarme.
Moderne baderomsinnredning fra 2014 med skuffer og heldekkende servant, speil med belysning over. Baderommet er også utstyrt med romslig dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. Mekanisk avtrekksventil i himling.

Toalettrom I Fint ekstra toalettrom

Fra gangen har du også et praktisk ekstra toalettrom. Toalettrommet har fine fliser på gulv, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen. Rommet er utstyrt med servantskap med speil over og vegghengt toalett. Mekanisk avtrekksventil i himling. Varme i gulv.

Beliggenhet

Meget idyllisk beliggende på Lilleborg med Akerselva som nærmeste nabo. Skjermet og rolig område som fremstår som en oase i en urban bydel. Behagelig atmosfære i et område med nyere bygningsmasse og rehabiliterte fabrikkbygninger i teglstein.
Hyggelige og pent tilrettelagte fellesarealer på Lilleborg-området med belysning, gangveier, sittegrupper og lekeområder. Fellesarealer blir forvaltet av sameiet "Det Lille Grønne"(DLG). Inne på området Lilleborg finner du i dag restauranter som Villa Paradiso, i tillegg til kulturelle innslag på Det Andre Teateret. Hyggelige markedsdager på Lilleborg Torg hver første lørdag i måneden.
Historie
Lilleborg ved Akerselva ble fra 1897 mer kjent som såpe enn som et sted i Oslo. Industriområdet ved Akerselva, mellom det største fallet ved Bjølsen valsemølle og de gamle anleggene ved Bentze Brug, hadde rommet variert virksomhet siden 1700-tallet. Såpefabrikasjon hadde pågått i en fabrikk siden 1842. I 1997 ble produksjonen i Oslo avviklet, og fabrikkområdet ved Akerselva utviklet til boligområde med rundt 400 leiligheter, naturlig nok under navnet Lilleborg. Lilleborg ble fra første dag et ettertraktet område som mange trakk mot, og er nå et veletablert boligområde som gir det lille ekstra til beboerne og ligger som en tilbaketrukket grønn lunge ved Akerselva` idylliske løp.
Området
Særdeles godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), diverse bussforbindelser (bl.a. 20, 30, 37 (går hele døgnet), 54). Flybussen stopper både på Arkitekt Rivertz Plass, Vøyenbrua og Vogts gate, så det er gangavstand til flere stopp. T-banestasjoner på Storo, Nydalen og Sinsen med linje 4 og 5. Med Lilleborg som utgangspunkt så kommer man seg meget enkelt rundt om, både nord, syd, vest og øst med kollektiv transport. Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3.
Området langs Akerselva er og har vært i sterk positiv utvikling. Her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Med Sandaker/Bjølsen/Sagene/Torshov som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er marka, parkanlegg, handlegater, særegne butikker, restaurantbesøk, trenings- eller kulturtilbud som frister, her er mulighetene mange.
Restauranter som Mat og Mer, Hvaskjer, Bamboo (Asiatisk), Helt rått og Bjølsen Sushi (Sushi/Asiatisk), Sagene Lunsjbar, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen og fiskebutikken Laksen fortjener å trekkes frem. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus med ukentlige teaterforestillinger for barn. På Sagene Samfunnshus er også Oslo Yoga, en av landets største yogaskoler.
Nydalen og Storo ligger begge 15 minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Åpent Bakeri, samt Nydalen Bryggeri og Spiseri. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc.
I umiddelbar nærhet ligger flere dagligvarebutikker bl.a. Coop Mega, Rema 1000 og Kiwi.
I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.
Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpres, SATS Elixia og Oslo Yoga på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.
Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierhøgskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten. Nærhet til Ullevål sykehus.
Det er mange barnehager og skoler i nærheten som Maridalsveien barnehage, Åsenhagen barnehage og Åsenhagen åpen barnehage, Thor Olsens barnehage, Nordpolen FUS barnehage og Morgohjertas barnehage.
Av skoler finner Nordpolen skole (1-10) og Lilleborg skole (1-7).
På nabotomt er det vedtatt å bygge skole og friluftsarealer. Se link fra bystyret for mer info; https://www.vartoslo.no/lilleborgtomta-pa-sagene-fra-sapekokeri-til-skole-og-friluftsidyll/?fbclid=IwAR1ALISfiB-Gbx9Aa4YjiCJtNV8olmr69H2NLT5hPQqfv7I-qGKYUJrbAcM
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet!
Lilleborg er kjent for godt naboskap og engasjement. Her er det godt oppmøte på dugnad og sosiale arrangementer.

