#ØVRE TORSHOV / SANDAKER

Lys og moderne 2-R med god standard I Solrik sydvestvendt balkong I IN-ordning I Garasjeleie* I Heis I VV og fiber inkl.

Nils Huus' gate 2 , 0482 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Danielsen
Erik Danielsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

28%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 42 m²
Bruksareal 42 m²
Bruttoareal 46 m²
Tomt 2 610 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 2005
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 395
Energimerking D
FINN.no 220972980
Sist endret 03.08.2021 14:27
Prisantydning 3 390 000
Totalpris 3 983 618
Ligningsverdi 977 375,-

Beregnet totalkostnad

3 390 000,- (Prisantydning) 585 609,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 975 609,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 983 618,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom og baderom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3m².

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg opp til leiligheten i byggets 3. etasje via felles trapperom med heis og videre i inn til leiligheten via felles svalgang.
Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys, innbydende og praktisk entré av god størrelse. Du får umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode og moderne standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med parkett på gulv og glatte malte overflater.
I entréen har du rikelig med oppbevaringsplass i flere store garderobeskap, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommode. Montert porttelefon på vegg.

Stue I Lys og fin stue med biopeis

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og fint rom. God standard med parkett på gulv og glatte lysmalte overflater med en fin kontrastvegg. Den store vindusflaten mot sydvest slipper inn rikelig med naturlig lys, og bidrar til en god romfølelse. 
I stuen har du plass til en sofagruppe med salongbord og naturlig plass til mediemøblement og TV. Fibernett (1000/500 mhz) fra Telia og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
Mot kjøkkenet har du en lekker biopeis som gir ekstra varme og bidrar til hygge.

Balkong I Solrik sydvestvendt balkong på ca. 4m²

Fra stuen har du utgang til en flott og solrik sydvestvendt balkong på ca. 4m². Balkongen er overbygget, har plastheller på gulv og god plass til sittegruppe etter eget ønske og behov.
Beliggenheten i byggets 3. etasje og mot sydvest sørger for gode solforhold. Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager!

Kjøkken I Stilrent og moderne kjøkken fra 2005

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og åpen løsning med stuen. Moderne kjøkken som var nytt i 2005.
Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har grå glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med takhøye overskap med belysning under. Kjøkkenøyen deler naturlig av mot stuen, gir ekstra skap- og benkeplass, samt en hyggelig spiseplass ved peisen.
Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin, samt plass til frittstående side-by-side kjøleskap med fryser. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående kjøleskap følger i utgangspunktet ikke (kan avtales med selger).

Soverom I Innbydende soverom mot rolig bakgård

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom som vender ut mot svalgangen og rolig bakgård uten biltrafikk. Samme gode standard som resten av leiligheten med parkett på gulv og glatte overflater malt i en fin mørk grønnfarge.
På soverommet har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. I entréen (rett utenfor soverommet) har du rikelig med oppbevaringsplass i flere store garderobeskap.

Baderom I Lyst og moderne flislagt baderom fra 2005

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom fra byggeår 2005. Baderommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen.
Tidløs baderomsinnredning med hvite fronter og ovenpåliggende servant, speil med belysning over. Ekstra vegghengt overskap og frittstående høyskap gir god oppbevaring. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og både hånd- og regnfallsdusj, samt og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Beliggenhet

Meget populær og attraktiv beliggenhet på øvre Torshov/Sandaker med kort vei til en rekke fasiliteter.
Flere matbutikker i umiddelbar nærhet med blant annet KIWI Sandakerveien, REMA 1000 Sandakerveien og Joker Grefsenveien(åpen alle dager). I nærområdet finner man og Sandakersenter med blant annet Coop Mega, Vinmonopolet, Vitus Apotek, ARK Bokhandel og Deichmanske Bibliotek. Det er kort vei opp til Storo Storsenter, som med sine over 130 butikker og spisesteder er Oslos største kjøpesenter.
Et par minutters gange fra leiligheten finner man populære Åpent Bakeri i Åsengata. Her er det kafé på dagtid, og om kvelden blir stedet gjort om til restaurant hvor man får det som av mange er ansett som byens beste pizza.
En liten spasertur fra leiligheten finner man en rekke hyggelige kaffebarer, restauranter, kaféer og kulturtilbud, med blant annet populære Soria Moria (konserter, bar/restaurant og teater) og Det Andre Teateret (improvisasjonsteater). Et populært tilskudd på Torshov er restauranten "Grisen" som har blitt meget populær, og som har en flott uteservering på sommerstid. Videre nedover finner man og Ringen Kino, på Ringnes park.
Videre ligger Grünerløkka med alle sine tilbud en kort trikketur/spasertur unna. Her finner man en rekke utesteder, restauranter, kaffebarer og spennende nisjebutikker. For å nevne noen populære restauranter så er; Südøst, Delicatessen, Escalon, Tijuana, Villa Paradiso og Mucho Mas verdt å trekke frem.
Handelshøyskolen BI i Nydalen ligger ikke langt unna og her kan man velge om man vil spasere i hyggelige omgivelser langs Akerselva eller ta korteste vei opp langs Sandakerveien. I Nydalen finner man også det som er kåret til Oslos beste gastropub i 2013, nemlig Nydalen Bryggeri og Spiseri.
Av treningssentre finner man en rekke av disse i nærområdet. Her har man blant annet Fitness Express i Sandakerveien, Sats Storo og Sats Nydalen, Fitness24seven ved Storokrysset, Athletica Nydalen (på BI) og EVO Nydalen.
Av parker finner man hyggelige Torshovparken og Torshovdalen ikke langt unna. Idylliske Akerselva ligger noen steinkast unna, og her kan man enten spasere ned til Oslo sentrum eller følge elva oppover til marka med alle sine muligheter, sommer som vinter. Går man oppover langs Akerselva kommer man til hyggelige badeplasser som Nydalsdammen, eller lenger opp til Frysja med store flotte grøntområder og bademuligheter.
Svært godt kollektivtilbud med trikkestopp rett ved leiligheten(trikk 11,12 og 13). Her kan man ta trikk enten ned til sentrum eller helt opp til Grefsen/Kjelsås. 30-bussen stanser i Sandakerveien rett ved. Ellers er det kort vei til Storokrysset som virkelig er et kollektivt knutepunkt med T-banestasjon, trikk- og busstopp; her kan man lett komme seg rundt til hele byen. I Storokrysset stopper dessuten flybussen som tar deg raskt opp til Gardermoen.

