# SAGENE / ILADALEN

SOLGT VISNING AVLYST 2-roms med balkong | nye vinduer | originale tregulv | mulighet for 3-roms | IN-ordning | "alt" ink

Griffenfeldts gate 19 A , 0460 Oslo

BE OM SALGSSUM
Helene Molle
Helene Molle Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

47%

har bolig mellom 60-120 kvm

88%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 58 m²
Bruksareal 58 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 2 401 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1940
Gårdsnummer 221
Bruksnummer 65
Energimerking F
FINN.no 221153721
Sist endret 15.06.2021 01:30
Prisantydning 3 890 000
Totalpris 4 272 470
Ligningsverdi 510 000,-

Beregnet totalkostnad

3 890 000,- (Prisantydning) 363 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 253 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 625,- (Transportgebyr) 8 995,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 272 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har for salg en lys og tiltalende 2-roms beliggende i godt vedlikeholdt gård rett ved Iladalen.
Leiligheten ligger i 3. etasje med en gjennomgående planløsning som slipper lyset inn i alle rom. Rommene er store og enkle å møblere. Flere tilsvarende leiligheter i gården er omgjort til 3-roms ved å flytte kjøkkenet inn i stuen.
Både varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene og de originale tregulvene er lune å gå på. Nå som sommeren endelig er her er den vestvendte balkongen plassen å nye solen på.
Leilighetens overflater er nylig sparklet og malt. For øvrig er vinduene fra 2017 og baderommet fra 05. Tak, fasade og balkonger ble rehabilitert i 2019.
Felleskost. reduseres til kr 3.225,- ved benyttelse av IN-ordningen.
•Ingen forkjøpsrett / dok.avgift
•Kabel-TV, internett, varmtvann/fyring ink.

Innhold

Leiligheten inneholder: Entre, stue, kjøkken, soverom, baderom og balkong.
Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod oppmålt til ca. 4 m2 samt en loftsbod oppmålt til ca. 10 m2 i gulvflate. Deler av loftsbod er ikke måleverdig grunnet skråtak.
I tillegg er det tilgang på fellesvaskeri i kjeller, låst sykkelparkering i tilfluktsrom i kjeller i nr. 19, samt fellesboder benyttet til både ølbrygging og snekring.

Utstyr

* Kabel-tv med internett
* Dørcalling
* Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles varslingsanlegg fra 2019/2020 og brannslukkingsapparat
* Slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB
* Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2017
* Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann
* Oppvarming med radiatorer tilkoblet felles varmesentral
* Stoppekraner er plassert i inspeksjonsluke på bad

Entré

Romslig entre med plass til det man behøver i det daglige både på åpne knagger og i garderobeskapet. ytterligere oppbevaringsplass finnes i loft på bod og i kjeller.
Leilighetens har sikringsskap i felles oppgang med automatsikringer og det er dørcalling.

Stue

Lys og tiltalende stue som nylig er sparklet og malt i tidsriktig farge. De store vindusflatene fra 2017 åpner opp rommet og gir godt med lysinnslipp. Radiatorene er tilkoblet fjernvarme som er inkludert i felleskostnadene. Stuen er romslig og kan enkelt møbleres med både sittegruppe og spiseplass

Kjøkken

Sjarmerende kjøkken med egen spiseplass. Kjøkkenet har endre, men velfungerende innredning med hvite fronter og heltre benkeplate. På kjøkkenet er hvitevarene frittstående og det er opplegg for oppvaskmaskin. Avtrekksvifte.

Bad

Flislagt baderom som ble rehabilitert i regi av aksjelaget i 2005. Badet er utstyrt med dusjnisje med forheng, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Inventaret er laget av heltre og består av servantbolle og flere åpne hyller for lagring. Elektriske varmekabler på gulvet.

