#UTSIKT PÅ EKEBERGSKRENTEN

SOLGT! Lys og moderne 3-R selveiet toppleil. med panoramautsikt I 2 solrike balkonger I Garasje I Heis I Lave felleskost

Konows gate 83 A , 0196 Oslo

BE OM SALGSSUM
Rebecca M. Madland
Rebecca M. Madland Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

44%

har bolig mellom 60-120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 71 m²
Tomt 5 390 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 6
Byggeår 2011
Gårdsnummer 236
Bruksnummer 70
Energimerking C
FINN.no 220858217
Sist endret 14.06.2021 16:30
Prisantydning 5 000 000
Totalpris 5 142 769
Ligningsverdi 1 242 967,-

Beregnet totalkostnad

5 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 133 750,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 142 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 142 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets toppetasje (6. etasje med heis) og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, hovedsoverom med omkledningsrom og utgang til balkong, soverom 2 og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en garasjeplass (nr. 11) med tilhørende bod i felles garasjeanlegg i kjelleren. Heisadkomst.

Utstyr

* Porttelefon
* Skyvedørsgarderobe og skoskap i entré
* Utebelysning og stikkontakt på begge balkongene
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Garderobeskap på hovedsoverom
* Åpen garderobeløsning i omkledningsrom
* Rullegardin på soverom 2
* Balansert ventilasjon
* Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg på omkledningsrom
* Vannrør av typen rør-i-rør system
* Røykvarslere og brannslukkingsapparat
* Medfølger garasjeplass og bod i kjelleren
* Heis

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg tørrskodd opp fra garasjeplassen i kjelleren og opp til leiligheten i byggets toppetasje (6. etasje) via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en innbydende entré av god størrelse.
I entréen har du plass til sko i plassbygget skyvedørsgarderobe på ca. 1 meter og i medfølgende skoskap. Den gode størrelsen gir også ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder.
Entréen har eikeparkett på gulv, glatte overflater malt i en fin mørk farge og downlights i himlingen. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i omkledningsrommet.

Stue I Lys og fin hjørnestue med moderne standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og fint rom. God og moderne standard med eikeparkett på gulv og lysmalte overflater med en kontrastvegg i en fin mørk blåfarge.
Beliggenheten i byggets toppetasje og med flere store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,6 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

Balkong 1 I Solrik vestvendt balkong med vidstrakt panoramautsikt!

Fra stuen har du utgang til en flott og solrik vestvendt balkong på ca. 5m². Balkongen har terrassebord på gulv (beiset i 2021) og rekkverk av metall og glass. En fin levegg gjør balkongen lun og usjenert, og det er god plass til sittegruppe etter eget ønske. Montert utebelysning og stikkontakt på vegg.
Beliggenheten i byggets toppetasje og mot vest sørger for gode solforhold til sent på kveld. Her sitter du høyt, usjenert og solrikt med slående utsikt over byen! Vidstrakt panoramautsikt over byens tak, Barcode, Plaza og Holmenkollen.
Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder!

Kjøkken I Pent Norema-kjøkken fra 2011 med hvitevarer

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og åpen løsning med stuen. Et pent og tidløst kjøkken fra Norema som var nytt i 2011.
Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse profilerte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Både fint og praktisk med lyse fliser i benkeryggen og belysning under overskapene.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin fra Siemens og kjøleskap med frysedel fra Whirlpool.

Hovedsoverom I Fint hovedsoverom med omkledningsrom og balkong

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom med omkledningsrom og utgang til balkong. God standard med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater med en fin mørk blå kontrastvegg.
På soverommet har du plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. God oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap på ca. 1,25 meter.
Fra soverommet har du også adkomst til et svært praktisk omkledningsrom med ytterligere god oppbevaringsplass. Her har du flott åpen garderobeløsning med skuffer, hyller og oppheng.

Balkong 2 I Fin balkong 2 med deilig morgensol og utsikt

Fra soverommet har du også utgang til en flott østvendt balkong på ca. 5m². Samme gode standard her med terrassebord på gulv, rekkverk av metall og glass, samt en fin levegg. Montert utebelysning og stikkontakt på vegg.
På balkongen har du god plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. Beliggenheten i byggets toppetasje og mot øst sørger for deilig sol på morgen og formiddag. Også her har du nydelig utsikt over byen!

Soverom 2 I Lyst og fint soverom 2 av god størrelse

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater.
På soverommet har du plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Lyst og moderne baderom fra 2011

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom fra byggeår 2011. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen.
Tidløs baderomsinnredning med lyse glatte fronter og heldekkende servant, stort innfelt speil med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. Mekanisk avtrekksventil plassert i himling.