Felleskostnader

Kr. 7 272,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, fibernett fra Telia, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Herav:
Kr. 1 704,- Felleskostnader
Kr. 359,- Varmtvann og felles strøm
Kr. 267,- Lån i OBOS-banken
Kr. 202,- Bredbånd
Kr. 50,- Dugnad
Kr. 4 690,- Kapitalkostnader lån HUS601
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.07.2021.
Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på lån HUS601. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 538 958,- per 21.05.21), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 4 690,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 2 582,-/mnd.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 585 609,- per 21.05.2021.

Andel formue

Kr. 4 511,- per 31.12.2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: EIKA2-152104663
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 4 814 593,-
Andel restsaldo: Kr. 46 651,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 306,-
Rest løpetid: 14år 8mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,98%
IN-ordning: Nei
Lånenummer: HUS601-11493623
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 26 564 856,-
Andel restsaldo: Kr. 538 958,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 4 690,-
Rest løpetid: 10år 1mnd
Term. per år: 2
Type rente: Flyt
Rente: 0,82%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktene "IN-ordning" og "Felleskostnader.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger per år ved terminforfall 01.06 og 01.12 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000,- per gang. Se punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 977 375 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 518 548 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 46 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken, soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 610 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Garasjeplass kan leies av Amtmann Meinichs gate 15 AS.  Garasjeanlegget er utleid og blir forvaltet av Amtmann Meinichs gate ANS. Beboere som ønsker garasjeplass eller har andre spørsmål til anlegget kan ta kontakt på telefon 90 89 72 61. Leie for én plass er p.t. kr. 1 600,-/mnd.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer med kjeller oppført 2005. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Bærende vegger av mur konstruksjoner. Fasade av puss på isolasjon og trepanel. Etasjeskiller av betong. Yttervegger av tegl og tre panel, flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør av tre . Vinduer med to og tre lags glass og karmer av tre fra 2005.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2008 på oppføring av boligblokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med biopeis på kjøkken og elektrisitet. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 19.09.2019
Sandakerveien - Nycoveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate
Saksnummer: 201806521 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 09.05.2018
Frederik Glads gate - Oppføring av mindre sykkelgarasje
Saksnummer: 202004562 - Byggesak            
Mottatt sak: 13.03.2020
Status: Tillatelse gitt 05.05.2020
Nils Huus' gate 18 - Fasadeendring og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201816342 - Byggesak             
Mottatt sak: 14.11.2018
Status: Tillatelse gitt 23.01.2019
Brettevilles gate 5-27, Borger Withs gate 2, Hans Nilsen Hauges gate 4-30 og Grefsenveien 5 - Boring av energibrønner
Saksnummer: 201906832 - Byggesak             
Mottatt sak: 14.05.2019
Status: Mottatt søknad om ferdigattest
Sandakerveien - Utskifting av deler av dekket i kollektivfelt
Saksnummer: 202000688 - Byggesak            
Mottatt sak: 14.01.2020
Status: Tillatelse gitt 03.02.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 11.02.2005, dagboknummer 9746. Rettighetshaver: Gnr: 224, bnr: 29 og 394 i Oslo kommune. Bestemmelse om adkomstrett.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 11.02.2005, dagboknummer 9746. Rettighetshaver: Gnr: 224, bnr: 29 og 394 i Oslo kommune. Bestemmelse om garasje/parkering. Bestemmelse om adkomstrett.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 11.02.2005, dagboknummer 9746. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