Balkong

Fra stuen kommer man til den koselige sørvest-vendte balkongen. Balkongen og fasaden ble rehabilitert i 2019 og fremstår som svært tiltalende. Balkongen er overbygget og har plass til både utemøbler og grill. Balkongen har nytt gulv fra 2020 og i forbindelse med fasaderehabiliteringen ble det lagt ny membran og gulvmaling som det nye terrassegulvet er lagt oppå. På denne balkongen har man solen store deler av dagen. (Om sommeren fra ca. kl. 09.00 til utpå kvelden.)

Soverom

Pent soverom som er malt i en mørk og lun farge. Soverommet er stort med god plass til dobbeltseng og en stor garderobe gir mer enn nok med lagringsplass. I disse hjemmekontor-tider er det også mulighet for å plassere et skrivebord i det ene hjørnet.

Mulighet for 3-roms

Ved å flytte kjøkkenet til stuen kan man etablere et ekstra soverom der eksisterende kjøkken står. Se vedlagt alternativ planskisse.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et etablert boligområde på toppen av Iladalen i bydel Sagene. Rett ved ligger populære Ilaparken med sykkelbane, lekeplass, fotballbane mm., Parken er i tillrgg perfekt for grilling og avslapping på sommerstid. På vinteren er det fint å ake eller stå på skøyter her. Den gamle trehusbebyggelsen langs Akerselva gjør omgivelsene hyggelige, og etter få minutters gange er man på Sagene, St. Hanshaugen eller på pulserende Grünerløkka med sine mange butikker, restauranter og uteplasser.
Området er særdeles populært og veletablert, med kort vei til servicetilbud som butikker, kafeer, restauranter, bakeri og dagligvare. Smalhans, Pascal, Gutta på Haugen, Java, Kaffebrenneriet og den økologiske kostholdsbutikken Røtter er bare noen av tilbudene som fortjener å trekkes frem. Restaurant Tranen gjenåpnet for et års tid siden og har bidratt til å gi området et solid løft. Kiellands Hus er et lite og trivelig nærsenter som ligger lett tilgjengelig i krysset ved Alexander Kiellands Plass. Her får du det du trenger i hverdagen. Et godt utvalg av matvarer hos Coop extra, Vinmonopol, bøker hos Ark, Nille og et apotek. Her kan du også få en god kopp kaffe eller oppfriskende smoothie hos Kaffe & Juice, eller et måltid hos House of Sushi. Daglighandelen kan også gjøres på Rema 1000 på Torshov torg eller Coop Extra på Sagene.
St.Hanshaugen senter med bl.a. butikker og vinmonopol ligger også rett ved leiligheten. Parkeringshus med leiemuligheter på begge senter. Det er også kort avstand til andre populære områder som for eksempel Majorstuen/ Bogstadveien, Bislett, Grünerløkka, sentrum og nylig åpnede Vulkan/Mathallen som er et nytt og spennende byutviklingsområde med utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell m.m.
Det er meget gode offentlige kommunikasjonsmuligheter med 21-, 33-, 54-, 34- og 37-bussen like utenfor døren. Disse tar deg kjapt og effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, Grünerløkka, sentrum eller marka. Store idylliske grøntarealer i nærområdet som for eksempel parken på St. Hanshaugen, Akerselva og Ilaparken. Flere treningsstudioer i umiddelbar nærhet, som Sats/Elixia og ikke minst Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash og Klatreverket
Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høyskolen i Oslo, Arkitekthøyskolen, Westerdals, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og kun en kort busstur eller trikketur unna Handelshøyskolen BI eller Blinderen. Flere barnehager og skoler i nabolaget.

Felleskostnader

Kr 4.626,- pr. mnd. Inkludert er varmtvann og fyring via fjernvarme, kabel-tv og bredbånd (50 MB) fra Canal Digital, trappevask, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel gjeld. (kapitalkostnadene utgjør kr 1401,-)
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.626,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader kr  3.225,-
Kapitalkost. lån 1 OBOS02 Kr 1.401,-
Nedbetaler man sin andel fellesgjeld vil felleskostnader per måned reduseres med kapitalkostnadene (kr 1.401,-) og bli kr 3.225,- pr. mnd.

