# LILLE BORGEN / VINDEREN

Stor og lys bolig med egen inngang i klassisk villa I Solrik terrasse på 35 m² I 2 garasjeplasser I Felles hage

Svalbardveien 1 A , 0375 Oslo

BE OM SALGSSUM
Zehra Catak
Zehra Catak Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

66%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 132 m²
Bruksareal 132 m²
Bruttoareal 147 m²
Tomt 763 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1925
Gårdsnummer 36
Bruksnummer 44
Energimerking G
FINN.no 221043678
Sist endret 15.06.2021 14:42
Prisantydning 10 600 000
Totalpris 10 982 148
Ligningsverdi 1 979 455,-

Beregnet totalkostnad

10 600 000,- (Prisantydning) 93 309,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 10 693 309,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 279 820,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 288 839,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 982 148,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

firemannsbolig

Innhold

Boligen ligger i byggets 1. etasje og inneholder:
Entré, stue, spisestue med utgang til terrasse, kjøkken, baderom, toalettrom og to soverom.
I tillegg disponeres to garasjeplasser (nr. 5 og 8) i felles garasjeanlegg i kjelleren til nabohuset, samt en kjellerbod på ca. 8m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen hjem i en stor, lys og innbydende entré. Entréen har lekre marmorfliser fra 2012 på gulv, lysmalt panel på veggene og et stort vindu som slipper inn rikelig med lys.
I entréen har du god plass til sko og yttertøy i to store garderobeskap med klassiske detaljer, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. Montert sikringsskap med automatsikringer på vegg.
I tillegg disponeres to garasjeplasser (nr. 5 og 8) i felles garasjeanlegg i kjelleren til nabohuset, samt en kjellerbod på ca. 8m². Varmtvannsbereder fra 2019 på 200 liter er plassert i kjellerboden.

Stue I Stor, lys og nydelig hjørnestue med peisovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i boligen, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med heltre eik parkett på gulv, lysmalte glatte overflater og downlights i himlingen.
Beliggenheten på hjørnet med flere store klassiske vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,81 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er enkel å møblere med ønsket møblement som en stor sofagruppe med salongbord og lenestoler. Flotte plassbygde hylleseksjoner med naturlig plass til TV, bøker, ved og dekor.
Som et fint midtpunkt i stuen har du en lekker peisinnsats fra 2013 som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge. Det er også montert varmepumpe på vegg som brukes som A/C om sommeren.

Spisestue I Fantastisk spisestue med fiskebensparkett og peis

Mellom stuen og kjøkkenet er det en stor og flott spisestue med utgang til terrassen. Spisestuen har lekker fiskebensparkett i heltre eik på gulv, glatte lysmalte overflater og downlights i himlingen med en flott rosett i midten. Også her har du en fin karnapp med store klassiske vindusflater og god takhøyde på ca. 2,8 meter.
I spisestuen har du god plass til et stort spisebord, samt øvrig ønskelig møblement som skap, lenestoler og kontorpult. En åpen peisovn gir god varme og riktig stemning til hyggelige middagsselskap.

Terrasse I Solrik og usjenert terrasse på ca. 35m²

Fra spisestuen har du doble dører ut til en stor, flott og solrik sydvendt terrasse på ca. 35m². Terrassen har store grå fliser i granitt på gulvflater av betong og god plass til sittegrupper etter eget ønske og behov.
Beliggenheten mot syd sørger for gode solforhold og dette er uten tvil en skikkelig fin plass for lange og late sommerdager! Terrassen er svært usjenert med stor hekk rundt. Fra terrassen er det også videre adkomst til sameiets felles hage som er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning.
Iht. sameiets vedtekter har seksjon 2 (salgsobjektet) eksklusiv bruksrett til det flate partiet av opphøyet del i hagen mot vest. Vedlikehold og bruk av hagen forøvrig er sameiets anliggende. Bruken av hagen må dog ikke være til sjenanse for eierne i seksjon 1 og 2, dvs. unngå opphold foran vinduene til disse seksjonene.

