#ILADALEN

Stor, lys & gjennomgående 2(3)-R I Nymalt i 2021 I Originale tregulv I Moderne bad I VV & TV/internett inkl I IN-ordning

Søren Jaabæks gate 8 B , 0460 Oslo

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Zehra Catak Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

11%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

53%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

11%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 56 m²
Bruksareal 56 m²
Bruttoareal 61 m²
Tomt 3 236 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1941
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 210
Energimerking E
FINN.no 220316511
Sist endret 14.06.2021 09:31
Prisantydning 4 200 000
Totalpris 4 400 768
Ligningsverdi 1 085 740,-

Beregnet totalkostnad

4 200 000,- (Prisantydning) 192 759,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 392 759,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 400 768,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue, kjøkken, baderom, soverom og kontor/alkove.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5,7m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 14,5m².
Som beboer har du tilgang til fellesvaskeri og felles sykkelbod.

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré av god størrelse. I entréen har du god plass til sko og yttertøy i innebygget skap, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder.
Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue I Stor, lys og luftig stue med utsikt mot Ilaparken

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og luftig rom. God standard med parkett på gulv og glatte overflater malt i en fin farge i 2021. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.
Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. Idyllisk utsyn mot frodige Ilaparken og samtidig minimalt med innsyn. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,65 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Kjøkken I Lyst separat kjøkken med spiseplass

Leiligheten har et lyst og koselig separat kjøkken med originale tregulv og glatte overflater malt i 2021. Ved vindusflaten har du naturlig plass til et koselig frokostbord med utsyn mot den frodige bakhagen.
Kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og benkeplate i stål med nedsenket skyllekum og oppvaskkum. Praktisk med mosaikkfliser i benkeryggen og belysninger under overskapene. På kjøkkenet har du plass til frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Frittstående hvitevarer følger i utgangspunktet ikke (kan avtales med selger).

Soverom I Lyst og koselig soverom mot rolig bakhage

Leiligheten har et lyst og koselig soverom som vender ut mot rolig bakhage uten biltrafikk. Soverommet har originale tregulv og glatte overflater malt i en fin grønnfarge i 2021.
På soverommet har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, og oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap på 2 meter.

Kontor / Alkove

Mellom soverommet og stuen er det en praktisk alkove som selger har benyttet som kontor.
Dersom det er behov for 2 soverom så kan kjøkkenet flyttes ut hit, slik at dagens kjøkken blir et nytt soverom. Se alternativ plantegning.

Baderom I Moderne baderom oppusset i 2013 i regi av brl.

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2013. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen.
Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speil med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med forheng og vegghengt toalett. Egen nisje med plass og opplegg for vaskemaskin.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et etablert boligområde på toppen av Iladalen i bydel Sagene. Her bor du med idylliske Ilaparken er nærmeste nabo! Ilaparken er en stor, flott, tilbaketrukket, grønn oase skjermet for biltrafikk og bystøy. En perfekt plass for lange og late sommerdager, grilling, soling og avslapning.
Pulserende Alexander Kiellands plass ligger rett nedi gaten og her har du tilgang til alt av fasiliteter du trenger i hverdagen. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Her finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.
Dagligvarehandelen kan gjøres på søndagsåpen Joker som holder til under 100 meter nedi gaten. Kort gangavstand (et par minutter) til Kiellands Hus som er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega, apotek, Vinmonopolet blomsterbutikk, skredder og bokhandel. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.
Fra leiligheten er det gangavstand til Sagene og St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Det er også kort gangavstand til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Kort gange unna finner du også Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter.
For den treningsglade er det gangavstand til både SATS, Elixia, Gym Ila, Sagene Squash, Fresh Fitness og ikke minst Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash og Klatreverket. I tillegg til flotte joggemuligheter langs Akerselva og kort vei til Nordmarka. I tillegg til flere fine turmuligheter langs Akerselva, har du idylliske Mølleparken og Kubaparken like ved. I umiddelbar nærhet ligger flotte Ilaparken. Det er også kort vei til grønne lunger som St. Hanshaugen, Birkelunden, Sofienbergparken, Myraløkka, Torshovparken og Torshovdalen.
Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 21-, 33-, 34- og 54-bussen like fra Alexander Kiellands plass, samt  28-bussen fra Vøyenbrua. Her bor du i et fint knutepunkt hvor du enkelt kommer deg rundt i byen eller til marka. Flybussen har adgang både fra Vøyenbrua og Alexander Kiellands plass.
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høyskolen i Oslo, Arkitekthøyskolen, Westerdals, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og kun en kort busstur eller trikketur unna Handelshøyskolen BI eller Blinderen. Flere barnehager og skoler i nabolaget.
Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil i grønne omgivelser, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Felleskostnader

Kr. 4 235,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto varmtvann (kr. 213,-), kabel-TV og internett (kr. 348,-), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, festeavgift, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 1 399,-).
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020.
Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på lån HABA03. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 129 820,- per 01.05.21), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 743,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 3 492,-/mnd.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 192 759,- per 01.05.2021.