Beliggenhet

Ved foten av Ekebergskrenten ligger "Nye Gamlebyen", et meget attraktivt og idyllisk boligområde med en fin kombinasjon av nybygg og historiske bygg. Eiendommen har en svært sentral beliggenhet, godt skjermet fra trafikk, med nærhet til skoler, dagligvare, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i Oslo sentrum. Matbutikk ligger rett ved boligen, samt nyåpnete pizza-takeaway.
Området er i sterk utvikling og ansees for å være et av de mest attraktive stedene å bo i Gamle Oslo. Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Nye Deichmanske hovedbibliotek ligger like ved Operaen og er en moderne møteplass for utveksling av kunnskap.
Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten. Området har mange spennende tilbud, som f.eks. folkerike Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, Olympen m.m. De siste årene har Oslos mest populære festivaler vært holdt i Tøyenparken rett i nærheten.
Leiligheten ligger tilbaketrukket til i stille gate, med en rekke turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Middelalderparken vil bli gjort dobbelt så står og skal gå fra bebyggelsen i Gamlebyen og helt ned til vannspeilet i Sørenga, når Follobanen er ferdig bygget i slutten av 2022. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier.
Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken m.m. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. anerkjent skulpturpark, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte Sats sentre samt treningssenter i Kværnerbyen.
Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kaféer, barer og restauranter ligger også godt innen rekkevidde.
Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv, koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk.

Felleskostnader

Kr. 2 906,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Bredbånd og digital-TV fra Canal Digital, garasje, vedlikeholdsfond, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Herav:
Kr. 2 216,- Felleskostnader
Kr. 415,- Bredbånd/TV
Kr. 211,- Garasje
Kr. 64,- Vedlikeholdsfond
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.02.2020.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.
Ligningsposter per 31.12.2019:
Andel fellesgjeld: Kr. 0,-
Andel fellesformue: Kr. 5 035,-
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
IN-ordning ikke aktuelt da sameiet per salgsoppgavedato ikke har noen registrerte lån.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 242 967 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 474 680 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom, omkledningsrom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 5 390 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet bestående av trær, busker, diverse beplantning, sittegrupper, gjesteparkering og asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass (nr. 11) og tilhørende bod i felles garasjeanlegg i kjelleren. Heisadkomst.
Sameiet har også 6 utendørs parkeringsplasser forbeholdt gjester.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer, samt underetasje med garasjeanlegg og boder. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsaklig av betong og murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med teglstein og pusset mur. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og dørpumpe i brannklasse B30 og lydklasse 40DB. Balkongdører og vinduer med 2-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2018 på oppføring av boligblokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Sameiets styre og forretningsfører skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Det samme gjelder ny leietakers navn og kontaktinformasjon.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4136 av 16.02.2005.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ryenbergveien 77 -85 og Enebakkveien 101 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av bygg
Saksnummer: 201915940 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 01.10.2019
Ryenbergveien 64 - 66 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av tre boligblokker
Saksnummer: 201508595 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 17.06.2015
Ryenbergveien 70 - Bruksendring av kjellerareal til boligformål og fasadeendring
Saksnummer: 202009390 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.06.2020
Status: Rammetillatelse gitt 10.12.2020
Konows gate 79 - Bruksendring fra kontor til leilighet
Saksnummer: 201914420 - Byggesak             
Mottatt sak: 10.09.2019
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Konows gate 79 - Bruksendring av næringslokaler til dagligvarebutikk og take away - Nærbutikken Konows gate
Saksnummer: 201921018 - Byggesak             
Mottatt sak: 12.01.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Enebakkveien 79 - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202106247 - Byggesak             
Mottatt sak: 15.04.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Valhallveien 4 A - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202020346 - Byggesak             
Mottatt sak: 18.12.2020
Status: Tillatelse gitt 05.02.2021

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Seksjonering, tinglyst den 20.01.2012, dagboknummer 58753. Opprettet seksjoner: Snr: 21. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 645/52095.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Konows Gate 83 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 898 419 282, og består av 68 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Hjemmeside: konows83.no

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 2 537 151,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 2 175 811,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 384 961,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 827 816,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Iht. sameiets vedtekter er dyrehold tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Se også vedlagte husordensregler for utfyllende bestemmelser om dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Konows gate 83 A, 0196, Oslo, Gnr. 236 bnr. 70 snr. 21 orgnr. 898419282 i Oslo kommune

Eier

Morten Berglind

Oppdragsnummer

19-21-0139

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.