#PERFEKT FØRSTEGANGSKJØP PÅ BJØLSEN

Lys og romslig 1-R med flott balkong I Garasjeplass med elbil-lader og 3 boder I Varmtvann og fiber inkl I Heis I Nær BI

Maridalsveien 205 , 0469 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rebecca M. Madland
Rebecca M. Madland Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

14%

har bolig mellom 60-120 kvm

78%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

14%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 35 m²
Bruksareal 35 m²
Bruttoareal 39 m²
Tomt 4 658 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Etasje 2
Byggeår 1940
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 122
Energimerking C
FINN.no 220142177
Sist endret 04.06.2021 08:57
Prisantydning 3 200 000
Totalpris 3 752 082
Ligningsverdi 431 798,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) 532 612,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 732 612,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 995,- (Transportgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 752 082,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje (heis) og inneholder:
Entré, baderom, kjøkken og stue med utgang til balkong.
Med leiligheten følger bruksrett til en garasjeplass med elbil-lader (nr. 30) i felles garasjeanlegg. I tillegg disponerer leiligheten tre kjellerboder på ca. 6,5m², ca. 2,2m² og en med gulvareal på ca. 5m². Heisadkomst.

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg tørrskodd fra garasjeplassen i kjelleren og opp til leiligheten i byggets 2. etasje via felles trapperom med heis. Du ønskes så velkommen inn i en lys og praktisk entré med flislagt gulv.
I entréen har du oppbevaringsplass i medfølgende åpent garderobeskap, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder. God takhøyde på ca. 2,65 meter i entréen og på kjøkkenet.
Moderne porttelefon med video tilkoblet mobiltelefonen. Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i stue.

Stue I Stor, lys og fin stue med god standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med parkett fra 2012 på gulv og glatte lysmalte overflater med kontrastvegger i en fin blåfarge.
Den store vindusflaten og balkongdøren slipper inn rikelig med naturlig lys, og den brede vinduskarmen er perfekt for planter og dekor. Vindu og balkongdør var nye i 2012, og det er innvendig lystett screen på vinduet. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er romslig med god plass til både sofa med salongbord, mediemøblement, kontorpult og en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord.

Balkong I Flott balkong på 6m² mot store og rolige grøntarealer

Fra stuen har du utgang til en herlig balkong på ca. 6m² som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommerhalvåret. Balkongen er overbygget, har treheller og antrasitt kunstgress på gulv, og det er montert utebelysning og stikkontakt.
Den gode størrelsen gjør at du får plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. Det er også plass til grill om ønskelig, og det er tillatt med gass eller elektrisk grill.
Balkongen er østvendt og har deilig sol fra tidlig morgen til ca. klokken 13.30 på sommerstid. Usjenert og rolig beliggende ut mot store grøntarealer og rolig blindgate med minimal trafikk.
Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager!

Kjøkken I Pent kjøkken fra 2016 med integrerte hvitevarer

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt. På kjøkkenet har du også naturlig plass til et spisebord. Pent og tidløst kjøkken fra Sigdal som var nytt i 2016. 
Optimal utnyttelse av plassen gir god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse profilerte fronter. Grå laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med fliser i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, avtrekksvifte, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen.
Det er i takstrapport bemerket mangel på lekkasjestopper, selger har bestilt rørlegger som monterer dette snarlig. Kjøper vil få overlevert kvittering på utført arbeid ved overtagelsen.

Baderom I Lyst og moderne flislagt baderom fra 2012

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom fra 2012. Baderommet har lyse fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen.
Baderommet er utstyrt med vegghengt servant med speilskap og belysning over, dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. Mekanisk avtrekksventil i himling.
Det er i takstrapport bemerket at termostatet til varmekablene trenger tilsyn. Selger har allerede hatt elektriker innom som har byttet termostatet og feilen er nå rettet. Kjøper vil få overlevert kvittering på utført arbeid ved overtagelsen.