Felleskostnader

Kr. 3 974,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Garasje, kabel-tv fra Canal Digital med bredbåndsmulighet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 186,-).
Herav:
Kr. 3 174,- Felleskostnader B1
Kr. 700,- Felleskostnader DLG
Kr. 100,- Garasje
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2021.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 18 209,- per 01.04.2021.

Andel formue

Kr. 17 583,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS01-98207930385
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 828 496,-
Andel restsaldo: Kr. 18 209,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 186,-
Rest løpetid: 9år 11mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 29.04.21: 3,85%
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/
Eiendomsskatten faktureres direkte til eier av leiligheten og utgjør kr. 2 738,- for 2021.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 754 528 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 316 299 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 96 kvm, Bruttoareal: 106 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue/kjøkken, bad, toalettrom og tre soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 920 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med asfalterte internveier, belegningsstein/heller, belysning, sittegrupper, lekeapparater, gressplen og diverse beplantning.
Det er til hver seksjon knyttet en sameieandel i sameiet Det Lille Grønne (garasje og fellesområde). Sameierne skal følge de til enhver tid gjeldende vedtekter i Det Lille Grønne. Eierandelen i dette sameiet kan ikke skilles fra seksjonene.

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger en garasjeplass (nr. 415) i felles oppvarmet garasjeanlegg. Det er klargjort infrastruktur for elbil-lader.
Mulighet for gjesteparkering på gateplan og i garasjeanlegg. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt under etasje og kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i stål/betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein og panel. Yttertak av pulttak konstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2003 på oppføring av boligblokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt med styrets forhåndssamtykke. Samtykke kan bare nektes når det foreligger saklig grunn for det. Se også vedlagte vedtekter og husordensregler for utfyllende informasjon.
Bruksretten til garasjeplassen kan leies ut, men kun til øvrige seksjons- og næringseiere. Se også vedlagte vedtekter for sameiet Det Lille Grønne for utfyllende informasjon.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom og på toalett.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med parkering i sokkelet etter bestemmelsene i S-3727 av 26.08.1999. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ny vannforsyning til Oslo - Offentlig ettersyn: Detaljregulering med konsekvensutredning
Saksnummer: 201915152
Høringsfrist: 18.05.2021
Treschows gate 16 - Oppføring av ungdomsskole - Bentsebrua skole
Saksnummer: 202102425 - Byggesak            
Mottatt sak: 25.03.2021
Status: Mottatt søknad 26.03.2021
Treschows gate 16 - Riving av bebyggelse
Saksnummer: 202000671 - Byggesak            
Mottatt sak: 13.01.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt 16.03.2021
Sandakerveien 52 - Oppføring av boligblokk
Saksnummer: 201905800 - Byggesak            
Mottatt sak: 09.04.2019
Status: Igangsettingstillatelse gitt 16.02.2021
Sandakerveien 56 A - Oppføring av boligbygg B
Saksnummer: 201812895 - Byggesak            
Mottatt sak: 05.07.2018
Status: Igangsettingstillatelse gitt 18.12.2020
Sandakerveien 56 - Rehabilitering og bruksendring av blokk til leiligheter og næring i første etasje - Blokk A
Saksnummer: 202102417 - Byggesak            
Mottatt sak: 10.02.2021
Status: Mottatt søknad 15.02.2021
Sandakerveien 56 - Bruksendring av Administrasjonsbygget til boliger - Bygning C
Saksnummer: 201809703 - Byggesak            
Mottatt sak: 05.07.2018
Status: Rammetillatelse gitt 09.04.2021
Sandakerveien 56 - Oppføring av boligblokk - Blokk A2
Saksnummer: 202003204 - Byggesak            
Mottatt sak: 21.02.2020
Status: Rammetillatelse gitt 17.02.2021
Sandakerveien 56 C - Riving av deler av bygg
Saksnummer: 202104473 - Byggesak            
Mottatt sak: 12.03.2021
Status: Mottatt søknad 16.03.2021
Ivan Bjørndals gate 1-3 - Etablering av trapp mellom Akerselva og Sandakerveien
Saksnummer: 202007409 - Byggesak            
Mottatt sak: 04.06.2020
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Sandakerveien 24 D med flere - Dialogfase - Ombygging til barnehage og skole - Den Tysk-Norske skolen i Oslo
Saksnummer: 201911041 - Reguleringssak
Mottatt sak: 05.07.2019