Andel formue

Kr. 6 712 per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HABA01-90537029292 (balkong)
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 3 241 042,-
Andel restsaldo: Kr. 0,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 0,-
Rest løpetid: 9år 8mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,95%
IN-ordning: Ja.
Lånenummer: HABA02-90537029284
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 4 030 143,-
Andel restsaldo: Kr. 36 633,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 555,-
Rest løpetid: 5år 10mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,95%
IN-ordning: Nei
Lånenummer: HABA03-90537029306 (baderomsrehabilitering)
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 12 583 219,-
Andel restsaldo: Kr. 129 820,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 743,-
Rest løpetid: 17år 2mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,95%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktene "IN-ordning" og "Felleskostnader.
Lånenummer: HABA04-90537062923
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 2 893 867,-
Andel restsaldo: Kr. 26 306,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 101,-
Rest løpetid: 28år 7mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,95%
IN-ordning: Nei

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på lån HABA03. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 20.09 og 20.03 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000,- per gang. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 085 740 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 908 662 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 61 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, baderom, kjøkken, spisestue/stue, kontor/alkove og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 236 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Borettslaget fester tomten av Oslo kommune. Festetiden er 80år fra 15.06.1988. Festeavgiften utgjorde kr. 283 356,- for 2019 iht. regnskapet. Festeavgiften dekkes av felleskostnadene.
Felles tomt for borettslaget opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, sykkelparkering og asfalterte arealer bestående av gangveier.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1941 (GAB-register). Gulvflater i U.etasje og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murkonstruksjon, utvendige fasader har pussede og malte overflater. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med betongtakstein, ikke besiktiget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2014 på utskiftning VAV og rehabilitering av alle bad. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.
Felles varmtvann. Varmtvann blir fakturert á-konto via felleskostnader hver måned i perioden 01.01 - 31.12, mens avregningen skjer over nyttår, hvert år.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring (boliger) etter bestemmelsene i S-4179 av 26.10.2005. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Søren Jaabæks gate 8 C - Sammenslåing av to leiligheter i 1. etasje
Saksnummer: 201906515 - Byggesak             
Mottatt sak: 26.04.2019
Status: Mottatt søknad om ferdigattest 06.04.2021
Søren Jaabæks gate 10 A - Sammenslåing og ombygging av leiligheter
Saksnummer: 202104650 - Byggesak             
Mottatt sak: 16.03.2021
Status: Tillatelse gitt 07.05.2021
Søren Jaabæks gate 1 - Bruksendring fra barnepark til Iladalen parkøkologisk senter
Saksnummer: 202010023 - Byggesak             
Mottatt sak: 17.06.2020
Status: Rammetillatelse gitt 08.01.2021
Søren Jaabæks gate 1 - Håndtering av overvann - Etablering av vannrenner og grunne rør - Ilaparken
Saksnummer: 201921003 - Byggesak             
Mottatt sak: 18.12.2019
Status: Igangsettingstillatelse gitt 28.07.2020
Uelands gate - Rehabilitering av nedstigningstårn
Saksnummer: 202010470 - Byggesak            
Mottatt sak: 26.06.2020
Status: Tillatelse gitt 02.03.2021
Lovisenberggata 19 A - Bruksendring til feberklinikk i sammenheng med Covid-19 - KORONA
Saksnummer: 202100025 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.01.2021
Status: Tillatelse gitt 08.01.2021
Lovisenberggata 15 med flere - Dialogfase etter offentlig ettersyn - Tjenesteyting - Helse, pleie, omsorg med mere
Saksnummer: 201711927 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 10.08.2017
Lovisenberggata 15 A - Innvendig ombygging av underetasje
Saksnummer: 201710776 - Byggesak             
Mottatt sak: 10.07.2017
Status: Endret tillatelse gitt 07.05.2020
Lovisenberggata 15 D, E og F - Oppføring av sykehjem
Saksnummer: 201916512 - Byggesak             
Mottatt sak: 22.11.2019
Status: Mottatt søknad
Lovisenberggata 15 B - Tilbygg - Lovisenberg Diakonale Høgskole
Saksnummer: 201803584 - Byggesak             
Mottatt sak: 08.03.2018
Status: Mottatt søknad om endring