Andel fellesgjeld

Kr 363.000,- per 25.05.2021

Andel formue

Kr 47.662,- per 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS02-98207784788
Type: A
Restsaldo: Kr 30.595.441,-
Restløpetid: 28 år
Term. pr. år: 12
Typ rente: Flyt
Rente (25.05.21): 1, 95 %

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning:
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.
Individuell nedbetaling av fellesgjeld:
Aksjeselskapet har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir aksjonær adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at aksjonær har inngått en egen avtale med aksjeselskapet.
Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil aksjonær få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.5 og 30.11 på aksjeselskapets felleslån. Aksjonær må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert aksjonær.
Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Aksjonæren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 184 338 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 019 088 pr. 31.12.20
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Griffenfeldts gate. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Tomt

Areal: 2 401 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2069

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger/fasader utført i teglstein. Taket har valmtak og er tekket med takstein. Glatt entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2017. Leiligheten er oppvarmet ved radiatorer via fjernvarmeanlegg samt tilknyttet felles varmtvann for bygningen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Griffenfeldts gate 19 A-E (reg B) - Rehab vaatrom - Ferdigattest - 2005
Meny Griffenfeldts gate 12+19 (reg 12) - Utskifting av vinduer - Ferdigattest - 2017

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Sentralfyring og varmtvann via fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på bad.

Energiforbruk

Selgere har hatt gjennomsnitlige strømkostnader på ca. kr 250,- pr. mnd. det siste året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
1939/906737-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  
13.10.1939 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
 
Rettighetshavere til festerett
1942/302586-1/105  Hjemmel til festerett  
28.07.1942 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:ILADALEN VII AS  
Org.nr: 971525827
Heftelser:
1939/305625-3/105  Bestemmelse om bebyggelse    13.10.1939 
1939/305625-5/105  Festekontrakt - vilkår  
13.10.1939 
festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 6,140
Festetiden forlenges med 80 år fra 15 11 89
Årlig avgift kr. 132.879.-
 