Beliggenhet

Attraktivt beliggende i tilbaketrukket og rolige omgivelser på Bjølsen samtidig som du har alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager kun noen få minutters gange fra leiligheten.
Ikke langt unna finner du også flere koselige kafeer og restauranter som Bjølsen Bakeri, Mat&Mer og Bjølsen Sushi og på Sagene har du blant annet Kaffebrenneriet, Kafé Gram, Sagene Lunsjbar og Bamboo (Asiatisk). Meny Bjølsen, Coop Ekstra, Kiwi og andre matvareforretninger ligger i umiddelbar nærhet. Sagene og Bjølsen er område som fortsatt er i positiv utvikling og vekst med flere nye kafeer, nisjebutikker og spisesteder. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet.
Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Kort vei til nye Bjølsenjordet parsellhage - hvor det gis fortrinnsrett til søkere bosatt i 500 meters omkrets fra parsellhagen (http://www.parsellhager.no/index.php/bjolsenjordet). Ved Bjølsenparken ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2. Veien videre opp til nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.
Av treningstilbud finner du bl.a. SATS og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.
Torshov og Sandaker er kun noen få minutter unna og ca 10 min gange til St.Hanshaugen og Grünerløkka og Nydalen.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20, 34, 37 og 54. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov. T-bane linje 4 og 6 i Nydalen. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.

Felleskostnader

Kr. 3 745,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fiber fra HomeNet, varmtvann, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 2 121,- av totale felleskostnader.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til aksjelagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020. Budsjettet er basert på uendrede felleskostnader for året 2021.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 532 612,- per 01.05.2021.

Andel formue

Kr. 42 530,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS04-98207693006
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 108 379 899,-
Andel restsaldo: Kr. 532 612,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 2 121,-
Rest løpetid: 27år
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 18.05.21: 1,95%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 431 798 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 554 471 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm, Bruttoareal: 39 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, baderom, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 658 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser, gressplen med lekestativ og sandkasse, beplantning m.m. Det er biloppstillingsplasser på begge sider av bygget og inngang til felles garasjeanlegg.

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger bruksrett til en garasjeplass med elbil-lader (nr. 30) i felles garasjeanlegg (heisadkomst).
Bruksretten til garasjeplassen kan selges internt til andre aksjonærer i Aksjelaget. Styret skal varsles om alle overdragelser av bruksrett til parkeringsplass. Garasjeplasser fra aksjelaget er annonsert med en pris på kr. 320 000,- eksl. elbil-lader.
Garasjeplassen kan med styrets forhåndsgodkjennelse leies ut til både aksjonærer, leietakere eller eksterne. Den enkelte Rettighetshaver plikter å varsle styret ved ønske om utleie og før bindende
leiekontrakt inngås. Styrets standard leiekontrakt for utleie av Parkeringsplasser skal benyttes. Denne kan fås ved henvendelse til styret.
Aksjelaget har også garasjeplasser og utendørs parkeringsplasser som leies ut til beboerne etter venteliste. Ventetiden for å leie plass er på ca. 1 år. Det bør derfor være gode muligheter for utleie av garasjeplassen dersom det er ønskelig.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong/murkonstruksjoner. Utvendige fasader kledd med fasadeplater og liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Balkongdør med tre-lags glass fra 2012. Vindu med to-lags glass og innvendig lystett screen fra 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også rammetillatelse fra 2008 på ombygging av eksisterende bygg, samt midlertidig brukstillatelse fra 2012. Det er i denne registrert  mindre vesentlige mangler, som ikke var til hinder for midlertidig brukstillatelse. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til vedtektene kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med gulvvarme på baderom. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene, men dette vil muligens endre seg når hver leilighet har fått vannmålere.