Kjøkken I Klassisk og pent Tone Hammel kjøkken fra 2010

Boligen har et stort og herlig separat spisekjøkken i naturlig tilknytning til spisestuen og stuen. Kjøkkenet har lyse fliser på gulv, lysmalte panel på veggene og downlights i himlingen.
Et klassisk og pent kjøkken fra Tone Hammel som var nytt i 2010. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse profilerte fronter og heltre benkeplate i eik med dobbel oppvaskkum i porselen. Praktisk med fliser i benkeryggen ved platetoppen og belysning under overskapene.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som induksjons- og gasstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin samt kjøleskap og fryser.

Hovedsoverom I Fint hovedsoverom med plassbygde skap

Boligen har et lyst og innbydende hovedsoverom av god størrelse. Soverommet har lekkert parkettgulv i eik, glatte overflater malt i en lun farge, flott listverk og downlights i himlingen.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt rikelig med oppbevaringsplass i flotte plassbygde garderobeskap.

Soverom 2 I Lyst og fint soverom 2 av god størrelse

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Soverommet har flott fiskebensparkett i heltre eik på gulv og panel på veggene malt i en nydelig grønnfarge.
Soverommet er romslig med plass til seng, kontorpult og kommoder etter eget ønske og behov. Også her en flott plassbygget garderobe med god oppbevaringsplass.

Baderom I Fantastisk nydelig og stort baderom fra 2012

Mellom soverommene har du et aldeles nydelig baderom fra 2012 av god størrelse. Baderommet har lekre heksagonfliser i marmor på gulv med gulvvarme, store fine marmorfliser på veggene og downlights i himlingen.
Kombinasjonen med klassisk vindusflate og to store innmurte speil er helt fantastisk. Baderomsinnredningen består av en flott marmorplate med underlimt servant.
Baderommet er utstyrt med både et lekkert frittstående badekar og en romslig dusjsone med glassvegg og både hånd- og regnfallsdusj. Baderommet er også utstyrt med vegghengt toalett, samt plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Toalettrom I Fint og praktisk ekstra toalettrom

Fra entréen har du adkomst til et fint og praktisk ekstra gjestetoalett. Toalettrommet har de samme fine marmorflisene fra 2012 på gulv og lysmalt panel på veggene. Rommet er utstyrt med vegghengt servant og gulvmontert toalett. Varme i gulv.

Beliggenhet

Beliggende i en flott klassisk villa fra 1925 i et meget attraktivt og sentralt villastrøk på Borgen i nærheten av Vinderen.
Her har du nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon, samt få min gange til Frognerparken med gode tur- og bademuligheter. Rundt parken har du også fotballbaner, tennisanlegg og flotte Frognerbadet, samt Norges største samling av roser og den ellers så kjente Vigelandsparken.
Ved Borgen T- banestasjon(2 min gange) kan du ta banen til sentrum. Bygdøy ligger også i gang- og sykkelavstand med flott turterreng og fine badeplasser. Det er sykkelsti langs Frognerkilen inn til Aker Brygge og ut langs Bestumkilen mot Sandvika. Om vinteren er det i tillegg oppkjørte skispor på Bygdøy og i Frognerparken.
Fra boligen tar det ca. 15 min å spasere til Majorstuen hvor du har er bredt utvalg av restauranter, matvarebutikker, shoppingmuligheter, treningssenter, og mye mer. Om du handler til det daglige eller trenger det ekstraordinære kan man for eksempel dra på Jacob's også kjent som gamle Centra Colosseum. Litt lenger bort på Majorstuen finner du Georg A. Nielsens som har spesialisert seg på sjømat, vilt og delikatesser. Ellers i området har du samtlige av de anerkjente dagligvareforretningene.

Felleskostnader

Kr. 6 088,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Garasje, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Kr. 3 866,- Felleskostnader
Kr. 250,- Garasjeplass
Kr. 250,- Garasjeplass
Kr. 1 431,- Avdrag lån
Kr. 291,- Renter lån
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 93 309,- per 20.05.2021.