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
Grunndata
* Seksjonering, tinglyst den 20.12.2001, dagboknummer 80090. Opprettet seksjoner: Snr: 21. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 22/1000.
Rettigheter på andre eiendommer
* Erklæring/avtale, tinglyst den 05.10.2001, dagboknummer 60215. Rettigheter på gnr. 224, bnr. 341 i Oslo kommune. Samme rettigheter og plikter til fellesareal bnr.341.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 05.10.2001, dagboknummer 60215. Rettigheter på gnr. 224, bnr. 341 i Oslo kommune. Rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Lilleborg B1 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 984 459 920, og består av 56 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS fra 01.01.2020. Brækhus Eiendom AS var sameiet forretningsfører frem til 2020.
* Rudolfsens vaktmestertjeneste AS leverer vaktmestertjenester
* Bjerkan Renhold AS leverer renholdstjenester
* Telenor (Canal Digital) er sameiet leverandør av kabel-TV/bredbånd
Sameiet Lilleborg Det Lille Grønne (DLG)
Fellesskapet av seksjonseiere eier 52/425-deler av Sameiet Det Lille Grønne. Seksjonseierne i Sameiet Det Lille Grønne har tinglyst rett til adkomst til garasjeanlegg. DLG er et sameiet for alle boligblokkene på Lilleborg og dekker området fra broen ved Treschowsgate til Jerusalem broen rett ovenfor Ivan Bjørndals gate 5 og 7 og har ansvaret for vedlikehold og beplantning av grøntområdene. DLG er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986 960 066, og består av utearealer og garasjeanlegg. Sameierne skal følge de til enhver tid gjeldende vedtekter i Det Lille Grønne. Eierandelen i dette sameiet kan ikke skilles fra seksjonene. Vedtektene til sameiet ligger vedlagt i salgsoppgaven

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 2 059 917,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 1 780 948,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 292 701,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 676 413,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan erverve mer enn to seksjoner i sameiet.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Opptil 2 husdyr tillates i leilighetene. Det forutsettes at disse ikke er til sjenanse for øvrige naboer på noen som helst måte. Dette gjelder både i og utenfor leilighetene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- Garderobeskap/kommode med svarte tavlefronter på soverom 3
- Hyller (ikke forankret i vegg/gulv) i innvendig bod
- Lampeskjerm på soverom 2, selve opphenget/lampen kan følge med om ønskelig
- Taklampe over spisebord
Medfølgende fryser - det er sprekker i innvendig skuffer.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ivan Bjørndals gate 22, 0472, Oslo, Gnr. 224 bnr. 377 snr. 21 orgnr. 984459920 i Oslo kommune

Eier

Live Venstøp Eriksen Sondre Kise Løkken

Oppdragsnummer

19-21-0124

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.