*1939/305626-1/105  Erklæring/avtale   13.10.1939  Vedr. innvendig takrenneavløp.
*1940/301159-1/105  Best. om vann/kloakkledn.   02.04.1940  Best. vedr. innvendige takrenner.
*1946/301896-1/105  Erklæring/avtale   28.08.1946  Bestemmelse om benyttelse
 *1966/507743-1/105  Erklæring/avtale   03.05.1966  Vedr. rom til samlingsplass for rodevakt under
Sivilforsvaret.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Generelle opplysninger om Iladalen VII AS:
Aksjeselskapet består av 87 leiligheter knyttet til aksjer.
Iladalen VII AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971525827, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse:
Griffenfeldts Gate 12
Griffenfeldts Gate 19
Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere
aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig.
Boligselskapets hjemmeside: https://vibbo.no/iladalen-vii
Rehabilitering og vedlikehold:
2019-2020: Nytt felles brannvarslingsanlegg
2019: Tak, fasade, balkonger
2017 : El. Anlegg. Lys i alle kjellerboder, opprydding av gammelt elektrisk anlegg i kjeller, skifte av samtlige vinduer. Påbegynt rehabilitering av brannbalkonger.
2017: Bytting av vinduer. Byttet alle vinduer i begge gårdene.
2016 : Fellesarealer. Platting bakside nr. 19, sykkelparkering i nr 19, utelys oppganger, nytt lys i kjeller, oppgradering av vaskemaskiner, helårstørking i tørkerom
2015: Varmeanlegg. Div. Sikringer. Montert luftskiller i varmeanlegg, branndører loft og kjeller, innbrudds sikring på ytterdører, etablert HMS-rutiner, seriekoblede brannvarslere
2010 : Oppussing av næringslokale. Oppussing av næringslokale, byttet vinduer, dør og elektrisk anlegg.
2009 - 2009: Vedlikehold/tetting av tak og nedløpsrør. Vedlikehold og tetting av tak og nye nedløpsrør i 12 og 19.
2008: Tak. Reparasjon av tak over 12 C og 19 D
2008 : Porttelefon. Bestilling av nytt calling anlegg
2008: Oppussing av oppgangene
2006 : El-basert oppvarming. Iladalen VII AS har gått over fra olje/ el-basert oppvarming til fjernvarme i 2006.
2006: Selskapet ble til knytet fjernvarme.
2005: Baderoms-rehabiliteringen er ferdig.
2002-2003: Reparasjon av takvinduer i tårnblokken og overmaling av vindusrammer.
2001-2002: Strømtilførselen til hver leilighet fordoblet via ny tilførselskabel, nye stigeledninger, nye fordelinger med jordfeilbrytere.
2001-2002: Nye brennere, nye pumper og justering av varmtvannsfordelingen fra fyringsanlegget.
2001: Skiftet bakdører i nr 12 og nr 19.
2000: Skiftet elektrisk opplegg på loftene i nr 12 og nr 19.
2000-2001: Skiftet stoppekraner (kuleventiler) for forbruksvann i nr 12 og nr 19.
1998 - 2006: Diverse rehabiliteringer
1998: Skiftet oljetank i nr. 19.
Hobbyrom til felles glede:
Store deler av fellesarealene i begge kjellere har stått ubrukt i årevis og styret er derfor positive til at diverse rom og boder omdisponeres og brukes på nye måter.
I hver gård er det et rom som har blitt omtalt som rullerom. Rommet i nr. 12. disponeres delvis av hagelaget. Styret har fremdeles utemøbler lagret der om vinteren. 8 Iladalen VII AS
Styret har også åpnet for hjemmebrygging av øl i et eget rom i nr 19, og dette tilbudet gjelder for samtlige beboere. Interesserte bes ta kontakt med styret.
Deler av tilfluktsrommet i nr 12 er satt i stand som snekkerverksted. Rommet er egnet for mindre snekreprosjekt over avgrensede tidsrom, og er ment som et avlastingsrom for ting som er ugunstig å gjøre inne i egen leilighet. Beboere står fritt til å bruke rommet etter avtale med styret.
Sykkelparkering
Per i dag er det utendørs sykkelparkering, samt muligheter for innendørs sykkelparkering i tilfluktsrom i nr. 19. I Griffenfeldts gate nr. 12 er det gamle tørkeskuret omgjort til sykkelparkering som tilsvarende er avlåst med kodelås. Koder vil endres årlig, og kan fås ved henvendelse styret.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Tryg Forsikring
Polisenummer: 6651601

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 5 036 193, lavere enn budsjett grunnet styrets vedtak om sette ned felleskostnadene med 10 % fra juli 2020.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 3 164 617. Dette er lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lave energikostnader.
Vesentlige budsjettavvik:
- Andre honorarer: Kr 60 000 ble utbetalt til to styremedlemmer grunnet deres ekstra innsats ifb. med gjennomført fasadeprosjekt. Honoraret ble godkjent på fjorårets generalforsamling og iht. fattet vedtak.
- Drift & Vedlikehold noe høyere enn budsjett primært pga. kostnader til vedlikehold av uteområdene.
- Energi var godt under budsjett grunnet lav strømpris i 2020.
Resultat:
Årets resultat er positivt på kr 1 178 281 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt i selskapet. Styret kan nekte fortsatt dyrehold dersom det godtgjøres at det foreligger en ulempe forårsaket av dyreholdet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Garderobeskap soverom
- Fastmonterte lamper, hyller og knagger
Hvitevarer på kjøkken og bad medfølger kun etter avtale med selger
Sengegavl med påmonterte lamper medfølger ikke
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Griffenfeldts gate 19 A, 0460, Oslo, Gnr. 221 bnr. 65 orgnr. 971525827 i Oslo kommune

Eier

Øyvind Andreassen Nina Askjellerud Tungen

Oppdragsnummer

19-21-0143

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.