Andel formue

Kr. 42 148,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12137859600, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 20.05.2021: 3,5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 60
Saldo per 20.05.2021: Kr. 262 212,-
Andel av saldo: Kr. 93 310,-
Første termin/første avdrag: 06.08.2019 (siste termin 06.05.2026)
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 979 455 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 126 038 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 132 kvm, Bruttoareal: 147 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, spisestue, kjøkken, baderom, toalettrom, 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 763 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet, opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker. Asfalterte internveier.
Iht. sameiets vedtekter har seksjon 2 (salgsobjektet) eksklusiv bruksrett til det flate partiet av opphøyet del i hagen mot vest. Vedlikehold og bruk av hagen forøvrig er sameiets anliggende. Bruken av hagen må dog ikke være til sjenanse for eierne i seksjon 1 og 2, dvs. unngå opphold foran vinduene til disse seksjonene.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer to garasjeplasser (nr. 5 og 8) i felles garasjeanlegg i kjelleren.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Leilighet i hus over 3 etasjer samt kjeller, oppført i 1925. Gulvflater i kjeller av betong og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av panelte og malte overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein, ikke besiktiget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent med at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at leiligheten kan leies ut som én boenhet. Utleie meldes normalt til styret/forretningsfører.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med peis i stuen og spisestuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4220 av 15.03.2006. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sørkedalsveien 61 - Tilbygg til tomannsbolig
Saksnummer: 202008136 - Byggesak             
Mottatt sak: 18.05.2020
Status: Rammetillatelse gitt 20.01.2021
Svalbardveien 4 - Oppføring av støttemur
Saksnummer: 201920465 - Byggesak             
Mottatt sak: 12.12.2019
Status: Søknad avslått 17.06.2020
Tuengen allé 27 B - Oppføring av enebolig - Hus A
Saksnummer: 202104048 - Byggesak             
Mottatt sak: 05.03.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Tuengen allé 27 B - Oppføring av enebolig - Hus B
Saksnummer: 202103940 - Byggesak             
Mottatt sak: 05.03.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Fabritiusalléen 7 - Riving og oppføring av boligbygg
Saksnummer: 202011028 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.07.2020
Status: Søknad under behandling
Borgenbakken 12 - Oppføring av boligbygg
Saksnummer: 202102423 - Byggesak             
Mottatt sak: 10.02.2021
Status: Mottatt søknad
Borgenbakken 12 - Oppføring av bygg
Saksnummer: 202004646 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.04.2020
Status: Søknad avslått 18.09.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Fredningsvedtak, tinglyst den 04.10.1918, dagboknummer 212. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
* Fredningsvedtak, tinglyst den 10.12.1920, dagboknummer 901111. Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om gjerde.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 13.01.1922, dagboknummer 901015.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 13.04.1923, dagboknummer 901204. Bestemmelse om veg.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 18.05.1923, dagboknummer 171. Bestemmelse om gjerde.  Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 16.11.1923, dagboknummer 901205. Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 29.02.1924, dagboknummer 901295. Bestemmelse om vannledning. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 22.08.1924, dagboknummer 901296. Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om gjerde.
* Skjønn, tinglyst den 30.04.1964, dagboknummer 5384.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 15.02.1988, dagboknummer 11053. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Pantsettelseserklæring, tinglyst den 26.10.1995, dagboknummer 59795. Beløp: NOK  20.000. Panthaver: Sameiet Svalbardveien 1. Prioritet etter 90% AV lånetakst.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.05.2005, dagboknummer 28365. Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 16.01.2019, dagboknummer 67432. Midlertidig dispensasjon fra Vegloven.
* Bestemmelse om vann/kloakk, tinglyst den 16.01.2019, dagboknummer 67450. Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg.
* Seksjonering, tinglyst den 08.09.1987, dagboknummer 57647. Opprettet seksjoner: Snr: 2. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 130/408. Eiendommen er oppdelt i 3 seksjoner.
* Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel, tinglyst den 06.05.2005, dagboknummer 28365. Endring av formål/brøk: Snr: 2. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 158/444. Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Svalbardveien 1 A er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 996 630 447, og består av 4 boliger. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 261 638,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 539 135,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -288 326,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 71 776,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Iht. sameiets vedtekter er husdyrhold kun tillatt når det ikke er til sjenanse for øvrige sameiere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Svalbardveien 1 A, 0375, Oslo, Gnr. 36 bnr. 44 snr. 2 i Oslo kommune

Eier

Stefan Bøyum Schlömilch Anja Danielsen Stabell

Oppdragsnummer

19-21-0136

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.