* Pantedokument, tinglyst den 10.11.2005, dagboknummer 76574. Beløp: NOK 99.712.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Felles pantedok bor.innsk, tinglyst den 11.11.2005, dagboknummer 77089. Beløp: NOK 33.224.800. Panthaver: De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget.
* Leieavtale, tinglyst den 01.11.2006, dagboknummer 528780. Leietid: 100år. Fra dato: 01.11.2005. Leie: NOK 25.000 per år. Rettighetshaver:AMTMANN MEINICHS GATE 15 GARASJE AS. Bestemmelser om regulering av leien. Bestemmelser om forlengelse. Med flere bestemmelser. Leieavtalen omfatter garasjeanlegget.
  ** Pant i rettighet, tinglyst den 29.12.2017, dagboknummer 1453027. Beløp: NOK 8.500.000. Gjelder: Leieavtale dagboknummer 528780. Panthaver: BN Bank ASA.
* Pantedokument, tinglyst den 20.10.2015, dagboknummer 970461. Beløp: NOK 8.035.040. Panthaver: EIKA BOLIGKREDITT AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Det Glade Kvartal I Brl er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 988 437 662, og består av 82 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: www.detgladekvartal1.no
* Avtalen med GET inneholder kun internett, og ikke kabel-tv som nå må bestilles av den enkelte andelseier selv. Nye fiberkabler ble trukket i 2019. Telia er borettslagets leverandør av fibernett. 1000/500 mhz inkludert i husleien for alle andeler.
* Vaktmester Andersen AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget i henhold til avtale og etter styrets instrukser.
* Borettslaget har eget dekkhotell. Årlig leie av plass 400,- gjelder fra 01.01. - 31.12.
* Alle andelseiere kan få tilgang til smørebod/miniverksted. Her er det mulighet smøring av ski, reparasjon av sykkel og andre mindre arbeid. Tilgang til boden koster 100,- kr pr. år og gjelder fra 01.01 - 31.12.
* Alle andelseiere kan leie ekstra kjellerbod for kortere (inntil 3 mndr) eller lengre tid for ett år av gangen. Ta kontakt med styret for avklaring om ledig kapasitet og pris.
* Borettslaget har en egen grøntgruppe.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 5 842 007,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 2 814 266,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 4 932 199,-.
Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen var kr. 2 415 586,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 281 223,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Grilling på felles takterrasser er forbudt grunnet brannfare. Det er ellers ikke tillatt å bruke kullgrill, kun gassgrill eller elektrisk grill tillates.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På ordinær generalforsamling 26. mai 2021 ble følgende vedtatt:
Fullmakt til å inngå lånesøknad om utvidet rammelån, ved behov I forbindelse med søksmål knyttet til garasjeanlegget og borettslagets motsøksmål om urimelig leiekontrakt, går vi inn i en usikker tid hvor utfall av saken og kostnad til juridisk bistand har ukjente parameter. Samtidig som vi hverken kjenner varigheten av eller utfallet av prosessen løper det kostnader til elektrisitet og drift av garasjeanlegget, som foreløpig belastes borettslaget. Styret ønsker å være i forkant og samtidig unngå ytterligere arbeidsbelastning med gjennomføring av nok en ekstraordinær generalforsamling. Vi ber derfor om fullmakt til å øke rammen for Eika lånet. Lån tas kun ut ved behov og fullmakten begrenses oppad til en økning i rammelån på 2 000 000.
Styrets forslag til vedtak: Styret foreslår at fullmakt til å inngå lånesøknad om utvidet rammelån innvilges styret, og økningen begrenses oppad til 2 000 000.
Vedlikehold og rehabilitering:
2021: Rehabilitering av membran, vindsperre og tilhørende flater i 4 til 6 etg, primært mot ytre fasade.
2021: Utbedring fuktsperre grunnmur på Nils Huus gate.
2020: Utarbeidet en vedlikeholdsplan
2019/20: Omlegging og ombygging av elektrisk anlegg i garasje
2019: Installert fibernett I Nye sykkelstativ i sykkelbod I Nyplanting bed Nils Huus gate I Nytt låssystem på fellesarealet I Ledelys og nødlys byttet I Individuell måling av strøm.
2018: Utnyttelse av «dødt» fellesareal I Takterrasser I Ny sklisikring svalganger
2017: Trampoline og fallunderlag ved lekeapparater
2016/17: Maling inngangsparti, trapperom, f.dører
2015: Rehabilitering av svalganger I Maling av overflater

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nils Huus' gate 2, 0482, Oslo, Gnr. 224 bnr. 395, andelsnr. 54 i DET GLADE KVARTAL 1 BORETTSLAG med orgnr. 988437662 i Oslo kommune

Eier

Guro Vassbotn Skaara

Oppdragsnummer

19-21-0141

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.