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.05.1938, dagboknummer 302174. Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser.
* Festekontrakt, tinglyst den 10.11.1938, dagboknummer 305646. Festetid: 50 år. Årlig avgift NOK 216,302. Kontrakten kan ikke overdras/utleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier. Med flere bestemmelser.
  ** Nye vilkår, tinglyst den 01.03.1990, dagboknummer 14415.
* Felles pantedok bor.innsk, tinglyst den 14.01.2008, dagboknummer 32758. Beløp: NOK 264.700. Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere Jfr § 2-11, 1 Ledd.
* Felles pantedok bor.innsk, tinglyst den 20.10.2008, dagboknummer 848300. Beløp: NOK 2.500. Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere Jfr § 2-11, 1 Ledd. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av Felles pantedok bor.innsk dagboknummer 32758.
* Pantedokument, tinglyst den 12.07.2013, dagboknummer 587299. Beløp: NOK 10.200.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 12.07.2013, dagboknummer 587365. Beløp: NOK 11.000.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 12.07.2013, dagboknummer 587410. Beløp: NOK 27.000.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Iladalen VI B/L er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 952 771 388, og består av 117 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: www.ivi.no
* Borettslaget har avtale med Absolutt Rent AS om renhold av fellesarealene.
* Alt i Vaktmestertjenester (AiV) har den faste vaktmesterdriften i borettslaget. De utfører vedlikehold og rutinearbeid på eiendommen (tømmer søppel, skifter lyspærer, smører dører, plenklipping, salting og måking).
* Borettslaget har kabel-TV fra netteieren OpenNet. Det er også inngått kollektiv avtale om Internett for borettslaget på 1000/1000 Mbps som er inkludert i husleien.
* Borettslaget har TV-pakken Mini fra Viasat. Alle andelseiere har fått utlevert dekoder fra Viasat, denne skal følge leiligheten ved salg.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 5 377 936,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 6 382 392,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -1 637 063,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 604 448,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2021: Installering av nye branndører i kjelleren SJ og GF I Oppgradering av fibernett ved OBOS Opennet til 1000/1000 Mbits/s
2019: Fjerning av oljetank/overgang bergvarme
2018: Oppussing av oppganger
2016: Nytt låssystem I Nye avfallsboder
2013: Rehabilitering av våtrom
2010/11: Balkonger
2008/09: Utskifting av defekte vindu/dører I Innstallert nytt kabelnett, Consoll
2007/08: Oppussing av oppganger I Innstallert nye porttelefoner
2005: Installering av nye entredører og loftsdører
2004: Rengjøring av soilrørene
2003: Brannvarslingsutstyr installert
2002: Installert ny oljebrenner i G17 + oljemålere
2001: Utskifting av vinduer og balkongdører I Nye inngangsdører
2000: Nye vaskemaskiner i SJ8 og G17 I Inngått avtale med Optima nett
1999: Ombygging av det interne kabel-tvanlegg
1999/02: Rehabilitering av fasade
1998: Møneblikk skiftet SJ8 I Installert ny ekspansjonstank I Utvidet til 4 vaskemaskiner i G17 I Vinduer i trappeoppgangene i G17 skiftet
1995: Rengjøring av luftesystemet/luftekanalene I Rengjøring av vifter og viftehus v/vaktm
1992: Omlegging av elektrisk anlegg i SJ8 og G17 etter pålegg
1990: Snøfreser
1988: Samtlige oppganger oppusset I Forandring røropplegg i kjeller I Oppussing vaktmesterleilighet I Oppussing vaskeri og søppelrom I Rekkverk innganger
1987: Installasjon porttelefoner

Husdyrhold

Dyrehold er kun tillatt etter skriftlig tillatelse fra styret. Dyreeier har ansvar for ekstra renhold av oppgangen som følge av dyreholdet. Husdyr skal holdes ute fra kjeller og loft.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Søren Jaabæks gate 8 B, 0460, Oslo, Gnr. 219 bnr. 210, andelsnr. 93 i Iladalen 6 borettslaget med orgnr. 952771388 i Oslo kommune

Eier

Astrid Skumsrud Johansen Audun Mathias Øygard

Oppdragsnummer

19-21-0132

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.