Energiforbruk

Selger hadde en totalkostnad på strøm og nettleie på ca. kr. 5 525,- i 2020.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ny vannforsyning til Oslo - Offentlig ettersyn: Detaljregulering med konsekvensutredning
Saksnummer: 201915152
Høringsfrist: 18.05.2021
Mor Go'hjertas vei 23 - Bruksendring av boder på loft til bolig
Saksnummer: 202007577 - Byggesak             
Mottatt sak: 11.05.2020
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Mor Go'hjertas vei 23 - Fasadeendringer, oppføring av sykkelskur og bearbeidelse av grøntområder
Saksnummer: 201910706 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.07.2019
Status: Igangsettingstillatelse gitt 20.10.2020
Moldegata - Oppføring av studentboliger
Saksnummer: 202016468 - Byggesak            
Mottatt sak: 16.10.2020
Status: Søknad avslått 08.01.2021
Bergensgata 41 - 43 - Riving av bebyggelse
Saksnummer: 201900814 - Byggesak             
Mottatt sak: 14.01.2019
Status: Endret tillatelse gitt 28.09.2020
Bergensgata 41 - 43 - Etablering av fortau
Saksnummer: 202013759 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.09.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt 18.02.2021
Bergensgata 41-43 og Moldegata 2-8 - Oppføring av to boligblokker, B1 og B2, med dagligvarebutikk og næringslokale og ombygging av eksisterende bygning, B3, med felles kjeller
Saksnummer: 201816724 - Byggesak             
Mottatt sak: 19.12.2018
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Bergensgata 13 A - Bruksendring og ombygging
Saksnummer: 202102309 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.02.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På aksjelagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.05.1910, dagboknummer 900690. Vedr. oppdemning m.v.
* Bestemmelse om vannrett, tinglyst den 11.01.1917, dagboknummer 912600.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 13.06.1938, dagboknummer 302812. Bestemmelse om vei.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 16.01.1940, dagboknummer 300208.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 19.02.1940, dagboknummer 300651. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 08.07.1954, dagboknummer 306099. Vedr. utsalgsbod m.v.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 12.08.1955, dagboknummer 306586. Bestemmelse om kloakkledning.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 22.05.1959, dagboknummer 508006. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Bestemmelse om garasje/parkering, tinglyst 31.01.1962, dagboknummer 501732.
* Pantedokument, tinglyst den 13.09.2012, dagboknummer 754602. Beløp: NOK 170.000.000. Panthaver: OBOS BBL.

Vei/vann/avløp

Adkomst til aksjelagets eiendom fra offentlig vei. Aksjelagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Aksjelag

AS Maridalsveien 205 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921 309 430, og består av 183 leiligheter knyttet til aksjer, i tillegg til 1 tjenesteleilighet. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: www.maridalsveien205.no
* Korridorer og fellesarealer vaskes tre ganger i uken av et renholdsfirma. Vaskeriet rengjøres en gang i uken av vaktmesteren.
* Gården har en vaktmester i 40% stilling.
* Fellesvaskeriet i kjelleren (årlig avgift på kr. 500,- for tilgang/bruk evnt. kr. 75,- for tredagers tilgang).
* Felles sykkelrom i garasjen hvis du ønsker å sette sykkelen et trygt sted innendørs (kontakt vaktmester for å få adgang til rommet).
* HomeNet leverandør av TV og internett i gården. Tilgang til internett er inkludert i felleskostnadene: 50 mb opplastningshastighet og 50 mb nedlastningshastighet. Du kan oppgradere til høyere hastighet, se tilbudsskriv fra HomeNet. Beboere som ønsker et TV-tilbud kan kjøpe kanalpakker via HomeNet.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Aksjelagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF Skadeforsikring. Hver enkelt aksjeeier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 9 481 899,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 4 162 425,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 2 750 693,-.
Aksjelagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 2 166 809,- og viser aksjelagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/aksjeeier. Ingen kan eie mer enn en aksje. Aksjelagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er bare tillatt å holde hund eller katt etter godkjennelse fra styret og under forutsetning av at andre leieboere ikke sjeneres.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 205, 0469, Oslo, Gnr. 222 bnr. 122, aksjebrevnr. 42 i AS Maridalsveien 205 boligaksjeselskap med orgnr. 921309430 i Oslo kommune

Eier

Sigurd Kristian Haugerud

Oppdragsnummer

19-21-0137

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.